Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

'IMF wil vaart achter Griekse schuldhulp'

WASHINGTON (AFN) - Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) roept de ministers van Financiën van de eurolanden op direct onderhandelingen te beginnen over schuldverlichting voor Griekenland. Dat meldt zakenblad Financial Times vrijdag op basis van een brief waarop het de hand heeft weten te leggen.

Vorig jaar kwamen de eurolanden een nieuw hulppakket voor Griekenland overeen. Het IMF wil daar alleen aan bijdragen als Griekenland daadwerkelijk geholpen wordt zijn schuld op een houdbaar niveau te krijgen. Daarvoor is wat het fonds betreft schuldenverlichting een onmisbare stap.

Maar met name Duitsland wil nog niet over schuldhulp praten zolang nog met Griekenland onderhandeld wordt over verdere hervormingen en bezuinigingen. In haar brief aan de eurogroep schrijft IMF-topvrouw Christine Lagarde dat de dicussies over de financiële toekomst van Griekenland wat haar betreft wel tegelijk moeten worden gevoerd.

De eurogroep komt maandag in Brussel bijeen om verder te praten over Griekenland. Daarbij staat ook de houdbaarheid van de Griekse staatsschuld op de agenda.

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
 1. [verwijderd] 6 mei 2016 14:52
  quote:

  NOOTJExx5i6c schreef op 6 mei 2016 14:13:


  in Nederland heeft minister de Jager nog gezegd dat de schuld van Griekenland volledig wordt terugbetaald dus dat moeten we dan maar bij hem verhalen, laten we de rente die hij noemde maar zitten

  Dat is ook de insteek: (nog) langere looptijden en (nog) lagere rente. De nominale schuld mag echter niet verlaagd worden. Kolderiek natuurlijk.
 2. Twijfels 6 mei 2016 15:09
  ja, en aan de andere kant zijn looptijden van 100 jaar natuurlijk ook nagenoeg gelijk aan gratis geld. Door de Grieken te spekken en het hele zooitje staande te houden krijgen wij nl ook gratis geld. Steker nog, we krijgen er nog wat extra toe. En dat gaan wij ook nooit terug betalen, idem Grieken!
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links