Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beleggers wachten op ECB

Beleggers wachten op ECB

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenmarkten maakten dinsdag pas op de plaats in afwachting van de beleidsvergadering van de Europese Centrale Bank (ECB) later in de week. De toonaangevende graadmeters sloten na een rustige handelssessie vlak tot licht hoger.

Op het Damrak in Amsterdam ging de leidende AEX-index 0,2 procent hoger de handel uit op exact 415 punten, en steeg de MidKap eveneens 0,2 procent tot 608,98 punten. De hoofdindices in Londen en Parijs lieten marginale verliezen zien terwijl die in Frankfurt 0,3 procent klom.

Chipmachinefabrikant ASML was de uitblinker in de AEX met een koerswinst van 3 procent. Het technologiebedrijf uit Veldhoven kon opnieuw ,,bemoedigende resultaten'' melden bij een test met EUV. Het bedrijf verwacht veel te gaan verdienen aan die zeer geavanceerde technologie, waar nu echter nog druk aan wordt gesleuteld.

Boskalis

De op een na sterkste stijger bij de hoofdfondsen was baggeraar en maritiem dienstverlener Boskalis met een winst van 1,7 procent. Uitzendconcern Randstad won 1,5 procent, na positieve cijfers van brancheorganisatie ABU over de werkgelegenheid voor uitzendkrachten.

AkzoNobel won 0,8 procent. Persbureau Bloomberg meldde dat de verffabrikant door de eigenaar van de fabrikant van autocoatings Axalta Coatings Systems is benaderd om de interesse in een eventuele overname van dat bedrijf te peilen. Axalta zou ongeveer 7 miljard dollar moeten opbrengen.

BAM

In de MidKap ging bouwbedrijf BAM aan kop met een plus van ruim 5 procent. Technisch dienstverlener Imtech en luchtvaartgroep Air France-KLM volgden met winsten rond de 2 procent.

In Milaan verloor Luxottica 0,8 procent. De Italiaanse brillenfabrikant, maker van onder meer merken als Ray-Ban en Oakley, heeft per direct afscheid genomen van topman Andrea Guerra. Hij zou in ongenade zijn gevallen bij oprichter en grootaandeelhouder Leonardo del Vecchio.

De euro was 1,3215 waard, tegen 1,3130 dollar bij het slot van de Europese beurzen op maandag. De prijs van Amerikaanse ruwe daalde op de termijnmarkt met 2,5 procent tot 93,39 dollar per vat van 159 liter. Brentolie werd 2 procent goedkoper en bracht per vat 100,73 dollar op.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links