Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'AMX niet van plan om bod op KPN te verhogen'

'AMX niet van plan om bod op KPN te verhogen'

MEXICO STAD (ANP/RTR/BLOOMBERG) - Het Mexicaanse AméricaMóvil (AMX) is niet van plan zijn bod van in totaal 7,2 miljard euro te verhogen. Dat zei woordvoerder Arturo Elias van de onderneming tegen persbureau Reuters op vrijdag.

De vraag aan de woordvoerder en vertrouweling van AMX-eigenaar Carlos Slim werd gesteld nadat de Stichting KPN een beschermingsconstructie rond de onderneming had opgetrokken. De Stichting wil onder meer dat AMX opnieuw met KPN onderhandelt over de voorwaarden voor een eventuele overname.

Elias liet weten dat de stichting ''liegt'' als gezegd wordt dat het overnamebod van KPN vijandig is. ,,Het bod is besproken met het management, het bestuur en met de Nederlandse regering, die ons met open armen heeft ontvangen.''

Gesprekken

Het opwerpen van de beschermingswal kwam voor AMX als een verrassing, aldus Elias. Volgens hem begrijpt AMX de motivering van de stichting nog niet. ,,Als dit een onderhandelingsstrategie is, dan is die zeker niet de juiste.''

AMX had volgens de woordvoerder nog deze week gesprekken met KPN gevoerd, en er stonden zelfs nog ontmoetingen voor vrijdag gepland.

Beperkingen

Elias voegde er nog aan toe dat AMX niet van plan is om als de overname toch slaagt, te accepteren dat er beperkingen aan de slagkracht van het bestuur worden opgelegd.

Een zegsman van KPN liet vrijdagavond weten geen commentaar te kunnen geven op de gebeurtenissen van het afgelopen etmaal. ,,Voor ons is er eigenlijk niet zo veel veranderd. Wij zijn in gesprek met AMX en wij willen graag in gesprek blijven''.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AMX
KPN

Gerelateerd

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. AMX 18:05
    947,69
    +0,94% +8,84
  2. 3,441
    +0,09% +0,003

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links