Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Achmea duikt diep in het rood

ZEIST (AFN) - Achmea, 's lands grootste verzekeringsgroep, heeft gewaarschuwd voor zware verliezen over 2011 wegens de verslechterende markt voor levensverzekeringen. Het nettoverlies komt tussen de 199 miljoen en 239 miljoen euro uit, maakte het concern dinsdag bekend.

Dat komt door een eenmalige afschrijving van 279 miljoen euro op de levensverzekeringsactiviteiten. De Nederlandse markt voor levensverzekeringen is de laatste jaren gekrompen en Achmea ziet deze krimp als structureel.

De oorzaak is de toenemende vraag van consumenten naar bankspaarproducten, die nu dezelfde fiscale voordelen hebben die voorheen alleen levensverzekeringen hadden. Ook de stagnatie in de huizenmarkt en de verminderde interesse in beleggingsverzekeringen dragen bij aan de afgenomen vraag naar aan hypotheken gekoppelde levensverzekeringen, aldus Achmea.

Maart

Gecorrigeerd voor de afboeking komt de nettowinst naar verwachting uit tussen €40 en €80 miljoen euro. Dit is volgens Achmea inclusief ,,alle negatieve effecten van financiële markten.''

Het verzekeringsconcern besloot om de cijfers vervroegd te publiceren, vanwege de tegenvaller. Aanvankelijk zouden de resultaten pas in maart bekendgemaakt worden.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 31 januari 2012 09:40
    Joh wat gek minder levensvezekeringenverkopen hoe zou dat nu toch komen?

    Krijgen nu terecht keihard de rekening gepresenteerd,voor het besodemieteren van de consument,heb al vast een bezuiniging,wat minder van die stompzinnige spotjes op de tv.

    En die verminderde winst kunnen de hoge heren zelf aan vullen door al die onterechte vergoedingen die ze over de rug van de consument in al die jaren in hun eigen diepe zakken hebben gestoken.
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.