Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Chevron waarschuwt voor forse winstdaling

SAN RAMON (AFN) - Het Amerikaanse olieconcern Chevron waarschuwde donderdag voor een significante winstdaling in het vierde kwartaal ten opzichte van het derde kwartaal. Het bedrijf produceerde minder in de Verenigde Staten en kampt nog altijd met zwakke raffinagemarges.

Volgens de nummer twee in de Verenigde Staten, achter ExxonMobil, zal de winst uit de oliewinning (upstreamactiviteiten) vergelijkbaar zijn met de 6,2 miljard dollar in het derde kwartaal. Daarbij zijn valuta-effecten echter buiten beschouwing gelaten. In het derde kwartaal waren die nog 450 miljoen dollar positief, terwijl Chevron in het vierde kwartaal een negatief effect verwacht.

Bij raffinage, verkoop en chemie (downstream) waren de raffinagemarges fors lager en daalde de doorvoer met 180.000 vaten per dag tot 717.000 vaten per dag omdat een grote raffinaderij buiten bedrijf was voor groot onderhoud. In het derde kwartaal haalde Chevron nog een boekwinst van 500 miljoen dollar op de verkoop van een raffinaderij in Engeland. In het vierde kwartaal ontbreekt een dergelijke eenmalige post. Derhalve gaat het concern ervan uit dat downstream min of meer quitte zal draaien.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Chevron Corp kopen verkopen
SHELL PLC kopen verkopen

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 12 januari 2012 11:19
    Shell krijgt ook op zijn kloten terwijl wij juist aan de goede kant van de valuta zitten en Chevron loopt al een tijdje te kloten en Shell zet een enorme serie aan beter dan verwachte kwartalen neer en gaat ook nog zijn dividend verhogen na een paar jaar gelijk te hebben gehouden in dollars.
    Dit laatste is overigens nog niet officieel bekend maar de CEO heeft er wel naar gehint en was steeds duidelijker in zijn hints.
    Het staat ook in de optiemarkt en het jaar dividend 2012 wordt reeds verhandeld en hoger betaald dan het hele dividend over 2011 dus de professionele markt houd er ook rekening mee.

    Deze daling is gewoon een koop moment.
    Het bedrijf is veel sterker dan welke overheid dan ook en het dividendrendement is veel te hoog voor deze koers, zeker zodra ze ook nog eens de verhoging aankondigen.
  2. dividendbelegger.nl 12 januari 2012 14:03
    Dit zou inderdaad wel eens een mooi koopmoment kunnen zijn.
    Het sentiment rond het aandeel RDShellA heeft 5 achtereenvolgende perioden een stijging laten zien, wat op zich een mooie beweging naar boven inhield. Sowieso logisch dat het aandeel om wat voor reden dan ook weer terugvalt.
    Het zou helemaal mooi zijn als het aandeel tot de overnamewaarde van € 23,50 terugvalt.
    In de bijlage nog eens wat cijferwerk en een grafiekje.

    P.S. Ik heb zelf aandelen RDShellA

2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.