Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
'Breuk in FNV onafwendbaar'

'Breuk in FNV onafwendbaar'

UTRECHT (AFN) - De breuk in de FNV lijkt onafwendbaar, zegt voorzitter Walter Dresscher van de Algemene Onderwijsbond (AOb) in het blad van zijn organisatie.

Hij haalt daarin hard uit naar de FNV-bonden Bondgenoten en Abvakabo, die zich verzet hebben tegen het pensioenakkoord met de werkgevers en het kabinet, het vertrouwen opzegden in FNV-voorzitter Agnes Jongerius en nu eisen dat minister Henk Kamp (Sociale Zaken) apart met hen gaat onderhandelen.

De VVD-bewindsman heeft deze twee bonden eerder deze week geschreven dat daarvan geen sprake kan zijn. Hij wil alleen onderhandelen met de vakcentrale, waarvan zij deel uitmaken.

Meeste leden

Volgens Dresscher trekken de twee bonden zich niets aan van de besluiten van de vakcentrale. Ze hebben daarbij het argument dat zij samen de meeste leden hebben, maar niet de meeste stemmen in de federatieraad van de FNV. Dresscher zegt daarover dat het stemrecht zo is opgezet dat de stem van iedere FNV-bond ertoe doet. ,,Nooit hebben Abvakabo en Bondgenoten zich daaraan gestoord, maar nu moeten de regels veranderd worden tijdens het spel.''

Volgens Dresscher doet voorzitter Henk van der Kolk van FNV Bondgenoten ten onrechte alsof er naar hem niet geluisterd wordt. De AOb-voorzitter zegt dat er alles aan is gedaan om hem binnen boord te houden: ,,Maar als je je onderhandelaar opzadelt met onhaalbare opdrachten, zoals 2,6 miljard eisen bij Kamp, dan wil je in feite geen akkoord.''

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.