Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Dexia : Dexia en Cognizant ondertekenen een overeenkomst voor een samenwerking rond Information Tech

 

Voorwetenschap en gereglementeerde informatie - Brussel, Parijs, Teaneck, New Jersey, 5 oktober 2017 - 8u45 (CET)

                       

                                     

Dexia en Cognizant ondertekenen een overeenkomst voor een samenwerking rond Information Technology and Business Process Services

Deze lange termijn overeenkomst moet voor Dexia de operationele efficiëntie vergroten, de operationele risico's verminderen en de kosten verlagen

De Europese bankgroep Dexia (EBR: DEXBT) en de Amerikaanse vennootschap Cognizant gespecialiseerd in professionele dienstverlening (NASDAQ: CTSH) maakten vandaag bekend dat zij een tienjarige overeenkomst hebben ondertekend, waarbij Cognizant Dexia's strategische dienstverlener wordt rond informatietechnologie en businessprocessen voor kapitaalmarkten en kredietverrichtingen in Frankrijk en België[1].

Volgens deze overeenkomst zullen 150 medewerkers van Dexia overstappen naar een specifieke, pas door Cognizant in Frankrijk opgerichte onderneming waarin de activiteiten van Dexia inzake informatietechnologie en businessprocessen zullen worden ondergebracht. Om de overgang vlot te laten verlopen, zal het akkoord in twee fasen worden uitgevoerd, met een overdracht van de IT-diensten in november 2017 en van de back-offices uiterlijk in mei 2018. Cognizant zal een nieuw platform bouwen om de kredietverrichtingen van de bank in goede banen te leiden, die een brede waaier van activiteiten omvat, waaronder de betalingen, de clearing en het bijhouden van data.

De overeenkomst zal Dexia toelaten zijn kostenbasis flexibeler te beheren en over de hele looptijd van de overeenkomst zo'n honderd miljoen euro te besparen. Anderzijds laat de technologische ondersteuning van Cognizant aan Dexia toe het geschikte investeringskader  ter versterking van zijn IT-infrastructuur op te zetten.

"De keuze van Cognizant past perfect in het geordende resolutieplan van de Groep", aldus Wouter Devriendt, CEO van Dexia. "Deze samenwerking voor de IT- en back-office-activiteiten zal ons toelaten het operationele model, één van onze belangrijkste prioriteiten gelet op de gefragmenteerde en achterhaalde infrastructuur van de Groep, veilig te stellen en zal besparingen opleveren en ons kostenmodel flexibeler maken. Ik ben blij dat dit partnership met Cognizant aan de betrokken medewerkers carrièrekansen op langere termijn biedt binnen een sterk groeiende groep."

"Wij willen snel met Dexia samenwerken om de technologie-infrastructuur van de groep te transformeren en om een flexibelere, efficiëntere en veiligere architectuur op te zetten en de toekomstige innovatie te ondersteunen." zei Santosh Thomas, voorzitter Global Growth Markets bij Cognizant. "We kijken ernaar uit om de medewerkers van Dexia in onze teams te verwelkomen, want door hun expertise breiden wij onze mogelijkheden in de regio aanzienlijk uit."

Deze overeenkomst zal Cognizant in staat stellen om zijn aanwezigheid in Europa verder te versterken, met name in Frankijk, waar het de voorbije acht jaar meer dan 800 nieuwe jobs creëerde via het opzetten van vestigingen in Parijs, Lyon en Grenoble. Hierdoor kunnen klanten uit de sector van banken en financiële instellingen lokaal een beroep doen op de uitgebreide expertise in kapitaalmarkten, financiën, risico's en regelgeving.

OVER DEXIA

Dexia is een bankinstelling die voor 94,4% in handen is van de Belgische en Franse Staat en die rechtstreeks onder prudentieel toezicht staat van de Europese centrale bank binnen het kader van het SSM (Single Supervisory Mechanism). Sinds de start van de geordende resolutie in december 2012 heeft Dexia als opdracht om de restactiva te beheren in een uitdoofscenario en om tegelijk de belangen van de aandeelhouders en borgverleners te beschermen;

Het moederbedrijf van de Groep, Dexia nv, is een naamloze vennootschap en financiële onderneming naar Belgisch recht. Dexia Crédit Local, gevestigd in Frankrijk, is de belangrijkste operationele entiteit van de Groep. Op 30 juni 2017 telde Dexia 1 108 werknemers en bedroeg het balanstotaal 199,4 miljard euro.

Meer informatie over Dexia is beschikbaar op www.dexia.com.

OVER COGNIZANT

Cognizant (NASDAQ-100: CTSH) is als een van 's werelds grootste professionele dienstverleners actief in het omvormen van de businessmodellen, operationele en technologische modellen van klanten voor het digitale tijdperk. De unieke sectorspecifieke adviesbenadering helpt klanten om hun activiteiten op een innovatievere en efficiëntere manier uit te bouwen en te beheren. Cognizant, met hoofdkantoor in de VS, staat op de 230e plaats in de Fortune 500 en behoort sinds jaar en dag tot de meest bewonderde ondernemingen in de wereld. Om te weten hoe Cognizant klanten helpt omgaan met digitale innovatie, bekijk www.cognizant.com of volg ons op @Cognizant.

Voor meer informatie, neem contact op met

Cognizant

 

Europe
Grazia Valentino-Boschi
+ 33 (0)6 07 85 80 63
grazia@cognizant.com
 

 

Asia-Pacific
Harsh Kabra
+91-855-188-2111
harsh.kabra@cognizant.com
 

 

U.S.
Jodi Sorensen
+1-201-294-5358
jodi.sorensen@cognizant.ccom

Dexia

Perscontacten
Persdienst - Brussel
+32 2 213 57 39
Persdienst - Parijs
+33 1 58 58 58 49
Contact investeerders
Investor Relations - Parijs
+33 1 58 58 82 48
Investor Relations - Brussel
+32 2 213 57 66



[1]Cf. Persbericht  van Dexia van 17mei 2017, beschikbaar op www.dexia.com




This announcement is distributed by Nasdaq Corporate Solutions on behalf of Nasdaq Corporate Solutions clients.
The issuer of this announcement warrants that they are solely responsible for the content, accuracy and originality of the information contained therein.
Source: Dexia via Globenewswire

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.