Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Nieuws van vrijdag 8 november 2019

08 nov Wall Street met kleine plussen handel uit

Gerelateerd:  NY-DJ-Industrial Avg 0,000 0,00%

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met kleine winsten het weekend ingegaan. Daarmee kreeg de recordreeks van de voorbije dagen een voorzichtig vervolg. Woorden van de Amerikaanse president Donald Trump deden het sentiment geen goed. Hij zei dat de VS nog geen afspraken met China hebben gemaakt over het terugschroeven van handelstarieven. 3.507 keer bekeken | 4 reacties

08 nov Southwest rekent langer niet op 737 MAX

DALLAS (AFN/BLOOMBERG) - Het Amerikaanse Southwest Airlines rekent tot en met 6 maart niet meer op de inzet van de Boeing 737 MAX. Dat is weer een maand langer dan waar eerder rekening mee werd gehouden. Volgens de maatschappij gaat het om een proactieve beslissing, omdat nog niet zeker is wanneer de toestellen weer mogen vliegen. 3.007 keer bekeken | 2 reacties

08 nov Aegon rondt aandeleninkoop af

Gerelateerd:  Aegon 4,271 +1,71%

AMSTERDAM (AFN) - Aegon heeft zijn op 18 september aangekondigde aandeleninkoopprogramma afgerond. De inkoop gaat het verwateringseffect tegen van het in aandelen uitbetaalde interimdividend 2019. 3.520 keer bekeken | 1 reacties

08 nov Icahn voert druk op bij Occidental

DOVER (AFN/BLOOMBERG) - De activistische investeerder Carl Icahn voert de druk op bij Occidental Petroleum. In een brief aan aandeelhouders sprak Icahn zijn ongenoegen over het beleid van de onderneming. Zo is hij het niet eens met het besluit om branchegenoot Anadarko Petroleum in te lijven voor 38 miljard dollar. 1.335 keer bekeken | 0 reacties

08 nov Kleine uitslagen op Wall Street

Gerelateerd:  NY-DJ-Industrial Avg 0,000 0,00%

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden vrijdag halverwege de sessie dicht bij de slotstanden van een dag eerder. Beleggers namen wat gas terug na de recordreeks de laatste tijd. Woorden van de Amerikaanse president Donald Trump deden het sentiment geen goed. Hij zei dat de VS geen afspraken met China hebben gemaakt over het terugschroeven van tarieven. Dit werd eerder wel door Peking gesuggereerd. 1.406 keer bekeken | 0 reacties

08 nov Basic-Fit laat op stoom op Damrak

Gerelateerd:  AEX 598,560 +0,36%, Basic-Fit 30,100 -2,43%

AMSTERDAM (AFN) - Basic-Fit was vrijdag een opvallende stijger op het Damrak. De uitbater van fitnessscholen deed een dag eerder zijn strategie uit de doeken en kondigde daarbij een groeiversnelling aan. Die kwam op de beurs pas een dag later tot wasdom. Baggeraar en maritiem dienstverlener Boskalis stond in de schijnwerpers na cijfers. De tendens op de beursvloeren in Europa was de laatste dag van de week licht negatief, na de opmars van de voorbije dagen. 2.211 keer bekeken | 0 reacties

08 nov Rechter Italië stuurt bankiers de cel in

MILAAN (AFN/BLOOMBERG) - Voormalig leidinggevenden van Deutsche Bank en het Japanse Nomura moeten de cel in vanwege hun rol in een grote fraudezaak bij de Italiaanse bank Monte dei Paschi di Siena. Ook oud-medewerkers van de oudste bank van Italië zelf moeten de gevangenis in. De bankmedewerkers zouden geholpen hebben met het wegmoffelen van honderden miljoenen euro's aan verliezen. 3.102 keer bekeken | 5 reacties

08 nov Jumbo en HEMA zetten Albert Heijn een hak

Gerelateerd:  Ahold Delhaize 24,340 -0,29%

VEGHEL (AFN) - Jumbo Supermarkten en winkelketen HEMA bundelen hun krachten. De twee zijn met elkaar tot een principeovereenkomst gekomen voor een commerciële samenwerking in Nederland en België. Dat betekent een klap in het gezicht voor Jumbo-rivaal Albert Heijn. HEMA trekt tegelijk de stekker uit een deal met de grootgrutter uit Zaandam. 8.716 keer bekeken | 19 reacties

08 nov Trump: nog geen afspraken over tarieven

WASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - De Verenigde Staten hebben nog geen afspraken gemaakt met China over het op termijn terugschroeven van heffingen. Dat zei de Amerikaanse president Donald Trump tegen journalisten in het Witte Huis. 6.263 keer bekeken | 13 reacties

08 nov Consumentenvertrouwen VS omhoog

ANN ARBOR (AFN) - Het consumentenvertrouwen in de Verenigde Staten is in november gestegen ten opzichte van een maand eerder. Dat blijkt uit een voorlopige raming van de Universiteit van Michigan. 1.670 keer bekeken | 2 reacties

08 nov Groothandelsvoorraden VS omlaag

WASHINGTON (AFN) - De groothandelsvoorraden in de Verenigde Staten zijn in september met 0,4 procent gedaald ten opzichte van de voorgaande maand. Dat blijkt uit definitieve cijfers die het Amerikaanse ministerie van Handel heeft gepubliceerd. 1.136 keer bekeken | 0 reacties

08 nov Boskalis uitblinker op Damrak

Gerelateerd:  AEX 598,560 +0,36%, Boskalis 20,420 -0,97%, HAL Trust 139,200 -0,29%

AMSTERDAM (AFN) - Baggeraar en maritiem dienstverlener Boskalis stond vrijdag in de schijnwerpers op het Damrak. Het bedrijf kreeg met zijn handelsbericht de handen van beleggers duidelijk op elkaar. De AEX-index in Amsterdam kleurde lichtrood. Elders in Europa lieten graadmeters ook kleine minnen noteren. 1.614 keer bekeken | 0 reacties

08 nov Adempauze op Wall Street

Gerelateerd:  NY-DJ-Industrial Avg 0,000 0,00%

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met kleine uitslagen aan de laatste sessie van de week begonnen. Daarmee lijken beleggers gas terug te nemen na de recordreeks de laatste tijd. De graadmeters werden vooruit geholpen door positieve ontwikkelingen aan het Amerikaans-Chinese handelsfront. 1.032 keer bekeken | 0 reacties

08 nov 'Vlakke opening Wall Street na recordopmars'

Gerelateerd:  NY-DJ-Industrial Avg 0,000 0,00%

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York lijken vrijdag vrijwel onveranderd aan de laatste handelsdag van de week te beginnen. Daarmee zouden beleggers op Wall Street even een adempauze nemen, na de opmars van de afgelopen tijd. Daarbij stegen de beursgraadmeters naar nieuwe records geholpen door optimisme over de ontwikkelingen aan het Amerikaans-Chinese handelsfront. 922 keer bekeken | 0 reacties

08 nov 'AbbVie wil 28 miljard met obligaties'

NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse farmaceut AbbVie wil tot wel 28 miljard dollar ophalen met de uitgifte van obligaties om zo de overname van branchegenoot Allergan te helpen financieren. Dat meldden bronnen aan persbureau Bloomberg. Dat zou een van de grootste obligatie-uitgiftes door een bedrijf in de Verenigde Staten ooit worden. 1.356 keer bekeken | 0 reacties

08 nov Afspraken FNV en Tempo-Team over PostNL

Gerelateerd:  PostNL 1,966 -0,68%

UTRECHT (AFN) - Vakbond FNV heeft met uitzender Tempo-Team afspraken gemaakt over medewerkers van PostNL en twee andere bedrijven. Die waren via contracting in dienst bij die drie bedrijven. Ze gaan nu als uitzendkracht verder. Het gaat om enkele duizenden mensen. 1.572 keer bekeken | 0 reacties

08 nov 'Daimler schrapt 1000 managementbanen'

Gerelateerd:  DAIMLER AG NA O.N. 53,480 -0,24%

STUTTGART (AFN) - Autofabrikant Daimler schrapt ruim duizend managementfuncties. Dat schrijft de Duitse krant Süddeutsche Zeitung. Ook zouden alle werknemers in Duitsland door topman Ola Källenius zijn gevraagd om af te zien van een loonsverhoging. 1.206 keer bekeken | 1 reacties

08 nov Moody's zet outlook Arcelor op negatief

Gerelateerd:  ArcelorMittal 15,638 +0,80%

LONDEN (AFN) - Kredietbeoordelaar Moody's verlaagt het vooruitzicht voor de kredietwaardigheid van staalconcern ArcelorMittal van stabiel naar negatief. Het bureau wijst daarbij op de scherp gedaalde winstgevendheid van ArcelorMittal dit jaar en verslechtering van de financiële fundamenten van het in Amsterdam genoteerde bedrijf. 1.539 keer bekeken | 0 reacties

08 nov Acerinox neemt Duitse VDM Metals over

Gerelateerd:  Aperam 28,420 +1,07%

MADRID (AFN/BLOOMBERG) - Het Spaanse roestvrijstaalbedrijf Acerinox neemt de Duitse legeringenmaker VDM Metals over. De deal wordt naar verwachting in het eerste kwartaal van volgend jaar afgerond mits de toezichthouders er een akkoord aan geven. Vorig jaar mocht Aperam het Duitse bedrijf juist niet overnemen vanwege mededingingsbezwaren. 814 keer bekeken | 0 reacties

08 nov Kleine minnen op Europese beurzen

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen lieten vrijdag kleine minnen zien. Beleggers namen wat gas terug na de recente opmars en hielden de blik gericht op de verdere ontwikkelingen aan het Amerikaans-Chinese handelsfront. Op het Damrak was baggeraar en maritiem dienstverlener Boskalis een uitblinker dankzij een positief handelsbericht. 765 keer bekeken | 0 reacties

08 nov 'DuPont denkt aan verkoop divisie'

Gerelateerd:  DuPont de Nemours 72,180 0,00%

MIDLAND (AFN) - Chemiebedrijf DuPont kijkt naar de strategische opties voor zijn divisie Transportation and Industrial. De onderneming zou af willen van die tak, die onder meer lijm voor de auto-industrie en siliconen slangen voor de medische industrie maakt, schrijft persbureau Bloomberg op basis van ingewijden. 2.598 keer bekeken | 0 reacties

08 nov 'Euronext heeft kosten onder controle'

Gerelateerd:  Euronext 69,750 -1,69%

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - De kostendiscipline van Euronext was een opsteker in de resultaten over het derde kwartaal en compenseerde de licht teleurstellende omzetgroei. Dat is hoe kenners bij ING de handelsupdate van de beursuitbater beoordelen. 1.273 keer bekeken | 0 reacties

08 nov 'Nieuwe klus voor SBM positief'

Gerelateerd:  HAL Trust 139,200 -0,29%, SBM Offshore 16,480 -0,18%

AMSTERDAM (AFN) - De nieuwe klus voor maritiem oliedienstverlener SBM Offshore in Guyana van ExxonMobil is positief nieuws. Dat meldde KBC Securities in een reactie. 3.335 keer bekeken | 0 reacties

08 nov 'Boskalis presteert naar verwachting'

Gerelateerd:  Boskalis 20,390 -1,12%, HAL Trust 139,200 -0,29%

AMSTERDAM (AFN) - Baggeraar en maritiem dienstverlener Boskalis overlegde goede kwartaalresultaten. De omzet steeg en het resultaat ging sterk vooruit in vergelijking met het eerste halfjaar. Hoewel het bedrijf geen cijfers noemt, lijkt de update daarmee overeen te komen met de verwachtingen, schrijven analisten van KBC Securities. 3.555 keer bekeken | 2 reacties

08 nov Boskalis straalt op lagere beurs

Gerelateerd:  Boskalis 20,390 -1,12%, HAL Trust 139,200 -0,29%

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam verloor vrijdag wat terrein. Ook de andere Europese beurzen stonden in het rood. Beleggers namen wat gas terug na de recente opmars en wachten vooral op de verdere ontwikkelingen aan het Amerikaans-Chinese handelsfront. Op het Damrak werd een handelsbericht van baggeraar en maritiem dienstverlener Boskalis goed ontvangen. 4.553 keer bekeken | 0 reacties

08 nov Luchtvaartconcern IAG tempert verwachtingen

Gerelateerd:  Air France-KLM 10,335 +0,49%, IAG Plc 546,600 +1,04%

LONDEN (AFN/RTR/BLOOMBERG) - IAG, het moederconcern van onder meer British Airways, Iberia en Vueling, is somberder geworden over zijn groeivooruitzichten. Het concern verwacht dat zijn capaciteitsgroei in de komende drie jaar fors onder druk komt te staan vanwege de zwakke vooruitzichten voor de mondiale economie. Ook worstelt het Britse bedrijf met gezakte ticketprijzen vanwege de fikse concurrentie onder de prijsvechters. 2.624 keer bekeken | 1 reacties

08 nov Productie Franse industrie omhoog

PARIJS (AFN) - De productie in de Franse industrie is in september aangetrokken van de daling een maand eerder. De productie steeg op maandbasis met 0,3 procent, aldus cijfers van het Franse statistiekbureau. 1.857 keer bekeken | 0 reacties

08 nov Meer omzet maar minder winst voor Hydratec

Gerelateerd:  Hydratec 68,500 0,00%

AMERSFOORT (AFN) - Hydratec Industries heeft de omzet in de eerste drie kwartalen met meer dan 10 procent zien stijgen ten opzichte van een jaar eerder. Maar door een combinatie van een lagere marge en hogere vaste kosten kwam het resultaat lager uit, zo bleek vrijdag uit een handelsbericht van de beursgenoteerde industriële houdstermaatschappij. 2.195 keer bekeken | 1 reacties

08 nov Altice en Galapagos naar MSCI Global

Gerelateerd:  ALTICE EUROPE N.V. 5,462 +0,40%, Galapagos 172,150 +0,32%

NEW YORK (AFN) - Het in Amsterdam genoteerde kabel- en telecomconcern Altice Europe en biotechnoloog Galapagos promoveren naar de MSCI Global Standard Indexes van de Amerikaanse index-samensteller MSCI. Eerder stonden de bedrijven in de MSCI Global Small Cap Indexes. 7.581 keer bekeken | 0 reacties

08 nov 'Alibaba zet door met notering Hongkong'

Gerelateerd:  Alibaba Group Holding 186,710 0,00%

HONGKONG (AFN/BLOOMBERG) - De Chinese internetgigant Alibaba zet alsnog door met zijn plannen voor een beursnotering in Hongkong, naast die in de Verenigde Staten. De autoriteiten betrokken bij het beursgangproces buigen zich begin volgende week over de aanvraag, aldus een ingewijde aan persbureau Bloomberg. 2.171 keer bekeken | 2 reacties

08 nov Sterk derde kwartaal voor Boskalis

Gerelateerd:  Boskalis 20,390 -1,12%, HAL Trust 139,200 -0,29%

PAPENDRECHT (AFN) - Baggeraar en maritiem dienstverlener Boskalis heeft het in het derde kwartaal naar eigen zeggen veel beter gedaan dan in de eerste helft van het jaar. De omzet ging licht omhoog, maar het bedrijfsresultaat liet een sterkere stijging zien. Ook voor de rest van het jaar is Boskalis positief gestemd. 4.005 keer bekeken | 1 reacties

08 nov Toename Duitse export sterker dan verwacht

WIESBADEN (AFN) - De goederenexport van Duitsland is in september sterker gestegen dan verwacht. Dat blijkt na cijfers van het Duitse federale statistiekbureau. 2.095 keer bekeken | 5 reacties

08 nov 'Klein openingsverlies voor Damrak'

Gerelateerd:  AEX 598,510 +0,36%

AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs begint vrijdag naar verwachting met een klein verlies. Ook elders in Europa zullen de beurzen waarschijnlijk licht lager openen. Beleggers lijken wat gas terug te nemen na de recente opmars en wachten vooral op de verdere ontwikkelingen aan het Amerikaans-Chinese handelsfront. Op het Damrak kwam baggeraar Boskalis met een handelsbericht. 2.882 keer bekeken | 1 reacties

08 nov Brusselse zorgen bij Fitbit-overname Google

Gerelateerd:  Alphabet 1.298,240 -0,82%, Alphabet 1.299,000 -0,94%

BRUSSEL (AFN/BLOOMBERG) - De Europese Commissie gaat overnames die gedreven worden door de wens om gebruikersgegevens in handen te krijgen, zeer goed bekijken. Dat heeft Margrethe Vestager, de Europese commissaris voor Mededinging, gezegd naar aanleiding van de geplande overname van de maker van fitnesstrackers en smartwatches Fitbit door techreus Google. 1.190 keer bekeken | 0 reacties

08 nov Allianz zelfverzekerder over winst

Gerelateerd:  ALLIANZ SE NA O.N. 220,100 -0,09%

MÜNCHEN (AFN/BLOOMBERG) - Allianz heeft het afgelopen kwartaal meer vertrouwen gekregen in het behalen van zijn financiële doelstellingen. De Duitse verzekeraar rekent er nu op dat de brutowinst aan de bovenkant van de eerder opgegeven bandbreedte uitkomt. Dat viel vrijdag op te maken uit een handelsbericht. 1.180 keer bekeken | 0 reacties

08 nov 'Justitie VS wil info van autobouwers'

WASHINGTON (AFN) - Het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft verzoeken om informatie neergelegd bij vier autofabrikanten over een akkoord dat zij sloten met de staat Californië over uitstootnormen. Dat meldden ingewijden aan persbureau Bloomberg. 1.488 keer bekeken | 1 reacties

08 nov Richemont voelt protesten in Hongkong

GENÈVE (AFN) - De Zwitserse producent van luxegoederen Richemont heeft in de eerste helft van zijn gebroken boekjaar veel last gehad van de protesten in Hongkong. Dat kwam de verkoop van horlogemerken als IWC en sieraden en horloges van bijvoorbeeld Cartier niet ten goede. 958 keer bekeken | 0 reacties

08 nov Zwakke vraag doet Honda pijn

TOKIO (AFN/BLOOMBERG) - De Japanse autobouwer Honda Motor heeft veel last van de wereldwijd afzwakkende vraag naar voertuigen. Het concern verlaagde daarom zijn winstverwachting voor heel het gebroken boekjaar. 1.232 keer bekeken | 1 reacties

08 nov Crédit Agricole profiteert van Franse groei

Gerelateerd:  Crédit Agricole 12,580 +1,33%

MONTROUGE (AFN) - De Franse bank Crédit Agricole heeft in het derde kwartaal geprofiteerd van groeiende commerciële activiteiten in thuismarkt Frankrijk. Het financiële concern wist bijvoorbeeld meer klanten aan zich te binden die ook meer spaarden. Ook gaf de bank meer leningen uit aan zowel consumenten als bedrijven en werd in de kosten gesneden. Daardoor gingen zowel de baten als de winst omhoog. 1.078 keer bekeken | 0 reacties

08 nov Exportkrimp China minder sterk dan gedacht

PEKING (AFN) - De export van China is in oktober minder sterk gekrompen dan economen hadden gedacht. Daarbij viel ook de neergang van de import minder groot uit dan gevreesd, zo bleek na cijfers van het Chinese statistiekbureau. 1.550 keer bekeken | 1 reacties

08 nov Avantium krijgt nieuwe president-commissaris

Gerelateerd:  Avantium 2,610 -2,97%

AMSTERDAM (AFN) - Avantium heeft Edwin Moses voorgedragen als nieuwe president-commissaris. Zijn kandidatuur legt het chemisch technologiebedrijf ter stemming aan de aandeelhouders voor op 20 december. De aanstelling is voor een termijn van vier jaar. 1.247 keer bekeken | 0 reacties

08 nov Omzetgroei voor chipfabrikant TSMC

Gerelateerd:  ASML 242,600 +0,31%

HSINCHU (AFN/BLOOMBERG) - Chipfabrikant Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) heeft de omzet in oktober zien groeien. Dat bleek vrijdag uit een maandrapportage van de onderneming. 1.907 keer bekeken | 0 reacties

08 nov Nikkei sluit positieve week hoger af

Gerelateerd:  TOKYO-Nikkei 225 23.520,010 +0,81%

TOKIO (AFN) - De aandelenbeurs in Japan is vrijdag licht hoger geëindigd. Naast een stroom van bedrijfsresultaten verwerkten beleggers het nieuws dat China en de Verenigde Staten in stappen de importtarieven op elkaars goederen willen terugdraaien. Daarnaast bleek dat de Chinese export afgelopen maand minder sterk is gedaald dan verwacht. 1.008 keer bekeken | 0 reacties

08 nov Actiegroep XS4ALL heeft streefbedrag binnen

Gerelateerd:  KPN 2,829 +1,43%

AMSTERDAM (AFN) - De crowdfundingsactie XS4ALL Moet Blijven heeft het streefbedrag 2,5 miljoen euro opgebracht. De initiatiefnemers spreken van een overweldigend succes. KPN wil het merk XS4ALL opheffen en met het bijeengebrachte geld gaat de actiegroep een eigen internetprovider opzetten. 1.662 keer bekeken | 5 reacties

08 nov Productie industrie groeit op jaarbasis

DEN HAAG (AFN) - De gemiddelde dagproductie van de Nederlandse industrie was in september 1,2 procent hoger dan in dezelfde maand een jaar eerder. Het was de eerste maand van het jaar waarin de productie van de industrie groeide op jaarbasis, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vrijdag. 1.070 keer bekeken | 0 reacties

08 nov Topman kledingbedrijf Gap vertrekt

NEW YORK (AFN) - Het Amerikaanse kledingbedrijf Gap Inc. ziet zijn topman Art Peck per direct vertrekken. Hij wordt op tijdelijke basis opgevolgd door Robert Fisher, de zoon van de oprichters van de onderneming. 855 keer bekeken | 0 reacties

08 nov Aandeelhouders ERM Power achter deal met Shell

Gerelateerd:  Royal Dutch Shell A 27,370 +0,63%

SYDNEY (AFN/BLOOMBERG) - De aandeelhouders van de Australische elektriciteitsverkoper ERM Power steunen de overname van de onderneming door olie- en gasgigant Shell. Dat bleek vrijdag. 1.305 keer bekeken | 0 reacties

Zoeken

Aandelen in het nieuws

Ahold Delhaize 24,320 14:49
-0,090
-0,37%
Air France-KLM 10,355 14:47
+0,070
+0,68%
Ajax 20,700 14:41
+0,200
+0,98%
AMG 25,460 14:49
+0,280
+1,11%
Arcadis 18,900 14:44
-0,050
-0,26%
ArcelorMittal 15,638 14:49
+0,124
+0,80%
ASML 242,700 14:49
+0,850
+0,35%
Hunter Douglas 58,400 14:49
0,000
0,00%
IMCD 72,650 14:48
+0,700
+0,97%
KPN 2,829 14:49
+0,040
+1,43%
NN Group 35,590 14:48
+0,210
+0,59%
PostNL 1,964 14:49
-0,016
-0,78%
PROSUS 62,220 14:49
-0,040
-0,06%
SIGNIFY NV 27,810 14:49
+0,340
+1,24%
Takeaway.com 74,750 14:49
-0,250
-0,33%
UNILEVER 53,900 14:49
-0,140
-0,26%
VolkerWessels 22,150 14:49
+1,200
+5,73%

Gesponsorde links