Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Biotech en Farmacie Nieuws

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
12 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
DeZwarteRidder
0
'Purdue Pharma stevent af op faillissement'

Door ANP Producties
2 uur geleden in FINANCIEEL

Stamford - De Amerikaanse geneesmiddelenfabrikant Purdue Pharma koerst af op een faillissement. Die verwachting hebben de procureurs-generaal van de staten Tennessee en North Carolina uitgesproken tegen Amerikaanse media. Volgens hen zijn de gesprekken over een omvangrijke schikking inzake de opiatencrisis in de Verenigde Staten vastgelopen.

Purdue, de maker van de zeer sterke pijnstiller OxyContin, probeert al een tijdje tot een schikking te komen in meer dan 2000 rechtszaken. De farmagigant zou daar 10 tot 12 miljard dollar mee kwijt zijn. Maar volgens de twee justitiekopstukken konden Purdue en de eigenaarsfamilie Sackler niet genoeg zekerheid bieden dat dat geld ook werkelijk beschikbaar zou zijn.

Ze zijn daarom begonnen met de voorbereidingen voor een faillissement. "We willen zeker stellen dat de Sacklers, Purdue en andere farmaciebedrijven betalen voor afkickbehandelingen en andere oplossingen voor de puinhoop die ze volgens ons hebben aangericht", schrijven de twee procureurs-generaal.

In de VS sterven elke dag 130 mensen door een overdosis van een morfine-achtige pijnstiller. OxyContin wordt gezien als het medicijn waar de Amerikaanse verslavingscrisis mee is begonnen.

De rechtszaken tegen Purdue zijn onder meer aangespannen door steden, ziekenhuizen, vakbonden en Indianenstammen. Ook tegen andere farmaceuten lopen dergelijke processen.
DeZwarteRidder
0
Advies Kiadis omlaag om hogere kosten

Gepubliceerd op 11 sep 2019 om 09:18 | Views: 3.272 | Onderwerpen: advies

Kiadis Pharma 12:25
5,22 -0,40 (-7,12%)

AMSTERDAM (AFN) - Kiadis Pharma blijft last houden van hogere onderzoekskosten. Dat concludeert een analist van KBC Securities die zijn advies en koersdoel voor het farmaceutische bedrijf uit Amsterdam daarom verlaagt.

De marktkenner wees een dag eerder na de presentatie van de halfjaarcijfers van Kiadis ook al op de gestegen kosten en past nu zijn advies navenant aan. Nadere bestudering toont namelijk aan dat het grootste deel van de gestegen onderzoekskosten geen eenmalige posten betreft.

KBC verlaagt zijn advies op Kiadis van accumulate naar hold. Het koersdoel gaat omlaag naar 6,50 euro van 10,50 euro. Het aandeel stond enkele minuten na de opening van de handel in Amsterdam 2,1 procent lager op 5,50 euro.
DeZwarteRidder
0
Wonderboom zaden ontkiemen, verspenen en verplanten

Onder de juiste omstandigheden en een temperatuur van 20°C (voorzaaien in huis) zal er na ongeveer 14 dagen een kiemplant te zien zijn. Na het kiemen moet het tere plantje kouder gezet worden. Pas als het tweede echte paar blaadjes te zien is kan de plant verspeend worden in een potje met bemeste potgrond. Verplanten in de volle grond pas na nachtvorst. Helaas kan het bij het verspenen nogal eens mis gaan. Het verdient dan ook de voorkeur om wonderboom zaden direct in de volle grond te planten.

De wonderboom
Wonderboom zaden De wonderboom heeft zijn naam te danken aan het feit dat er vroeger wonderolie uit gewonnen werd. Deze olie werd gebruikt voor het opwekken van de bevalling en laxatie. Daarnaast werd wonderolie, ook wel bekend als Castor olie, verwerkt in zeep, inkt, verf en nog veel meer. In de tropen worden de planten echte bomen van 13 meter hoogte, in ons land zijn het eenjarige planten die maximaal 3 - 4 meter hoog kunnen worden, als het een warme zomer is en er voldoende water en mest aan de plant wordt gegeven.

Zijn de zaden van de wonderboom giftig?
De zaadboon van de wonderboom bevat het giftige bestanddeel ricine. Hiervan is 1 mg (kan in sommige gevallen al in 1 zaadboon zitten) al voldoende om dodelijk te kunnen zijn. De stof zorgt ervoor dat de cellen geen eiwitten meer op kunnen nemen. Vanwege deze eigenschap wordt gekeken of deze stof gebruikt kan worden in de strijd tegen kanker.
Wonderboom zaden oogsten
De wonderboom vormt stekelige zaaddozen die aanvankelijk rood zijn en later verkleuren naar bruin. Als de zaaddozen een beetje openbarsten is het tijd om deze te oogsten. Voor het verzamelen van de zaden moeten de zaaddozen geopend worden. Zaden van de wonderboom tot het volgende voorjaar bewaren op een koele en donkere plek.
Zaaikalender
Tuindreef heeft een speciale zaaikalender gemaakt waarop je precies per maand kunt zien welke wonderboom zaden en andere bloemzaden je in die maand het best kunt zaaien. Ideaal als je deze maand nog wilt beginnen met het zaaien!

Wonderboom zaden bestellen
Wonderboom zaden bestellen is heel eenvoudig bij Tuindreef. Kies de gewenste tuinzaden uit en plaats deze in het winkelwagentje. Je bestelling wordt binnen 24 verstuurd en geleverd als reguliere brievenbuspost. Je hoeft er dus niet speciaal voor thuis te blijven en het pakketje ook niet op te halen bij het postkantoor. Heb je vragen over onze tuinzaden of over je bestelling? Stuur dan een chat- of mailbericht naar info@tuindreef.nl. Je krijgt binnen 24 uur reactie.

Bekijk ook de andere groentezaden, bloemzaden en kruidenzaden van Tuindreef. Wij wensen je veel plezier tijdens het tuinieren!
DeZwarteRidder
0
'Purdue krijgt helft Amerikaanse staten achter zich in schikkingsvoorstel pijnstiller'

Purdue Pharma, de geneesmiddelenfabrikant die onder vuur licht vanwege de sterk verslavende werking van zijn pijnstiller OxyContin, zit dichtbij een schikking met ongeveer de helft van de Amerikaanse staten. Als er een akkoord komt, dan is het de bedoeling dat de familie Sackler, de eigenaar van Purdue, faillissement aanvraagt voor Purdue en het bedrijf in een trust stopt waarvan de zeggenschap in handen komt van deze staten.

Dat schrijft persbureau Bloomberg, dat zich daarbij baseert op bronnen die bij de onderhandelingen zich betrokken. Woensdag zouden 23 staten en drie Amerikaanse territoriale gebieden tegenover een rechter hebben verklaard het schikkingsvoorstel van ongeveer $12 mrd te steunen. De familie zou garanties geven voor de betaling van $3 mrd, een bedrag dat vooral zou moeten komen uit de verkoop van een dochterbedrijf in het Verenigd Koninkrijk.

Bijna de helft van de staten die Purdue gezamenlijk hebben aangeklaagd, zeggen dat het schikkingsvoorstel niet in de buurt komt van wat redelijk zou zijn in een zaak waarbij volgens de Amerikaanse overheid ruim 47.000 mensen zijn overleden, aldus Bloomberg.

Volgens persbureau Reuters wordt het bestuur van Purdue Pharma vandaag bijgepraat over de vorderingen bij de onderhandelingen over het schikkingsvoorstel.
DeZwarteRidder
0
Voormalig PvdA-politicus Ronald Plasterk (62) heeft een startup opgezet. Hij heeft voldoende investeerders gevonden om een eigen biotechbedrijf, Frame Therapeutics, te beginnen.

Dat blijkt uit een melding op de site van het bedrijf dat gevestigd is op het Science Park in Amsterdam. Naar verluidt bedraagt het startkapitaal circa enkele miljoenen.

Het ontluikende ondernemerschap lijkt een vervolg op zijn vorige functie als Chief Scientific Officer bij myTomorrows, een bedrijf dat bemiddelt ten behoeve van een snellere beschikbaarheid van nieuwe medicijnen. Bij zijn aantreden in 2017 zei hij tegen het FD : ‘Ik heb het gevoel dat ik hier deel kan zijn van een systeemverandering, een grote verandering. Dat vind ik mooi. Het huidige farmaceutische model zit op slot. Er moet iets gebeuren’.

Eigen patent
Vóór hij het Binnenhof betrad, was Plasterk tot 2006 hoogleraar moleculaire genetica en mede-oprichter van het Hubrecht Instituut, een internationaal succesvol onderzoekslaboratorium uit Utrecht. Daarnaast schreef hij columns voor de Volkskrant en het televisieprogramma Buitenhof.

Met het geld van investeerders kan Frame Therapeutics starten met een zogeheten fase 1-studie naar een vaccin tegen kanker. Plasterk heeft een patent op de technologie achter het experimentele middel. Het gaat om een vorm van immunotherapie, een relatief nieuwe en veelbelovende behandelvorm die het menselijk lichaam in staat stelt zelf kankercellen te vernietigen.

In zijn zoektocht naar kapitaal werd Plasterk bijgestaan door Dinko Valerio. Deze oudgediende uit de biotechwereld en tevens professor in de gentherapie maakte faam als oprichter van Crucell, de producent van vaccins en antistoffen, dat in 2010 voor bijna €2 mrd werd overgenomen door het veel grotere Johnson & Johnson. Valerio is ook toegetreden tot het bestuur van Frame Therapeutics. Ook een andere oprichter van Crucell, de oncoloog Bob Löwenberg, maar deel uit van het Frame-team.
DeZwarteRidder
0
Experts waarschuwen:
’80 miljoen doden bij pandemie’
Updated 6 min geleden
7 min geleden in BUITENLAND

Amsterdam - De kans op een pandemie, een epidemie die zich wereldwijd verspreidt, stijgt flink. Maar we zijn er niet voorbereid en dat kan miljoenen levens kosten, schrijft een panel van internationale gezondheidsexperts in een rapport.

De laatste grote epidemie was de Spaanse griep die in 1918 en 1919 van tussen de 20 en 100 miljoen mensen het leven eiste. Mocht nu eenzelfde griep-pandemie uitbreken, dan loopt dat sterftecijfer binnen 36 uur op tot tachtig miljoen. Het is een slechte science fictionfilm die werkelijkheid kan worden.

„De wereld is er niet klaar voor”, staat in het rapport van het Global Preparedness Monitoring Board, geschreven door een team met onder meer (voormalige) leiders van de World Health Organization (WHO) en de Wereldbank. „Het is tijd voor actie”, zegt Gro Harlem Brundtland, voormalig hoofd van WHO in de Guardian.

Ziektes en epidemieën zijn van alle tijden, maar de experts waarschuwen nu dat ze binnen de 36 uur razendsnel kunnen uitbreiden. Dat komt door een stijgende bevolkingsgroei en de mogelijkheid om heel snel de wereld rond te reizen. Maar ook de stijging van de temperatuur kan ziektes als zika – verspreid door muggen, snel op andere mensen in andere landen overbrengen.

Sinds 1918, toen in Nederland 60.000 mensen stierven aan Spaanse Griep, hebben we wel al veel bereikt in de bestrijding van ziektes, maar het rapport waarschuwt dat ook nieuwe ziekteverwekkende micro-organismen kunnen worden gecreëerd.

„We hebben vooruitgang geboekt bij noodsituaties, maar de huidige inspanningen blijven ruim onvoldoende”, aldus het rapport. Arme landen kunnen of willen de bestrijding vaak ook niet betalen.

Daarom roept de directeur-generaal van WHO, Tedros Adhanom Ghebreyesus, wereldleiders op om zeven concrete acties te ondernemen om het risico te verminderen, zoals het opstellen van meerjarige rampenplannen en het ondersteunen van onderzoek naar nieuwe technologieën.

Tussen 2011 en 2018 noteerde de WHO 1.483 epidemieën. De bekendste is wel het dodelijke ebola.
DeZwarteRidder
0
’Mogelijk nieuw middel tegen malaria’
Updated 1 uur geleden
2 uur geleden in BINNENLAND

NIJMEGEN - Een vergeefse zoektocht naar een middel tegen de huidziekte psoriasis lijkt een medicijn tegen malaria op te leveren. Dat meldt het Radboudumc in Nijmegen. Malaria veroorzaakt 400.000 doden per jaar.

„Het potentiële medicijn, een pantothenamide-molecuul, lijkt heel erg op een molecuul dat van nature voorkomt in de malariaparasiet. Daardoor gebruikt de parasiet het medicijn op vrijwel dezelfde manier in de stofwisseling. Met het grote verschil dat dit molecuul problemen oplevert voor de stofwisseling van de eencellige malariaparasiet, die daardoor sterft. ”, aldus het Radboudumc.

Een enkele dosis van het middel lijkt de ziekte al aan te kunnen pakken, zeggen de onderzoekers. „Bovendien is het goedkoop te produceren en stopt het de overdracht van de malariaparasiet van mensen naar muggen. Daarmee kan het, als het uitgroeit tot een volwaardig medicijn, ook bijdragen aan het uitroeien van malaria.”

Voor het middel op de markt kan komen, moet nu klinisch onderzoek worden gedaan om de veiligheid en werkzame dosis vast te stellen.

De eerste verwijzing naar de mogelijkheid om malaria op deze wijze aan te pakken, althans bij kippen, werd door een van de Nederlandse onderzoekers gevonden in een boek uit 1946.
DeZwarteRidder
0

Studie uit jaren veertig levert mogelijk doorbraak in genezing malaria

Het is over vijf jaar mogelijk om met één enkele pil te genezen van malaria, zo zegt het Nijmeegse health tech-bedrijf TropIQ tegen BNR Nieuwsradio.
12 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Markt vandaag

Wall Street in mineur door handelszorgen

20 sep De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met verliezen gesloten. Handelsspanningen tussen China en de VS... 5

  Indices

  AEX 577,44 -0,28%
  EUR/USD 1,1018 -0,23%
  Germany30^ 12.400,30 -0,46%
  Gold spot 1.516,75 0,00%
  LDN100-24h 7.289,71 0,00%
  NY-Nasdaq Composite 8.117,67 -0,80%
  US30# 26.912,28 -0,06%

  Stijgers

  ALTICE...
  +6,10%
  Vopak
  +4,63%
  UNIBAI...
  +1,89%
  Alfen ...
  +1,83%
  Euroco...
  +1,79%

  Dalers

  SIGNIF...
  -5,36%
  Sligro
  -3,04%
  Fugro
  -2,34%
  IMCD
  -2,24%
  Accell
  -2,22%

  Nieuws Forum Meer»

  (9)

  Eugen III op 21-sep-19 21:07
  (34)

  DerksVisie op 21-sep-19 14:35
  (21)

  Nice guy op 21-sep-19 12:39
  (5)

  Bangizwe op 21-sep-19 12:32
  (3)

  jan de vakman op 21-sep-19 11:57

  Column Forum Meer»

  (68)

  Sem_7 op 21-sep-19 17:16
  (2)

  pietje01puk op 21-sep-19 16:10
  (5)

  snotneuzeke op 21-sep-19 09:29
  (40)

  eurob op 21-sep-19 04:15
  (85)

  Maan Arkenbosch op 20-sep-19 21:10