Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

PostNL Juni 2019 - We hebben iets voor je

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
5.297 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 ... 261 262 263 264 265 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
schuinsmarcheerder
0
quote:

Eurowin schreef op 12 jun 2019 om 09:31:


[...]

En dat is... 2, 3 of 4


Eerder richting 0,xx ........
Tartessos
0
Objectief , ik ben het niet met je eens. Alles aan PostNL lijkt negatief. Dat is het zeker niet.

PostNL is van de overheid. Alles wat van de overheid is moet volgens regels & procedures werken. Ook PostNL.
Bestuur PostNL zit in een lastig pakket. Ze is “beperkt vrij met handelen”, alleen binnen de grenzen die de overheid toestaat. Dit is in mijn optiek een van de belangrijkste redenen waarom Bpost PostNL niet heeft overgenomen. Voordat de overheid een besluit heeft genomen zijn we een jaar verder.

Zoals gezegd, bestuur kan en mag niets zonder een JA woord van de overheid.
De overname van Sandd ligt politiek bijzonder gevoelig. Je hebt brede steun nodig van alle partijen voordat je überhaupt JA zegt tegen zo’n overname. Dat moet heel erg politiek worden gebracht. Langgggzaaaane processen. Veel langzamer dan dat de meeste speculanten winst willen behalen. Daarom zitten mensen als Wallage bij PostNL, die kennen het politieke speelveld. En daarom mag Herna Verhagen nu ook bij ING haar ding doen.

Er is nog een reden waarom het gevoelig ligt.
Fokker Aircraft kreeg bijv in 1996 geen politieke steun terwijl Airbus dat wel kreeg en krijgt in Frankrijk. Fokker is hierdoor failliet gegaan. Fokker was een commercieel bedrijf en geen staatsbedrijf.
PostNL vraagt nu feitelijk wel steun van de overheid door Sandd over te mogen nemen voor een X bedrag. Uiteindelijk betaald niet de staat maar de aandeelhouder door (tijdelijk) stopzetten dividend.

Toch blijft het vreemd dat de staat wel een staatsbedrijf mag steunen maar dat de staat geen commercieel bedrijf steunt. Daarom is het allemaal schimmig en sneaky. Daarom wordt het spel gespeeld zoals het wordt gespeeld. Daarom zit Verhagen op deze plek. Daarom zie je haar in een spagaat zitten wanneer er cruciale vragen worden gesteld.

Een ding weet ik 200% zeker... de staat gaat zichzelf niet in zijn vingers snijden.
Sandd wordt voor 200% overgenomen. ACM gaat goedkeuren.
Als deze klus geklaard is en Sandd is overgenomen dan komt PostNL in fase 2.
Waarschijnlijk wordt het bestuur vervangen. Huidige bestuur is teveel besmet. Het zou ook nog zo kunnen zijn dat bestuur blijft om ook de revenuen te krijgen voor gedane inspanningen (en gezichtsverlies).

Het bestuur wordt niet betaald voor de goede dingen die men heeft gedaan maar voor het uit de wind houden van politici.
Dat is een zware taak, houden maar weinig mensen vol. Verhagen is de tool van de overheid.

Niet verkopen die aandelen. Het komt goed.


prinszicht
1
quote:

Makita schreef op 12 jun 2019 om 09:17:


Mijn lezing. Politiek niet verkoopbaar dat Sandd mag worden overgenomen terwijl postnl nog winst maakt (lees dividend uitkeerd). Daarom deze kunstgreep. Ik hoorde Pim letterlijk zeggen dat de markt opnieuw geïnformeerd wordt zodra de toestemming er is en er meer info is.


Zoals we menigmaal achteraf geïnformeerd zijn. Bij International bijvoorbeeld. Voor de zomer....oh nee, met de cijfers in augustus. Dan is de zomer zo goed als voorbij.

Het statement van Pim luidt dat een deal met Sandd alleen plaatsvindt als het klopt voor de aandeelhouders. Maar dat is het probleem beste mensen. Die klopt niet. Misschien als je de spelregels aanpast. Maar de huidige begroting is 3 maal synergie en met het trackrecord van Pim en HV, zal het wel terugvallen naar 40 ipv 60 miljoen. Dus betalen we 5 keer synergie. 5 jaar naar dato en dan is dit magische duo weg.

Wij betalen voor de mislukte liberalisering. En het samengaan is strategisch een oplossing maar HV, de baas in huis en VVD politica in hart en nieren, betaalt gewoon simpelweg wat er door de politiek wordt gevraagd. Statement 1 van de VEB. De aandeelhouder wordt structureel genegeerd. Dat blijkt ook nu weer....
Wolfie67
0
quote:

Jopie1962 schreef op 12 jun 2019 om 09:23:


Kun je nagaan dat ze voor Puts 1.50 december volgend jaar, 30 cent betalen !!

Dus men is inmiddels zelfs 'bang' dat de koers eind volgend jaar ónder de 1.20 staat.

Ja en voor de call 1.60 betalen ze 0.30 dus zijn zelfs overtuigd dat het boven de 1.90 komt;)

Eurowin
0
Dit is nu het gevolg van niet kritische vragen stellen, wat met claim? Wat met SANDD, waarom? Wat op eigen kracht...enz.., Maar het valt me nog mee de koers, gelukkig.

Het is net wat Keffertje aanbracht..

Het bleef inderdaad allemaal erg politiek correct, maar dat komt omdat zowel de VEB als IEX onderdeel uitmaken van het systeem. Ze zullen niet spugen in de bak, waar ze uit eten.
Vidoque
0
Verhagen is een soort May. Ze wil niet opstappen, ze lacht de aandeelhouders vierkant uit en kijkt wel uit om zelf aandelen te kopen. Diep triest.
Hansbeleg
0
quote:

BW2017 schreef op 12 jun 2019 om 08:58:


[...]

ACM zal voor een reactie zorgen maar is grotendeels bekend dat die zullen afwijzen.
Effect van toestaan zal vele male groter zijn als afwijzen.
Niemand verwacht dat hun het direct toestaan zonder Mona!

Ik sluit het niet uit dat er meteen toestemming komt. Bij VSP en Sandd kwam er ook snel toestemming oa omdat VSP anders waarschijnlijk zou zijn omgevallen en omdat er minder overlap was. Sandd zal de kaart spelen van: laat ons mergen, anders gaan we er op den duur toch aan. Sandd heeft al eens in de Telegraaf aangegeven dat zelfs de lange procedure al killing is. Des te langer het duurt, des te minder Sandd waard wordt.

Waarom zou de ACM nu koste wat kost de merge tegen willen houden, die zien ook wel waar de markt in de toekomst heengaat. En Sandd wil eigenlijk niet meer. Maar voor de buhne moeten alle ins en outs weer in kaart worden gebracht en iedereen die 1 postzegel per jaar verbruikt gehoord worden, tja procedures, procedures.

Vervolgens kan de ACM dan met het bericht komen: Na alle input van de belanghebbende bestudeerd te hebben en de voor en nadelen zorgvuldig te hebben afgewogen is het in het landsbelang de merge toe te staan. Dit zodat er nog jarenlang een betaalbaar goedwerkend landelijk dekkend postnetwerk beschikbaar blijft. Die formulering kunnen ze zo overnemen uit de kwartaalberichten van PostNL.

Vervolgens komt er dan nog een heel boekwerk met waarborgen op de tafel. En als die te streng zijn moet PostNL er een punt achter zetten.
prinszicht
0
Het volgende koersdoel is 1,25. Helaas pindakaas. Dus de sobere vakantie van HV wordt niets meer dan een lang weekend. Er zijn 2 belangrijke conclusies:

1. Het MT vindt het zelf niet koopwaardig. En daarvoor moet je echt nog een keer de uitzending bekijken. Maar zelf aankopen doen en / of een bodem en of de rol van hedgefunds......, er wordt dan even naar de grond gekeken of inhoudelijk niet gereageerd.
2. Eerst nog meer zuur voor het zogenaamde zoet: verkoop International komt pas na afkeuren deal ACM en dan overrulen Mona. De hedgefunds, waarvan Nico zegt dat ze altijd meer weten, hebben geconcludeerd dat de ACM nee MOET zeggen. Op basis van juridische gronden. Dit nieuws komt nu als eerste en zal direct inhakken op het fundament van Pim en zijn synergie bij deze deal. Elke aanpassing in de voorwaarden, hoe groot of klein ook, is van 3 jaar synergie naar 5 of 6.

Wrong Bet
0
De Krommme
0
Als de particuliere belegger ook gaat beseffen hoe fout de overname Sandd is , en dat lijkt nu langzaam te gebeuren, gaan we inderdaad richting pennystock. Man man man, wat een kansloos management. Geld stoppen in een afstervende business en dat verkopen als consolidatie van de postmarkt. Kansloos...
Jopie1962
1
quote:

schuinsmarcheerder schreef op 12 jun 2019 om 10:04:


Nou, daar gaan we eindelijk ..... Down, down, deeper and down .....


www.youtube.com/watch?v=UlR4Z4AZ1ho
BW2017
0
Ik snap echt totaal niet die personen die nu blijven jammeren over wat we allemaal al wisten er zijn geen lijken uit de kast gekomen, Pim verhagen was helder over financiële gedeelte.
Ik ben ook zwaar maar dan ook zwaar teleurgesteld. Maar voor mij is het nu duidelijk, heb je geen vertrouwen meer is nu het moment om uit te stappen je hebt dan 11 Juni afgewacht en weet hoe het ervoor staat.
Maar allemaal dat gejammer over dat ze de afspraken niet na zijn gekomen dat weet ik nu inmiddels wel en daar ben ik zelf ook gruwelijk ingetrapt.

Feit is nu je staat op 1,55! Dat moet een heel eind de bodem zijn.
Je kan of uitstappen/ of vertrouwen hebben in hun transitie plan.
Ik wacht nu gewoon af, en ik verwacht dat er binnen 6 maanden gewoon weer 2,30 op de borden staat.

- Internationaal wordt afgerond! Zijn meerdere biedingen altijd sterk in de onderhandeling ( Pim gaf daarbij voor mij ook een goede indruk hoe die dat formuleerde )
- ACM zal mogelijk afgekeurd worden, dan zullen de shorters voor een kleine negatieve reactie gaan zorgen ookal is dat grotendeels ingeprijsd.
- Mona gaat voor die goedkeuring zorgen ( Komt die er niet valt Sand om en 18000 medewerkers )
- Pim is duidelijk geweest dat het goed te financieren is heel duidelijk in geweest dat ze daar de middelen voor hebben!

Dit word gewoon een shuffle de laatste particulieren worden er de komende dagen uitgeschut.
painter75
0
quote:

Dicall69 schreef op 11 jun 2019 om 21:37:


[...]

Het neerwaarts potentieel is weg, dus kopers gaan zich aandienen, verhaal is duidelijk, ondanks dat verkeerden een sensatieverhaal willen horen, men denkt dat een CFO en CEO met een gokkers mentaliteit te werk gaan, dus hoe wil je dan enige objectiviteit hier van velen verwachten, kort gokken en dan bestuurders ongefundeerd als boeman aanwijzen, onderliggend rustig opbouwen en dat gaat ook gebeuren positie briefpost gaat door de fusie verbeteren en de pakketbezorging blijft groeien, dus koers gaat herstellen en gelukkig dan wel rustig en gestaagd, laat de kopers maar komen het verhaal is duidelijk en Nico is het er volledig mee eens zelfs na zijn tal van vragen die meer vanuit beleggers komen die alles bagatelliseren !!!

neem. jij jezelf nog serieus?
Dr. Oogkloot
0
quote:

painter75 schreef op 12 jun 2019 om 10:07:


[...]
neem. jij jezelf nog serieus?
Is dit een retorische vraag?
Eurowin
0
quote:

De Krommme schreef op 12 jun 2019 om 10:06:


Als de particuliere belegger ook gaat beseffen hoe fout de overname Sandd is , en dat lijkt nu langzaam te gebeuren, gaan we inderdaad richting pennystock. Man man man, wat een kansloos management. Geld stoppen in een afstervende business en dat verkopen als consolidatie van de postmarkt. Kansloos...


Denk dat dat achter de schermen een moet punt van de politiek is De Krommme, anders zit je met 19000 werklozen als SANDD kapot gaat,..Gr
Beursspeculant
0
quote:

Wrong Bet schreef op 12 jun 2019 om 10:02:


Marshall Wace blijft maar shorten en shorten..
Per 10-06-19 op 4,73% totaalIn Wereldhave en Fugro is Marshall Wace juist aan het afbouwen sinds eind mei. Besi ook aan het uitbreidne. Het zal wel toeval zijn denk ik maar allemaal wel in AMX.
PGV
0
quote:

schuinsmarcheerder schreef op 12 jun 2019 om 10:04:


Nou, daar gaan we eindelijk ..... Down, down, deeper and down .....


Je zal dan wel flink short zitten.
Utreg1960
0
quote:

schuinsmarcheerder schreef op 12 jun 2019 om 10:04:


Nou, daar gaan we eindelijk ..... Down, down, deeper and down .....


Korte broeken hebben ff het gesprek van gisteren van Herna en Pim laten vertalen.
Opvallend dat onze expert roze bril diarree poster Dicall met zijn halleluja geroepertoet niet aanwezig is?
Eurowin
0
quote:

painter75 schreef op 12 jun 2019 om 10:07:


[...]
neem. jij jezelf nog serieus?


Hij zal al wel weer verdwenen zijn (Dicall69) zoals hij dat al jaren doet op elk forum..Gr
5.297 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 ... 261 262 263 264 265 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

PostNL Koninklijke Meer »

Koers 1,760   Verschil -0,03 (-1,79%)
Laag 1,755   Volume 5.544.298
Hoog 1,820   Gem. Volume 4.163.493
23-aug-19 17:35
label premium

PostNL valt sterk mee (update)

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium