Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
ING zet PostNL op kooplijst
Beeld: PostNL

ING zet PostNL op kooplijst

(ABM FN-Dow Jones)  ING heeft het advies voor het aandeel PostNL verhoogd van Houden naar Kopen en het koersdoel van 1,30 naar 1,65 euro.  Dat bleek maandag uit een analistenrapport.

De analisten zagen een versnelling in de pakketvolumes in maart en april en een voorzichtige vooruitblik voor de winst door PostNL met ruimte voor meevallers.

Een mogelijke verlaging van het aantal dagen waarop PostNL post moet bezorgen, kan leiden tot een aanzienlijke structurele kostenverlaging voor het Nederlandse postbedrijf.

Daarbij ziet ING potentiële waarde in speculatie over een toekomstige fusie, naar aanleiding van de ontwikkeling bij het Britse Royal Mail waar grootaandeelhouder Daniel Kretinsky een bod heeft gedaan op alle uitstaande aandelen. Zo'n scenario is niet uitgesloten voor PostNL, denkt ING. Kretinsky heeft al een belang van bijna 30 procent in PostNL.

Het aandeel PostNL is tenslotte "zeer aantrekkelijk" gewaardeerd met een hoog dividendrendement, hetgeen volgens analist Marc Zwartsenburg een hogere koers rechtvaardigt.

Het aandeel PostNL steeg maandag 7,5 procent naar 1,39 euro.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Vraagtekens bij dividend PostNL
  2. "PostNL ziet enige versnelling bij pakketbezorging"

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
PostNL kopen verkopen

77% zegt kopen

22 stemmen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.