Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Klimaatdiscussie: opwarming aarde door mens of natuur

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
9.583 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 ... 476 477 478 479 480 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
rationeel
0
quote:

DurianCS schreef op 16 jul 2019 om 11:45:


[...]
Druk op de knop? Gewoon de deur open zetten werkt goed.


Briljant idee:)
rationeel
0
Druk op de knop CV weer uit:)

Wat een uitvinding! Hulde CV bedenkers en gas installateurs:)
gokker
0
quote:

rationeel schreef op 16 jul 2019 om 12:33:


Druk op de knop CV weer uit:)

Wat een uitvinding! Hulde CV bedenkers en gas installateurs:)


Niet alles door elkaar gooien.
Centrale verwarming bestond al lang voor de gasverwarming en zal die ook zeker overleven.
Die lelijke radiatoren mogen (en kunnen) wat mij betreft wel verdwijnen.

Zakelijk reacties a.u.b. Op persoonlijke opmerkingen reageer ik niet.
rationeel
0
quote:

gokker schreef op 16 jul 2019 om 12:59:


[...]

Niet alles door elkaar gooien.
Centrale verwarming bestond al lang voor de gasverwarming en zal die ook zeker overleven.
Die lelijke radiatoren mogen (en kunnen) wat mij betreft wel verdwijnen.

Zakelijk reacties a.u.b. Op persoonlijke opmerkingen reageer ik niet.


Dat is verstandig van je:)

Maar niet gezellig;)
rationeel
0
In een poging om een toch genoeg progressieven over de streep te trekken stuurde Von der Leyen maandag nog een acht bladzijden lange brief naar de Europese socialisten waarin ze belooft om meer ambitie aan de dag te leggen op vlak van>>> klimaat>>> en om het parlement toe te laten onder bepaalde voorwaarden wetgevende voorstellen in te dienen. Dat initiatiefrecht zit nu volledig bij de Europese Commissie.

Sjoemelen maar.
rationeel
0
Von der Leyen: 'Europa moet tegen 2050 het eerste klimaatneutrale continent in de wereld worden'
16/07/19 om 13:51
Bijgewerkt om 13:52
Bron : Belga

Ursula von der Leyen heeft dinsdagochtend in het Europees Parlement in Straatsburg een ultieme oproep gelanceerd om haar voordracht tot nieuwe voorzitter van de Europese Commissie te steunen. Om weifelende volksvertegenwoordigers over de brug te halen, beloofde de Duitse christendemocrate onder meer om binnen de honderd dagen van haar mandaat een 'green deal' op tafel te leggen om klimaatverandering aan te pakken.

Alles voor de MACHT
rationeel
0
www.elsevierweekblad.nl/stelling/acht...

We moeten helemaal niet van het aardgas af’

De steun voor het aardgasvrij maken van huizen neemt snel af. Dat blijkt uit onderzoek van de
klimaatstichting HIER onder ruim 2.300 Nederlanders. Zijn we doorgeslagen in de anti-gashouding?

Een jaar geleden was nog 57 procent positief over het aardgasvrij maken van het huis, nu is dat minder dan de helft (48 procent).

rationeel
0
Niet alleen nam de steun voor het aardgasvrij maken van huizen af, het aantal uitgesproken tegenstanders nam flink toe; van 29 procent in 2018 naar 43 procent dit jaar. De meest genoemde reden van de tegenstanders is>>> ‘weer zo’n linkse hype’.>>> Nederlanders zien vooral op tegen de kosten die het gasvrij maken met zich meebrengt.

De groep die voorstander is van het stoppen met aardgas en die als belangrijkste reden daarvoor het klimaatprobleem geeft, is bijna gehalveerd, terwijl de groep die vindt dat we moeten stoppen met aardgas vanwege de aardbevingen in Groningen juist is verdubbeld.

Onlangs presenteerde het kabinet zijn klimaatakkoord waarin onder meer als doel staat huizen aardgasvrij te maken. In 2030 moeten anderhalf miljoen huizen gasloos zijn en twintig jaar later, in 2050, alle zeven miljoen woningen.
rationeel
0
Van Nederlands aardgas af gaan versterkt juist de opwarming van de aarde, schreef>>> Simon Rozendaal >>>in het zomernummer van Elsevier Weekblad. ‘Met het vervangen van Gronings door Russisch aardgas gaat de mondiale methaanuitstoot fiks omhoog. Methaan is een krachtig broeikasgas, veel sterker dan CO2.’

Dit zijn de kosten van aardgasvrij wonen

En wie zijn huis zonder gas wil verwarmen, komt al snel voor lastige en peperdure keuzes te staan, schreef>>> Bram Hahn.>>> De minst ingrijpende oplossing, een>>> hybride warmtepomp >>>toevoegen aan een bestaande cv-ketel, kost afhankelijk van hoeveel subsidie er nog beschikbaar is, al gauw 3.000 tot 5.000 euro. Een volledig nieuw systeem kost tussen de>>> 6.500 en 14.000 >>>euro. En het is maar de vraag of deze oplossingen indirect niet alsnog behoorlijk wat aardgas zullen vergen.
rationeel
0
Op de vraag wie opdraait voor de kosten, antwoordde premier Mark Rutte in maart 2018 laconiek: ‘Dat zien we wel.’

Wat vindt u? Zijn we doorgeslagen in de anti-gashouding? Of moeten we, linksom of rechtsom, toch een keer van het gas af? Praat mee! De Stelling van de dag luidt:

WE MOETEN HELEMAAL NIET VAN HET GAS AF.
rationeel
0
m van WYGERDEN

groen betekent poen voor veel ondernemende zakenmensen. vooral zij hebben de middelen en contacten om pers en politiek te beïnvloeden. zij kaapten dus de de groene fantasiën van millieu- en klimaatgoeroes, vervolgens lieten deze laatste groepen zich willig voor die karretjes spannen met eenzelfde doel : geld opstrijken via subsidie.
maar de werkelijkheid is weerbarstig. de klimaatwetenschap heeft nog vele raadsels niet opgelost, ( want hoe kan het b.v. dat zo'n TIENDUIZEND jaar gelden reeds de aarde al begon op te warmen ??) technieken zijn nog verre van uitontwikkeld , grondstoffen, bouwlieden en materialen schaars en de bevolking in toenemende mate verstandig genoeg om in te zien dat zij met een stortvloed aan eenzijdige berichtgeving worden overspoeld, veel doldrieste plannen contraproductief zijn, zij het kind van de rekening is. want al die subsidies, die worden betaald van belastinggeld, HUN geld dus
rationeel
0
Solange P.

Mijnheer Van Wygerden ik ben het helemaal met u eens. Het klimaat is altijd al aan veranderingen onderhevig. Wij hebben daar weinig tot geen invloed op. Hoe bestaat het dat een stelletje nitwits en pseudo-wetenschappers, met uitsluiting van rechts en échte deskundigen, een idiote klimaatplan lanceert. Ergens in de wereld loopt ook nog een vreemd meisje met rare denkwijzen, Greta Thunberg, die door de linkse meute als propaganda wordt gebruikt.
rationeel
0
H. Groenewegen

We 'moeten' niet van het aardgas af. De economoische en ecologische argumenten tegen deze plannen stapelen zich op, terwijl steeds duidelijker wordt dat het netto-effect nihil is. De noodzaak van het 'moeten' ligt puur in verheven morele argumenten. Een invulling van 'het goede doen' dat met de ontkerkelijking is verdwenen. Hierop heeft geen redelijkheid vat.
rationeel
0
Hans Doordenker

Wie er voor de kosten opdraait? Dat zijn we zelf, direct of indirect via door je zelf betaalde subsidie en daar bovenop het deel wat je voor een ander moet meebetalen. U weet wel, waar je nu ook de toelagen en de AOW toeslag voor betaalt. Een geheel huis renoveren incl vloerverwarming, diepte warmtepomp en CV installatie verwijderen, gaat rond de 50.000 euro per woning kosten en dan nog de extra belasting die je moet opbrengen. We zijn totaal los geslagen en deze regering vliegt er lekker op los of rijdt ( Klaver) in een nog grotere benzine slurpende BMW.
rationeel
0
Frtts Assenaar

Ik moet bekennen dat ik "hybride" woon, al 13 jaar. In een appartementencomplex met vloerverwarming en een centrale warmtepomp met backup van gasketels, al was het alleen maar omdat een>>> warmtepomp niet genoeg warmte levert voor heet water>>>. In de appartementen zelf ligt geen gasleiding. Dat bevalt, maar het is>>> economisch en ecologisch verspilde moeite>>> en kosten om bestaande huizen van het gas af te halen. De>>> warmtepomp >>>is overigens al een paar maal >>>vervangen>>>. Niet echt duurzaam, wel >>>duur.>>>
rationeel
0
Leo Custers

En de warmtepomp draait op elektriciteit die wordt opgewekt met kolen en gas.
rationeel
0
Maria van Bladel

Onrealistisch, onhaalbaar en onbetaalbaar. Nog afgezien van nut en noodzaak. Dat ze zich in Den Haag maar bezighouden met>>> echte >>>problemen: lerarentekort, te weinig recherche en politie, de rechterlijke macht met te weinig geld en capaciteit, pensioen tekorten, XTC 'laboratoria' en wietplantages uitbannen, cybercrime aanpak, omvangrijke UWV fraude en zo kan ik nog wel ff doorgaan. Het wordt>>> tijd voor landelijke>>> verkiezingen dat>>> orde op zaken>>> gesteld kan worden!
rationeel
0
F Geurts van Kessel

Natuurlijk moeten we niet van het gas af. Al helemaal niet voordat er goede alternatieven zijn, en die zijn er vooralsnog niet, wát de linkse klimaatkerk ook beweert. Het is natuurlijk ook niet te verkopen dat mensen aan onze oostgrens van het gas af moeten \"omdat het zo vies is...\" terwijl net óver de grens mensen met subsidie aan het gas worden geholpen \"omdat het zo schoon is...\". De aversie tegen gas van onze Nederlandse regering is ook helemaal niet ingegeven door het al dan niet \"schoon\" zijn van aardgas, maar door hoofdpijndossier \"Groningen\", wat is ontstaan doordat onze regering de NAM véél te lang heeft laten wegkomen met ondeugdelijke en onvoldoende schaderegelingen voor de Groningers die last hadden en hebben van de aardbevingen als gevolg van die gaswinning. Als schade afhandeling en compensatie vanaf het begin goed geregeld geweest was, was er geen Groninger tegen gaswinning aldaar geweest en hadden we nog voor genoeg jaren gas gehad om op ons>>> gemak naar écht duurzame>>> alternatieven te kijken. Het allergrootste probleem van de huidige klimaathysterie is de>>> onbezonnen haast>>> waarmee het allemaal opgelost schijnt te moeten worden, en het feit dat er van alles bij getrokken wordt wat>>> helemaal niks met het klimaat>>> te maken heeft.
rationeel
0
Marinus Boluijt

We moeten helemaal niet van het gas af.
Zolang de meeste elektriciteit gewoon fossiel wordt opgewekt, is dit waanzin. Onze HR-ketels werken vele malen zuiniger dan een gascentrale, met andere woorden. Als we nu massaal van het gas gaan en elektrisch gaan verwarmen zal Nederland per saldo meer gas gaan gebruiken. Nog even daar gelaten de benodigde uitbreiding en verzwaring van de elektriciteit infrastructuur en de kapitaalvernietiging omdat HR-ketels die nog jaren mee kunnen nu versneld worden afgedankt.

Het is enkel een>>> verdienmodel voor de installatie branche.>>>
rationeel
0
Hans Doordenker

Laten we ook niet vergeten de import van stroom vanuit de buurlanden. Hoe deze stroom wordt opgewekt daar hoor je links niet over. Die zitten er warmpjes bij.
9.583 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 ... 476 477 478 479 480 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Markt vandaag

Wall Street in mineur

18 okt De Amerikaanse aandelenbeurzen stonden vrijdag tijdens de middaghandel in New York op verlies. Beleggers op...

  Indices

  AEX 572,72 -0,62%
  EUR/USD 1,1171 +0,40%
  Germany30^ 12.660,60 +0,04%
  Gold spot 1.490,06 0,00%
  LDN100-24h 7.143,88 0,00%
  NY-Nasdaq Composite 8.089,54 -0,83%
  US30# 26.807,69 +0,12%

  Stijgers

  Sligro
  +4,94%
  Flow T...
  +2,87%
  Pharming
  +2,66%
  Accell
  +2,30%
  SIGNIF...
  +2,12%

  Dalers

  Kiadis...
  -50,79%
  ForFar...
  -5,05%
  Galapagos
  -4,06%
  RELX
  -3,00%
  TomTom
  -2,97%

  Nieuws Forum Meer»

  (10)

  wiegveld op 19-okt-19 20:40
  (2)

  Go4profit op 19-okt-19 17:39
  (1)

  Mister-V op 19-okt-19 15:22
  (3)

  FlashHenk op 19-okt-19 14:15
  (20)

  dasokwat op 19-okt-19 11:34

  Column Forum Meer»

  (331)

  snuf13 op 19-okt-19 23:09
  (2)

  marique op 19-okt-19 13:02
  (1)

  Leijen op 19-okt-19 11:07
  (4)

  Happy op 19-okt-19 10:22
  (6)

  Dirk JGC op 18-okt-19 16:54