Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Klimaatdiscussie: opwarming aarde door mens of natuur

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
5.566 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 ... 275 276 277 278 279 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
rationeel
0
quote:

hirshi schreef op 15 jun 2019 om 16:09:


[...]

inderdaad haas.

Zeker als dat uit de mond van iemand komt die volstrekt afhankelijk is van the internet of things.


Neem kennis van alle dingen, en behoudt de goede:)
rationeel
0
www.npostart.nl/the-wonder-of-animals...

Afl. 7: Mensapen

Deze aflevering laat zien hoe verschillende hersengebieden van de mensaap zich in de loop van de tijd hebben aangepast, onder invloed van anatomie, vindingrijkheid en sociale vaardigheden.
NewKidInTown
0
Zie ik op NPO 1 of NTR een programma over "het echte leven in de dierentuin" / Ouwehands waarin beweerd wordt dat het aantal ijsberen zo erg terug loopt.

Kom ook heel andere info tegen:

" Het gaat prima met de ijsbeer -
en waarom zou dat niet zo blijven?

Een halve eeuw geleden waren er nog 8000-10000 ijsberen, vandaag de dag zijn het er 21.000-27.000 en het aantal lijkt alleen maar toe te nemen. Het gaat goed met de ijsbeer."

groene-rekenkamer.nl/grk/ijsberen/ind...

"Het gaat ‘slecht’ met de ijsbeer zelfs als het goed gaat

Het gaat goed met de ijsbeer. Vrijwel alle populaties zijn stabiel of zelfs groeiende. Met naar schatting 26.000 ijsberen is de populatie vele malen groter dan die was in de jaren zeventig toen door de jacht op zowel de ijsbeer als de zeehond het aantal dramatisch was afgenomen tot enkele duizenden exemplaren. De Canadese zoöloog Susan Crockford is met haar blog polarbearscience.com/ een van de meest zichtbare stemmen in de blogosfeer die het goede nieuws over de ijsbeer een stem geeft."

www.destaatvanhet-klimaat.nl/2018/12/...

Waarom probeert men toch keihard te liegen over dit onderwerp ?
rationeel
1
Het Witte Huis onder president Obama had het op hem gemunt. Wikileaks onthulde een lastercampagne om hem de mond te snoeren. En The New York Times beet hem toe: ’Met jou praten we nooit meer’. Welke terreurdaad moet>>> Roger Pielke jr.>> wel niet op zijn geweten hebben? Hij is >>>klimaatonderzoeker>>>. Als >>>specialist in natuurrampen>>> concludeert hij: „Er is>>> geen toename in extreem weer>>>. Niet boos worden, het is wat de data zeggen.”
rationeel
1
Dendert de wereld af op een orkaan-apocalyps? Als je weermannen en -vrouwen mag geloven, ontkomen we niet aan ’steeds extremer weer’ als gevolg van de menselijke uitstoot van broeikasgassen. Waarschuwen met dreigende stormen en overstromingen is voor groene politici een stok om zo snel mogelijk ingrijpend klimaatbeleid af te dwingen. Er is echter één probleem.


>>>„Het klopt niet”, zegt Roger Pielke jr.>>> Hij is>>> wetenschapper aan de Universiteit van Colorado in Boulder>>>, gelegen tegen de Rocky Mountains. Niet dat alarmisten zich veel van harde data aantrekken. Zelfs de filmposter van Al Gore’s An Inconvenient Truth toonde al een orkaan die krullend opsteeg uit een fabriekspijp.>>> „Elk uitzonderlijk weerfenomeen poogt men in verband te brengen met klimaatverandering.”>>>

Het nuchtere geluid van Pielke jr. stuit op tegenstand. Een omvangrijke smaadcampagne verketterde hem als ’klimaatontkenner’. „Het is de makkelijkste manier om iemand besmet te verklaren. Onterecht. Want al mijn bevindingen zijn in overeenstemming met de wetenschap onder de rapporten van het klimaatpanel IPCC.”
rationeel
1
>>>Waarom begon u weersextremen te bestuderen?>>>

Ik werkte bij het>>> Nationaal Centrum voor Atmosferisch Onderzoek (NCAR)>>> toen in>>> 1996 >>>iemand met het tijdschrift >>>Newsweek>>> binnen kwam. De voorpagina stelde: >>>’Sneeuwstormen, overstromingen & orkanen: geef klimaatverandering de schuld’>>>. Het was een van de eerste coverstories over >>>extreem weer>>>. Ik wist dat orkaan Andrew net de duurste storm aller tijden was. Maar een bevriende wetenschapper stelde:>>> 1991-1994>>> waren de stilste ’orkaanjaren’ sinds >>>1970.>>> Toen zijn we erin gedoken.”

Hoe pakten jullie dat aan?

>>>„We stelden ons de vraag>>>: als orkanen uit het verleden onze huidige maatschappij zouden raken, met de>>> actuele bevolking en bebouwing>>>, wat zou dan de >>>schade>>> zijn geweest? Neem de Grote Orkaan van >>>Miami uit 1926>>>, dat is de grootste storm uit onze database. Toen was Miami een stad met >>>honderdduizend mensen>>> en kostte de orkaan >>>78 miljoen dollar>>>. Maar in het huidige Miami, met ruim >>>twee miljoen mensen>>>, zou de schade >>>235 miljard>>> zijn geweest. Tweeënhalf keer zoveel als Katrina.”
rationeel
1
En dus?

„Als je de schade van alle orkanen >>>corrigeert voor extra bebouwing>>> en >>>extra bevolking>>> dan is er vooralsnog>>> geen trend>>> te ontdekken. Ja, nieuwe orkanen breken schaderecords. En het is vanzelfsprekend dat we steeds grotere en duurdere rampen zullen zien. Maar dat is het gevolg van steeds meer>>> vastgoed en bezittingen in kwetsbaar gebied>>>. Het komt >>>niet>>> door een toename in>>> intensiteit of grootte van tropische stormen.”>>>

U onderzocht ook de zwaarte van alleen orkanen die aan land kwamen.

„Hetzelfde.>>> Geen trend.”>>>

En hittegolven?

>>>„Het IPCC>>> stelt dat er wereldwijd een toename lijkt te zien. In>>> Amerika is dat niet>>> het geval: de jaren >>>dertig >>>van de vorige eeuw zagen veruit de>>> meeste hittegolven.”>>>
rationeel
1
Nederland is vooral beducht voor overstromingen.

„Ook daarvoor ontwaren we >>>wereldwijd geen trend>>>. Er is recent onderzoek dat stelt dat in de laatste >>>150>>> jaar in>>> Europa overstromingen zijn afgenomen>>>. In de>>> VS>>> zijn er plekken die een >>>toename>>> laten zien,>>> andere een afname. China net zo>>>.>>> Tornado’s hetzelfde>>>. >>>Droogte ook>>>. Dit zou niet controversieel moeten zijn: het staat in de>>> IPCC-rapporten>>>. Ik zeg altijd tegen mensen:>>> niet boos worden, het is wat de data zeggen.”>>>;)

Ons >>>KNMI>>> meent wel intensievere regenval te zien.

„Dat komt>>> overeen met wat we elders ter wereld zien>>>. Maar als het gaat om >>>economische schade, hoeft hardere regenval geen probleem te zijn>>>. Zeker omdat het tot nu toe >>>niet leidt tot grotere overstromingen>>>. Voor>>> landbouw en reservoirs is het juist goed>>>. Op dit moment heeft >>>92 procent van de VS geen watertekort>>>, het hoogste percentage sinds we die data bijhouden. Omgerekend naar percentages van de wereldwijde welvaart>>> neemt de schade door weersextremen>>> af.”
rationeel
0
Hebben de uitkomsten u verbaasd?

„Wat me vooral verbaast is dat >>>alarmisten dingen over extreem weer roepen waarvoor geen wetenschappelijke grond bestaat>>> Op een>>> klimaatconferentie na orkaan Mitch >>>in Midden-Amerika werd onomwonden gezegd: ’Deze ramp komt door >>>klimaatverandering’>>>. Tegelijkertijd eist men van >>>sceptici wel... om niet af te wijken van de zogenoemde consensus van het IPCC.>>>”

In Nederland refereren weermannen en -vrouwen ook graag aan klimaatverandering bij een hete zomer of zware bui.

„Klimaatverandering is een feit. We pompen de atmosfeer vol broeikasgassen en het is verstandig daar iets tegen te doen. Misschien wel in de vorm van een CO2-heffing. Maar als je je als voorstander van >>>klimaatbeleid niet houdt aan accurate wetenschap>>>, verlies je je >>>autoriteit>>. Dan denkt een scepticus: ’Hij liegt, en áls hij liegt, welke onzin blaat hij dan nog meer?’ De>>> mediadiscussie >>>over >>>extreem>>> weer is zo ver verwijderd van de>>> werkelijke data>>> dat het bijna >>>entertainment>>> is geworden.”
rationeel
1
Waarom werd u het mikpunt van een klopjacht?

>>>„Mijn boodschap is niet langer welkom>>>. Sinds Al Gore’s film An Inconvenient Truth pogen voorstanders van klimaatbeleid elk>>> uitzonderlijk weerfenomeen>>> in verband te brengen met >>>klimaatverandering>>>.>>> Ik ben een sta-in-de-weg.>>> Omdat ze me >>>niet op mijn onderzoek konden pakken>>>,>>> kozen ze andere manieren om me uit te bannen.”>>>

Hoe weet u dat zo zeker?

>>>„Wikileaks bracht de smaadcampagne>>> aan het licht. Geïnitieerd door de >>>linkse denktank Center for American Progress>>>, betaald door>>> miljardair Tom Steyer>>>, en opgericht door>>> John Podesta>>>, later leider van>>> Hillary’s presidentscampagne.>>>>>> Honderdzestig artikelen >>>vol leugens>>> schreven ze om mij te verketteren.>>> Interne e-mails pochen zelfs dat ik als medewerker bij media heb moeten stoppen.”
rationeel
0
U was kennelijk belangrijk.

„Ja, helaas. En het ging door tot in>>> het Witte Huis.>>> Ik had kritiek op een zinsnede op hun website die stelde:>>> ’Overstromingen en droogte komen vaker voor>>>’. Dat klopt dus niet. Vervolgens kreeg ik van de wetenschappelijk adviseur van >>>Obama>>> onder uit de zak en wijdde hij op de website van het Witte Huis één lange klaagzang aan mij. Tenslotte startte een>>> democratisch congreslid ook nog een onderzoek tegen mij.”>>>

Waarom dat?

„Hij beschuldigde me van het >>>aannemen van geld van Exxon Mobil>>>. Of van>>> de Illuminati>>>, dat is me ontschoten. Mijn >>>universiteit heeft alles ontzenuwd.”>>>

Woorden doen toch geen pijn?

„De >>>lastercampagne slaagde>>>. Mijn >>>reputatie was kapot>>>. Ik ben ook>>> gestopt met mijn klimaatonderzoek>>>. Inmiddels bestudeer ik >>>doping in topsport>>>. Maar mijn studies naar>>> schade door natuurrampen>>> blijf ik gewoon actualiseren.”
rationeel
1
Wat vindt u van de wereldwijde klimaatspijbelaars?

„Ik heb geen bezwaar tegen mensen die opkomen voor wat zij belangrijk vinden. En als een >>>vijftienjarige>>> niet>>> doorziet wat ons effect is op extreem weer, is dat niet erg>>>. Wat ik wel>>> schandalig>>> vind, is dat>>> sommige klimaatwetenschappers>>>>>>, uit politiek gewin, andere zaken beweren dan wat onderzoek ons vertelt.”>>>

In uw boek ’The Climate Fix’ beschrijft u de>>> IJzeren Wet van Klimaatverandering>>>. Wat is dat?

„Mensen zijn bereid voor>>> milieu en klimaat te betalen>>>. Maar er is een >>>limiet>>>. Zodra klimaatbeleid te duur wordt, stemmen kiezers>>> op andere politici die economische voorspoed beloven>>>. Het antwoord van>>> alarmisten hierop, is nóg harder schreeuwen >>>en >>>klimaatdoem>>> voorspellen. Die strategie werkt misschien om je een>>> oorlog in Irak in te rommelen>>>, maar je houdt het >>>geen decennia>>> vol.>>> Angst aanjagen is geen duurzame strategie.”>>>
rationeel
1
KNMI: ’Geen commentaar’

>>>Hoe kijkt het KNMI aan tegen de bevindingen van Pielke?>>> Die vraag is voorgelegd aan het >>>meteorologisch instituut>>>. Het interview is verstuurd naar De Bilt. Ondanks >>>aandringen >>>luidt de reactie van het instituut echter: >>>’Geen commentaar’>>>. „We delen graag onze ideeën over extreem weer, maar niet als reactie op dit >>>vraaggesprek”>>>, aldus een woordvoerster.

Wat schrijft het KNMI zelf over ’extreem weer’?

>>> In het jaarverslag 2018>>> stelt directeur>>> Gerard van der Steenhoven onomwonden>>>: >>>„Klimaatverandering>>> is veranderd van iets >>>abstracts>>> tot iets wat>>> je merkt als je naar buiten loopt>>>.>>> Extreme weerverschijnselen zijn al normaal geworden.”>>>
rationeel
1
Onschuldige lezers kunnen er makkelijk uit afleiden dat, volgens het KNMI, kennelijk>>> elk weerfenomeen extremere trekken vertoont.>>>

Op de>>> website van het instituut>>> levert de zoekopdracht>>> ’extreem’ een lawine op van 5580>>> resultaten. Toch is het>>>>>> speuren met een lantaarntje naar een zinsnede die>>> erkent dat orkanen, tornado’s, overstromingen en droogte>>> niet>>> in intensiteit lijken toe te nemen.>>>
>>>
Wel zegt het jaarverslag over de zomer van>>> 2018>>>: „De kans op een droge zomer is tot nu toe>>> niet veranderd>>> door klimaatverandering.”>>>

Wetenschapsjournalist >>>Marcel Crok>>>, die in>>> 2013>>> al eens aantoonde dat het>>> KNMI >>>stelliger is over >>>weersextremen dan het klimaatpanel IPCC>>>, riep >>>klimaatdeskundigen vorig jaar op>>>: „Vertel, als je begint over>>> extreem weer>>>, dat de voor >>>schade en slachtoffers>>> meest ingrijpende extremen wereldwijd>>> niet zijn toegenomen>>>. Wie alleen stelt ’er is een toename van extreem weer’ >>>belazert simpelweg de kluit.”>>>

www.telegraaf.nl/nieuws/43802365/grot...
rationeel
2
In Nederland de vraag, waarom moeten de beraadslagingen over het klimaat een leven in de duisternis blijven bewandelen?

Kartel weigert openbaarmaking gespreksverslagen klimaattafels

Vorige week berichtten we u over over het debat van 5 juni waarin FVD-voorman Thierry Baudet volledige openheid van het kabinet eiste over wat er aan alle klimaattafels besproken is. Iedereen zat aan die tafels behalve de belastingbetaler. De Nederlandse bevolking heeft recht om te weten wat er is besproken. Het kartel weigert de openbaarmaking van de gespreksverslagen van de klimaattafels door tegen de FVD motie te stemmen die daartoe opriep - ook al berustte die op een solide grondwettelijk recht (art.68).
haas
1
Ook zo'n gevaar deze Minister Schouten
ook gevaar op de weg:)
==================================================
Minister Schouten wil de omslag maken
naar "kringlooplandbouw".In dat kader
wil ze proeven met dierlijke mest,een
versoepeling van de veevoerregels en de
aanpak van kortlopende contracten.Ze
stelt daarvoor honderden miljoenen per
jaar beschikbaar.

Het gaat voortaan om het produceren van
voedsel met zo min mogelijk nadelen
voor natuur,milieu en klimaat,zegt de
minister in het AD.

Volgens Schouten is duurzaam geteeld
voedsel wel duurder.Voedsel is volgens
haar ongelooflijk goedkoop geworden.Ze
wil een hogere vergoeding voor boeren
en eerlijkere prijzen in de supermarkt.
Henk Pal
0
@haas,
Waarom gevaar op de weg?

Nee, prima plan van Schouten.
Maaaaar, de voedselprijzen moeten niet stijgen. Hoeft op den duur ook niet, denk ik
Wat wel veel duurder mag, overbodige dingen als: chips, cola, snoep, koekjes,tabak, bier etc.
5.566 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 ... 275 276 277 278 279 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Markt vandaag

Spanning Iran drukt Wall Street omlaag

19 jul De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met verliezen gesloten. Het sentiment op de beurs werd gedrukt ... 8

  Indices

  AEX 571,84 +0,05%
  EUR/USD 1,1221 -0,50%
  Germany30^ 12.232,90 +0,04%
  Gold spot 1.425,27 0,00%
  LDN100-24h 7.436,10 0,00%
  NY-Nasdaq Composite 8.146,49 -0,74%
  US30# 27.088,39 -0,26%

  Stijgers

  Acomo
  +5,80%
  Galapagos
  +5,65%
  Sligro
  +4,00%
  BESI
  +3,39%
  IMCD
  +2,92%

  Dalers

  Kiadis...
  -2,22%
  ING
  -1,52%
  Fugro
  -1,43%
  Heijmans
  -1,40%
  Ordina
  -1,23%

  Nieuws Forum Meer»

  (17)

  Twijfels op 20-jul-19 18:12
  (4)

  rene66 op 19-jul-19 14:15
  (13)

  Twijfels op 20-jul-19 18:06
  (2)

  erjee-ff op 20-jul-19 18:00
  (5)

  dasokwat op 20-jul-19 15:45

  Column Forum Meer»

  (33)

  tampi op 20-jul-19 18:29
  (117)

  fred optie op 20-jul-19 17:37
  (7)

  Jeroentje-2018 op 20-jul-19 15:19
  (8)

  Snugger op 20-jul-19 13:29
  (8)

  Niffa op 20-jul-19 12:45