Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Klimaatdiscussie: opwarming aarde door mens of natuur

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
9.465 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 ... 470 471 472 473 474 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Jos2233
0
quote:

!@#$!@! schreef op 15 sep 2018 om 15:00:


[...]

Ook niet waar. De enige factor die echt zorgt voor economische groei en vooruitgang is technologische ontwikkeling. (de rest zijn onzin variabelen voor de korte termijn). Goedkope (onbeperkte) groene energie uitvinden zal een nieuwe gouden eeuw kunnen veroorzaken, wereldwijd.
Plus denk eens wat we kunnen besparen aan militaire miljarden als olie niet meer nodig is. Nog meer honderden miljarden.


Hoe deze mijnheer / mevrouw heet weet ik niet, maar er zit zeer veel wijsheid in deze oude post uit 2018.
rationeel
0
Remco de Boer

@remcodb
11 jun.

Prof. Annelies Huygen, @TNO_pers en @UvA_Amsterdam, wordt niet blij van de huidige warmtenetten. Zij pleit voor een nieuw soort warmtenetten en vooral een nieuwe marktordening. (mede mogelijk gemaakt door @NutsGroep, team Energie van @ploumnl en @Stedin)
rationeel
0
Remco de Boer
?

@remcodb
2 u2 uur geleden

Zojuist vertelde @hanstimmers, voorzitter @NWEAWind bij Studio WindDays Live dat de uitslag van wind-op-zee-tender Hollandse Kust (zuid) III & IV niet vrijdag komt, zoals de planning was, maar is uitgesteld. Beste @RVO_Nederland, waarom is dat?
rationeel
0
Rolf Muijtjens

@Dewik2013

Een land als>>> Ethiopie>>> gaat electriciteitsvraag in 5 jaar tijd verzesvoudigen , volgens het nationale 5 jaren plan. Daarbij wordt alles uit de kast gehaald.
Er zijn >>>100 miljoen inwoners.>>>
rationeel
0
de.reuters.com/article/deutschland-kl...

>>>Merkel>>> - Deutschland, Frankreich, Niederlande stimmen Klimapolitik ab

Berlin (Reuters) - Deutschland, Frankreich und die Niederlande wollen nach Angaben von >>>Kanzlerin Angela Merkel>>> ihre>>> Klimaschutzanstrengungen>>> enger koordinieren.

Sie habe mit Frankreichs Präsident Emmanuel Macron und dem niederländischen Ministerpräsidenten Mark Rutte verabredet, dass sich die Klimaschutzkabinette der drei Staaten abstimmen sollten, sagte Merkel am Dienstag beim Rat für Nachhaltigkeit in Berlin.

Dahinter könnte der Versuch stehen, den>>> Emissionshandel mit CO2-Zertifikaten>>>> zunächst mit einer kleiner Anzahl von EU-Ländern auf die Bereiche Verkehr, Landwirtschaft und Bau auszuweiten. Merkel selbst hatte betont, dass es zu lange dauere, bis die>>> EU insgesamt >>>den Emissionshandel reformiere.

Zugleich bekräftigte Merkel, die Bundesregierung solle bis September entscheiden, ob sektorale Ziele zur CO2-Reduzierung für die Bereiche Landwirtschaft, Wohnung oder Verkehr gesetzt werden oder ob es eine>>> Gesamtbepreisung von Kohlendioxid>>> geben solle.

Merkel warnte, die Versuche zur Reduktion des Treibhausgases sei>>> keine>>> theoretische Debatte mehr. Ab 2020 gebe es klare nationale Zielvorgaben der EU-Kommission. Wenn Deutschland seine Vorgaben nicht erreiche, müsse es>>> milliardenschwere Ausgleichszahlungen >>>leisten.

Die Kanzlerin betonte, dass sie in der Debatte um eine CO2-Bepreisung eher die Ausweitung des Emissionshandelssystem und nicht eine CO2-Steuer bevorzuge. Der Handel mit Verschmutzungs-Zertifikaten habe wegen zu geringer Preise lange keine Lenkungswirkung gehabt. Aber dies sei nun anders, sagte Merkel und verwies auf den>>> steigenden Preis der CO2-Zertifikate>>>. Dies habe etwa dafür gesorgt, dass weniger Braunkohle-Strom exportiert wurde. “Die Bepreisung von CO2 zeigt ihre Wirkung.”rationeel
0
Macron - Würde Merkel als EU-Kommissionspräsidentin unterstützen

Genf (Reuters) - Frankreichs Präsident Emmanuel Macron würde sich nach eigenen Angaben hinter Bundeskanzlerin Angela Merkel als neue EU-Kommissionspräsidentin stellen.

Er könne natürlich nicht für sie sprechen, erklärte Macron am Dienstag dem Schweizer Sender RTS. Aber wenn sie Kommissionspräsidentin werden wolle, würde er sie unterstützen. Europa benötige “neue Gesichter” und Stärke. Merkel hat sich dafür ausgesprochen, dass der Nachfolger von Jean-Claude Juncker einer der Spitzenkandidaten aus dem EU-Parlament sein soll. Macron lehnt dies ab. Merkel hat mehrfach erklärt, sich nach dem Ende ihrer jetzigen Amtszeit aus der Politik zurückziehen zu wollen.

de.reuters.com/article/eu-frankreich-...


luchtschip
0

Three islands disappeared in the past year. Is climate change to blame?

The same forces that sunk the remote islands could put coastlines around the world at risk, scientists say.

www.nbcnews.com/mach/science/three-is...
rationeel
0
Kerncentrale Tihange 2 start weer op

De nucleaire waakhond FANC geeft groen licht voor de heropstart van Tihange 2.

Tihange 2 werd in augustus vorig jaar stilgelegd. In het plafond van een bunker naast het reactorgebouw werd betondegradatie vastgesteld. De wapening van het beton bleek ook niet te liggen waar ze volgens de plannen zou moeten liggen. Die wapening moet de bunker extra beveiligen bij een zware klap, zoals een vliegtuiginslag.

De voorbije maanden werden herstellingswerken uitgevoerd. Aanvankelijk werd de heropstart geschat op 1 juni, maar dat moest uitgesteld worden. De nucleaire waakhond FANC vindt nu dat de werken volstaan. De heropstart is voor een van de komende dagen.

www.tijd.be/ondernemen/milieu-energie...
Willempie3
0
quote:

Jos2233 schreef op 12 jun 2019 om 16:16:


[...]
Beste W,
Jammer dat jij mij opmerkingen niet goed gelezen hebt.
Ik adviseer je mijn commentaar rustig te lezen en niet te snel te reageren.
1.Elektrische auto's zijn veel zuiniger in het onderhoud dan auto's met een brandstof motor.
2.Bij massa productie worden elektrische auto's goedkoper in de aanschaf dan auto's met een brandstofmotor.
3. Elektrische auto's dalen minder snel in waarde dan brandstof auto's.

Veel zaken zoals de politie, het leger, het onderwijs, de AOW, etc. worden betaald uit de algemene middelen. Het geld moet ergens vandaan komen. Ik heb er geen enkel probleem mee dat er belasting op gas zit en accijns op benzine.

Als jij mag kiezen tussen geld investeren in Nederlandse bouwvakkers en installateurs enerzijds en geld overmaken naar Saoedi Arabië. Waar kies jij dan voor?

Als jij kiest voor de Nederlands bouwvakkers en installateurs is dat zeer goed voor de werkgelegenheid. Wij hebben momenteel een zeer lage werkeloosheid in Nederland. Dat komt mede omdat er nu al volop geïnvesteerd wordt in de klimaat transitie. Ik vind een zeer lage werkeloosheid best wel positief.

Wie de klimaat transitie gaat betalen?
Iran, Rusland en de Amerikaanse wapen industrie en de Nederlandse staat.
De Nederlandse staat kan praktisch gratis lenen en ook al is het rendement op de investeringen laag (volgens jouw incomplete berekening). Dit rendement is hoger dan rente waartegen de staat kan lenen. Dat resulteert derhalve in winst voor een ieder.
Ik denk niet dat de staat honderden miljarden gaat lenen om alles te financieren of om subsidies te blijven verstrekken. Dat doen ze nu ook al niet, ze lossen zelfs 11 miljard af dit jaar. De burger mag de hele transitie betalen door extra belastingen, rekening rijden en hogere prijzen voor alles omdat de bedrijven hogere kosten zullen doorberekenen.

Wat de totale kosten zullen worden is niet te zeggen. Misschien komt er nog een technische doorbraak. Op dit moment is het voor mij persoonlijk nog niet rendabel genoeg. Ik koop liever wat aandelen bij dan dat ik die 65000 in de energietransitie steek. En natuurlijk stemmen op Thierry of Geert.
rationeel
0
Men gaat investeren in infrastructuur. Dat moet wel want het verkeer komt helemaal vast te zitten. Vol...overvol. Wanneer de populatie gelijk gehouden wordt, dan hoeft dat niet. Kan men eindelijk eens genieten van de met zoveel inspanning verkregen verworvenheden. Men is nu vanaf de tweede wereldoorlog al aan het werk voor de steeds grotere bevolking. Wat is het nut er van?
rationeel
1
Stop de Biomassacentrale Diemen / Amsterdam Comité Schone Lucht Amsterdam, Duurzaam Dorp Diemen, Natuurlijk IJburg en Fossielvrij Amsterdam actie tegen de grootste Biomassacentrale van Nederland in Diemen / Amsterdam. Steun ons financieel kan we actie voeren voor juridische procedures de beste advocaten van Nederland kunnen inhuren.

www.whydonate.nl/fundraising/stop-de-...
rationeel
1
Het met grootschalige subsidie ??verbranden van hout voor de opwarming van energie is ontzettend slecht voor het klimaat en de luchtkwaliteit. Wij verzetten ons tegen de komst van biomassacentrale in Diemen / IJburg in het bijzonder, maar ook tegen het inzetten van biomassa als 'duurzame' energiebron in Europa.

Omatten in Amsterdam, Diemen en Almere te "verduurzamen", werkt Nuons / Vattenfall aan een geraffineerde campagne om hun fossiele bronnen in een nieuw jasje te steken. Vattenfall heeft in februari 2019 een vergunning aangevraagd bij de Provincie Noord- De grootste biomassacentrale van het land met een vermogen van 120 megawatt. 18.000 voetbalvelden bos verbranden en dat wordt gesubsidieerd met € 200 tot € 300 miljoen subsidie ??uit Den Haag.

Ook doen andere energiemaatschappijen een beroep op de SDE-subsidiepot van minister Wiebes. Die pot is zo'n 8-10 miljard euro en is eigenlijk gericht op reële duurzame energiebronnen als wind, zon, water en geothermie, maar wordt nu toegevoegd aan het verbranden van biomassa in biomassacentrale en als bijstook in kolencentrales.

Het verbranden van hout heeft een zeer negatieve invloed op het klimaat, de natuur en de luchtkwaliteit volgens vooraanstaande wetenschappers, het RIVM en het Longfonds. Uitkomende onderzoekmethode dat de biomassaacentrale veel hoger is dan tot nu toe werd aangenomen. Het gaat om hoge Zorgstof, maar ook om Zeer Zorgwekkende Stoffen (ZZS) zoals kwik, cadmium en dioxines en furanen. Adviseur Johan Vollenbroek van Mobilization, een NGO die gespecialiseerd is in klimaatverandering en biodiversiteit, heeft een afvalverbrandingsinstallatie de voorkeur naar deze biomassacentrale van Nuon / Vattenfall.

Maaike Hillebrand, inwoner van Diemen, startte een petitie die bijna 7000 keer is ondertekend ( petities.nl/petitions/geen-biomassace... . De gemeenteraad van Diemen, de stadsraad van Muiden en de stadsdeelcommissie Amsterdam Oost verzetten zich unaniem tegen de komst van de biomassacentrale. Want there veel questions were of residents have we 29 maart een informatieavond georganiseerd met 200 aanwezigen. Bezorgde bewoners van Amsterdam, Diemen en Muiden zijn gaan kijken wat dat betreft. Toen volgde een kunstactie, de zeven zonden van biomassacentrales

voor het hoofkantoor van Vattenfall. Op deze dag is de nationale petitie tegen biomassa gelanceerd door Fenna Swart en Jildert Huitema van het Comité Schone Lucht ( stopbiomassacentrales.petities.nl/) . Teven verschenen er tientallen artikelen in de pers en items op radio en TV via het verleden.

www.whydonate.nl/fundraising/stop-de-...
haas
0
Norway fund may have to offload $1bn stake in Glencore in shift away from coal

BY: REUTERS Norway's $1-trillion sovereign wealth fund may have to sell its $1-billion stake in commodities giant Glencore, among other companies that derive more than 30% of their revenue from coal, to meet proposed tighter ethical investing rules. Under the centre-right government's plan, expected to be...
Willempie3
1
Ik heb een houtkachel. 3000 kg samengeperst hout per jaar gaat er doorheen. CO2-neutraal staat er op de plastic zakjes waar het in zit. Komt waarschijnlijk uit Canada met een CO2 neutraal vrachtschip. Het is 20 cent per M3 goedkoper dan aardgas van Rutte voor dezelfde verbrandingswaarde. En je hoeft niet je hele huis op te warmen met de CV om het lekker warm te hebben. Ik heb ook nog een petroleumkachel. Die draait op petroleum uit Belgie voor 85 cent per liter. (Rutte 2,50 Euro ) Terwijl aardgas 2,5 keer minder CO2 oplevert als hout en superschoon is. Maar we moeten van het gas af van onze hersenloze regering.
Met 60 procent belasting op gas gaat dat vast lukken. En anders 80 of 90 procent. Je ziet steeds meer houtkachels in de wijken. Mensen willen gewoon niet zoveel betalen voor verwarming van hun huis en ze hebben gelijk !
Chiddix
1
Zo langzamerhand is Nederland een bananenrepubliek aan het worden. We gaan de economische groei remmen om de planeet te redden.
Jos2233
0
quote:

Chiddix schreef op 13 jun 2019 om 08:50:


Zo langzamerhand is Nederland een bananenrepubliek aan het worden. We gaan de economische groei remmen om de planeet te redden.

Beste Chiddix,
Binnen de eurozone is de economische groei van Nederland een van de hoogste.
Dat komt mede doordat wij reeds zijn begonnen met de klimaat transitie. Zeer veel werkgelegenheid in Nederland dankzij de transitie. Werkgelegenheid is voor jou en andere op dit forum klaarblijkelijk niet belangrijk, maar voor de meeste mensen wel.
Chiddix
1
Wereldwijde vraag naar gas zal volgen IEA groeien met 1,6% per jaar. In 2023 bereikt men 4100 miljard kubieke meter(BCM) tegen 3740 bcm in 2017.
Chinese vraag zal met 60% groeien tussen 2017 en 2023.
rationeel
0
Water drinken met plastic er in...voedsel eten met weet ik wat allemaal voor smeerboel...adem halen idem dito. Maar in plaats van de vervuiling drastisch aan te pakken, gaat het geld...ONS GELD naar de klimaatgekte.
rationeel
0
Gemiddelde persoon krijgt 5 gram plastic per week binnen

Een studie toont aan dat we via voeding en drank wekelijks het gewicht van een bankkaart binnenspelen.

Een gemiddeld persoon kan elke week tot 5 gram plastic binnenkrijgen, het gewicht van een bankkaart. Dat blijkt uit een nieuwe studie van de Australische Universiteit van Newcastle in opdracht van het Wereldnatuurfonds (WWF).

Volgens het rapport, dat een compilatie is van 50 studies over de menselijke inname van plastic, zou elk persoon ongeveer 2.000 deeltjes microplastic per week inslikken, of ongeveer 250 gram per jaar. Die kleine deeltjes kunnen onder meer van kunstmatige kledingvezels komen, van microbolletjes in sommige >>>tandpasta's>>>, of van grotere stukken plastic die geleidelijk in kleinere stukken breken als ze worden weggegooid en aan de elementen worden blootgesteld.

Waterflessen

We krijgen plastic voornamelijk binnen via ons water, vooral als het gebotteld is. Ook veel andere doordeweekse voedingsmiddelen als zeevruchten, bier en zout bevatten de kunststof.

Eerdere studies toonden al aan dat mensen deze deeltjes inslikken en inademen, maar de Australische onderzoekers bepaalden ook de hoeveelheid. 'Terwijl het bewustzijn groeit over het bestaan van microplastics en hun impact op het milieu, biedt deze studie voor het eerst een nauwkeurige berekening van de inname snelheden', zei Thava Palanisami, professor aan de Universiteit van Newcastle. De berekening zal volgens hem helpen de mogelijke toxicologische risico's voor mensen te identificeren.

www.tijd.be/ondernemen/milieu-energie...
9.465 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 ... 470 471 472 473 474 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Markt vandaag

Wall Street kabbelt naar lager slot

14 okt De aandelenbeurzen in New York zijn maandag licht lager gesloten na een handelsdag zonder groot richtinggev...

  Indices

  AEX 575,21 -0,38%
  EUR/USD 1,1032 +0,06%
  Germany30^ 12.481,80 -0,04%
  Gold spot 1.494,87 +0,09%
  LDN100-24h 7.216,47 +0,13%
  NY-Nasdaq Composite 8.048,65 -0,10%
  US30# 26.826,47 +0,17%

  Stijgers

  Fagron
  +6,56%
  Basic-Fit
  +2,39%
  Alfen ...
  +2,24%
  Vastned
  +1,97%
  Sif Ho...
  +1,71%

  Dalers

  Arcelo...
  -2,57%
  ASR Ne...
  -1,62%
  RELX
  -1,57%
  AALBER...
  -1,35%
  Wolter...
  -1,33%

  Nieuws Forum Meer»

  (21)

  boomer92h2t1yg op 15-okt-19 01:53
  (6)

  Marcel H. op 15-okt-19 00:15
  (7)

  ff_relativeren op 14-okt-19 23:02
  (1)

  Sunshine Band op 14-okt-19 22:27
  (0)

  op 14-okt-19 21:26

  Column Forum Meer»

  (84)

  ren-je-dement op 15-okt-19 00:36
  (1)

  Snugger op 14-okt-19 23:25
  (9)

  luuk4 op 14-okt-19 22:24
  (4)

  het zwaard op 14-okt-19 17:35
  (17)

  B-rood belegger op 14-okt-19 17:23