Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Klimaatdiscussie: opwarming aarde door mens of natuur

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
9.498 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 ... 471 472 473 474 475 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
rationeel
1
Wie de kosten van het gasverbod wil bepalen, zal moeten weten tot welke idiote hoogte uurtarieven zullen exploderen. Het is een beetje lastig onderhandelen over primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, als er... niemand... reageert op een vacature. Je kan immers ook niet voorspellen wat morgen een brood kost in Venezuela.

De prijsontwikkeling wordt geschat vanuit de vraagontwikkeling en aanbodontwikkeling. De vraag in de bouw stijgt al door immigratie, ouderen die langer thuis (moeten) wonen, extra alleenstaanden en daar komt dit gasverbod bovenop. Het aanbod stagneert door vergrijzing, definitieve uitstroom en een nieuwe generatie die vergroeit is aan een smartphone en “iets” op... kantoor... wil doen.

Binnen de Europese Unie kunnen dan gemakkelijk buitenlandse arbeiders worden ingevlogen. Dat betekent alleen dat het plannetje nog een slagje duurder wordt, omdat Nederland dan ...arbeid importeert ...en ...euro's exporteert... Dat geld vloeit veel minder via de middenstand terug de Nederlandse economie in, om netjes terug te keren bij onze... fiscus...

De rekenmeesters moeten niet alleen kijken naar de kosten van de bouwmaterialen, maar ook een inschatting van... dertig jaar loonontwikkeling... bij een compleet uitgeputte binnenlandse ...arbeidsmarkt.... Vervolgens een inschatting waar die lonen naartoe gaan: Bij onze middenstand, of opgestuurd naar familie in het buitenland om gedeeltelijk te eindigen bij... hun... fiscus daar.

Het lukte de politiek en hun rekenmeesters al niet om te voorspellen dat de... inflatie... hoger zou zijn dan de ontwikkeling van de cao-lonen, waardoor een hoop Nederlanders midden in deze bubbel erop achteruitgaan. Een... jaar... vooruitdenken... is al achter de horizon, laat staan... dertig... De coalitie weet nog minder dan de oppositie. Welkom in het... land der blinden...

Macro-economisch is dit milieuplan niet door te rekenen, maar dat maakt haar impact niet minder. Het is groter dan een beslissing om lid te worden van de EU of de beslissing de euro in te voeren. Zomaar twee andere stappen die ook... zonder basis... genomen zijn. Het is tekenend voor een politiek tijdperk waarin alleen een... religieuze overtuiging... in de eigen... ideologie... richting geeft.

Wat ik nog veel erger vind is de... tunnelvisie... op deze oplossing. Men neemt aan dat de rest van de... wereld... ook meedoet. Men neemt aan dat het klimaat dan netjes op tijd terugveert, men neemt aan dat de dijken niet hoger hoeven. Plan A zal lukken, het versterkte broeikaseffect is reversibel, de hele wereld zal meewerken. Dat zou voor het eerst in de geschiedenis van de VN zijn.

De meeste kosten van dit gasverbod zitten helemaal niet in de overstap. Die zitten in de verborgen kosten van een... ontbrekend plan B... Een plan dat zowel natuurlijke en onnatuurlijke klimaatverandering als gegeven accepteert, en onze samenleving daarop voorbereid. Blind vertrouwen in preventie laat ons bij... structurele calamiteiten... als slachtoffer achter.

Geen Stijl
whammy
0
quote:

rationeel schreef op 7 apr 2019 om 13:48:


Ik signaleer, dat het allemaal uit elkaar aan het vallen is;)

Wat bedoel hiermee? dezelfde gedachten als groep?
Chiddix
0
quote:

whammy schreef op 7 apr 2019 om 13:04:


Kwek, kwek, kwek nu in Buitenhof. Als je iemand niet de gelegenheid geeft z'n standpunt uit te leggen, kan er ook geen discussie zijn punt.


Een GroenLinks bestuurslid / Green Peace in discussie met iemand van NVO/NCW o.l.v Jort Kelder. Mejuffrouw had het moeilijk de ander te laten uitspreken. Over de aanpak van bedrijven kun je verschillen(CO2 heffing).
GroenLinks voelt zich als in een vis in het water dit jaar en haakt in op de klimaatwet, klimaatdoelen en het klimaatakkoord, wat 4 zetels winst heeft opgeleverd(peilingen).
Maar tevreden zal men zeker nog niet zijn.
rationeel
1
De ultieme bevestiging van de domheid is dat een GL-er gemiddeld een paar tientjes per maand bereid is extra te betalen voor het klimaat, zo blijkt uit een vragenlijstjesonderzoek. Ik zit met een herenhuis uit 1918 tegen een investering van waarschijnlijk 150k aan te kijken. Onnozele gansjes van de sociale academie versus realiteit.

Joris Beltsin | 07-04-19 | 09:42

Geen Stijl
rationeel
1
quote:

Chiddix schreef op 7 apr 2019 om 14:35:


[...]

Een GroenLinks bestuurslid / Green Peace in discussie met iemand van NVO/NCW o.l.v Jort Kelder. Mejuffrouw had het moeilijk de ander te laten uitspreken. Over de aanpak van bedrijven kun je verschillen(CO2 heffing).
GroenLinks voelt zich als in een vis in het water dit jaar en haakt in op de klimaatwet, klimaatdoelen en het klimaatakkoord, wat 4 zetels winst heeft opgeleverd(peilingen).
Maar tevreden zal men zeker nog niet zijn.


Heb ook even gekeken. 2 normale discussies, waar men het niet eens is, met elkaar. Dat is natuurlijk te verwachten als je 2 mensen die verschillende meningen hebben tegenover elkaar zet. Maar instructief voor de toehoorders, die op deze wijze hun eigen mening kunnen vormen, op grond van de argumenten die de opponenten aandragen.

Bij de derde discussie zat als vertegenwoordiger van Green Peace aan Faiza Oulahsen.
Zij was niet in staat haar opponent aan het woord te laten. Een voortdurende stroom van interrupties op ruzieachtige toon.

Zulke debatten willen we helemaal niet in Nederland.
Wat is de zin er ook van. Argumenten gebaseerd op feiten worden er niet beter van in ieder geval.

Het was wel opmerkelijk dat de zin van het hele klimaatgebeuren niet aan de orde werd gesteld. Nog al wiedes als het de de lobbygroepen zijn, die er brood in zien om werk te mogen uitvoeren, blijkbaar aan de knoppen draaien..

rationeel
0
quote:

whammy schreef op 7 apr 2019 om 14:33:


[...]
Wat bedoel hiermee? dezelfde gedachten als groep?
[/quote]

Het is een antwoord op:

[quote alias=Chiddix id=11530221 date=201904071328]
Signalen van een wereldregering. NGO s, multi-racialisme(ontnemen nationale gevoelens), eenheidsvorming, geen ruimte voor andersdenkenden, 1 wereldeconomie, een controlesysteem(werkt al volop) en aanpak mondiale problemen bv klimaat en migratie(centraal geregeld).


Er is een soort optimale grootte.

Een groep dient een doel. Om dat doel te bereiken voldoet er een optimale groepsgrootte.

Mijn constatering was dat te grote groepen uiteenvallen, in weer kleinere groepen.

Neem de EU. Dat dient gemeenschappelijke doelen. De niet gemeenschappelijke zijn een stuk kleiner dan de gemeenschappelijke. Als dit evenwicht verloren gaat, dan zouden bijvoorbeeld de noordelijke landen kunnen uittreden. Dan wordt een groep, twee groepen.

Andersom kan ook. 2 groepen die een groep worden.

Leuke documentaire over 2 stammen in Marokko. Stamgenoten van de ene groep mochten niet trouwen met de andere groep. Dat gaf problemen, dus dat werd opgeheven. 2 groepen tav dit punt weer een groep.
whammy
0
quote:

rationeel schreef op 7 apr 2019 om 16:16:


[...]


Bij de derde discussie zat als vertegenwoordiger van Green Peace aan Faiza Oulahsen.
Zij was niet in staat haar opponent aan het woord te laten. Een voortdurende stroom van interrupties op ruzieachtige toon.

Zulke debatten willen we helemaal niet in Nederland.
Wat is de zin er ook van. Argumenten gebaseerd op feiten worden er niet beter van in ieder geval.

Het was wel opmerkelijk dat de zin van het hele klimaatgebeuren niet aan de orde werd gesteld. Nog al wiedes als het de de lobbygroepen zijn, die er brood in zien om werk te mogen uitvoeren, blijkbaar aan de knoppen draaien..Kwek,kwek en kwek. Laat iemand toch eens uitspreken en ik wil niet discrimineren maar het is wel bijna altijd bij de vrouwen te doen :-)
rationeel
1
quote:

whammy schreef op 7 apr 2019 om 16:34:


[...]
Kwek,kwek en kwek. Laat iemand toch eens uitspreken en ik wil niet discrimineren maar het is wel bijna altijd bij de vrouwen te doen :-)Dan het Engelse parlement;)

In Nederland wordt het niet beschaafd gevonden. Je leert al vroeg, dat je de ander moet laten uitspreken.

In een debat is het hinderlijk, omdat het de meningsvorming bemoeilijkt. Terwijl dat toch het doel van een debat is.
rationeel
0
Ben VERWAAYEN sloeg wel de plank mis toen hij het Engelse parlement vergeleek met het Nederlandse.
Het 2 partijenstelsel is er de oorzaak van dat de scheidslijn tav een bepaald onderwerp door die 2 partijen heen loopt.

In Nederland kun je veel preciezer kiezen. Ben je niet afhankelijk van maar 2 partijen.
maurice73
0
Oeps.

nos.nl/artikel/2279511-ongekende-vera...

De gebieden rond de Noordpool veranderen wat hun klimaat betreft zo snel, dat ze bezig zijn helemaal anders te worden dan in de 20ste eeuw. De ontwikkeling gaat richting "een nog ongekende staat", met gevolgen niet alleen binnen, maar ook buiten deze gebieden. Het leidt onder meer tot een netto ijsverlies van meer dan 450 kubieke kilometer per jaar. Dat blijkt uit een grote overzichtsstudie, die alle veranderingen in dat arctische gebied van de afgelopen vijftig jaar samenvat.

In het onderzoek, dat vandaag is gepubliceerd in het tijdschrift Environmental Research Letters, zijn alle beschikbare gegevens over de periode 1971-2017 op een rij gezet. Het gaat hierbij niet alleen over het klimaat en het smelten van land- en zee-ijs, maar ook over hoe planten en dieren op de veranderingen reageren. De opwarming gaat in het noordelijkste gebied van de aarde bijna drie keer sneller dan wereldwijd.

Vooral hogere temperaturen en andere neerslagpatronen hebben grote veranderingen in gang gezet, zo blijkt. De lucht is gemiddeld vochtiger, er is meer regen- en sneeuwval, rivieren bevatten meer water, de sneeuwlijn in bergen is steeds hoger en het verlies van landijs versnelt. Het leidt er ook toe dat veel gebieden groener worden, door meer plantengroei.

'Grote schok'
De Nederlandse onderzoeker Bert Wouters, werkzaam aan de universiteiten in Delft en Utrecht, heeft meegeschreven aan het rapport. "Mijn onderzoeksgebied is vooral het landijs, op Groenland en in Alaska en Canada. Maar toen ik al die cijfers bij elkaar zag, was het voor mij toch ook nog een grote schok. Dat de veranderingen zo snel gaan."

Vooral de winters veranderen in hoog tempo, zo blijkt uit de studie. Vanaf 1971 zijn er voldoende data beschikbaar om een betrouwbare vergelijking te kunnen maken. Sinds dat jaar is de luchttemperatuur in het Noordpoolgebied toegenomen met 2,7 graden Celsius op jaarbasis; in het koude seizoen (oktober - mei) met gemiddeld 3,1 graden en met 1,8 graden in het warme seizoen (juni - september). De drie graden in de winter kunnen net het verschil maken tussen sneeuw of regen, en tussen zee-ijs of open water.

"Het is zo'n complex systeem, het is bijna onmogelijk om alle veranderingen te overzien. De meerwaarde van dit onderzoek is dat het allerlei aspecten samenbrengt", vertelt Wouters. Zo laat het rapport bijvoorbeeld zien dat planten steeds vroeger in het jaar in bloei komen, op een moment dat er nog niet altijd insecten leven die de planten kunnen bestuiven.

Op zijn eigen terrein, vertelt Wouters, is duidelijk dat er steeds meer landijs verdwijnt. De hoeveelheid ijs die bij elkaar opgeteld smelt in landen rond de Noordpool, is in de onderzochte periode verdrievoudigd. Ook al fluctueert de hoeveelheid ijs elke zomer en winter, netto verdwijnen op dit moment elk jaar honderden kubieke kilometers aan ijs.

180 miljoen zwembaden
"Tussen 2005 en 2015 was dit 450 kubieke kilometer per jaar. Dat is evenveel als 180 miljoen Olympische zwembaden, gevuld met ijs, dat nu elk jaar definitief verdwijnt", licht Wouters toe. "Dit ijsverlies komt overeen met 14.000 ton water extra in de oceaan, elke seconde. Oftewel meer dan zes keer de hoeveelheid water in de Rijn."

Ook wijst Wouters erop dat het op dit moment op Spitsbergen voor de honderdste maand op rij (veel) warmer is dan normaal. Vorige week was er bovendien een absoluut laagterecord voor wat betreft de hoeveelheid drijvend zee-ijs op de Noordpool. En ook de permafrost warmt steeds verder op.
maurice73
0
Voor ik mij druk ging maken over een warmtepomp zou ik eerst zorgen voor gewoon een goede pomp.
maurice73
0
quote:

rationeel schreef op 8 apr 2019 om 10:30:


Als ik NOS zie staan, dan ben ik op mijn hoede.


Dat verbaast mij helemaal niets. Je houdt het lekker simpel en dat heeft ook z'n voordelen.
rationeel
1
quote:

maurice73 schreef op 8 apr 2019 om 10:41:


[...]

Dat verbaast mij helemaal niets. Je houdt het lekker simpel en dat heeft ook z'n voordelen.


Wijsheid komt met de jaren. Hoop voor je dat jij dat tzt ook nog gaat meemaken.
NewKidInTown
1

Contrast gasbeleid Nederlandse en Duitse buurgemeentes wringt

Nijmegen - Het voor de muziek uitlopen van het kabinet met de energietransitie wordt nergens zo duidelijk als aan de oostgrens: Nijmeegse ’gasverlaters’ ontvangen 650 euro premie, terwijl in het naburige Duitse Kranenburg bijna 900 euro subsidie klaar ligt voor wie overstapt op aardgas. In beide landen klinkt onbegrip: wat nou Europees beleid?

In het Duitse Kranenburg krijgen burgers subsidie als ze op aardgas overgaan, in Nederland krijg je juist geld als je van het gas afgaat.

In het kantoortje van nutsbedrijf Energieversorgung Kranenburg (EVK) is het deze vrijdag een drukte van belang. Medewerkster Petra Kellenaers praat zich de blaren op de tong om het nieuwste lokkertje te promoten: wie een gasinstallatie laat aanleggen en een driejarig contract afsluit, krijgt als beloning 892 euro overgemaakt. „Want aardgas is de milieuvriendelijkste fossiele brandstof. Vanwege de geringe uitstoot wordt het steeds meer energiesoort nummer 1”, zo klinkt het wervend in een Duits foldertje.

„Het gaat allemaal veel te snel. Ik wil best meedenken met het milieu. Maar als we hier een eilandje vormen terwijl andere landen lekker op bij ons taboe verklaarde brandstoffen doorstoken, schiet je niks op.”

www.telegraaf.nl/nieuws/3409398/contr...
rationeel
1
Het is dringen aan het ondergangsfront. We hebben de ene profeet nog niet gehad, of de andere trekt alweer aan de bel. De kleine klimaatfee uit Zweden heeft nu in de publiciteit concurrentie gekregen van een nieuwe doemdenker. Uit de VS dit keer, waar ze alles vaak nog heftiger en groter doen.

Greta Thunberg brengt scholieren op de been die massaal voor het klimaat spijbelen. Dat heeft haar geen windeieren gelegd. Het ‘meisje dat niemand zag staan’ is nu een vip die wereldleiders toespreekt. Haar ouders hebben er een dagtaak aan om alle aanvragen voor optredens te kunnen behandelen. Het is misschien geen gek idee om professionele begeleiding in te schakelen. Zoals een jonge topvoetballer een makelaar heeft.

De nieuwe ster aan het ondergangsfirmament heet David Wallace Wells. Hij is een journalist die een geruchtmakend artikel schreef over de klimaatverandering. Dat stuk in New York Magazine geldt als het meest gedeelde artikel ooit. Wallace Wells gooit daarin alle remmen los. Wie ooit nog overweegt kinderen op deze wereld te zetten laat dat na lezing wel uit zijn hoofd. Moeder Aarde gaat naar de bliksem. Voor ingrijpen is het vermoedelijk, nee zeker, te laat.

Het nieuws kan zo slecht niet zijn of een zakenman ziet er brood in. En dus werd het artikel uitgewalst tot een boek: ‘De onbewoonbare aarde’. Het werd in de VS prompt een bestseller en zal in de polder ook wel aftrek vinden. De auteur was in het land voor de boekpromotie en kreeg in krant en voor tv uitgebreid gelegenheid om de naargeestige boodschap uit te venten. Hij deed dat opmerkelijk welgemoed. Want de markt voor horror boomt. De hang naar ondergang zit de mens in het bloed.

Het is absoluut niet de bedoeling om de integriteit van Thunberg, Wallace Wells en al die andere verontruste medebewoners in twijfel te trekken. En evenmin om de opwarming van de aarde naar het rijk der Forum-fabelen te verwijzen. Nee, het gaat hierom een aspect dat te vaak onderbelicht blijft.

De ondergang is namelijk ook een verdienmodel. Niet alleen voor de uitgevers en boekhandel waar het een goed lopende niche is. Het ‘grootste probleem van onze tijd’ is ook gefundenes Fressen voor talkshows, kranten, blogs, vlogs en de onvermijdelijke cabaretiers. Bij de media maakt het niet uit of ze een podium bieden aan de verontrusten of aan de ontkenners of aan beide. Klimaat scoort.

Ook in de politiek. Politiek wordt geacht een ideële onderneming te zijn. Dat is ook wel zo. Mensen kiezen voor een partij omdat die iets vertegenwoordigt waar ze het mee eens zijn. Maar politiek ontkomt ook niet aan de wetten van de marketing. Partijen moeten zich onderscheiden van de concurrentie. En hun leiders moeten zich profileren.

En er zijn een paar partijen die hun bestaan en succes voor een groot deel danken aan het klimaat. Op links hebben we GroenLinks die, de naam zegt het al, vooral de partij is van de klimaattobbers. De Partij voor de Dieren is ook erg bezorgd maar dat is een sekte, geen partij.

En op rechts hebben we de FvD en de PVV. Die hebben ook nog andere thema’s, Nexit, islam, migratie etc, uitstaan maar het klimaat, dwz de ontkenning van verandering is ook voor hen een groot issue. Forum heeft zijn enorme overwinning ook te danken aan het exploiteren van de klimaatscepsis onder grote delen van de bevolking.

Als er winnaars zijn, zijn er ook verliezers. Wat dat betreft maakt het niet of je zeeppoeder verkoopt of een partij. En de verliezers zijn de middenpartijen: CDA, VVD en de PvdA. D66 verliest ook maar doet dat altijd als ze meeregeert. Dat is onderhand een wet. Dat ligt niet in de eerste plaats aan haar brave klimaatstandpunt.

Wat moeten die verliezers doen? De PvdA lijkt sowieso niet te redden. Hoeven we niet veel woorden meer aan vuil te maken. Het CDA heeft het ook moeilijk. Wordt een dubbeltje op zijn kant. Misschien kan een nieuwe leider de zaak beter verkopen maar gevreesd moet worden dat de klad in het product zit.

Blijft over de VVD. Marketeers zullen vaststellen dat de liberalen te opzichtig zijn gaan schuiven met hun positionering op de markt. Wel heel vlot van vroemvroem naar windmolen. Dat is voor de achterban te snel gegaan en, vooral, er zat geen overtuigend verhaal bij. Aan de ene kant ‘klimaattsaar’ Ed Nijpels met zijn tafels. Aan de andere, fractievoorzitter Klaas Dijkhoff met zijn kritiek, ‘niet mijn akkoord’, in De Telegraaf. En daar tussen in Mark Rutte, die als premier een coalitie bij elkaar moet zien te houden van partijen met op dit dossier afwijkende standpunten.

Drie geluiden over een thema is voor een partij lastig te verkopen. De boodschap aan de kiezer moet helder zijn, zeker op zo’n belangrijk terrein als de klimaatverandering. Wie dat nalaat verliest onherroepelijk marktaandeel, dwz kiezers. Om verder verlies te voorkomen moet de VVD weer een eensluidend, eigen verhaal brengen. Niet willen concurreren met de ontkenners van FvD, dat is zinloos. En evenmin de oren teveel laten hangen naar de klimaattobbers. Wat dan wel? De klimaatverandering én de kiezers met hun zorgen over de rekening serieus nemen.

Als de tekenen niet bedriegen, wordt dat de toekomstige koers. Het zal nog een hele toer worden om daar de juiste balans, de goede afstemming tussen te vinden. Dat is uiteraard het belangrijkste. Maar er zal ook een pakkende pr-campagne bij bedacht moeten worden, stukken aansprekender dan dat hopeloze getrut met dat vaasje. Anders blijft het klimaatbeleid voor de liberalen een electorale verliespost.

frontbencher.nl/lekker-verdienen-aan-...
rationeel
1
Reaguurder:

P.Striening 7 april 2019 at 13:08

Als Forum-lid heb ik maar 1 bezwaar tegen uw artikel, en dat is dat u Forum
als klimaat ontkenner neerzet. Forum gaat er van uit dat klimaatverandering
altijd heeft plaatsgevonden en natuurlijke oorzaken heeft, dus het woord “ontkenner”
is derhalve geheel misplaatst.
rationeel
1
Reaguurder:

Sabreur 6 april 2019 at 19:55

Het probleem van de VVD is dat ze Rutte hebben. Hij liegt en bedriegt de kiezer al 8 jaar en is niet van plan om daar mee te stoppen.
Daarnaast is klimaat de nieuwe religie. Ontkennen is blasfemie dus niet toegestaan. Ontkenners moeten (mond)dood gemaakt worden.
Ik snap ook niet waarom de partij Dhr Nijpels niet royeert en een lidmaatschap van GL aanbiedt. Waar Rutte uit naam van de partij het MKB bedriegt, bedriegt Nijpels uit naam van de partij de burger.

Vooral zo doorgaan, dan wordt VVD net zo’n splinterpartij als PvdA, die ook alles weet van het verraden van hun eigen achterban.
rationeel
0
Reaguurder:

Eric Holleman 6 april 2019 at 17:17

Emoties zijn makkelijker te sturen dan geldelijke belangen. Bij kinderen zie je evident de sturing van de ouders. Maar ook de meeste volwassenen nemen niet de moeite kennis te nemen van meer dan één informatiebron. Onze publieke omroep heeft grote invloed op de meningsvorming maar bedenk: ook het achterhouden van feiten is een vorm van nepnieuws.

Omdat emoties zo stuurbaar zijn, moet je je altijd afvragen: wie profiteert van een hype? Dan weet je uit welke hoek de wind waait. Als de oorlog luwt in Syrië, begint het gedonder in Libië. Belanghebbers zijn de olie-industrie en de wapenindustrie. Weet u het nog: we moesten zielige opstandelingen in Libië verdedigen tegen Gadaffi. Nu vissen olie- en wapenindustrie in het troebele water van een ontregeld land. Idem dito in Irak. Telkens weet de wapenindustrie een nieuwe afzetmarkt te vinden en dan mag de publieke omroep de emoties kneden. De wapenindustrie is een grotere bedreiging dan de drugsindustrie, maar wordt met rust gelaten, omdat ze politici omkoopt met het werkgelegenheidsargument en braaf belasting betaalt.
9.498 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 ... 471 472 473 474 475 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Markt vandaag

Wall Street toont mooie koerswinsten

15 okt De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag duidelijk in het groen gesloten. Beleggers op Wall Street verwe...

  Indices

  AEX 579,87 +0,81%
  EUR/USD 1,1031 +0,05%
  Germany30^ 12.634,20 +0,03%
  Gold spot 1.481,96 +0,06%
  LDN100-24h 7.207,53 +0,01%
  NY-Nasdaq Composite 8.148,71 +1,24%
  US30# 27.025,66 0,00%

  Stijgers

  Fugro
  +11,50%
  ForFar...
  +4,17%
  Euroco...
  +3,33%
  Galapagos
  +3,27%
  ASML
  +3,01%

  Dalers

  Fagron
  -2,96%
  RELX
  -1,30%
  ALTICE...
  -1,11%
  Alfen ...
  -1,02%
  Basic-Fit
  -0,67%

  Nieuws Forum Meer»

  (9)

  suske wiet op 16-okt-19 00:06
  (16)

  Dead cat bounce op 15-okt-19 23:32
  (1)

  langetermijner op 15-okt-19 23:24
  (9)

  Weert=No.1 op 15-okt-19 23:07
  (9)

  FlashHenk op 15-okt-19 23:03

  Column Forum Meer»

  (4)

  Wie weet ! op 16-okt-19 01:30
  (157)

  Optiefan op 15-okt-19 23:25
  (1)

  Weert=No.1 op 15-okt-19 22:52
  (6)

  Greedit op 15-okt-19 17:56
  (18)

  Atari op 15-okt-19 17:21