Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Dividendbelasting

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
617 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 ... 27 28 29 30 31 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
haas
0
mss kan Rutte en zijn regering zich beter inzetten voor het uitbetalen van de schadeclaims van de Groningers ? En die 2 miljard ,eindeloze,discussie div tax stoppen.
mss kan die 2 miljard gebruikt worden voor de claims ?

Ik ken 'n WOCO die 4.5 miljard schade heeft: dus die huurders wonen in slechte woningen ?

Of dat geld gebruiken voor schadevergoedingen aan mensen/boeren die droogte schade hebben? In duitsland worden de boeren ook geholpen !

==========================================
PS:Ik heb al langere tijd het gevoel dat DenHaag meer bezig is met ZICHZELF ?
in plaats van de bezig te zijn met de noden van burgers in de samenleving

PS:
'n premier die zich in allerlei bochten wringt is het niet waard om die functie uit te oefenen
ffff
1
Haas,

Waarom zouden, in godsnaam, aandelenbezitters de schade bij de Groningers moeten betalen. Wat is dat nou voor nonsens.


Schade bij bedrijfsvoering, Haas...Daar kun je je tegen verzekeren! Tja en als je je niet wilt verzekeren, je volste recht, moet je ook niet afkomen dat er dan geen vergoeding voor jou klaar staat.

Een premier die zich in allerlei bochten wringt....Dat gevoel heb ik helemaal niet gekregen. Maar je zult maar regeringsverantwoordelijkheid dragen en ten volle beseffen dat de verzorgingsstaat afhangt van jobs, jobs, jobs….. tja dan is dat verrekte moeilijk uit te leggen aan dat giga leger van ruifeters en hangmatters…

Zo, weer fff goed gezegd, Haas, een ab'tje waard !!!!!!

Peter
haas
1
1.
de div afschaffing wordt straks ook betaald door ondernemers, wel of niet beursgenoteerd:de bedrijfwinsten gaan 1 % meer belast om het DIV-gat te dekken!!
2. mij gaat het NIET om div tax maar prioriteit te verlenen door de groningers eerst uit te betalen !! Door hoor ik Rutte niet over !!
3. Tegen aardbeving schade kan in NL NIET verzekerd worden !
4. Rutte heeft niet 1x goed kunnen vertellen waarom de DIV wordt afgeschaft
5. werknemers tekorten zijn al langer GROOT probleem in NL en omgeving
(als u interesse heeft leest u onderstaand link
=========================================================
Zelfs met 'n premie van 15000 euro: geeen reacties
=====================================================
Krapte op arbeidsmarkt verjaagt Belgisch bedrijf

CASTRICUM - Het Belgische tech bedrijf Datacamp opent een vestiging in Londen omdat het bedrijf in België onvoldoende personeel kan vinden.

Het Begische bedrijfsleven klaagt al lang over het gebrek aan goedgeschoold personeel voor technische functies. Datacamp, dat e-learningplatforms bouwt en onderhoudt, heeft als een van de eerste bedrijven echter besloten om een uitbreiding niet meer in het thuisland te doen maar uit te wijken naar het buitenland.


„Het is niet gemakkelijk om een bedrijf op te schalen vanuit België”, zegt Datacamp-bestuursvoorzitter Jonathan Cornelissen in de krant De Tijd. Zijn bedrijf heeft, naast de hoofdvestiging in Leuven, ook al een vestiging in New York.

Vorig jaar deed Datacamp nog een wanhopige poging om nieuwe software-specialisten aan te trekken. Studenten die uit de tech-hoek kregen het aanbod om bij Datacamp aan de slag te gaan en daarbij was een tekenbonus van €15.000. Tot verrassing van Cornelissen kwam er niemand op het aanbod af.


/C:/Users/Gebruiker/Downloads/stateme...
objectief
0
quote:

ffff schreef op 2 september 2018 11:16:
Waarom zouden, in godsnaam, aandelenbezitters de schade bij de Groningers moeten betalen. Wat is dat nou voor nonsens.Nou...heel simpel die aandelenbezitters van Shell hebben jarenlang forse winsten door het groninger gas opgestreken...dus dit is een kwestie van terugbetaling.

De winstmarge van Shell was veel groter dan elders van welk bedrijf ook...ja, die dure jongens van Shell zijn in onderhandelingen de baas t.o.v. die ambetenaren die geen eigen belang hebben. (en ja, ik ben ook Shell aandeelhouder)
objectief
0
Voor mij is de afschaffing van de dividendbelasting een win/win situatie, maar dit is wel ondergeschikt aan het visie van de ruime meerderheid van de Ned.bevolking n.l. dat ze niet afgeschaft mag worden.

Rutte en de andere conservatieve partijen CDA/D66 zullen 100% zeker veel stemmen verliezen aan de oppositie en dus wordt GroenLinks een broodnodige partner (en misschien wel de grootste partij) in de volgende coalitie.
izdp
0
Vraagje ffff.
Jij hebt het telkens over België, maar jij zit nu toch in Luxemburg?
Is het daar krek eender als België geregeld met de dividendbelasting?
ffff
0
Izdp,

Ik heb het vaak over Nederland, België en Luxemburg... en dan ook nog over Frankrijk en Duitsland.


In Nederland 38 jaar gewoond, in België 29 jaar en in Luxemburg nu ruim 4 jaar.

Maar ik heb nog " belangen" in België en vandaar dat ik dat goed volg.


Ik moest wat glimlachen toen je schreef: Is Luxemburg hetzelfde geregeld als België? Neen, natuurlijk niet, zou ik bijna zeggen, want Luxemburg is ook vergeleken met België een belastingparadijs. Niet voor niets dat tijdens de Luxleaks honderden namen van Belgen boven water kwamen die de mooiste constructies in Luxemburg hebben.

Ze zijn er maandenlang druk mee geweest in de media en dan vooral natuurlijk; Namen noemen, zoveel mogelijk namen noemen, wie daar allemaal met wat voor constructies zit. De jaloezie droop van de artikelen af en zo nu en dan vergaloppeerden zich de " onderzoeksjournalisten" en moesten ze hun beweringen snel terug nemen. De meeste van die constructies zijn namelijk gewoon legaal, gewoon mogelijk, alleen moet je de moeite doen ze toe te passen.

Geheimpje, izdp, ik heb er een ordner van! Vol namen en constructies.


In Luxemburg zijn de tarieven veel " aangenamer" zullen we maar zeggen en….. er is veel meer mogelijk.


Peter
haas
0
Polman: ‘Het is een dubbele belasting, andere landen hebben het niet.’
Hoe komt hij hierbij? Ten eerste, vrijwel alle OESO-landen hebben wél een dividendbelasting voor buitenlandse aandeelhouders, in tegenstelling tot wat Polman beweert, bijvoorbeeld de VS (30 procent), Canada (25 procent), Australië (30 procent), Nieuw-Zeeland (30 procent), Ierland (20 procent), België (30 procent), Luxemburg (15 procent), Frankrijk (30 procent), Duitsland (25 procent), Italië (26 procent), Spanje (19 procent), Portugal (25 procent), Griekenland (15 procent), Noorwegen (25 procent), Zweden (30 procent), Denemarken (27 procent), Finland (20 procent), IJsland (20 procent), Polen (19 procent), Oostenrijk (25 procent), Litouwen (15 procent), Tsjechië (15-35 procent), Slovenië (15 procent), Slovakije (7-19-35 procent), Turkije (15 procent), Chili (35 procent), Israël (25-30 procent), Japan (15 procent) – zie PWC.

Het land dat geen dividendbelasting meer heft, het land waar Polman het vermoedelijk over heeft, is het VK.

www.ftm.nl/artikelen/ten-hele-gedwaal...
DeZwarteRidder
1
Rutte moet gewoon de kool en de geit sparen en de dividendbelasting verlagen naar 10%.
Dan is iedereen weer blij.
!@#$!@!
0
Voor de liefhebbers van een inhoudelijke discussie.

eml.berkeley.edu/~yagan/DividendTax.pdf
Capital Tax Reform and the Real Economy:
The Effects of the 2003 Dividend Tax Cut

De beste recente studie van Danny Yagan (Berkeley): verlaging dividendbelasting in VS in 2003 had nul (0!) effect op de investeringen en lonen en dividenduitkeringen stegen meer dan 20%

ffff
0
Apenstaartje,

Of het de beste recente studie is, I natuurlijk altijd maar de vraag.
Maar als de conclusie is dat het geen effect op de investeringen had, dan mag je toch concluderen dat het geld ergens anders is terecht gekomen: Bij de eigenaren van de bedrijven. Krijgen wat meer voor hun investering in de bedrijven. Voor het gelopen risico. Nou dat is toch fantastisch voor mede-eigenaren van bedrijven, voor aandeelhouders.

Hadden ze al veel eerder moeten doen, dividendverlagingen! Worden de eigenaren weer eens redelijk beloond in plaats van voor de zoveelste keer afgestroopt, afgeroomd.

Peter
objectief
0
De hamvraag is hier enkel nog..hoe kan Rutte dit regeringsvoorstel met weinig gezichtsverlies afblazen, want de oppositie vaart er wel bij.
Dickb
0
Afschaffen van de dividendbelasting is goed voor de vestigingskeuze van vele bedrijven. Zonder dividendbelasting wordt het voordeliger om een Holding/activiteit vanuit de Nederland te laten operere.

Wat verloren wordt op dividendbelasting wordt terugverdiend door meer VPB, inkomstenbelasting, afgedragen sociale lasten en meer BTW als gevolg van de toegenomen activiteit
objectief
0
quote:

Dickb schreef op 3 september 2018 12:11:


Afschaffen van de dividendbelasting is goed voor de vestigingskeuze van vele bedrijven. Zonder dividendbelasting wordt het voordeliger om een Holding/activiteit vanuit de Nederland te laten operere.Ja, alles kan voordelig ten koste van veel subsidies..maar zitten we hierop te wachten...NEE..we moeten al massaal arbeidsimmigranten aantrekken.
Steun liever het MKB met dat geld.
!@#$!@!
0
quote:

Dickb schreef op 3 september 2018 12:11:


Afschaffen van de dividendbelasting is goed voor de vestigingskeuze van vele bedrijven. Zonder dividendbelasting wordt het voordeliger om een Holding/activiteit vanuit de Nederland te laten operere.

Wat verloren wordt op dividendbelasting wordt terugverdiend door meer VPB, inkomstenbelasting, afgedragen sociale lasten en meer BTW als gevolg van de toegenomen activiteit


Gaat alleen om administratie en boekhoudkundige trucjes.

www.rtlz.nl/beurs/bedrijven/lyondellb...
izdp
1
En de volgende in de rij:

www.telegraaf.nl/financieel/2509864/v...

Het unilevermannetje toont zich overigens nog op een heel andere manier zeer pro-brits te zijn.
Achter de schermen ondermijnt die wel degelijk Barnier.
Om economische belangen schaart die zich in het groepje altright Oostblokkers, die hunkeren naar een fijn model Brexit.
Uiteraard om die weg ook te kunnen bewandelen.

Het is echt tijd om Rutte de wacht aan te zeggen, want als geen ander profiteren wij van de EU.
Het is puur aan onze eigen regering te wijten of te bejubelen wat wij netto verdienen via de lonen of via vermogen.
Ze beheerst beide gebouwen.
izdp
0
quote:

ffff schreef op 2 september 2018 17:19:


Izdp,

Ik heb het vaak over Nederland, België en Luxemburg... en dan ook nog over Frankrijk en Duitsland.


In Nederland 38 jaar gewoond, in België 29 jaar en in Luxemburg nu ruim 4 jaar.

Maar ik heb nog " belangen" in België en vandaar dat ik dat goed volg.


Ik moest wat glimlachen toen je schreef: Is Luxemburg hetzelfde geregeld als België? Neen, natuurlijk niet, zou ik bijna zeggen, want Luxemburg is ook vergeleken met België een belastingparadijs. Niet voor niets dat tijdens de Luxleaks honderden namen van Belgen boven water kwamen die de mooiste constructies in Luxemburg hebben.

Ze zijn er maandenlang druk mee geweest in de media en dan vooral natuurlijk; Namen noemen, zoveel mogelijk namen noemen, wie daar allemaal met wat voor constructies zit. De jaloezie droop van de artikelen af en zo nu en dan vergaloppeerden zich de " onderzoeksjournalisten" en moesten ze hun beweringen snel terug nemen. De meeste van die constructies zijn namelijk gewoon legaal, gewoon mogelijk, alleen moet je de moeite doen ze toe te passen.

Geheimpje, izdp, ik heb er een ordner van! Vol namen en constructies.


In Luxemburg zijn de tarieven veel " aangenamer" zullen we maar zeggen en….. er is veel meer mogelijk.


Peter


Dus je praat voor de parochie van belangen, die je (nog) niet naar Luxemburg hebt verhuisd.
Stelt in het grote geheel dus helemaal niets voor.
Allemaal het kleine spul wat iets profiteert en in een bizarre verhouding staat met voordelen die niemand ziet.

2 miljard per jaar lastenverzwaring voor wat aandeelhouders van een enkele multinational. Hoe krijg je het verzonnen.
ffff
0
izdp,

IEDEREEN praat voor zijn eigen parochie! Dat is nu juist het grote manco van democratie. Dat is nu juist de constructiefout binnen democratie. Enkel en alleen omdat de sinterklaaspolitici al decennia ruim spel hadden, zijn ze erin geslaagd om geweldig te nivelleren , door aan allerlei kanten belastingen op te leggen.

Succes verzekerd omdat je electoraal sterk staat in een zwaar nivellerende maatschappij als de Nederlandse.

Het mooie van dit besluit is nu juist dat er een stukje denivellering weer is ingevoerd, die bij deelname van Jesse Klaver hoogst waarschijnlijk nooit gerealiseerd zou zijn geweest. Daarom vind ik het ook zo kanp van Mark Rutte hoe hij dat varkentje gewassen heeft en dat probleem heeft aangepakt.


Uiteindelijk levert deze maatregel iets op voor eigenaren van aandelen en dan uiteraard ook voor de bedrijven, die echter, zoals nu al enkele keren terecht opgemerkt, langs een andere weg toch weer belast worden. Details volgen op Prinsjesdag.


2 Miljard verzwaring is natuurlijk ook een overdreven, verzonnen idee. Ten eerste is het bedrag, hoogstwaarschijnlijk beduidend minder en ten tweede: dat geld komt eindelijk weer eens bij de groep die al decennia, jaar na jaar, extra afgestroopt werd.


Kortom: Prima gedaan, zowel Macron als Rutte. Nu Charles Michel en Angela Merkel nog, al zou dat een godswonder zijn !!!!!


Peter

617 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 ... 27 28 29 30 31 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Markt vandaag

AEX wat verder in de min

15:48 De Europese aandelenbeurzen stonden vrijdagmiddag nog altijd in de min. Beleggers bleven terughoudend door ... 9

  Indices

  AEX 614,91 -1,16%
  EUR/USD 1,0859 +0,66%
  Germany30^ 13.538,30 -0,92%
  Gold spot 1.643,31 +1,45%
  LDN100-24h 7.376,88 -1,14%
  NY-Nasdaq Composite 9.750,97 -0,67%
  US30# 28.958,32 -0,87%

  Stijgers

  Nedap
  +2,42%
  Galapagos
  +2,39%
  Corbion
  +1,19%
  Arcadis
  +1,01%
  Flow T...
  +0,65%

  Dalers

  Fugro
  -8,30%
  BAM
  -5,75%
  Heijmans
  -5,21%
  Brunel
  -4,01%
  Alfen ...
  -3,38%

  Nieuws Forum Meer»

  (8)

  s.lin op 21 feb 2020 17:08
  (14)

  P.Latzak op 21 feb 2020 17:00
  (26)

  beer56 op 21 feb 2020 16:58
  (2)

  pff op 21 feb 2020 16:58
  (8)

  Pieter Vandewalle op 21 feb 2020 16:52

  Column Forum Meer»

  (257)

  beer56 op 21 feb 2020 17:11
  (6)

  MOEdig Voorwaarts op 21 feb 2020 17:04
  (31)

  Twijfels op 21 feb 2020 17:00
  (3)

  Erny op 21 feb 2020 16:12
  (6)

  De grote recessie komt eraan op 21 feb 2020 15:29