Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Dividendbelasting

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
616 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 ... 27 28 29 30 31 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
DeZwarteRidder
0
quote:

ffff schreef op 4 okt 2018 om 12:50:


Fred,

Voor mij een eye-opener! Hier in de KK hang je de zware bewogen socialist uit, maar ondertussen zit hij driftig, eigenlijk stiekem, zijn formulieren in te vullen om zijn dividendbelasting uti België terug te krijgen. En maar kalgen dat het zo lang duurt. En als ik dan vertel dat Vantoverveldt bespreekbaar zou willen maken dat het afgeschaft wordt, dan ineens vergeet hij al zijn besognes en is tegen de afschaffing….
ONN, Vooral niet schrikken van de fiscale eindafrekening als je een BV opheft. Dat is toch echt schrikken….

We weten allang dat Fred een salonsocialist is en tevens een gezagsgetrouwe (ex)ambtenaar.
ONN
0
quote:

ffff schreef op 4 okt 2018 om 12:50:


ONN, Vooral niet schrikken van de fiscale eindafrekening als je een BV opheft. Dat is toch echt schrikken….

Hoezo ? Dat ik dan IB moet gaan betalen zijnde 25% ? Daar schrik ik niet van.
ffff
0
ONN,

Zo is mijn waarschuwing niet bedoeld. Toen ik mijn vennootschappen, mijn Stichtingen en mijn maatschappen heb opgeheven had ik natuurlijk wel een idee hoeveel er ongeveer betaald zou moeten worden, maar vielen de eindafrekeningen zwaar tegen.

Als je een BV opheft kun je echt niet zomaar de effectenportefeuille in die BV en de kasgelden eventjes vlotjes naar jezelf overmaken….

Ik zal ze niet graag de kost geven die dat doen, maar... dan heb je pas problemen. Afrekenen is de boodschap, nou noem het maar afstropen.


Peter
ONN
0
quote:

ffff schreef op 4 okt 2018 om 13:07:


Toen ik mijn vennootschappen, mijn Stichtingen en mijn maatschappen heb opgeheven

Nou nou nou, dat klinkt weer gewichtig i.i.g. Waarom zou je die allemaal opheffen ?

Ik heb geen beleggingen in m'n bv. Wel nog een pensioenpost en een eigen hypotheek (lening voor de HRA). Op zich vrij simpel op te lossen. Verwacht weinig problemen. Ja, misschien met m'n accountant :)
objectief
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 4 okt 2018 om 12:55:


[...]
We weten allang dat Fred een salonsocialist is en tevens een gezagsgetrouwe (ex)ambtenaar.


Ja, daar ben ik uitermate trots op...socialist en achter de meeste regeringsbeslissingen staan...
waarom: het maakt bijna niks uit welke partijen er regeren...huidige club en/of VVD/PvdA en/of VVD/CDA/PVV.
CIT
0
quote:

ffff schreef op 4 okt 2018 om 12:34:


[...]


Over de dividendbelasting begin ik niet meer, want nu wordt de discussie verlegd naar ANDERE heffingen. En daar gaat het niet over.


Peter


Dat vind ik wat mager Peter... Jij geeft aan dat de dividendbelasting een (belangrijke) reden is voor bedrijven om zich ergens te vestigen. En dat de afschaffing goed is voor de eigenaren van bedrijven.

Ik gaf aan dat buitenlandse belastingautoriteiten het meest opschieten met de afschaffing. En dat dividendbelasting voor het overgrote deel van de bedrijven weinig relevant is.

Ik ben toch benieuwd of je het hier nu mee eens bent. En zo niet, waarom niet?
[verwijderd]
1
quote:

ffff schreef op 4 okt 2018 om 12:34:


[...]

En dat zit jou om de één of andere politieke reden en vooral om jouw maatschappijvisie toch zo dwars.Het boeit ons allemaal niets Peter.

Bovendien is het fictief, want je sommetjes kloppen niet met de werkelijkheid.
izdp
0
quote:

BEN RisQuant schreef op 3 okt 2018 om 17:23:


Niet wat ze zeggen. Ze zien geen voordelen in de nieuwe structuur. Dan laat je het als bedrijf toch lekker bij de oude structuur? Oh wacht, ze hebben Mark natuurlijk wat beloofd. Als zij de belofte breken kunnen wij ook simpelweg de dividendbelasting weer invoeren. Problemen alom opgelost. Kortom, laten we hopen dat minder dan 75% van de PLC aandeelhouders voor stemt.


Zeker!
Hopelijk worden de vezels van het unilevermannetje tot in het diepste van zijn ziel snoeihard geraakt!

Kijken wat die dan weer voor een onzin weet te verzinnen.
Tom Riddle®
0
Unilever ziet door druk aandeelhouders af van verhuizing naar Nederland
05 oktober 2018 08:15
www.nu.nl/ondernemen/5497241/unilever...

De verhuizing is voorlopig van de baan vanwege druk van aandeelhouders. Boze Britse aandeelhouders dreigden het plan van de Brits-Nederlandse multinational eind deze maand weg te stemmen.
Op 25 en 26 oktober zou er gestemd worden over de verhuizing en de kans dat het neekamp genoeg stemmen zou krijgen werd steeds groter. De vergadering gaat nog wel door, maar volgens Unilever is dat een formaliteit.


====================================

De dividend_klucht zou inmiddels volle zalen trekken in de theaters, met Mark Rutte als hofnar. Het publiek krijgt dan bij de ingang rotte tomaten uitgereikt ;-)
hirshi
0
D66 gaat morgen waarschijnlijk op het congres een motie aannemen tegen afschaffen van de dividendbelasting. Er zijn meerdere moties in voorbereiding.
Staatssecretaris Snel (D66) heeft de wet al in heroverweging.
ffff
0
quote:

BEN RisQuant schreef op 4 okt 2018 om 14:57:


[...]

Het boeit ons allemaal niets Peter.

Bovendien is het fictief, want je sommetjes kloppen niet met de werkelijkheid.

NEEN,, Ben !

Het boeit de KK enorm! De KK weet nu, na jaren, dat jij de uitdaging niet aandurft. Je zou er glorie mee veroveren in de KK als je kon aantonen dat ik al die jaren hier in de KK heb zitten liegen.


Er zijn er heel wat in de KK die verdomd goed aanvoelen dat jij niet de confrontatie aandurft. Dat je je steeds weer verstopt achter de een of andere onnozele reden.


Wedden wilde je niet, gewoon simpelweg inkijken wil je niet, alleen maar blijven posten dat ik maar wat loop te fantaseren.

En nou treft het voor jou slecht, dat ik dat sinds enkele jaren niet meer van jou accepteer.


Tenslotte Ben: Die maatschappijvisie zit jou toch best dwars. Die verhindert jou eens de realiteit onder ogen te zien, hoe ontzettend moeilijk je het er ook mee hebt.

Ik zal het je nog een keer inwrijven: 4000 Euro per dag in mijn portemonnaie in plaats van de door jou zo gewenste staatskas. Wat heb je het daar toch moeilijk mee…….


Als mijn sommetjes niet kloppen, waarom durf je de uitdaging dan al minstens drie, vier jaar niet aan?

Peter
JZ
2
quote:

ffff schreef op 5 okt 2018 om 12:58:


Je zou er glorie mee veroveren in de KK als je kon aantonen dat ik al die jaren hier in de KK heb zitten liegen.


Dat heeft Ben (en anderen) al ruimschoots aangetoond. Je hebt, net als je supporters, wat moeite dergelijke kritieken op juiste wijze te lezen en te interpreteren.
ffff
0
quote:

CIT schreef op 4 okt 2018 om 13:40:


[...]

Dat vind ik wat mager Peter... Jij geeft aan dat de dividendbelasting een (belangrijke) reden is voor bedrijven om zich ergens te vestigen. En dat de afschaffing goed is voor de eigenaren van bedrijven.

Ik gaf aan dat buitenlandse belastingautoriteiten het meest opschieten met de afschaffing. En dat dividendbelasting voor het overgrote deel van de bedrijven weinig relevant is.

Ik ben toch benieuwd of je het hier nu mee eens bent. En zo niet, waarom niet?


CIT,

Ik heb mijn reden al enkele keren opgegeven: Ten eerste zijn er wel degelijk aandeelhouders die goed profiteren van de afschaffing van de dividendbelasting. Dus de eigenaren van die bedrijven, dus de aandeelhouders. En die aandeelhouders zullen druk gezet hebben.

Ten tweede: Omdat niet alleen Rutte de grote omslag heeft gemaakt, maar juist ook Emmanuel Macron en deze laatste ook ONMIDDELLIJK heeft ingevoerd. Dus nog drastischer als Rutte. Daar komt dan recernt nog bij dat ook in België de minister van Financiën Vanovertveldt die hele dividendbelasting opnieuw bespreekbaar wil maken: Lees: verminderen, want afschaffen zal zeker in België wel nooit lukken.


Landen als Frankrijk, N3ederland, België gaan echt geen zeer controversiële maatregelen nemen, die erg politiek geladen zijn ( lees schadelijk voor het aantal stemmen) als ze daarmee….. vooral de buitenlandse overheden gaan verrijken. Kom op, zeg: zover gaat de solidariteit tussen Europese landen echt niet.
Integendeel: Precies het omgekeerde: Ze concurreren elkaar liever bijna kapot om bedrijven binnen hun landsgrenzen te halen TEN KOSTE van de buurlanden. Dat is de realiteit en niet elkaar inkomsten gunnen door in eigen land een hele hoop politieke trammelant te krijgen.


Peter
ffff
0
quote:

JZ schreef op 5 okt 2018 om 13:07:


[...]
Dat heeft Ben (en anderen) al ruimschoots aangetoond. Je hebt, net als je supporters, wat moeite dergelijke kritieken op juiste wijze te lezen en te interpreteren.Hij heeft NIETS aange4toond, want ik vertel gewoon de waarheid, de realiteit. Maar je bent wel een hele lieve trouwe, maar beslist DOMME discipel van Ben.

Kijk JZ, jou ken ik ook al jaren. Jij moet er niets van hebben dat ik 4000 Euro per dag op zak houd, simpelweg om onder jullie nivellerende maatregelen uit te komen. Jij hoort ook bij die LEP-lammeren die dat absoluut niet zint, waarmee ik geen moeite heb. Ik snap dat best dat socialisten niets anders willen dan dat vermogenden betalen.

Maar jullie moeten nou eens snappen dat er mensen zijn, die dat niet accepteren en hoe hoger jullie de belastingheffing opschroeven, hoe interessanter het wordt om de TGV te nemen.

Ben, durft niet, omdat hij zijn jarenlange ongelijk moet toegeven en uiteraard ook ZIJN 5 jaar VRH moet tonen. Ik met de billen bloot; hij ook met de billen bloot. Maar hij durft niet.


Maar je bent wel een lieve trouwe LEP=lam, dat moet gezegd worden. Straks komen de anderen al aangeblaat….

Peter
JZ
0
quote:

ffff schreef op 5 okt 2018 om 13:12:Hij heeft NIETS aange4toond, want ik vertel gewoon de waarheid, de realiteit.

Commentaar e.d. overbodig.
JZ
0
quote:

ffff schreef op 5 okt 2018 om 13:12:Kijk JZ, jou ken ik ook al jaren.

Je kent mij niet.
CIT
0
quote:

ffff schreef op 5 okt 2018 om 13:07:


[...]

CIT,

Ik heb mijn reden al enkele keren opgegeven: Ten eerste zijn er wel degelijk aandeelhouders die goed profiteren van de afschaffing van de dividendbelasting. Dus de eigenaren van die bedrijven, dus de aandeelhouders. En die aandeelhouders zullen druk gezet hebben.

Ten tweede: Omdat niet alleen Rutte de grote omslag heeft gemaakt, maar juist ook Emmanuel Macron en deze laatste ook ONMIDDELLIJK heeft ingevoerd. Dus nog drastischer als Rutte. Daar komt dan recernt nog bij dat ook in België de minister van Financiën Vanovertveldt die hele dividendbelasting opnieuw bespreekbaar wil maken: Lees: verminderen, want afschaffen zal zeker in België wel nooit lukken.


Landen als Frankrijk, N3ederland, België gaan echt geen zeer controversiële maatregelen nemen, die erg politiek geladen zijn ( lees schadelijk voor het aantal stemmen) als ze daarmee….. vooral de buitenlandse overheden gaan verrijken. Kom op, zeg: zover gaat de solidariteit tussen Europese landen echt niet.
Integendeel: Precies het omgekeerde: Ze concurreren elkaar liever bijna kapot om bedrijven binnen hun landsgrenzen te halen TEN KOSTE van de buurlanden. Dat is de realiteit en niet elkaar inkomsten gunnen door in eigen land een hele hoop politieke trammelant te krijgen.


Peter


Peter,

Er zijn inderdaad aandeelhouders die profiteren. Zoals gezegd: dit is een minderheid.

Landen concurreren inderdaad op belastinggebied - niet altijd verstandig...

Als je het nieuws in NL een beetje volgt: de maatregel is wel degelijk zeer controversieel en politiek geladen.
RT2014
0
Unilever geeft Rutte nu een mooie kans om terug te komen op het besluit de dividendbelasting af te schaffen en het lijkt er m.i. op dat Rutte die kans wel eens zou kunnen aangrijpen:

Rutte noemde de beslissing van Unilever ,,uiteraard een teleurstelling''. Of de 'heroverweging' een eerste stap is om de geplande maatregel toch in te trekken, zei Rutte niet. ,,Deze maatregel hebben we niet voor één bedrijf genomen'', aldus de premier. ,,Maar het besluit van Unilever is natuurlijk relevant. Daarom gaan we opnieuw wegen.''

De regeringspartijen gaan zich ,,de komende weken'' nog eens buigen over de voorgenomen afschaffing van de heffing op de winstuitkering aan aandeelhouders, zei Rutte.
[verwijderd]
0
quote:

ffff schreef op 5 okt 2018 om 12:58:


[...]
NEEN,, Ben !

Het boeit de KK enorm! De KK weet nu, na jaren, dat jij de uitdaging niet aandurft.


Dat ik niet inga op de avances van een anonieme internet poster die doktertje wil spelen onder het mom "als ik de jouwe mag zien, mag je de mijne zien"?

Nee, dank je.
616 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 ... 27 28 29 30 31 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Markt vandaag

Europese beurzen sluiten in mineur

17:53 De Europese beurzen zijn dinsdag met verliezen de handel uitgegaan. Eerdere winsten verdampten gedurende de...

  Indices

  AEX 545,23 -0,49%
  EUR/USD 1,1097 +0,15%
  Germany30^ 11.651,30 -0,55%
  Gold spot 1.505,40 +0,66%
  LDN100-24h 7.110,71 -0,94%
  NY-Nasdaq Composite 8.002,81 +1,35%
  US30# 26.089,79 -0,14%

  Stijgers

  Heijmans
  +4,55%
  Pharming
  +2,38%
  Accell
  +2,37%
  IMCD
  +2,22%
  ICT Group
  +1,85%

  Dalers

  Boskalis
  -3,42%
  ABN AM...
  -2,21%
  Arcelo...
  -2,15%
  NN Group
  -1,94%
  ALTICE...
  -1,93%

  Nieuws Forum Meer»

  (1)

  chogogo op 20-aug-19 18:37
  (6)

  Brimily op 20-aug-19 18:35
  (1)

  Makita op 20-aug-19 18:16
  (2)

  GJF1959 op 20-aug-19 18:02
  (13)

  I need a dollar op 20-aug-19 18:02

  Column Forum Meer»

  (2)

  crux op 20-aug-19 18:43
  (74)

  BenR op 20-aug-19 18:32
  (8)

  Snugger op 20-aug-19 16:59
  (5)

  Snugger op 20-aug-19 16:00
  (1)

  PatrickM op 20-aug-19 15:46