Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Rusland

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
771 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 31 32 33 34 35 36 37 38 39 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
whammy
0
Een alinea uit het nieuwe boek van Timothy Snyder vandaag in FD.

In zijn boek laat Snyder op minutieuze wijze en goed gedocumenteerd zien hoe Poetin - vanaf het moment dat hij in 2012 aan zijn derde ambtstermijn begon - de aanval op het Westen opende. Zijn cyberoorlog, de trollen op Twitter en de verspreiding van fake news via Facebook bleken bijzonder effectief in een wereld die daar niet op bedacht was.

De auteur

Timothy Snyder (49) is hoogleraar geschiedenis aan Yale University (VS). Hij is gespecialiseerd in de holocaust en Oost-Europa.
Zo werd de brexit-campagne op alle mogelijke manieren ondersteund. Een vertrek van de Britten uit de EU verzwakt de regio en dat maakt Rusland in relatieve zin sterker. Hetzelfde geldt voor Poetins steun aan illiberale Hongaarse en Poolse politici die in Brussel de kont tegen de krib gooien. Snyder suggereert zelfs dat de Russische interventie in Syrië bedoeld was om de vluchtelingencrisis te vergroten en zo politieke chaos te creëren in Duitsland. Een nepnieuwscampagne over een groepsverkrachting van een dertienjarig Duits meisje door moslims zette in ieder geval de rechts-populistische AfD op de kaart.
DeZwarteRidder
0
’Russen achter hack olieraffinaderij Saoedi’s’
50 min geleden in BUITENLAND

NEW YORK - Een Russische hackersgroep heeft vorig jaar geprobeerd een olieraffinaderij in Saoedi-Arabië aan te vallen. Dat zegt cyberbeveiliger FireEye. De hackers wilden niet zomaar gegevens stelen of de installatie stilleggen, maar ze wilden waarschijnlijk het complex saboteren om een dodelijke explosie te veroorzaken. De beveiliging die het complex in dat geval meteen stillegt, zou dan zijn uitgeschakeld.

Waarom de daders dat wilden, is niet bekend. Tegen de New York Times zegt FireEye dat de hackers misschien alleen aan het testen waren, en dat ze eigenlijk een ander doelwit hadden. De aanval is verijdeld.

De hack was eerder dit jaar al uitgelekt. Toen werd al gezegd dat de aanvallers waarschijnlijk gesteund werden door een staat, maar welk land dat was, bleef onduidelijk. FireEye zegt nu dat de hackers werken voor het Centraal Wetenschappelijk Onderzoeksinstituut voor Scheikunde en Mechanica, een regeringsinstelling in Moskou. De aanval werd bijvoorbeeld uitgevoerd vanaf een IP-adres van dat instituut tijdens Moskouse kantooruren. In de code komt volgens FireEye de schuilnaam van een Russische persoon voor en bestandsnamen hebben cyrillische (Russische) letters.

Het is niet bekend om welke raffinaderij het gaat. De hackers drongen door in het systeem dat ervoor zorgt dat de elektrische spanning, de druk en de temperatuur stabiel blijven. Het systeem wordt gebruikt in ongeveer 18.000 complexen in de wereld, waaronder kerncentrales en waterzuiveringsinstallaties.
DeZwarteRidder
0
’Inlichtingen bevestigen dat’
Kabinet: bewijs voor verboden kruisraket Rusland
27 min geleden in BINNENLAND

DEN HAAG - Nederland heeft zelf vastgesteld dat Rusland een belangrijk ontwapeningsverdrag schendt. „Inlichtingen bevestigen” dat, stelt minister Stef Blok (Buitenlandse Zaken).

Rusland heeft een verboden kruisraket ontwikkeld en neemt die nu ook in gebruik, schrijft Blok aan de Tweede Kamer. De zogeheten 9M729 heeft een bereik van 500 kilometer, terwijl Rusland en de Verenigde Staten in het INF-verdrag uit de jaren tachtig hebben afgesproken zulke raketten uit te bannen.

Sinds duidelijk werd dat Rusland aan zulke raketten werkt, hebben Nederland en zijn bondgenoten er bij de Russen op aangedrongen daarmee te stoppen. Maar dat was tevergeefs, schrijft Blok.

Moskou ontkende aanvankelijk botweg, maar koos een ander verweer toen dat eerste onhoudbaar werd. Inmiddels nemen de Russen ook het verdrag zelf op de korrel.

Nederland wil „dit belangrijke verdrag” niettemin overeind houden. Samen met de andere NAVO-landen wil Blok daarom de schending veroordelen. Toont Rusland geen beterschap, dan moet de NAVO nadenken over maatregelen.
DeZwarteRidder
0
’Russische ambassade is spionagecentrum’
Updated 2 uur geleden
3 uur geleden in BINNENLAND

DEN HAAG - De Russische ambassade in Den Haag was actief betrokken bij de mislukte poging in april van dit jaar om de Organisatie voor het Verbod op Chemische Wapens (OPCW) te hacken.

De tweede secretaris van de ambassade, Konstantin Bachtin, coördineerde de operatie die vier Russische spionnen uitvoerden in Den Haag. Dit meldt NRC zaterdag op gezag van bronnen. De krant noemt de ambassade „een zenuwcentrum voor spionage.”

Bekijk ook:
OPCW bedankt Nederland

Bekijk ook:
Dankzij paspoort Aleksei nog 300 spionnen ontmaskerd

Bekijk ook:
Russische ambassadeur ontboden na hackaanval op OPCW

Bekijk ook:
Deze vier Russische spionnen zijn Nederland uitgezet

Bekijk ook:
Nederland betrapt vier Russische spionnen

Volgens NRC is Bachtin, die inmiddels is teruggeroepen naar Moskou, kolonel bij de Russische militaire inlichtingendienst GROe. In die hoedanigheid was hij verantwoordelijk voor spionageactiviteiten in Nederland. NRC schrijft dat de afgelopen jaren zeker zes GROe-officieren op de ambassade werkten.

De spionnen die de hack moesten uitvoeren waren eveneens door de GROe gestuurd. Het was al bekend dat een ambassademedewerker hen van Schiphol had afgehaald. Volgens NRC was dat het hoofd protocol, Anton Naoemkin.

De Nederlandse militaire inlichtingendienst MIVD verstoorde de Russische operatie. Mogelijk is de MIVD op het spoor gezet door afgeluisterde telefoongesprekken tussen Bachtin en Moskou, zo schrijft NRC.
DeZwarteRidder
0
fd.nl

Oekraïne droomt van een Europese toekomst, maar blijft slechts Poetins speelbal

Rusland baalt dat hij te laat was om Estland, Letland en Litouwen buiten de EU en de NAVO te houden. Dat zal hem bij Oekraïne en Georgië niet gebeuren. De EU reageert nogal tweeslachtig.
DeZwarteRidder
0
Duitse krant duikelt pasje op
’Poetin spioneerde voor de Stasi, ID-kaart duikt op’
Updated Vandaag, 12:35
Vandaag, 11:43 in BUITENLAND

BERLIJN - De huidige Russische president Vladimir Poetin heeft in zijn jonge jaren gespioneerd voor de Oost-Duitse Stasi. Zijn vroegere pasje is opgeduikeld door de krant BILD.

Poetin woonde sinds 1985 in Dresden, waar hij tot net na de val van de Muur zou blijven. Hij werkte er voor de KGB en verhoorde dissidenten in de communistische DDR, dat bezet werd door de Sovjet-Unie sinds de val van de Nazi’s. Nu blijkt dat Poetin, destijds in de dertig, óók voor de Stasi werkte.

Tussen die twee geheime diensten waren warme banden; de Stasi werd zelfs opgericht onder de auspiciën van de tegenhangers uit de Sovjet-Unie. Dat Poetin contact heeft gehad met de Stasi, was al bekend, maar dat hij zelf een pasje had en direct werknemer was, is nieuw.

Werving agenten

Tot aan de val van de muur werd het document van Poetin gestempeld, meldt BILD. Wat hij precies gedaan heeft, is onbekend. Het zou in ieder geval om ’werving van Duitse agenten’ gaan, waarbij hij niemand kon vertellen dat hij ook voor de KGB werkte.

Het pasje van de Stasi was handig om ongestoord de hoofdkantoren van de Stasi te kunnen binnenlopen, vertelt Konrad Felber, een expert van de Stasi-documentatiedienst van Duitsland.
Bier

Over zijn tijd in Dresden is verder bekend dat hij zijn tweede dochter er zou krijgen, en – zo schrijft BILD trots – graag Duits bier dronk in zijn stamcafé. Hij zou nog steeds liefhebber zijn.
DeZwarteRidder
0
Poetin is dit jaar begonnen aan zijn laatste wettelijke ambtstermijn. Denkt u dat hij over zes jaar opstapt?

Waterdrinker: Ik denk dat hij op twee benen hinkt en dat hij het liefst van al weg wil. Het punt is dat hij geen exitstrategie heeft. In Rusland is ex-president een gevaarlijke status. Ook tegen Poetin bestaat kompromat, compromitterend materiaal waarmee zijn tegenstanders hem onder druk kunnen zetten. Als Poetin opstapt, kan zijn opvolger hem dus gewoon in de gevangenis gooien. Ik denk dat hij bang is om geen macht meer te hebben. Als hij een systeem had gecreëerd waarin hij na zijn aftreden immuniteit heeft, was hij allang afgetreden. Het is voor Poetin of de macht, of de dood.

Ik citeer graag even uit mijn verhalenbundel Montagne Russe: Rusland is tegelijk een achtbaan en een teletijdmachine. Het Rusland van Anna Karenina lijkt nog altijd op het huidige Rusland. De verhouding tussen mannen en vrouwen is vrijwel dezelfde. Er is nog steeds een enorme afstand tussen arm en rijk. Zoals de adel in de negentiende eeuw afgesloten van het gewone volk leefde, zo woont Poetin vandaag op zijn landgoed in Novo-Ogarjovo, omringd door oligarchen en vertrouwelingen die hun kinderen naar buitenlandse universiteiten zenden. Het was in de Sovjettijd niet anders. Ik zat in de jaren tachtig eens in een café met zo’n meisje van wie de vader in het leger zat. Plots stelde ze me voor naar Tbilisi te gaan. Toen ik haar zei dat er ’s avonds geen treinen meer reden, haalde ze haar schouders op. Ze kon via haar vader gewoon een vliegtuig regelen. Je kon in die tijd geen spijkerbroek krijgen, maar de kinderen van de rode adel vonden het doodnormaal om een privévliegtuig te hebben.
Openbaringen
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 1 dec 2018 om 11:17:


fd.nl

Oekraïne droomt van een Europese toekomst, maar blijft slechts Poetins speelbal

Rusland baalt dat hij te laat was om Estland, Letland en Litouwen buiten de EU en de NAVO te houden. Dat zal hem bij Oekraïne en Georgië niet gebeuren. De EU reageert nogal tweeslachtig.


Voor de leek in Jip en Janneke Engels:

www.youtube.com/watch?v=L6hIlfHWaGU
zeurpietje
0
quote:

Openbaringen schreef op 23 dec 2018 om 17:35:


[...]

Voor de leek in Jip en Janneke Engels:

www.youtube.com/watch?v=L6hIlfHWaGU

lees ook de reacties op deze voordracht. wordt nogal gehakt van gemaakt.
luchtschip
0

De beste wensen voor 2019

Nieuwjaarsviering in Rusland. Boven een plein is een nieuwe overbrugging van hout, waarop veel mensen staan voor de nieuwjaarsviering , tot dat de brug het begeeft....(tijdens het spelen van het Russische volkslied)

tvrain.ru/teleshow/videooftheday/obru...
luchtschip
0


Rusland's enige aircraft-carrier de "Admiral Kuznetsov"

Het schip gebouwd in de jaren '80, diesel aangedreven, lag ter reparatie in het enige drijvende droogdok van Rusland, met een geschikte capaciteit voor een schip van dit formaat. Echter het droogdok vloog in brand en zonk.De kraan op het droogdok viel op het schip. Het sloeg een gat van 60m2 in het schip.

Het droogdok op de bodem van de zee, een hijskraan op het schip gevallen. Dit was de enige kraan van de werf. Dus met geen mogelijkheid kon de kraan eraf gehesen worden. Inmiddels is nu de kraan verwijderd (gedemonteerd?). Een nieuw droogdok , van deze capaciteit, is er niet en eentje uit het buitenland huren is te duur. Het schip was al een blamage, want tijdens het varen viel de aandrijving stil. Men liet het schip alleen uitvaren met in het kielzog een sleepboot, mocht de aandrijving stilvallen.

Niettemin zegt men dat de reparatie op schema ligt.

De enige air craft carrier : Rusland's hoop in bange dagen

thenewsrep.com/112213/70-ton-crane-re...
luchtschip
0

Nieuwjaars wensen, in muzikale uitvoering ,door een vorige Russische President.
Ik versta het wel niet maar klinkt gezellig

www.youtube.com/watch?time_continue=7...

luchtschip
0

Rusland's hoge interesse voor het continent Afrika :

Veel landen met een schat aan mineralen.
Het kost niet veel, en met een aantal militaire huurlingen kan men een regime steunen, in ruil voor de exploitatie van de mijnen.

Oligarch Yevgeny Prigozhin heeft een huurlingen leger, genaamd de Wagner groep. In 10 Afrikaanse landen zijn zij actief.

In Democratic Republic of Congo, Sudan, Libya, Madagascar, Angola, Guinea, Guinea Bisseau, Mozambique, Zimbabwe, & Central African Republic (CAR). (zie kaart in bijgaande link)

Voordeel van het Russische huurleger (de Wagner Group):

Goedkoop,met weinig soldaten kan men een Afrikaans Regime steunen

Bij letsel of overlijden, heeft het Russische leger geen slachtoffers verloren. Ook vergoedingen aan nabestaanden hoeft het Russische leger niet te doen, laat staan gezichtsverlies.

Rusland kan zeggen dat zij niet in Afrika actief bezig zijn. Dit zijn zogenaamd individuele mensen waarvoor Rusland geen verantwoordelijkheid draagt.

Opbrengsten uit de mijnen levert kapitalen op.

Details:
Yevgeny Prigozhin wordt middels zijn bedrijf Concord aangeklaagd door Robert Mueller. Dit ivm het feit ,dat dit bedrijf leiding geeft aan de trollen fabriek in St Petersburg. Deze trollen hebben de sociale media in de US, in aanloop naar de 2016 verkiezingen, beinvloed.

3 journalisten die een onderzoek deden naar de activiteiten van de Wagner Group in de Central African Republic zijn vermoord.
2 journalisten , die een onderzoek deden naar de activiteiten van de Wagner Group in Syrie zijn vermoord.
De Wagner Group was ook actief bij de annexatie van de Krim.

www.bloomberg.com/news/features/2018-...

luchtschip
0
Oordeel zelf:

Artikel van OCCRP(Organized Crime and Corruption Project) dd 17 12 2018 :

Reporter Denis Korotkov doet van Februari 2018 tot 2 10 2018 interviews met Valery Amelchenko (een 61 jarige Rus). Denis Korotkov is reporter van het Russisch onafhankelijke kritisch dagblad "Novoya Gazeta"

Na het laatste interview ontdekt het reporter's team , dat Amelchenko is gekidnapped. 3 weken later verschijnt Amelchenko op een politie bureau en verklaart , dat er interviews hebben plaatsgevonden. Maar dat de publicaties in scene zijn gezet. Eerder al waren er op het bureau van het dagblad een begrafeniskrans en een schapenkop bezorgd.

In de interviews doet Amelchenko onthutsende verklaringen, waarvan veel feiten geverifieerd kunnen worden.

www.occrp.org/en/investigations/9038-...luchtschip
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 28 dec 2018 om 21:10:


www.nu.nl/258674/video/poetin-overzie...


www.thedailybeast.com/putin-claimed-h...

Trots op zijn raket. Vliegt vele malen sneller dan het geluid en is onzichtbaar op de radar.

En een van de ontwikkelaars van de raket krijgt een proces aan zijn broek. In gevangenschap wacht hij op het verloop van het proces.

Er waren contacten met Europese kennis centra in overleg met de Russische regering. Nu wordt dit contact uitgelegd als het lekken van Russische info naar een buitenlandse mogendheid.

luchtschip
0

31 12 2018 video van Ukraine TV , UATV English.

Beschouwing op Russische economie in video verslag.

Russische economie stagneert. pas na 2028 economische groei. Nu stagnatie, tot die tijd, met groei niet meer dan jaarlijks 1,5%. Dit is te weinig voor een land van dit formaat.

Russische bevolking snakt naar stabiliteit en groei in de economie.
Rusland doet wel grote uitgaven op militair gebied en heeft veel kosten hierdoor in Ukraine en Syrie.

www.youtube.com/watch?time_continue=1...
771 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 31 32 33 34 35 36 37 38 39 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Markt vandaag

Wall Street gaat lang weekend in met plusjes

24 mei De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met kleine plussen gesloten, na een week met vooral verliezen. ... 2

  Indices

  AEX 547,21 +0,64%
  EUR/USD 1,1206 +0,02%
  Germany30^ 12.025,90 +0,61%
  Gold spot 1.284,52 +0,08%
  LDN100-24h 7.284,31 0,00%
  NY-Nasdaq Composite 7.637,01 +0,11%
  US30# 25.609,11 +0,12%

  Stijgers

  TomTom
  +5,83%
  Takeaw...
  +4,25%
  ForFar...
  +3,74%
  Aperam
  +2,97%
  B&S Gr...
  +2,79%

  Dalers

  Van La...
  -5,63%
  Air Fr...
  -2,84%
  ASR Ne...
  -2,57%
  Fagron
  -1,60%
  OCI
  -1,04%

  Nieuws Forum Meer»

  (3)

  Doekiedoek op 26-mei-19 07:54
  (6)

  MartijnN1932 op 25-mei-19 23:40
  (12)

  MartijnN1932 op 25-mei-19 23:35
  (5)

  betweeter op 25-mei-19 21:58
  (7)

  ruchhouwer op 25-mei-19 13:07

  Column Forum Meer»

  (69)

  Now U See Me! op 25-mei-19 23:34
  (18)

  A3aan op 25-mei-19 21:15
  (2)

  Snugger op 25-mei-19 17:47
  (3)

  Snugger op 25-mei-19 16:44
  (24)

  DeZwarteRidder op 25-mei-19 14:04