Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

MDxHealth nieuws 2018

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
3.274 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 ... 160 161 162 163 164 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
vreemd vermogen
0
MDxHealth sluit wereldwijde licentieovereenkomst met Philips voor gebruik prostaatkanker-biomarker in nieuwe prostaatkankertest


Overeenkomst met Philips N.V. brengt lancering van InformMDx(TM) dichterbijHERSTAL, BELGIË en NIJMEGEN, NEDERLAND, 6 juni 2018 - MDxHealth SA ('MdxHealth', of 'de "Onderneming'), (Euronext Brussel: MDXH.BR), mondiaal leidend in moleculaire diagnostiek voor urologische kankers, heeft een wereldwijde licentieovereenkomst gesloten met Koninklijke Philips N.V. ("Philips") ten aanzien van de rechten voor de productie en commercialisering door MDxHealth van een prognostische testkit met Philips' onlangs gevalideerde prognostische prostaatkanker-biomarker, fosfodiësterase-4D7 ("PDE4D7"). De test is gebaseerd op technologie die door Philips Research en de Universiteit van Glasgow (Schotland) gezamenlijk werd ontwikkeld.De overeenkomst stelt MDxHealth in staat te starten met de voorbereidingen voor de commerciële lancering van InformMDx(TM), een op weefsel gebaseerde test die gebruik maakt van PDE4D7 en die patiënten kan stratificeren naar risico van ziekteprogressie en de ontwikkeling van secundaire tumoren. MDxHealth voorziet dat InformMDx artsen bruikbare informatie zal kunnen verschaffen die hen kan helpen bij het nemen van behandelingsbeslissingen na de biopsiebehandeling op het moment van diagnose, dan wel na de chirurgische verwijdering van de prostaat. Alleen al in de VS zouden meer dan 150.000 patiënten per jaar kunnen profiteren van de InformMDx-test.
Nickname
4
Goedemorgen MDxHealth volgers,

Bijgaand een bericht dat we zonet hebben verspreid mbt de licentieovereenkomst met Philips voor het gebruik van een prognostische biomarker in onze nieuwe prostaatkankertest InformMDx, de vierde test in onze range.

Met vriendelijke groet,

Dr. Jan Groen, CEO MDxHealth
---------------------------------------------

MDxHealth sluit wereldwijde licentieovereenkomst met Philips voor gebruik prostaatkanker-biomarker in nieuwe prostaatkankertest

Overeenkomst met Philips N.V. brengt lancering van InformMDx™ dichterbij

HERSTAL, BELGIË en NIJMEGEN, NEDERLAND, 6 juni 2018 – MDxHealth SA (‘MdxHealth’, of ‘de “Onderneming’), (Euronext Brussel: MDXH.BR), mondiaal leidend in moleculaire diagnostiek voor urologische kankers, heeft een wereldwijde licentieovereenkomst gesloten met Koninklijke Philips N.V. ("Philips") ten aanzien van de rechten voor de productie en commercialisering door MDxHealth van een prognostische testkit met Philips' onlangs gevalideerde prognostische prostaatkanker-biomarker, fosfodiësterase-4D7 ("PDE4D7"). De test is gebaseerd op technologie die door Philips Research en de Universiteit van Glasgow (Schotland) gezamenlijk werd ontwikkeld.

De overeenkomst stelt MDxHealth in staat te starten met de voorbereidingen voor de commerciële lancering van InformMDx™, een op weefsel gebaseerde test die gebruik maakt van PDE4D7 en die patiënten kan stratificeren naar risico van ziekteprogressie en de ontwikkeling van secundaire tumoren. MDxHealth voorziet dat InformMDx artsen bruikbare informatie zal kunnen verschaffen die hen kan helpen bij het nemen van behandelingsbeslissingen na de biopsiebehandeling op het moment van diagnose, dan wel na de chirurgische verwijdering van de prostaat. Alleen al in de VS zouden meer dan 150.000 patiënten per jaar kunnen profiteren van de InformMDx-test.

PDE4D7 is onlangs gevalideerd in een studie met 503 patiënten, gepubliceerd in het tijdschrift European Urology Focus, waarin op basis van 10-15 jaar follow-upgegevens de onafhankelijke prognostische en incrementele waarde van PDE4D7 werd bevestigd in vergelijking met de vastgestelde klinische risicomaatstaf; (https://www.eu-focus.europeanurology.com).

Financiële details van de overeenkomst zijn niet bekendgemaakt.

Jan Groen, Chief Executive Officer van MDxHealth:
"Dit is een belangrijke deal die ons een stap dichterbij de lancering van InformMDx brengt, onze vierde commerciële test waarvan wij denken dat deze waardevol zal zijn bij de informatievoorziening van artsen benodigd om goed geïnformeerde therapeutische beslissingen te kunnen nemen voor mannen die net zijn gediagnosticeerd met prostaatkanker. In lijn met onze groeistrategie zullen we de breedte en het bereik van ons diagnostische aanbod blijven uitbreiden, aangezien de vraag naar bruikbare en kosteneffectieve diagnose en monitoring van patiënten in de gezondheidszorgsystemen wereldwijd toeneemt."

Over MDxHealth
MDxHealth is een internationaal opererende healthcare onderneming die gerichte moleculair diagnostische informatie levert voor het personaliseren van de diagnose en behandeling van kanker. De tests van de onderneming zijn gebaseerd op gepatenteerde genetische, epigenetische (methylatie) en andere moleculaire technologieën en helpen artsen bij de diagnose van urologische kankers, de prognose van het risico op terugkeer en de voorspelling van de respons op een specifieke therapie. Het Europese hoofdkantoor van MDxHealth is gevestigd in Herstal, België, met laboratoriumoperaties in Nijmegen, Nederland en Amerikaanse hoofdkantoren en laboratoriumactiviteiten in Irvine, Californië.

Bezoek voor meer informatie bezoek de website mdxhealth.com en volg ons op social media: twitter.com/mdxhealth, facebook.com/mdxhealth en linkedin.com/company/mdxhealth.

Voor nadere informatie:

MDxHealth
Dr. Jan Groen, CEO
US: +1 949 812 6979
BE: +32 4 257 70 21
Info@mdxhealth.com

Jean-Marc Roelandt, CFO
BE: +32 (0) 4 257 70 21
NL: +31 (0) 88 327 2727
IR@mdxhealth.com

LifeSpring LifeSciences Communication, Amsterdam
Leon Melens
NL: +31 6 538 16 427
lmelens@lifespring.nl

Consilium Strategic Communications
Amber Fennell, Chris Welsh & Hendrik Thys
UK: +44 20 3709 5701
mdxhealth@consilium-comms.com

Onderbouwer
1
quote:

't zal maar gebeuren schreef op 6 jun 2018 om 07:42:


is dat net zo'n deal als toendertijd met exas?


Dacht ik ook gelijk. Als het er naar uit ziet dat er miljoenen aan royalties verdiend gaat worden wordt het verkocht voor een appel en een ei.


Overigens mooie PB. Dit zet MDX in de kijkers.
harryvanluik
0
quote:

't zal maar gebeuren schreef op 6 jun 2018 om 07:42:


is dat net zo'n deal als toendertijd met exas?


neen: het is net andersom. Bij Exact verkocht Exact zelf die test waarin biomarkers van MDXH waren opgenomen.
Hier is het dus - naar mijn bescheiden mening- omgekeerd: erstaat namelijk: "de rechten voor de productie en commercialisering door MDxHealth van een prognostische testkit met Philips' onlangs gevalideerde prognostische prostaatkanker-biomarker, fosfodiësterase-4D7 ("PDE4D7")
't zal maar gebeuren
0
Financiële details van de overeenkomst zijn niet bekendgemaakt.

waarom schrijven ze niet erbij hoeveel zo'n test in bijv. de US gaat kosten?
vreemd vermogen
0
Wat ik 123 niet begrijp is dat ze samenwerken met Philips. Die maakt toch alleen maar apparaten. Waarom dan niet met Biocartis en het Idylla platform. Volgens mij hebben die alle kennis en hardware in huis. Of zou het komen omdat Rudi Marien bij Biocartis er uit geknikkerd is.
hoebeet
1
quote:

Jan Groen schreef op 6 jun 2018 om 07:18:


Goedemorgen MDxHealth volgers,

...De overeenkomst stelt MDxHealth in staat te starten met de voorbereidingen voor de commerciële lancering van InformMDx™, een op weefsel gebaseerde test die gebruik maakt van PDE4D7...

Volgens mij zitten jullie hier naar een settlement in een patentkwestie
te kijken.
Poelifinario
0
Lijkt mij een beetje de omgekeerde wereld. Philips ontwikkelt een biomarker en MDX gaat die commercialiseren?

De beurskoers gaat wel een bokkensprong naar boven maken!
pardon
0
Ziekenhuizen bundelen krachten: aanpak mannenkanker
Door RENÉ STEENHORST

Updated 1 uur geleden
3 uur geleden in BINNENLAND

AMSTERDAM - Een netwerk van ziekenhuizen in Noord-Holland, Flevoland en Gelderland bundelt de krachten om de behandeling van prostaatkanker, de meest voorkomende vorm van kanker bij mannen in Nederland, flink te verbeteren.
DWB Happy
0
quote:

hoebeet schreef op 6 jun 2018 om 08:28:


[...]
Volgens mij zitten jullie hier naar een settlement in een patentkwestie
te kijken.


Precies!
De manier hoe dit persbericht weer opgesteld is valt voor mij ook weer onder de noemer desinformatie!

En dan is nog maar de vraag wanneer "InformMDx™" ooit nog eens op de markt zal gaan komen?
[verwijderd]
0
quote:

Poelifinario schreef op 6 jun 2018 om 08:59:


Lijkt mij een beetje de omgekeerde wereld. Philips ontwikkelt een biomarker en MDX gaat die commercialiseren?

De beurskoers gaat wel een bokkensprong naar boven maken!

MDXH is in deze deal een soort EXAS, die destijds met MDXH een licentiedeal had afgesloten om een biomarker te mogen gebruiken in haar Cologuard test. Voor EXAS was het een gouden deal.
DWB Happy
0
quote:

vreemd vermogen schreef op 6 jun 2018 om 08:58:


Zullen ze ook de testen van MDx gaan gebruiken of voeren ze liever biopsy's uit.
www.ad.nl/wetenschap/ziekenhuizen-pak...


Deze ziekenhuizen werken al een tijdje met de vernieuwde MRI scan, Het vernieuwde diagnosetraject is mede mogelijk gemaakt door zorgverzekeraar Coöperatie VGZ.
www.radboudumc.nl/nieuws/2017/binnen-...
Starbuck
1
Ik begrijp de koers reactie niet helemaal.... Martin Crum heeft zojuist een stukje geplaatst op IEX premium over MDxHealth en ziet de licentiedeal met Philips (wereldwijd) als iets positiefs, gelet op de potentiële markt. Als de de uitrol spoedig zal plaatsvinden zal het bedrijf vier testen op de markt hebben. Dat zou de kans op schrijven van zwarte cijfers positief moeten beïnvloeden. Maar goed klaarblijkelijk vat de markt dit dit anders op?
DWB Happy
0
quote:

Starbuck schreef op 6 jun 2018 om 09:19:


Ik begrijp de koers reactie niet helemaal.... Martin Crum heeft zojuist een stukje geplaatst op IEX premium over MDxHealth en ziet de licentiedeal met Philips (wereldwijd) als iets positiefs, gelet op de potentiële markt. Als de de uitrol spoedig zal plaatsvinden zal het bedrijf vier testen op de markt hebben. Dat zou de kans op schrijven van zwarte cijfers positief moeten beïnvloeden. Maar goed klaarblijkelijk vat de markt dit dit anders op?


Broodje aap verhaal, er zijn in Amerika jaarlijks maar 150.000 patiënten die eventueel, mogelijk, misschien in aanmerking zouden kunnen komen voor zo'n test.
Dus een relatief zeer kleine markt.

Daarnaast als je weet hoe lang MDXhealth er over gedaan heeft om de voorgaande testen in de markt te zetten dan vergeet die zwarte cijfers nog maar even, de cash burn gaat daardoor alleen nog sneller de komende jaren.
[verwijderd]
0
quote:

Starbuck schreef op 6 jun 2018 om 09:19:


Ik begrijp de koers reactie niet helemaal.... Martin Crum heeft zojuist een stukje geplaatst op IEX premium over MDxHealth en ziet de licentiedeal met Philips (wereldwijd) als iets positiefs, gelet op de potentiële markt. Als de de uitrol spoedig zal plaatsvinden zal het bedrijf vier testen op de markt hebben. Dat zou de kans op schrijven van zwarte cijfers positief moeten beïnvloeden. Maar goed klaarblijkelijk vat de markt dit dit anders op?

Misschien dat het er mee te maken heeft dat er nauwelijks informatie over InformMDX is te vinden op de eigen website van MDXH.

Misschien stijgt de koers verder als 'Amerika wakker wordt'. ;)
DWB Happy
0
quote:

BassieNL schreef op 6 jun 2018 om 09:32:


[...]
Misschien dat het er mee te maken heeft dat er nauwelijks informatie over InformMDX is te vinden op de eigen website van MDXH.

Misschien stijgt de koers verder als 'Amerika wakker wordt'. ;)


Dat is ook te begrijpen, ze hebben nu pas het recht op de marker verworven,
nu moeten ze de test nog verder ontwikkelen, doosjes, plastic buisjes, gebruiksaanwijzingen in alle talen, goedkeuringen etc etc...


En dan schrijft Crum dat ze zo mogelijk eerder zwarte cijfers schrijven, ik denk eerder dat de winstgevendheid alleen hierdoor al weer verder opschuift...

En Amerika slaapt nooit...
harryvanluik
0
Kijk niet te veel naar de lettertjes (die overigens voor iemand die goed kan lezen heel duidelijk zijn) maar wel naar de boodschap. MDXH heeft met deze deal de vrije hand - wereldwijd- om een nieuwe test te gaan lanceren. Die test vult het plaatje "prostaattesten" perfect aan. Op korte termijn zal MDXH dus DE FIRMA zijn die een volledig pakket testen op de markt heeft voor alles wat met prostaat (en dan ook nog de blaastest!) te maken heeft: een perfect pakket om opgeslokt te worden door één van de grote jongens. Zoals bij vele biotech-achtige aandelen heb je hier inderdaad veel geduld voor nodig, maar we komen steeds dichter bij het eind van de tunnel.
3.274 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 ... 160 161 162 163 164 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

MDxHealth Meer »

Koers 1,024   Verschil -0,03 (-2,48%)
Laag 1,016   Volume 32.296
Hoog 1,050   Gem. Volume 46.715
16-aug-19 17:28
label premium

Opsteker voor MDxHealth

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium