Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Kabinet Rutte III, vertrouwen in de toekomst ???

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
20.220 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 972 973 974 975 976 977 978 979 980 981 982 ... 1007 1008 1009 1010 1011 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
izdp
0
quote:

rationeel schreef op 23 sep 2019 om 01:06:


De hele immigratie is een farce. We zijn een overbevolkt land. Er kan niemand meer bij.
Wij willen niet nog meer lelijke woningen, en nog meer verpauperde steden. En nog minder weiden met schaapjes.


Jij is niet we.
Spreek voor jezelf.
Chiddix
0
quote:

josti5 schreef op 22 sep 2019 om 22:24:


[...]

Jaren geleden al kon uit het afvalwater van Volendam worden geanalyseerd, dat 1/40 van de bewoners daar aan de coke zat:

www.nu.nl/binnenland/2953676/volendam...

Amsterdammers kunnen er óók wat van, zo is in hetzelfde artikel te lezen...Nederland staat op nr 2 in Europa kwa cokegebruik. VK nr 1. Ik heb 25 jaar in een grote stad gewoond en nog nooit heeft iemand mij coke aangeboden. Weet niet de reden.
objectief
0
quote:

Chiddix schreef op 23 sep 2019 om 08:33:


[...]

Nederland staat op nr 2 in Europa kwa cokegebruik. VK nr 1. Ik heb 25 jaar in een grote stad gewoond en nog nooit heeft iemand mij coke aangeboden. Weet niet de reden.


Met een T-shirt van Che Guevara had je ongetwijfeld wel succes gehad.
Chiddix
0
quote:

objectief schreef op 23 sep 2019 om 08:37:


[...]

Met een T-shirt van Che Guevara had je ongetwijfeld wel succes gehad.


Daar zit iets in.
rationeel
1
Hallo, wij zijn van een Goed Doel. Nou ja, wij zijn eigenlijk van een commercieel bureau dat door een Goed Doel wordt ingehuurd, en wij krijgen een dikke commissie van dat Goede Doel als wij u zo gek krijgen om geld te geven waarvan u denkt dat het naar het Goede Doel gaat. Ons Goede Doel werkt verder ook samen met de Postcode Loterij. De Potscode Loterij ja. Van die reclames. En die shows met Linda en Gaston en Winston en die andere goedbetaalde Bekende Nederlanders die het allemaal voor de Goede Doelen doen en al die enveloppen in uw brievenbus en tien nieuwe aanbiedingen als u zich eindelijk een keer probeert uit te schrijven omdat u wel klaar bent met al die enveloppen in uw brievenbus en één keer in de zoveel maanden een 'prijs' als een pak stroopwafels of zoiets. En dan doet ons Goede Doel ook nog een of andere sportwedstrijd waar allemaal narcisten hun vrienden voor lastig kunnen vallen om geld op te halen omdat ze een bergje zijn opgefietst of in een smerige gracht zijn gesprongen of zeventien minuten hinkelend het Wilhelmus hebben gefloten of iets anders als het maar leuk staat op Instagram. En het geld dat dan nog over is, gebruikt het Goede Doel voor filmpjes waarin wordt uitgelegd dat u een racistische klootzak bent die de wereld kapot aan het vervuilen is. Dat Goede Doel dus. Of u daar even wat geld aan wilt geven. Bent u daar nog? Nee? Echt niet?

Geen Stijl
josti5
0
En zo creëren wij zélf het (financiële) draagvlak voor alle idiotie die over ons heen aan het komen is: klimaatgekte, gasloosheid, multiculti...

Even slim als cynisch...

Een tijdje geleden heb ik hier ergens al eens een lijstje getoond van de 'goede doelen' van de postcodeloterij: je gelooft je ogen niet!

www.postcodeloterij.nl/goede-doelen/o...
rationeel
0
Nieuw migratiepact Macron en Merkel moet beleid Salvini terugdraaien

De ministers van Binnenlandse Zaken van Frankrijk, Duitsland en Italië hopen maandag overeenstemming te bereiken over nieuw migratiebeleid tijdens een minitop op Malta. Speerpunt is de ‘vrijwillige’ verdeling van bootmigranten die vanuit Afrika naar Europa komen. Door radicaal te breken met het strenge maar succesvolle beleid van Matteo Salvini hopen Berlijn en Parijs dat eindelijk ‘Europese solidariteit’ ontstaat.

Maandag spreken de ministers van Binnenlandse Zaken van Frankrijk, Duitsland, Italië en Malta met elkaar in de Maltese stad Victoria, waarbij ook de minister van Binnenlandse Zaken van Finland (tot januari EU-voorzitter) en Europees Commissaris voor Migratie Dimitris Avramopoulos aanwezig zijn. Naar verwachting ondertekenen ze daar een verklaring die tijdens een EU-top op 29 oktober in Luxemburg wordt uitgewerkt.
rationeel
0
Frankrijk en Duitsland zagen kans schoon na val regering met Salvini
Het plan komt uit de koker van Frankrijk en Duitsland, die hun kans schoon zagen na de val van de Italiaanse regering, vorige maand. Onder aanvoering van vicepremier en minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini sloot het land de havens voor schepen van non-gouvernementele organisaties (ngo’s) die migranten op zee oppikten. Daardoor daalde het aantal illegale migranten dat vanuit Noord-Afrika de Middellandse Zee overstak fors.

Na de afname die het gevolg was van de sluiting van de havens, vorige zomer, was veel te doen om ngo-schepen als de Sea-Watch 3, Open Arms en Lifeline, die door de Italianen niet meer werden toegelaten en dus wekenlang vol migranten aan boord ronddobberden. Diverse keren werd uiteindelijk ‘ad hoc’ besloten de migranten te verdelen over landen die daartoe bereid waren.
rationeel
0
Italië laat weer ngo-schepen toe, ook Malta schiet te hulp

Onder het tweede kabinet-Conte, waarin de Vijfsterrenbeweging (M5S) niet langer samenwerkt met Salvini’s partij Lega, maar met de sociaal-democratische Democratische Partij (PD), heeft Italië de havens weer geopend. Zo besloot Rome vorige week het schip Ocean Viking van de ngo’s SOS Méditerranée en Artsen Zonder Grenzen met 82 migranten aan boord toe te laten.

Kort daarna, op dinsdag, schoot Malta te hulp door 90 migranten op te nemen die door de Italiaanse kustwacht waren opgepikt van een zinkende boot voor de kust van Libië. In eerste instantie had de eilandstaat in de Middellandse Zee dat geweigerd, omdat de Maltese regering van mening was dat het schip naar de dichtstbijzijnde haven – het Italiaanse eiland Lampedusa – had moeten varen.

Om dergelijke situaties in de toekomst te voorkomen, heeft de Franse president Emmanuel Macron het voortouw genomen voor een overleg over een nieuw immigratiebeleid voor de Europese Unie (EU). ‘Ik ben ervan overtuigd dat we een automatisch Europees mechanisme nodig hebben om migranten op te nemen, waardoor Italië en Malta weten dat migranten, voordat ze arriveren, zullen worden opgenomen,’ zei Macron afgelopen week tijdens een bezoek aan Rome.
rationeel
0
Macron en Conte eensgezind: tijd om migratie structureel te regelen

Daarmee was de Italiaanse premier Giuseppe Conte het eens: ‘Het is essentieel dat de EU een stap zet in de richting van structureel management in plaats van crisismanagement wat betreft migratiestromen.’ Omdat de eurosceptische Salvini niet langer deel uitmaakt van de Italiaanse regering, staan Macron en de Duitse bondskanselier Angela Merkel weer open voor samenwerking met Italië. De Lega-minister was door zijn harde retoriek over de ngo’s en hun schepen steeds meer persona non grata geworden in Parijs en Berlijn.

De Franse minister van Binnenlandse Zaken Christophe Castaner en zijn Duitse collega Horst Seehofer hebben aangeboden dat hun landen de helft – elk een kwart – van het totale aantal migranten zullen opnemen. 10 procent van de asielzoekers blijft in Italië, de overige 40 procent zou dan over de rest van Europa moeten worden verdeeld. In een uitgelekt ontwerpvoorstel in handen van nieuwssite Politico staat dat de drie landen hopen op meer EU-lidstaten die zich ‘op vrijwillige basis’ willen committeren aan afspraken om migranten te verdelen. ‘Als we twaalf landen bereiken, wordt het een succes,’ zegt een anonieme diplomaat tegen de nieuwswebsite. Nederland heeft zich vooralsnog niet gemeld.

Zowel Castaner als Seehofer hebben benadrukt dat de nieuwe aanpak ruimhartig moet zijn ten opzichte van ‘echte’ vluchtelingen uit oorlogslanden als Syrië en Afghanistan. Economische migranten uit overwegend West-Afrikaanse landen moeten volgens hen juist veel sneller terugkeren naar het land van herkomst dan nu het geval is. Als dat niet gebeurt, aldus Seehofer tegenover de Duitse zender ZDF, zal de steun onder Duitse en andere Europese burgers snel afbrokkelen
rationeel
0
Lega wantrouwend: Italië niet opnieuw vluchtelingenkamp Europa

De voormalige regeringspartij Lega, die eigenhandig de koers van het EU-migratiebeleid wist te veranderen, vertrouwt er niet op dat het op handen zijnde akkoord met Frankrijk en Duitsland voordelig uitpakt voor Italië: ‘We willen niet dat ons land opnieuw Europa’s vluchtelingenkamp wordt,’ zegt Susanna Ceccardi, europarlementariër van de rechts-nationalistische partij die tijdens de Europese Parlementsverkiezingen van mei overweldigend won.

‘Het is in het verleden vaker gebeurd dat landen hun afspraken met Italië niet nakwamen,’ vervolgt Ceccardi. Zij wijst erop dat het aantal migranten vanuit Libië en Tunesië sinds het aantreden van de nieuwe regering weer fors is toegenomen. En dat terwijl dat aantal sinds halverwege 2018 juist sterk afnam: dit jaar maakten volgens de Britse krant The Telegraph in totaal 6.500 migranten de oversteek, tegenover 21.000 in dezelfde periode vorig jaar en 103.000 in dezelfde periode in 2017.

Deel dit artikel:

Matthijs van Schie 23 sep 2019

www.elsevierweekblad.nl/buitenland/ac...
rationeel
0
Je wordt belazerd, je wordt bedonderd...en wat mij na al die jaren nog verwonderd:

Je het niet doorhebt, ook al word je honderd.

Je wordt belazerd, je wordt bedonderd.

Sonneveld;)
objectief
0
quote:

rationeel schreef op 23 sep 2019 om 14:59:


Je wordt belazerd, je wordt bedonderd...en wat mij na al die jaren nog verwonderd:
Je het niet doorhebt, ook al word je honderd.
Je wordt belazerd, je wordt bedonderd.
Sonneveld;)


Advies: stem op een andere partij.
objectief
0
quote:

josti5 schreef op 23 sep 2019 om 14:36:


En zo creëren wij zélf het (financiële) draagvlak voor alle idiotie die over ons heen aan het komen is: klimaatgekte, gasloosheid, multiculti...Onze sociale Staat zorgt er voor dat veel burgers, vooral die klagen, veel meer ontvangen dan ze ooit hebben en/of zullen inbrengen.
Onder de anti-partijen van Baudet en Wilders zouden ze de vuilnisbakken aflopen.
rationeel
0
Aartsbisdom Utrecht steekt stokje voor Latijnse missen in kathedraal

Het aartsbisdom Utrecht heeft een vergevorderd initiatief voor een wekelijkse Latijnse mis op zondagavond in de kathedraal tegengehouden. Wel is er sinds kort een dagelijkse avondmis in de Sint-Catharinakathedraal die het aartsbisdom enkele maanden geleden nog wilde verkopen aan museum Catharijneconvent.

Utrecht

Het initiatief voor een wekelijkse zondagavondmis in het Latijn kwam van een groep, vooral jonge, gelovigen rond de wekelijkse Engelstalige zondagsmis. Met toestemming van de parochie werd afgelopen juni een enquête rondgestuurd om te kijken of er draagvlak voor was, met name onder buitenlandse en Nederlandse studenten in de Domstad.

Pastoor Hans Boogers zegt verrast te zijn geweest dat er animo voor was en dat hij bovendien 'priesters aangereikt kreeg' die tijdens deze avondmissen in het Latijn zouden kunnen voorgaan. Deze missen zouden voornamelijk in de gewone liturgische vorm …

Kan het artikel niet lezen, maar ben wel benieuwd naar de motivatie.

www.nd.nl/nieuws/geloof/aartsbisdom-u...
DeZwarteRidder
0
quote:

rationeel schreef op 24 sep 2019 om 08:22:


Aartsbisdom Utrecht steekt stokje voor Latijnse missen in kathedraal

Het aartsbisdom Utrecht heeft een vergevorderd initiatief voor een wekelijkse Latijnse mis op zondagavond in de kathedraal tegengehouden. Wel is er sinds kort een dagelijkse avondmis in de Sint-Catharinakathedraal die het aartsbisdom enkele maanden geleden nog wilde verkopen aan museum Catharijneconvent.

Utrecht

Het initiatief voor een wekelijkse zondagavondmis in het Latijn kwam van een groep, vooral jonge, gelovigen rond de wekelijkse Engelstalige zondagsmis. Met toestemming van de parochie werd afgelopen juni een enquête rondgestuurd om te kijken of er draagvlak voor was, met name onder buitenlandse en Nederlandse studenten in de Domstad.

Pastoor Hans Boogers zegt verrast te zijn geweest dat er animo voor was en dat hij bovendien 'priesters aangereikt kreeg' die tijdens deze avondmissen in het Latijn zouden kunnen voorgaan. Deze missen zouden voornamelijk in de gewone liturgische vorm …

Kan het artikel niet lezen, maar ben wel benieuwd naar de motivatie.

www.nd.nl/nieuws/geloof/aartsbisdom-u...

Wat heeft dit met de regering en Rutte te maken...????

Ga maar een eigen draadje openen over godsdiensten.
Opus135
0
Haga kan misschien vooruitgeschoven post worden in de TK van die fantastische groep Otten.
rationeel
0
Omstreden Kamerlid Wybren Van Haga uit VVD-fractie gezet
VVD-Kamerlid Wybren van Haga is vanmorgen uit de fractie gezet omdat hij zich tegen de afspraken in toch met zijn verhuurbedrijf heeft bemoeid. Hij kwam gisteravond opnieuw in opspraak, nadat hij dit voorjaar illegaal bouwkundige werkzaamheden had laten uitvoeren aan het Haarlemse rijksmonument Het Essenhofje, wat hij bezit en verhuurt. Onduidelijk is of hij zijn zetel afstaat of meeneemt.

an Haga, het 76ste Kamerlid van de coalitie, raakte eerder ook al in opspraak omdat hij de huurregels in Amsterdam had overtreden. Na een intern integriteitsonderzoek concludeerde de VVD toen dat hij kon aanblijven als Kamerlid, maar zich niet langer direct met zijn bedrijf moest bemoeien. Dat verbod heeft hij naast zich neer gelegd, concludeert fractievoorzitter Klaas Dijkhoff.

Dijkhoff zegt dat het ‘een lastige combinatie’ is om als Kamerlid panden te hebben met huurders erin, en dat dat alleen werkt ‘onder strikte voorwaarden met strikte scheidingen’. ,,Ik heb geconstateerd dat er toch bemoeienis is geweest en dat die strikte scheiding niet gehanteerd is.’’

,,Het is besluit van de fractie geweest. Ik had willen blijven’’, licht Van Haga zelf toe. ,,Ik zou zeggen dat het niet had gehoeven. Maar zij hebben te maken met ander belang. Ook dat van beeldvorming.’’

Lees ook
VVD’er Van Haga krijgt van Klaas Dijkhoff geldboete en ‘taakstraf’ na rijden onder invloed
VVD’er Van Haga krijgt van Klaas Dijkhoff geldboete en ‘taakstraf’ na rijden onder invloed
Lees meer
Zetel
Of Van Haga zijn zetel afstaat aan de fractie, is onduidelijk. ,,Ik ga er eens rustig over nadenken.’’ Dijkhoff heeft daar begrip voor. ,,Het is ook voor Wybren een heftige dag, ik snap dat hij nu eerst met zijn gezin en vrienden wil praten. Het antwoord moet nog even wachten.’’ Mocht hij zijn zetel meenemen, dan zou de coalitie haar meerderheid in de Tweede Kamer kwijtraken. Dijkhoff reageert nonchalant op dat scenario: ,,Ik was niet van plan verkiezingen uit te schrijven.’’

Een ‘gezellige’ bijeenkomst was het niet, voorspelde Dijkhoff al op voorhand. ,,Ik ben hier niet nonchalant over, want jullie staan hier meestal niet omdat het gezellig is’’, zei hij tegen de voor de fractiekamer verzamelde pers.

Werkzaamheden
De politicus kwam gisteravond weer in het nieuws omdat hij zonder vergunning werkzaamheden had laten uitvoeren bij het Essenhofje. Een bewoner tipte de gemeente, die daarop het werk liet stilleggen. Dit tot grote woede van Van Haga, die volgens meerdere bewoners ‘op zeer agressieve manier’ bij hen verhaal kwam halen. ,,Hij was woest en wilde weten wie de gemeente had gebeld. Niemand durft te praten, we zijn als de dood voor deze man’’, aldus een van de bewoners tegen Hart van Nederland.

Een woordvoerder van de gemeente Haarlem laat weten dat Van Haga geen boete heeft gekregen, maar dat er bij een volgende overtreding een dwangsom van 25.000 euro zal worden opgelegd.

Volgens Van Haga is zijn vertrek een gevolg van ‘de optelsom van al die dingen, waarvan negentig procent onwaar is'. ,,Dat maakt ondernemers als volksvertegenwoordigers heel erg kwetsbaar.’’

Rijden onder invloed
Deze zomer liep Van Haga ook nog eens tegen de lamp wegens rijden onder invloed. Hij liep op snelweg A4 tegen de lamp bij een controle. ,,Knap waardeloos. Ik had twee wijntjes gedronken en te weinig gegeten’’, zei hij toen. Bij de controle bleek dat hij een alcoholpromillage van 0.6 had (0.5 is de grens voor ervaren rijders). De politicus kreeg van zijn partij een geldboete en verplicht vrijwilligerswerk opgelegd als reprimande.

De politicus stond op plek 41 van de VVD-kandidatenlijst. Na de formatie van kabinet Rutte III kreeg hij een plek in de fractie. Sinds 2010 was hij gemeenteraadslid in Haarlem, daarvoor had hij een internationale carrière bij onder meer Shell.
izdp
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 24 sep 2019 om 08:36:


[...]
Wat heeft dit met de regering en Rutte te maken...????

Ga maar een eigen draadje openen over godsdiensten.


Alles met de partij van de zottenklapper DZR!

Daar zit ultra-orthodox katholiek in het hart van de partij.
rationeel
0
20.220 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 972 973 974 975 976 977 978 979 980 981 982 ... 1007 1008 1009 1010 1011 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Markt vandaag

Wall Street toont mooie koerswinsten

15 okt De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag duidelijk in het groen gesloten. Beleggers op Wall Street verwe...

  Indices

  AEX 579,87 +0,81%
  EUR/USD 1,1026 -0,06%
  Germany30^ 12.633,60 +0,03%
  Gold spot 1.482,65 +0,10%
  LDN100-24h 7.202,53 -0,14%
  NY-Nasdaq Composite 8.148,71 +1,24%
  US30# 27.006,02 -0,07%

  Stijgers

  Fugro
  +11,50%
  ForFar...
  +4,17%
  Euroco...
  +3,33%
  Galapagos
  +3,27%
  ASML
  +3,01%

  Dalers

  Fagron
  -2,96%
  RELX
  -1,30%
  ALTICE...
  -1,11%
  Alfen ...
  -1,02%
  Basic-Fit
  -0,67%

  Nieuws Forum Meer»

  (9)

  suske wiet op 16-okt-19 00:06
  (16)

  Dead cat bounce op 15-okt-19 23:32
  (1)

  langetermijner op 15-okt-19 23:24
  (9)

  Weert=No.1 op 15-okt-19 23:07
  (9)

  FlashHenk op 15-okt-19 23:03

  Column Forum Meer»

  (19)

  Met Effekt op 16-okt-19 03:18
  (4)

  Wie weet ! op 16-okt-19 01:30
  (157)

  Optiefan op 15-okt-19 23:25
  (1)

  Weert=No.1 op 15-okt-19 22:52
  (6)

  Greedit op 15-okt-19 17:56