Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Kabinet Rutte III, vertrouwen in de toekomst ???

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
20.781 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 ... 1036 1037 1038 1039 1040 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
objectief
0
quote:

Chiddix schreef op 7 sep 2018 om 08:11:


Een ander punt waar de VVD meedogenloos zich opstelt is de verhoogde AOW leeftijd. FNV eist, dat de AOW leeftijd op 66 jaar wordt vastgesteld. Anders komt er geen nieuw pensioenstelsel.Waarom heb je het niet over de huidige schandalen in de VVD of toch liever natrappen en oude koeien uit de sloot halen...cynisme!!! totaal geen objectieve visie.
objectief
0
quote:

Señor Acero schreef op 7 sep 2018 om 08:21:


Nog meer weggegooid geld....

Het kabinet maakt toch extra geld vrij voor de Nederlandse Publieke Omroep (NPO), die noodgedwongen moet bezuinigen. Er wordt eenmalig 40 miljoen euro vrijgemaakt voor de NPO. Verantwoordelijk minister Arie Slob gaat samen met de omroepen een plan maken voor de toekomst, waarbij ook het structurele gat in de begroting wordt meegenomen.


Die 40 mln. is veel te weinig voor de NPO...ze verzorgen de enige publieke zenders waar Nederland naar kijkt. (wie kijkt er nog naar SBS etc. een en al reclame en af en toe het programma)

De NPO zou minstens 100 mln. extra moeten ontvangen...dit geld wordt goed besteed.
zeurpietje
0
quote:

fred12345 schreef op 7 sep 2018 om 08:40:


[...]

Die 40 mln. is veel te weinig voor de NPO...ze verzorgen de enige publieke zenders waar Nederland naar kijkt. (wie kijkt er nog naar SBS etc. een en al reclame en af en toe het programma)

De NPO zou minstens 100 mln. extra moeten ontvangen...dit geld wordt goed besteed.
wederom niet met je eens Fred. NPO van 3 naar 2 of 1 kanalen, sport naar de commerciele zenders, TV kijken is zowiezo een aflopende zaak. We gaan op een andere manier TV kijken. Hou dan niet het oude systeem met publiek geld overeind. De jeugd heeft geen TV-abonnement meer. We rijden ook geen paard en wagen meer.
objectief
0
quote:

zeurpietje schreef op 7 sep 2018 om 08:55:


[...]wederom niet met je eens Fred. NPO van 3 naar 2 of 1 kanalen, sport naar de commerciele zenders, TV kijken is zowiezo een aflopende zaak. We gaan op een andere manier TV kijken. Hou dan niet het oude systeem met publiek geld overeind. De jeugd heeft geen TV-abonnement meer. We rijden ook geen paard en wagen meer.


Voor mij als gepensioneerde is TV kijken geen aflopende zaak...ja, ik kom sosm gewoon op voor mijn eigen belang en niet voor heel de mensheid.
fin®
0
quote:

Chiddix schreef op 7 sep 2018 om 07:39:


Baudet die het kabinet controleert samen met de rest van de oppositie zegt, Rutte ruineert onze economie door het aardgas in de ban te doen. Denk, dat hij daar een punt heeft. De wijze waarop Rutte naar de omschakeling wil, is veel te rigoureus.
Voorts zegt de FvD leider, Rutte beschadigt ons investerings en vestigensklimaat door de dividendbelasting af te schaffen.
Onze premier denkt precies het omgekeerde. Wie er gelijk heeft weet ik niet.

Eens !
Ja, er moet iets gebeuren met fossiele brandstoffen
Nee, de manier waarop het nu gaat is absurd, terwijl er zoveel alternatieven voor CO2 reductie zijn die nu al ingezet kunnen worden waardoor NLD veel geleidelijker van het gas af gekoppeld kan worden ipv met een sneltreinvaart.
fin®
0
'D66-leden vrezen dat affaire Pechtold politieke gevolgen gaat hebben'
Gepubliceerd: 07 september 2018 08:51
www.nu.nl/politiek/5451254/d66-leden-...

De affaire van Lok is overigens niet het enige onderwerp waardoor de positie van Pechtold binnen D66 onder vuur ligt. Veel leden zijn het niet eens met de keuzes die de partij heeft gemaakt bij de kabinetsformatie, zoals het afschaffen van het referendum, het omstreden afschaffen van de dividendbelasting en het strenger toepassen van de regels rond het Kinderpardon.

Deze zaken zijn aan de achterban niet uit te leggen, bemerkten lokale D66'ers eerder dit jaar bij de gemeenteraadsverkiezingen.

'Aftreden op partijcongres in oktober logische stap'
Binnen de partij wordt voorspeld dat Pechtold op het partijcongres op 6 oktober zijn vertrek aankondigt. Dat zou ook een logisch moment zijn, gezien de verkiezingen voor de Provinciale Staten en het Europees Parlement in de lente van 2019.


===================

poll:
Pechtold treedt in oktober af om zich begin volgend jaar te kunnen kandideren voor het Europees Parlement, waar hij ongetwijfeld een fraaie dikbetaalde functie kan krijgen. Hij valt daar niet op tussen alle andere graaiende draaikonten ;-)
rene l
2
quote:

rationeel schreef op 6 sep 2018 om 20:39:OUD...BLANK...MAN
OUD is nog niet vervangen...Blank=wit..en MAN, dat foute wezen is ook nog geen vervangend woord met negatieve betekenis voor.Goud van oud rationeel.

Werkelijk, je zou kleurenblind van al deze ongein worden.
Als je tegen de politie zegt dat je een zwarte hebt zien inbreken bij de buren dan zeggen ze, meneer, als u het goed vind dan noteer ik negroide man, zo is het ooit tegen mij gezegd.
Jong Orange is ook een kleurrijk geheel.

Ook heb je blanke vla, en volgens mij kun je nog steeds negerzoenen kopen.
Zwarte Piet zal deze maand ook al wel weer in de picture komen.
Groene kerstbomen zijn ook al storend en worden verdreven uit gebouwen van overheidsinstanties.
En volgend jaar is de Bruine Paashaas aan de beurt, kippen moeten witte eieren leggen.

Je zou er toch knettergek van worden, laat die Linkse Polulisten hun roze bril maar eens afzetten en het vizier richten op de echte problemen in onze Bananenrepubliek.

En onze nationale driekleur kun je vergelijken met de aanslag van de Belatingdienst.

Als de brief op je deurmat valt dan loop je rood aan.
Wanneer je de hoogte van het te betalen bedrag ziet dan trek je wit weg.
En vervolgens betaal je je blauw.
objectief
0
quote:

Chiddix schreef op 7 sep 2018 om 07:39:


Baudet die het kabinet controleert samen met de rest van de oppositie zegt, Rutte ruineert onze economie door het aardgas in de ban te doen. Denk, dat hij daar een punt heeft.


Aardgas wordt helemaal niet in de ban gedaan....het kabinet probeert de burger te waarschuwen dat dit veel duurder gaat worden dan bijv. stroom en dat ze daarom beter kunnen overschakelen. Goed beleid van de regering.
fin®
0
quote:

fred12345 schreef op 7 sep 2018 om 09:39:


[...]

Aardgas wordt helemaal niet in de ban gedaan....het kabinet probeert de burger te waarschuwen dat dit veel duurder gaat worden dan bijv. stroom en dat ze daarom beter kunnen overschakelen. Goed beleid van de regering.

Machiel Mulder, hoogleraar energiemarktregulering aan de Universiteit van Groningen.
www.volkskrant.nl/economie/van-het-aa...
Komt uw stroom straks uit gas?
Uit hernieuwbare energiebronnen, natuurlijk. Met name zon en wind. Maar volgen we de huidige plannen van de overheid, dan mislukt dit, zegt Machiel Mulder, hoogleraar energiemarktregulering aan de Universiteit van Groningen. In dat geval zal veel van de elektriciteit die nodig is om van het aardgas af te komen worden opgewekt met, jawel, aardgas.

=================

Zoals met zoveel politieke besluiten, is ook dit 'versneld van het gas' besluit, volledig onbezonnen genomen. Wars van de realiteit en technische mogelijkheden en vol met gedroomde ambities- en aannames.

Iedereen ziet dat we van fossiele energie af moeten, vrijwel alle ter zake kundige geleerden zijn het erover eens dat het huidige plan van de overheid stupide is.
haas
0
70 % van aardgas wordt al geimporteerd: Die 30% kan erook nog wel bij
we sluiten in NL de meest energiezuinige kolencentrales van de wereld:)

PS: en de regering dient de Groningers uit te betalen !

laten de grote Essents etc maar wat extra zo/wind energie aanmaken.
kan er mss nog één centrale dicht:)

PS:
laat DenHaag/EU maar de fabrikanten verplichten zuiniger produkten te maken :)
straks zit er nog sjoemel software in mijn nwe Bosch koelvrieskkast ?:):)
zeurpietje
1
quote:

fred12345 schreef op 7 sep 2018 om 09:22:


[...]

Voor mij als gepensioneerde is TV kijken geen aflopende zaak...ja, ik kom sosm gewoon op voor mijn eigen belang en niet voor heel de mensheid.
noem ik je vanaf nu de man van 40 miljoen (-: overigens voor eur 10 kijk je ook Netflix. duizenden films, series, documentaires en dat allemaal zonder reclame. Op youtube kijk/luister je o.a. gratis naar de mooiste concerten. enz.enz. en het nieuws haal je van Internet, ook gratis. een nieuwslezer bij de NOS verdient eur 181.000
voor het voorlezen van een aantal internetpagina's zoals b.v. het gratis NU.NL
Ook ik behoor tot de oudere garde hoor.
Opus135
0
Ik vermoed dat het live-TV-kijken buiten beeld raakt, behalve bij sport-live en bij actualiteiten. Voor de rest schakelt men (onder meer) naar opnames waarbij doorgespoeld kan worden. Je zou dan ook denken dat reclames geen zin meer hebben. Voorlopig misschien nog wel, met name voor de oudere doelgroepen, voor wie het reclame-aanbod alleen nog maar wordt verhoogd, heb ik de indruk.

Waarom men bij de NPO 3 netten moet houden, kan ik (ook) niet inzien, zelfs als men grote sportevenementen blijft verslaan. Ook voor de (toren)hoge salariëring heb ik geen begrip. Verder valt men onder de noemer Main Stream Media. Dus als men er voor alle Nederlanders wil zijn, dan zorge men voor berichtgeving en programma's voor alle Nederlanders, en belicht men alle zaken écht van alle kanten. Nou, de afgelopen tientallen jaren zie ik geen gunstige ontwikkelingen op deze punten, noch zie ik dat hier verandering in zal komen. Het is een kliek, een bolwerk.

Parallel met de democratische kliek in Washington. Tuurlijk wordt een bully als Trump daar tegen gewerkt, no matter what. Moet de media daar nou bol van staan (zie gisteren)? Of is het de bedoeling (wensdenken) dat de man dan maar uit eigen beweging opstapt bij gebrek aan medewerking? Trump zal in voorkomende gevallen gewoon het juiste doen, en terecht: I've got news for you: you're fired. En dan die zielige hoop der losers op impeachment. Trump wordt er vermoedelijk populairder door bij grote groepen. En ingeval de man uiteindelijk toch van het toneel moet verdwijnen, wie volgt hem dan op? Niet een democraat die alles beter zal maken. Een Obama-achtige figuur zie ik nog niet, terwijl Obama zelf wel schitterend kon speechen, maar qua beleid niet aan de hooggespannen verwachtingen heeft beantwoord. Maar goed, voor dit soort overwegingen is een apart Trump-draadje.
objectief
0
quote:

zeurpietje schreef op 7 sep 2018 om 10:21:


[...]noem ik je vanaf nu de man van 40 miljoen (-: overigens voor eur 10 kijk je ook Netflix. duizenden films, series, documentaires en dat allemaal zonder reclame. Op youtube kijk/luister je o.a. gratis naar de mooiste concerten. enz.enz. en het nieuws haal je van Internet, ook gratis. een nieuwslezer bij de NOS verdient eur 181.000
voor het voorlezen van een aantal internetpagina's zoals b.v. het gratis NU.NL
Ook ik behoor tot de oudere garde hoor.


Geen probleem...ieder haar/zijn keuze. Persoonlijk heb ik liever een groot beeld en zit liever niet op die kleine schermpjes te koekeloeren.
En 40 miljoen..dat stelt toch niks voor op 18 miljoen inwoners..en NPO3 (zelf kijk ik er niet naar, maar afschaffing schijnt geen besparing op te leveren)
ffff
0
Hè, weer met plezier al die postings gelezen….. !

Bedankt voor de uitleg over OUD en WIT. Nu snap ik het.

Afgelopen vijf jaar tot drie maal toe contact gezocht met npo om toch in godsnaam eens iets te doen aan de resem van Nederlandse taalfouten op het scherm.
Keurig geprogrammeerd word je van de ene naar de andere afdeling geloodst, maar is er daar geen mens die de eindverantwoordelijkheid draagt voor de correcte Nederlandse spelling/ taal. En gebeurt er dus niks. Laten ze daar nu eens wat geld aan besteden. Al die vreemdelingen die al die gruwelijke taalfouten voortdurend onder ogen krijgen.


Laat nu sinds enkele weken het fantastische nieuwe programma over spelling door de Vara uitgezonden worden…. Fantastisch en nu maar hopen dat ze bij npo naar S.P.E.L. gaan kijken. Daar kunnen ze heel veel opsteken.

Tenslotte: Dit is toch een draadje over politiek: Hier in Luxemburg en ik zag ook in België waren de vier musketiers te zien op het mooie kasteel van Bourlingster. Waarschijnlijk niet volgens izdp maar die heeft niet veel verstand van mooi onroerend goed in Luxemburg.

En die vier musketiers, Rutte, Michel, Macron en Bettel, allemaal van overtuigde liberale huize zaten met elkaar te glunderen onder het heerlijke Luxemburgse zonnetje in dat prachtige kasteel en steemden er hun GEZAMELIJKE beleid voor de komende vergadering over de migratieproblematiek. Met zijn allen toch wat steun geven aan Mevrouw Merkel en vooral duidelijk tegengas aan Orban.

En verder zullen ze nog wel wat zaken doorgenomen hebben. Wellicht over dividendverlaging in België, dacht dondersteen Peter.


Maar ze straalden alle vier…. Zit wel goed, die liberalen in welvarend Europa.


Peter
rationeel
0
NPO...De goede programma's doen ze weg. De onzin mag duur betaald blijven. Plus de ergernis verwekkende linkse propaganda natuurlijk.
NPO was bedoeld om de bevolking iets bij te brengen. Een opvoed kanaal. Daar kan geld voor vrijgemaakt worden, maar als iets goedkoop kan, waarom dan duur?
Moet alles gericht zijn om onbekwamen aan een baantje te helpen?
rationeel
0
rationeel
0
De regering voldoet op geen enkele manier meer aan de eisen die er aan gesteld mogen worden.
De soort mensen die in de politiek zitten, zijn de soort leiders van een vorige ontwikkeling van ons land. Ze hebben eenvoudig niet de soort kennis die noodzakelijk is, om ONS land in de huidige ontwikkelingsfase te leiden.
Vervanging is noodzakelijk.
rationeel
0
quote:

ffff schreef op 7 sep 2018 om 12:28:


Hè, weer met plezier al die postings gelezen….. !

Bedankt voor de uitleg over OUD en WIT. Nu snap ik het.

Afgelopen vijf jaar tot drie maal toe contact gezocht met npo om toch in godsnaam eens iets te doen aan de resem van Nederlandse taalfouten op het scherm.
Keurig geprogrammeerd word je van de ene naar de andere afdeling geloodst, maar is er daar geen mens die de eindverantwoordelijkheid draagt voor de correcte Nederlandse spelling/ taal. En gebeurt er dus niks. Laten ze daar nu eens wat geld aan besteden. Al die vreemdelingen die al die gruwelijke taalfouten voortdurend onder ogen krijgen.


Laat nu sinds enkele weken het fantastische nieuwe programma over spelling door de Vara uitgezonden worden…. Fantastisch en nu maar hopen dat ze bij npo naar S.P.E.L. gaan kijken. Daar kunnen ze heel veel opsteken.

Tenslotte: Dit is toch een draadje over politiek: Hier in Luxemburg en ik zag ook in België waren de vier musketiers te zien op het mooie kasteel van Bourlingster. Waarschijnlijk niet volgens izdp maar die heeft niet veel verstand van mooi onroerend goed in Luxemburg.

En die vier musketiers, Rutte, Michel, Macron en Bettel, allemaal van overtuigde liberale huize zaten met elkaar te glunderen onder het heerlijke Luxemburgse zonnetje in dat prachtige kasteel en steemden er hun GEZAMELIJKE beleid voor de komende vergadering over de migratieproblematiek. Met zijn allen toch wat steun geven aan Mevrouw Merkel en vooral duidelijk tegengas aan Orban.

En verder zullen ze nog wel wat zaken doorgenomen hebben. Wellicht over dividendverlaging in België, dacht dondersteen Peter.


Maar ze straalden alle vier…. Zit wel goed, die liberalen in welvarend Europa.


Peter


Fijn Peter:) dat je iets hebt opgestoken van de racisme gekte in de Nederlanden.

Over taal gesproken. Nette mensen leren dat van de ouders. Je zou verwachten, dat gezien de overvloedige toename van elders ...gebrekkig...opgeleiden het onderwijs wel zo zou zijn ingericht om de lacunes aan vaardigheden in deze weg te werken. Helaas, onderwijzers zijn niet meer te vinden, dwz. misschien wel te vinden, maar dan genieten zij liever van een uitkering. Zo zijn er niet voldoende zesjes ontwikkelden voor het onderwijs meer te vinden, en moeten de lessen nog noodgedwongener uitbesteed worden aan ...ambtenaren ???...Dat wordt ons tenminste meegedeeld.

Nederland ...Failed State... met regeringsleiders die in het zonnetje, misschien wel hun zonden aan het overdenken zijn. Ze hebben geloof ik nog allemaal een GELOOF;)
fin®
0
quote:

rationeel schreef op 7 sep 2018 om 12:47:


[...]
Nederland ...Failed State... met regeringsleiders die in het zonnetje, misschien wel hun zonden aan het overdenken zijn. Ze hebben geloof ik nog allemaal een GELOOF;)

Heb jij ooit een ploeg autoverkopers in het zonnetje gezien die hun zonden aan het overdenken waren ?
josti5
0
'Helaas, onderwijzers zijn niet meer te vinden, dwz. misschien wel te vinden, maar dan genieten zij liever van een uitkering.'

Hiep hiep hoera, mijn oudste kleindochter heeft, na alléén maar juffen, dit schooljaar een.... MEESTER!
Hij heet weliswaar Danny, maar goed...

Voor de galbakken: niets mis met juffen, hoor, maar een beetje evenwicht mag er wel wezen.
20.781 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 ... 1036 1037 1038 1039 1040 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Markt vandaag

Beperkte bewegingen op Wall Street

14 nov De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag met zeer kleine koersuitslagen gesloten. Beleggers op Wall St...

  Indices

  AEX 595,26 0,00%
  EUR/USD 1,1024 +0,01%
  Germany30^ 13.203,40 +0,18%
  Gold spot 1.464,48 -0,45%
  LDN100-24h 7.335,97 +0,30%
  NY-Nasdaq Composite 8.479,02 -0,04%
  US30# 27.871,82 +0,35%

  Stijgers

  AALBER...
  0,00%
  ABN AM...
  0,00%
  Accell
  0,00%
  Accsys
  0,00%
  Acomo
  0,00%

  Dalers

  AALBER...
  0,00%
  ABN AM...
  0,00%
  Accell
  0,00%
  Accsys
  0,00%
  Acomo
  0,00%

  Nieuws Forum Meer»

  (1)

  Mijn Vriend op 15-nov-19 05:24
  (22)

  Bertpeer op 15-nov-19 04:11
  (7)

  Traveler@repair op 15-nov-19 03:06
  (5)

  aandeeltje! op 14-nov-19 23:32
  (2)

  suske wiet op 14-nov-19 22:30

  Column Forum Meer»

  (98)

  boomer92h2t1yg op 15-nov-19 02:07
  (4)

  BeursJunkie op 14-nov-19 22:54
  (1)

  h980577. op 14-nov-19 22:09
  (7)

  Snugger op 14-nov-19 19:18
  (4)

  Belegger81 op 14-nov-19 15:44