Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Forum Econocom Group geopend

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
920 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
JdeFL
1
quote:

Leefloon schreef op 10 januari 2020 13:03:


Ik verwacht een iets hogere ROP, ...


Denk ook wel dat de '128' gehaald zullen worden, maar, dat bvb. de kostenbesparingen nodig zijn, en deze niet nog eens bijgeteld mogen worden. Dat zegt mijn telwerk tenminste.
[verwijderd]
0
quote:

Leefloon schreef op 10 januari 2020 12:38:


[...]
Whatever. Je steekt zelf veel moeite in iets,


Dank je voor je eerlijke reactie. Ik schat je oordeel hoog in. Ik ben geen hopeloos geval al moet ik toegeven dat ik mezelf nu wel tegenkom en ontgoocheld ben in mezelf.
Op dit forum zal ik geen theorie meer voorleggen en mezelf censureren in aantal berichten en in lengte per bericht.

Ik permitteer mezelf nog deze vraag.
Die omzet is in 2017 op basis van IFRS15 naar beneden aangepast met 345M.
2,979.7 miljard werd
2,634.3 miljard

De recurrente winst van 2017 was voor de aanpassing 154,40M. Wat is het recurrent resultaat na de aanpassing?
JdeFL
0
Daaraan was geen aanpassing nodig. Die extra omzet in '17 geboekt ging over afgesloten contracten uit te voeren in '18 (leveringen) of mogelijks nog verder (onderhoudscontracten bvb.).
Eigenlijk zie je direct het nut van ifrs15. Geen omzet boeken op contracten afgesloten net voor nieuwjaar, om zo je omzetcijfer van heel het jaar op te krikken.
JdeFL
0
quote:

Chef B schreef op 10 januari 2020 20:40:


[...]

Op dit forum zal ik geen theorie meer voorleggen en ...


Je moet dat niet elke maand posten, als je er toch niets mee doet....
[verwijderd]
0
Ik heb beloofd vanaf nu zeer kort te reageren. Dank je JdeFL. Ik vind IFRS15 zeker een verbetering ten opzichte van het vorige; zonder twijfel. Ik vind de overschakeling van de oude IFRS naar het nieuwe beangstigend. Echt waar.
[verwijderd]
0
Chef B was volledig het noorden kwijt. Een wijziging die een impact heeft van meer dan 10%op de omzet. Ik was echt volledig het noorden kwijt en zag het echt niet meer. Overal zat ik toe zoeken als en gek om het te snappen.
[verwijderd]
0
quote:

JdeFL schreef op 11 januari 2020 09:10:


[...]

Je moet dat niet elke maand posten, als je er toch niets mee doet....


Had ik dat al voorgenomen dan ? Ach ja goede voornemens. Ik kwam hier graag. Ik ga eens kijken of ik mijn account kan schrappen.
[verwijderd]
0
Ik krijg mijn account voorlopig niet geschrapt. Dus nog een aller laatste allerlaatste bericht.
Hier bij Chef B was de boekhouding ontploft. Recept IFRS15 gevolgd en werkelijk, de boel ontploft. In honderd duizend stukken. Ik had dat nog nooit meegemaakt. Overal brokstukken. Groeivoeten lagen hier, kaboutertjes lagen daar. Een puinhoop, JdeF, die ik nimmer heb meegemaakt. Maar ik ben als een zot de brokstukken weer in mekaar gaan passen. Ja, het heeft veel moeite gekost en tijd. Maar geen verloren tijd. Echt waar. Alles zit terug op zijn plaats. Chef B is klaar. Het systeem van dubbel boekhouden is een van de meest geniale systemen die het menselijk brein ooit heeft voortgebracht. Het is mijn passie. Mijn oprechte excuses daarvoor.
Missolapola
1
Ik heb nog een positie in ECONB en vraag mij al een tijdje af hoe dit zal uitdraaien.
Ondertussen lees ik heel graag de schrijfsels van Chef B (ook op Beursig) en ik zou het spijtig vinden mocht hij ‘voorgoed weg’ gaan.
JdeFL
1
Zag in de Tijd een winstwaarschuwing van neways.
www.newayselectronics.com/nl
Dan maar eens gaan kijken wat zij doen, en... gans ander bedrijf. Feitelijk is wat econocom doet dan toch poepsimpel? Kan eendert wie toch, ook een starter. En zal het echt moeilijk zijn om die marges terug omhoog te krijgen.
JdeFL
1
quote:

Missolapola schreef op 11 januari 2020 13:20:


Ik heb nog een positie in ECONB en vraag mij al een tijdje af hoe dit zal uitdraaien.
Ondertussen lees ik heel graag de schrijfsels van...


Wel, je hebt geluk. Je moet ze nu maar 1* lezen, denk dat dat voor iedereen ruim voldoende is.

En mocht je zelf nog wat willen nadenken: wat maakt econocom zo uniek, dat het zowat enige bedrijf is waar de boekhouding 'zou ontploffen' omwille van IFRS15?

(Antwoord: niets.)

Misschien een jaarverslag openen, en kijken of er een revisor opmerkingen heeft....
Leefloon
0
quote:

Missolapola schreef op 11 januari 2020 13:20:

lees ik heel graag de schrijfsels van Chef B (ook op Beursig) en ik zou het spijtig vinden mocht hij ‘voorgoed weg’ gaan.

Wie niet. Maar de vele genomen tevergeefse moeite is, als fictieve romans, meer iets voor een literair forum, onnadenkend fanclub forum of complottenforum. Gezellige cafépraat uit gezogen duimen hoort niet overal thuis. Dus een +1 voor het vragen naar beurzen, maar je gaat een slecht of selectief luisterend kind geen blikken verf geven met de waarschuwing om niet te gaan kliederen op de muren van je huis. Ga dan betaald schilderen voor fans bij Seeking Alpha of zo, voor fictie met ergens een kern van geselecteerde waarheid.

Je hebt er zelf hier trouwens ook niet of nauwelijks inhoudelijk op gereageerd, meen ik...
Leefloon
0
quote:

JdeFL schreef op 13 januari 2020 10:02:

Feitelijk is wat econocom doet dan toch poepsimpel?

Op de verkoop na, misschien. ICT is makkelijk na te doen, zodat de leasing als unieke financiële dienst extra opvalt. Kijk naar een aantal ICT-vacatures, en ze werken bijna allemaal met hetzelfde of hebben er zelf zo weinig verstand van dat overal een specifiek versienummer achter wordt geplaatst. Als je al weten dat Access niet Exces heet. Behalve dat oplossingen bijna altijd uit de catalogus van de dure weldoener Gates komen, is het werken conform de overhead van commerciële methodes belangrijker. Kennis en talent is ondergeschikt. Investeer (o.a. oeverloos documenteren, per stroomuitval per systeem calls vastleggen, et cetera) zoveel mogelijk per uur betaalde tijd in een zo slecht mogelijk product.

Een verdraaid praktijkvoorbeeld. Hierboven verwees je naar een JV. De ICT-maffia heeft het inmiddels uit teksten verwijderd, maar binnen Agile geldt dat snelle oplevering van een nieuwe versie belangrijker is dan (een deskundige die met een JV in de hand een faillissement bewijst met) een velletje papier. Zo krijg je dat je kennis van Agile nodig hebt voor een succesvolle loopbaan, terwijl experts er weinig te zoeken hebben. Experts vallen ook snel op zonder hun gegronde bezwaren op papier, want die hebben niet de neiging om staand te gaan vergaderen. Ben je niet hopeloos met computers? Leer dan een eenvoudige, commerciële methode aan, en begin aan je succesvolle loopbaan in een overal voorkomende functie..

Een gevolg kan zijn dat het lastig is om, bijvoorbeeld, de Italiaanse klanten terug te krijgen. Die vertrokken klanten zitten waarschijnlijk bij een fantasieloze nieuwe dienstverlener, die precies hetzelfde doet. Zonder de leasing, en zonder opvallend slecht en/of opvallend duur mee te rekenen, ken ik geen enkele opvallende ICT-dienstverlener voor KMO's. Lood om oud ijzer. Dozenschuivers. Methodisten. Microsoft, voor al uw problemen. Service in plaats van diensten. Nu gaat het allemaal richting clouds (en waarom zou je bij lood om oud ijzer dan voor nichespeler Option kiezen!?), zonder je af te vragen boven welk buitenlands land je wolk met meegelezen bedrijfsgevoelige gegevens komt te hangen. We maken ons dan druk over de door China of Rusland genomen moeite, en sturen alles klakkeloos naar het westen. Of niet, maar dan via meelezende Amerikaanse flutdiensten.

Wanneer ze allemaal (bijna) hetzelfde doen, dan win je die Italiaanse klachten echt niet zomaar terug. Of je moet, met geleend geld, de nieuwe service provider overnemen. Het werk kan inderdaad poepsimpel zijn. De klant kan zelfs vragen om Agile en Scrum, en dat op andere afdelingen gaan toepassen.

Vandaar dat ik weleens stel dat ik het accepteer dat Econocom overhead verkoopt, maar hopelijk intern bezuinigt op de overhead. Het voor klanten oeverloos betaald vastleggen van calls, maar dat intern alleen doen wanneer er enig nut is. Dat nut is er zelden.

Per uur betaalde accountants helpen niet. Je kunt perfect een ICT-audit aanraden en uitvoeren, waarbij het controleerbare wordt gecontroleerd. Of een vastgelopen velletjes papier goed en tijdig is vastgelegd, goed en tijdig is doorgezet, en of de interessante oplossing ook goed is vastgelegd.

Wat ook niet helpt, is een skilled helpdesk. Die gaan dan zoveel mogelijk domme dingen doen, zoals het resettenvan vergeten wekelijks vernieuwde wachtwoorden van 14 of meer moeilijke tekens, zodat ze periodiek kunnen rapporteren dat ze van de zinloze calls zelf een ontzettend hoog percentage hebben opgelost.

Eigenlijk middeleeuwse toestanden. Waar ikzelf geen last van heb; het zijn geen frustraties. ICT is poepsimpel gemaakt, en met enige kennis van zaken merk je hoe verschrikkelijk slecht het is. Eentje voor de toekomst? SaaS. Geen flauw idee hebben waar het meeglurende Windows 10 je in de toekomst mee gaat confronteren, van betalen per dag of minutenlange advertenties, maar het concept slaat ongetwijfeld aan. Office 365. Om de zoveel jaren verplicht een nieuwe, dure typemachine moeten kopen, en de leverancier bepaalt het tempo. Ook wanneer je die dure zooi niet of nauwelijks gebruikt, en ook Word 6 prima uit de voeten kan. Ik meen dat van Office 2016 een meest noemenswaardige vernieuwing de nieuwe kleuren waren. Check, 't is nog waar ook: nl.wikipedia.org/wiki/Microsoft_Offic...

Zucht... 3 stappen vooruit (hardware), 2 stappen (software, diensten) achteruit...
JdeFL
1
Als je die oudejaars-gepimpte koers even wegdenkt, schommelen ze al een tijdje (pakweg van net voor kerstmis) binnen een erg kleine marge. Mijn radar voorspelt dan gewoonlijk onweer. Of het klopt weten we binnenkort wel.
JdeFL
1
Is nu niet direct mijn bedoeling om hier dagelijks te posten, maar nog een bemerking: Frankrijk is een erg belangrijke markt voor econocom. Ze zijn daar al maanden aan 't staken (spoorwegen o.m.), betogen, etc... Dat weegt normaal gezien toch op de gehele economie.
Missolapola
1
quote:

Leefloon schreef op 13 januari 2020 11:03:


[...]
Wie niet. Maar de vele genomen tevergeefse moeite is, als fictieve romans, meer iets voor een literair forum, onnadenkend fanclub forum of complottenforum. Gezellige cafépraat uit gezogen duimen hoort niet overal thuis. Dus een +1 voor het vragen naar beurzen, maar je gaat een slecht of selectief luisterend kind geen blikken verf geven met de waarschuwing om niet te gaan kliederen op de muren van je huis. Ga dan betaald schilderen voor fans bij Seeking Alpha of zo, voor fictie met ergens een kern van geselecteerde waarheid.

Je hebt er zelf hier trouwens ook niet of nauwelijks inhoudelijk op gereageerd, meen ik...

Ik heb er inderdaad nooit op gereageerd, Leefloon.
Maar ik vind/vond zijn schrijfsels gewoon intrigerend en ik lees/las ze graag.
Dat is alles.
Missolapola
1
quote:

JdeFL schreef op 13 januari 2020 10:08:


[...]

Wel, je hebt geluk. Je moet ze nu maar 1* lezen, denk dat dat voor iedereen ruim voldoende is.

En mocht je zelf nog wat willen nadenken: wat maakt econocom zo uniek, dat het zowat enige bedrijf is waar de boekhouding 'zou ontploffen' omwille van IFRS15?

(Antwoord: niets.)

Misschien een jaarverslag openen, en kijken of er een revisor opmerkingen heeft....

Eerlijk gezegd vond ik de plotwending met IFRS15 wat over the top ;-)
Leefloon
1
quote:

Missolapola schreef op 14 januari 2020 12:33:

intrigerend en ik lees/las ze graag.

Intriges is een uitstekende beschrijving, en is iets dat misschien niet helemaal past op een beursforum. Vooral niet wanneer de auteur daar bovenmatig veel tijd aan besteed, en het daarbij blijft hangen. Besteed die tijd, eventueel ook als lezer, liever aan hoe iets wel werkt en bewaar de fictie voor een daarvoor geschikter forum.

Sorry voor het eerdere niet overhandigen van een blik verf aan een onbewaakt kind, dat nu vrijwillig en stampvoetend vertrokken is. Voor de tweede keer definitief, dus wie weet en word je alsnog verblijd met nieuwe complottheorieën. Die bijna altijd "kunnen", geheel of gedeeltelijk.

Maar denk ook eens aan anderen, die mogelijk meer "zoekende" zijn naar informatie, zoiets zonder tegenwerpingen meekrijgen, en dan "denken" dat het zo werkt. Met de nieuwe forumvervuiliing die dat dan weer oplevert voor inhoudelijk welwillenden. Iets doms beweren, fake news, kan in een one-liner; dat uit de wereld krijgen/werken is exponentieel meer werk. Niet mijn werk, taak, streven of rol, overigens.

Het (niet) reageren is geen punt, er geldt geen reageerplicht, maar het was wel een constatering. Zonder te willen suggereren dat ik met meer vooraf-draagvlak rekening zou hebben gehouden. IFRS 15 was niet de eerste fictieve roman, en het volhardende kind is zelf vrijwillig nogmaals definitief vertrokken.
BEURSFANAAT
1
Vraagje,waar vind ik terug dat op 23 januari de 4 de kwartaalcijfers worden vrijgegeven ?
Het eerstvolgende agendapunt dat ik pas terugvind is op 12 maart de jaarcijfers
Met dank
920 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Econocom Group Meer »

Koers 1,590   Verschil +0,02 (+1,53%)
Laag 1,512   Volume 96.325
Hoog 1,618   Gem. Volume 300.159
3 apr 2020 17:36
label premium

Mist rond vertrek co-CEO Econocom

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare