Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Corbion 2017

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
953 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 ... 44 45 46 47 48 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
willemn
0
quote:

postpaul schreef op 9 feb 2017 om 18:11:


Derde hoogste omzet van de dag in de midcap, 81% boven het gemiddelde. Helaas wel bij een koersdaling van bijna een procent...


omzet dik boven gemiddelde en 1% daling in een super groene beurs

is gewoon heel erg slecht natuurlijk
Kopium
0
quote:

willemn schreef op 9 feb 2017 om 18:29:


[...]

omzet dik boven gemiddelde en 1% daling in een super groene beurs

is gewoon heel erg slecht natuurlijkben ik niet met je eens Willemn, wat je ziet is de bekende 'handel en wandel' van de beurshandelaar, misschien frustrerend voor je maar beter is het zijn 'werkwijze' te accepteren ipv hier steeds maar weer huilie, huilie te komen doen:(

Corbion is een uitstekend bedrijf met mensen die het hart op de juiste plaats hebben, er wordt hard gewerkt om niet alleen hun produkten te verbeteren (innovatie!) maar ook de winstgevendheid en dat kost nu eenmaal tijd, vol vertrouwen vandaag nogmaals bijgekocht;)

Groet van Hopi (MLT belegster;)

postpaul
0
postpaul
0
Suiker weer eens omlaag, goed wat mij betreft. Suiker als voedingsmiddel komt ook in een steeds kwader daglicht staan. Ik zie wel een alternatieve bestemming voor deze grondstof! In de VS schijnt verder een Carbon Tax in de maak te zijn die fossiel gaat belasten (ik geloofde het ook niet, maar het staat er echt, op Bloomberg). Dat zal duurzamere alternatieven, w.o. biodegradables, aantrekkelijker maken. Ik blijf lekker long Corbion.
eurofan
0
Kopium
0
quote:

eurofan schreef op 14 feb 2017 om 10:08:


Is avantium een bedreiging voor Corbion?
Ze vissen toch in dezelfde vijver?


geen bedreiging concurrentie houdt ze scherp;)
rene66
0
Corbion is twee fases verder op dit gebied. Avantium moet het geheel verder gaan opschalen zodat er volume kan worden gemaakt. Van proefinstallatie naar echte fabriek.
De markt is verder zo groot dat Avantium geen bedreiging gaat vormen, er zijn nog veel meer spelers wereldwijd.

De portfolio van Corbion is ook vele malen groter. Zie ook de website van Corbion.
Switcht
0
quote:

rene66 schreef op 14 feb 2017 om 15:59:


Corbion is twee fases verder op dit gebied. Avantium moet het geheel verder gaan opschalen zodat er volume kan worden gemaakt. Van proefinstallatie naar echte fabriek.
De markt is verder zo groot dat Avantium geen bedreiging gaat vormen, er zijn nog veel meer spelers wereldwijd.

De portfolio van Corbion is ook vele malen groter. Zie ook de website van Corbion.


Beiden zijn inderdaad actief in de markt van bioplastics. Maar waar Corbion bij mijn weten behoevend is op (riet)suiker voor het proces, kan Avantium met project Zambezi en Mekong op een economische manier glucose winnen uit houtresidu en agriculture bijproducten van oa mais en dergelijke.

In ieder geval teken ik in bij de ipo, maar concurrentie mbt innovatie op de markt is zeker welkom. :-)
poolbeer
1

'Foodtech interessanter dan Unilever of Nestlé'

Door onze redactie - 13 februari 2017 | FN Premium

Bedrijven die zich bezighouden met voedseltechnologie als Corbion en Wessanen zijn interessanter als belegging dan Unilever of Nestlé, zegt Alexander Roose van het Degroof Petercam Agrivalue fonds.

Alexander Roose

‘De omzetgroei is hoger dan van de “big brands” die onder vuur liggen van kleine, puur op gezonde voeding gerichte merken die vooral populair zijn onder millennials’, vertelt Roose tegen Fondsnieuws.

‘General Mills bijvoorbeeld heeft veel marktaandeel verloren aan Chobani, een Amerikaanse producent van biologische en natuurlijk gezoete Griekse stijl yoghurt.’

Foodtechbedrijven zijn ongevoelig voor die concurrentiestrijd omdat ze aan de gehele voedselindustrie kunnen leveren en dus optimaal profiteren van de toenemende aandacht voor gezondheid en welzijn.

Het Agrivalue-fonds zet in vergelijking tot andere fondsen al jaren sterk in op de kleinere gespecialiseerde foodtechbedrijven. Momenteel bestaat ruim een kwart van de portefeuille uit deze ‘onderbelichte’ bedrijven.

Bij foodtech draait het om het vervangen van synthetische ingrediënten door natuurlijke, zonder dat de consument het verschil proeft. Zoals kleurstoffen, waarvan is aangetoond dat er een verband bestaat met ADHD. Of conserveermiddelen. Corbion maakt natuurlijke alternatieven hiervoor.

Wessanen

Vegetarische melk en producten waarin wei is verwerkt zijn andere voorbeelden. ‘Wij beleggen sinds drie jaar in Wessanen, dat na het Belgische Alpro de nummer twee in Europa is wat betreft amandel- en sojamelk’, vertelt Roose.

‘De winstmarge van dit Nederlandse bedrijf is met ongeveer 8,5 procent een stuk lager dan de circa 15 procent van Danone. Ondanks de sterk opgelopen koers van het aandeel Wessanen is er dus nog veel potentieel.’

Wei wordt al veel gebruikt door krachtsporters als bron van eiwitten, maar is nu ook populair in bijvoorbeeld Griekse stijl yoghurt. In de VS is in tien jaar tijd het marktaandeel van deze dikke, vetarme yoghurt gegroeid van 1 procent naar meer dan 50 procent.

‘Bijkomend voordeel is dat het osteoporose tegengaat’, zegt Roose. ‘Wij spelen hier met het fonds op in met een positie in het Ierse kaas- en weiproducent Glanbia. Wei is een bijproduct van kaas.’

Gestegen multiples

Foodtechbedrijven hebben sterk bijgedragen aan het beleggingsresultaat van het fonds. Over de afgelopen drie bedroeg het geannualiseerde rendement 10,81 procent.

'Er was sprake van een herwaardering van deze bedrijven waarbij de multiples stegen, maar ik denk dat de discount is er inmiddels grotendeels uitgelopen is. De toekomstige koersontwikking zal vooral afhankelijk van de omzetgroei zijn. Met 4 a 5 procent omzetgroei per jaar in een verder lage economische groeiomgeving wil je deze aandelen in portefeuille hebben.’

Naast foodtech belegt het Degroof Petercam Agrivalue fonds onder meer in plantages en de ‘midstream’ van de waardeketen in de landbouw en de voedselindustrie, zoals pesticiden en zaden, en in meststoffen.
postpaul
0
Op de derde plaats van de stijgers in de Midcap, wel met ondergemiddeld volume en slechts een bescheiden winstje, maar winst is winst. Zeker gezien de wiebelige markt (m.n. AEX) helemaal niet beroerd. Grondstoffen w.o. suiker (en olie) dalen wat en de dollar stijgt licht. Vol vertrouwen naar volgende week.
postpaul
0
Zeeschildpad verstrikt in visnet bij Tenerife

Een onechte karetschildpad ( Caretta caretta ) is verstrikt geraakt in een visnet voor de kust van de Canarische Eilanden. De foto won deze week bij World Press Photo de eerste prijs in de categorie ‘natuur’. „Hoeveel schildpadden zo sterven, weten we niet, maar het zijn er veel”, zegt de Kroatische zeebioloog Nina Marn: „Vooral grote schildpadden tussen 30 en 40 jaar worden slachtoffer.” Marn promoveerde vorig jaar op een proefschrift, waarin ze liet zien hoe deze schildpaddensoort ook wordt bedreigd door het inslikken van het vele plastic in de zee.
Jan70 de kleine belegger
0
Zoals de strijd tegen CO2 wordt gevoerd zou de strijd tegen onafbreekbare stoffen moeten worden gevoerd. Voorkomen is beter dan genezen.
Een boom planten is mooi, maar CO2 uitstoot beperken is beter (liefst beide)
Recyclen is mooi, maar in de praktijk is dat moeilijker uitvoerbaar. De industrie stimuleren om over te stappen op afbreekbaar plastic zou een mooie stap zijn.
postpaul
0
Helemaal niks mis met vandaag, weer in de top-regionen van omzet (ruim bovengemiddeld) en koerswinst. Het kabbeltrendje lijkt zelfs doorbroken.
postpaul
0
Olie stijgt, dollar stijgt, nu Corbion nog... De omzet is aan het eind van de dag in elk geval weer bovengemiddeld. Aan aandacht ontbreekt het vooralsnog niet.
Kopium
0
quote:

rene66 schreef op 21 feb 2017 om 17:47:


Het is jammer dat Corbion nog niet mee stijgt.


hoekman houdt 'm nog even aan de ketting, binnenkort mag tie los;)
Roma38
0
pfaas
0
Corbion noteert inmiddels 7,5% lager dan de hoogste koers gedurende de afgelopen 52 weken ( Euro 25,86, begin januari 2017). En dat in een opgaande beurs. Dat is opvallend!

Verder valt op dat vandaag rond 13 uur al bij 150.000 aandelen zijn verhandeld op een koers die weer naar Euro 23,90 tendeert. Een niveau waar de koers al de hele maand februari rond tendeert.

Ik heb drie scenario's:

a
Bepaalde beleggers weten al meer over de resultaten die Corbion begin maart publiceert, of over de uitwerking van de Total JV

b
Er is een marktpartij die er belang bij heeft om de koers van Corbion rond de Euro 23,90 te fixeren. Dit scenario kan duiden op overname belangstelling.

c
Gewoon normale marktbewegingen.


Hoe dan ook: Corbion lijkt mij op deze niveau's een aantrekkelijke belegging. Zelfs als de resultaten begin maart een beetje tegen mochten vallen, lijkt Corbion strategisch goed bezig te zijn. Bovendien is het een perfecte overnamekandidaat.
postpaul
0
Omzet nu al 76% boven daggemiddelde. En de koers staat net aan in de plus. Geen idee wat er aan de hand is, maar de toegenomen belangstelling is evident.
Roma38
0
@pfaas Ik heb het hier al eerder geschreven. Corbion is al sinds maart 2013 een overname kandidaat. Bijvoorbeeld: english.sinochem.com/ Ik denk echter dat jouw a scenario eerder van toepassing is.

Succes!
953 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 ... 44 45 46 47 48 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Corbion Meer »

Koers 27,600   Verschil -0,18 (-0,65%)
Laag 27,480   Volume 30.520
Hoog 28,020   Gem. Volume 41.312
13-dec-19 17:35
label premium

Veerkrachtig Corbion

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium