Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

SBM Offshore - on topic - februari 2016

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
600 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
[verwijderd]
0
Er is weinig nieuws, dus ook geen nieuwe vraag. 90% van de handel is computergespeel! meestal idd gekoppeld aan de olieprijs.

Ik heb zelf mijn positie vanmorgen uitgebreid met wat calls mei. Het gaat toch een keer gebeuren ;-)

Kc
gpjf
0
Dat is ook mijn gevoel, gewoon even het geduld brengen . Zolang kan het niet mee duren . ( hoop ik haha )
Chela
0
quote:

klaar schreef op 25 feb 2016 om 13:06:


Ratio achter de verkoop was dat de olieprijzen van WTI en Brent belangrijk lager stonden dan bij het slot gisteren. Gelet op de correlatie van de koers van SBM en de olieprijzen (aldus het VEB-onderzoek) verwachtte ik een daling van SBM. De koers staat inmiddels aanzienlijk hoger (olieprijzen thans nog deels onder slot van gisteren). Wellicht ben ik simpel van geest, maar dit begrijp ik niet. U wel?

Heb je wel goed gekeken? Olieprijzen trokken gisteravond weer flink aan met als gevolg hogere opening van oliefondsen vanmorgen + het goede beurssentiment.
Cakewall..
Advocaat van de Duivel
0
quote:

Coba zei schreef op 25 feb 2016 om 08:41:


Goed plan.

Dividend zal opnieuw institutionele investeerders interesseren, zeker met de schikking voor de deur, maar daarvan wisten we al.

Door zich nu ook klaar te maken om snel op opportuniteiten te kunnen inspelen, toont SBM zich bovendien duidelijk bewust van zijn financieel sterke positie (zie leaseportefeuille), zeker in vergelijking met de rest van de markt die nu uitbodemt.

En dan is de mogelijkheid om 10% van de aandelen te kunnen inkopen, een behoorlijk forse kers op de taart. Met maar 20% van de aandelen in de handel (dus niet in relatief vaste handen), kan je een behoorlijke steun geven aan de koers, vooraleer je eventueel extra aandelen zou gaan uitgeven.

En dat is vooral zo omdat tegelijkertijd ook nog een ruime 10% aan shortposities afgedekt moeten worden.

Als het management tegelijk aandelen begint te vissen met de shorters, dan gaan die het wel erg benauwd krijgen. En wordt zo hun politiek van koersdestructie eindelijk de nek omgedraaid.

Komt wel op het goeie moment, met de AEX-promotie die morgen beslist wordt :-)


Helemaal eens, als SBM zelf aandelen inkoopt kan dat wel eens een reactie gaan uitlokken van de shorters aangezien die dan zien dat SBM zoveel zelfvertrouwen heeft dat ze gebruikt durft te maken van haar cash om de free float in te perken. Dat moet op een of andere manier gaan leiden tot een reactie en vermindering van het shortpercentage.

Als dat op de juiste wijze gebruikt wordt zou bijvoorbeeld nu kunnen worden ingekocht tegen een koers onder 11 euro terwijl bij een mogelijke opportuniteit op gebied van fusie/overname/samenwerking weer 20% kan worden uitgegeven tegen een hogere koers. Dat lijkt mij een interessant spelletje. Ben benieuwd wie het langste durft te bluffen.......
Chela
0
Ik denk niet dat SBM Offshore zich met shortpartijen gaat inlaten voor een spelletje blufpoker. Een olieservicebedrijf runnen is in deze tijden al moeilijk genoeg.
[verwijderd]
0
Ik vind het echt flauwe kul om te redeneren dat SBM met het inkopen van aandelen de koers zou willen opdrijven om daarna tegen een hogere koers aandelen uit te kunnen geven. Het instrument aandeleninkoop is hiervoor niet bedoeld en zal hiervoor ook niet toegepast worden.

Ik vind dat er situaties denkbaar zijn waarin SBM niets beters kan doen dan geld terug geven aan aandeelhouders. Dit kan bijvoorbeeld als er de komende twee jaar geen of heel weinig nieuwe lease opdrachten binnen komen. Er rolt dan zomaar een paar euro per aandeel binnen, terwijl er niet of nauwelijks geïnvesteerd word. Niet iets waar ik blij van word, maar als ze niet met het geld kunnen, geef dan maar terug door aandeleninkoop ( liever dan dividend).

Een andere situatie is als er zich mogelijkheden voordoen voor overnames of JV waarvoor meer geld nodig is dan in kas; dan kun je je aandelenkapitaal vergroten met een aandelenuitgifte ( waarvoor ik wel een partij weet die mogelijk garant wil staan).

Twee heel verschillende zaken die beide afzonderlijk al niet heel waarschijnlijk zijn, laat staan dat ze in de specifieke volgorde zoals genoemd plaats zullen vinden.

Handelen in eigen aandelen op de beurs om shortertje te pesten.... Denk het niet, hoewel het hebben van de mogelijkheid aandelen in te kunnen kopen wel een stokje achter de deur kan zijn

KC
Coba zei
1
Het ziet ernaar uit dat de kansen op 10% aandeleninkoop en intrede in de AEX hun werk aan het doen zijn, nu ook de oliekoers herstelt.

SBM moet 8,1% goedmaken op Air France en 6,3% op ASMI.

Bij het aantikken van de 11€ zojuist was er 5% ingehaald, en komt de herintrede in de AEX in zicht.

Overigens: ook het inhalen van één van beide is belangrijk, vermits de kans groot is dat in de komende weken/maanden een plaatsje extra vrij komt, als TNT zou verdwijnen na de overname.
gpjf
0
Nou ben toch benieuwd wat dan de consequenties voor de koers zal zijn. Pensioenfondsen kopen dan weer de aandelen en dat allemaal uit dat potje van 20 % wat niet in vaste hand zit. Als ik shorter was, zou ik me bij deze ontwikkeling niet op mijn gemak oelen. Niet erg hoor, heb ik ook jaren gehad!
Coba zei
0
Ja, gpjf, en dan hebben we die aandeleninkoop nog niet gehad.

Voorlopige stand nu: nog een half procent achter op Air France, ASMI is bijgehaald.
Chela
0
quote:

Coba zei schreef op 26 feb 2016 om 12:07:


Ja, gpjf, en dan hebben we die aandeleninkoop nog niet gehad.

:-)
Dacht even aan m'n schoenzool, maar toch maar niet.

Weinig volume overigens.
Bokie
0
Ik vraag me toch af waar deze stijging vandaan komt. Is Hal toch voorzichtig aan het uitbreiden. Ik heb altijd ingeschat dat Hal pas een hoger belang zou bekendmaken na de settlement met Brazilie. Net als de vorige keer na de regeling met het OM. Hij moet natuurlijk dan al voor een groot gedeelte opgebouwd hebben.
Spes
0
quote:

Bokie schreef op 26 feb 2016 om 12:32:


Ik vraag me toch af waar deze stijging vandaan komt. Is Hal toch voorzichtig aan het uitbreiden. Ik heb altijd ingeschat dat Hal pas een hoger belang zou bekendmaken na de settlement met Brazilie. Net als de vorige keer na de regeling met het OM. Hij moet natuurlijk dan al voor een groot gedeelte opgebouwd hebben.

Ik denk dat HAL binnenkort haar plannen gaat bekendmaken voor één grote Nederlandse oliedienstverlener.
Remfin
0
quote:

Spes schreef op 26 feb 2016 om 12:33:


[...]
Ik denk dat HAL binnenkort haar plannen gaat bekendmaken voor één grote Nederlandse oliedienstverlener.


Spes, ook in SBM (en FUG).....
Spes
0
Helaas geen SBM meer. Fugro noteerde op de €13 veel interessanter. Helaas te vroeg want later zag ik een 1vs1 koers.
Ruud, Frankrijk
0
Na het volgen van enkele mensen op het forum die, naast de vaste portefeuille, ook nog wat in de dag/week/maand handel doen, heb ik dat zelf ook maar eens voorzichtig geprobeerd.
Dat was een gemakkelijke 710 euro binnen een week.
Heren/dames, bedankt voor de wijze lessen.

Have fun
dit keer vanuit Luang Prabang :-) , het Azie tripje bevalt goed.
600 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

SBM Offshore Meer »

Koers 15,440   Verschil +0,22 (+1,45%)
Laag 15,095   Volume 940.013
Hoog 15,500   Gem. Volume 742.493
16-okt-19 17:35
label premium

SBM: corruptie-affaire afgesloten

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium