Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Wie wordt de opvolger van Obama in het financiële gids land "De USA"?

670 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 34 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 30 december 2015 21:22
    Waarom stel ik deze vraag...? Zo aan het einde van het jaar, kijk je terug op de zaken die zijn gepasseerd.

    - vluchtelingen
    - IS
    - (president-) verkiezingen
    - Etc......

    Daarnaast heb ik gemerkt, dat de media zo her en der in de westerse wereld nog gekleurd en emonitioneel is. Maar wat vindt Mainstreet en vooral niet "Wall Street" van alle problemen, die hun weerslag gaan krijgen op ons (economisch) - welzijn?

    Laat de koffiekamer nu een aardige afspiegeling zijn van de samenleving. Want als het er echt op aankomt, kiest 99% voor de portemonnaie.

    Brand los!
  2. [verwijderd] 10 februari 2016 11:29
    "De bevolking van New Hampshire is relatief hoogopgeleid, en seculier. Veel kiezers zijn libertair, en willen vooral met rust gelaten worden. De werkloosheid is laag, ruim 3 procent. Dit is geen terrein voor een opstandeling als Donald Trump, werd lang gedacht. Dat hij het ook onder hoogopgeleiden goed doet, is een schok voor veel Republikeinen."

    Citaat uit de NRC van vandaag.

    Hou er maar rekening mee dat hij wordt genomineerd.

    De andere spelers in het veld:

    Bloomberg schuift zichzelf naar voren om Wall Street te verdedigen. Deze man niet voor niets zo rijk, dat hij zich goed realiseert dat de kiezer zowel op de linker als rechterzijde van USA walgt van Wall Street. Door te gokken dat er genoeg stemmen op hem komt, kan hij - als gevolg van het systeem - met 35% van de stemmen President worden van de USA.

    Bernie Sanders doet het vooral goed omdat hij de problemen aanstipt, die Wall Street niet wil zien.

    De Clintons hebben het syndroom van "Hotel California" door de innige relaties met hele grote Geldschieters.

    Hetgeen ook geldt van Jeb Bush.

    Wordt nog een mooie democratische ontknoping.....(tegen het zeer been van het etablissement.)
  3. [verwijderd] 2 maart 2016 23:58
    Dat een man als Trump zo populair is in de VS, is een duidelijk signaal hoe slecht de VS er economisch voorstaat. En dat is gewoon bagger slecht.
    Deze signalen komen niet alleen uit de VS, je ziet zo ook opduiken in Europa, kijk maar naar Wilders of naar Le Pen.

    Het is ook heel interessant om te zien dat de media en de politiek maar niet kunnen bevatten waarom zoveel mensen op deze figuren stemmen. Wat eigenlijk alleen maar laat zien hoever de media en de politiek van het gewone volk staat.
    Als de verhalen uit de media, dat het zoveel beter gaat in de VS, echt zouden kloppen, zou Obama toch op handen gedragen moeten worden.
    Maar uit de meeste onderzoeken blijkt het tegendeel waar te zijn, een ruime meerderheid van de Amerikaanse bevolking heeft het helemaal gehad met de huidige politici en ook het vertrouwen in de media is naar een all time low gedaald.

    Een duidelijk teken dat alle mooie verhalen niet kloppen en eigenlijk alleen maar gelden voor de mensen die nog kunnen profiteren van alle genomen maatregelen, voor deze mensen is de crises al ruim voorbij en is de sky weer de limit. Het is daarom ook niet zo verwonderlijk dat deze mensen maar blijven schreeuwen in de media hoe gevaarlijk en slecht mensen als Trump wel niet zijn.
    Het verschil is ook, dat deze mensen alles te verliezen hebben, terwijl de achterban van Trump, niks meer te verliezen heeft.
    Het is ook heel interessant om te zien hoe een man als Gerald celente al in 2007 voorspelde dat deze onvrede eerst in de armere landen zou toeslaan, zoals in het midden oosten en vervolgens zal overslaan naar het westen. Normaal gesproken neem je zo'n man met een korreltje zout, maar jammer genoeg komt allemaal wel heel dichtbij en zoals het er nu naar uit ziet, is de ellende nog lang niet voorbij, de laatste cijfers laten ook weer zien, dat wereldeconomie eerder zal verslechteren dan verbeteren.
  4. [verwijderd] 3 maart 2016 20:40
    In het verlengde van je betoog , Henk. Nog ff deze link: Het is een aardige meid, en een leuke kop en vlotte babbel, maar is totaal de feeling kwijt met 90% van de bevolking, die de stront over zich krijgt. Overigens geldt dit voor bijna alle journalisten.

    www.rtlnieuws.nl/boulevard/entertainm...

    Begin Citaat "Eva Jinek wilde PvdA-leider Diederik Samsom zondag kritisch ondervragen in haar ochtendshow Eva Jinek op Zondag, maar ging de mist in toen ze een heel andere definitie aan het begrip ‘hoger middeninkomen’ gaf. Dat was te zien in de show op Nederland 1. Jinek vond 150.000 euro een hoog middeninkomen en dat leverde op internet duizenden reacties op. “150.000 euro is geen hoger middeninkomen, 150.000 euro is gewoon een heel hoog salaris“, verbeterde Samsom.

    De presentatrice stelde dat Samsom de hogere middeninkomens extra hard wil ‘aanpakken’. “Als je vanaf 150.000 euro per jaar verdient, ga je zestig procent belasting betalen“, gaf ze als voorbeeld. “Daar gaat u 60 procent belasting op heffen op zo’n salaris. De hogere middeninkomens zorgen voor heel veel welvaart in Nederland. Bent u niet bang dat deze mensen afknappen op hier werken en leven?”

    Samsom werd er ongemakkelijk van. “U maakt er een karikatuur van als u zegt dat 150.000 euro een hoger middeninkomen is. Een hoger middeninkomen is ongeveer 50.000 tot 60.000 euro. Voor hen verandert er in onze plannen niets.”

    Vlak daarna bond Jinek in. “We gaan het zien en we wachten ook op de doorberekeningen.”" einde citaat
  5. [verwijderd] 9 maart 2016 10:10
    En de verkiezingstrein dendert verder....

    Alle nieuwsberichten en scenario's ten spijt; Het doet mij denken aan een uitdrukking, die één van de redactieleden graag bezigt, namelijk: "Hopen doet verkopen...!"

    Hou er maar rekening mee dat het CLINTON / TRUMP gaat worden.

    CRUZ en SANDERS zijn te extreem voor de 'gematigden'
  6. [verwijderd] 9 maart 2016 13:29
    That's a big question on Obama's part, since his performance hasn't been that good over the tenure if we look at the current economic conditions of the country.The economies too have seen some drastic changes and so is the growth rate for developing countries. Trust me some of the developing countries like India are becoming the fastest growing economies of the world which are still accountable and depended on the developed economies like US and China. Well 2016 looks unstable till now and Let's hope future holds everything good.
    www.profitconfidential.com/economy/th...
  7. [verwijderd] 27 april 2016 06:54
    We zijn een maandje verder. Het kan bijna niet meer misgaan voor de beide kandidaten. Clinton zit zo goed als zeker op rozen, en Trump heeft gisteren vijf staten gewonnen ondanks dat hij door de media wordt gebashed.

    Opvallend is dat de Kelly de Journaliste, welke tot voor kort ruzie had met Trump, is overeengekomen om op 18 mei a.s. een interview te hebben met The Donald. Kennelijk is de strijdbijl op 't punt 't bloed weet ik veel waar het vandaan komt" begraven,.... of is Kelly in het zicht van de haven, nu doordrongen dat de enige kandidaat die nu nog Clinton zou kunnen verslaan, de heer Trump heet.

    We volgen het wederom. Met nog enkele weken te gaan, wordt het interessant om te zien, wie Vice-presdents gaan worden.
  8. [verwijderd] 4 mei 2016 07:30
    quote:

    rekeozsejtleraped schreef op 31 januari 2016 20:16:

    Maandje verder,..... It's looks like Trump is going to win,......
    En hij heeft gewonnen en hoe!!!! (En het Witte Huis pakt hij ook, of je het nu leuk vindt of niet!!!!)

    Volgende Battle wordt Hillary/Bill vs The Donald! Het grote voordeel voor Trump is dat politiek onbesmet is, t.o.v. de The Clintons. Ofschoon de The Clintons de mores van Washington heel goed kennen, maar of dat nu echt een voordeel is, is maar de vraag. De kiezer heeft in deze verkiezing nu serieus macht. Dit als gevolg van de lege portomonnaie, die 3/4 van de kiezers nu hebben. Laat de Trump, nu net kaart spelen dat hij niemand iets verschuldigd is in een vorm van een financieel politieke gunst. Iets wat de kiezer enorm aanspraakt ondanks of dankszij, dat hij Miljardair is!
  9. forum rang 6 pietje-2005 4 mei 2016 07:59
    Vrees dat die ouwe theemuts het toch gaat worden, als het potloodje boven het papier hangt; het ouwe-vertrouwde gaat winnen, vrees ik.
    En, . . nu USA ook weer in bed ligt met Cuba, gaan er nog wat extra boxen van die sigaren naar de muts, natuurlijk, want daar houdt ze van, tenslotte.
    Dat vindt de gemiddelde kiezer daar vast wel wat.
  10. morgen1 7 mei 2016 14:43
    Economen hebben moeite met ’haircut’ Trump
    AMSTERDAM - Zelf vindt Donald Trump dat hij de beste dealmaker van de Verenigde Staten is, maar er zijn Amerikanen die daar vraagtekens bij zetten. Zeker nu de man die onbedreigd de Republikeinse presidentskandidaat wordt, zinspeelt op het niet helemaal terugbetalen van Amerika’s enorme staatsschuld.

    De VS hebben een staatsschuld van 18 biljoen dollar (€15,8 biljoen), en bij doorrekening van Trumps begrotings- en belastingplannen voor de komende acht jaar kan dat bedrag met nog eens 75% toenemen.

    Niets aan de hand zolang de obligatierente zo laag blijft als hij nu is (vrijdagavond stond de rente voor tienjaars schuldpapier op 1,78%), maar als de rente omhoog gaat zal het toch peentjes zweten worden voor Amerika’s schatkistbewaarder, zeker als die nieuwe obligaties in de markt moet zetten.

    Korting
    Trump houdt daarom de mogelijkheid open dat hij ’korting’ bedingt bij het terugbetalen van de staatsschuld, zo zei hij deze week in een interview met tv-zender CNBC – hetzelfde gesprek als waarin hij Fed-president Janet Yellen alvast op de keien zette „omdat ze geen Republikein is”.

    „Ik ben de koning van schulden”, stelde de vastgoedmiljardair in dat interview. „Ik hou van schulden, en ik speel er graag mee.” Trump wil uitstaande schuld terugkopen en tegen een lagere rente weer in de markt zetten, zo schetste hij. „Als de economie het goed doet, kun je niet verliezen.”

    Faillissement
    Het niet geheel terugbetalen van schulden – een ’haircut’ in financieel jargon – is niet nieuw: het gebeurt al om Griekenland, Argentinië en het Amerikaanse overzeese gebiedsdeel Puerto Rico van een faillissement te redden. Maar nu Trump hetzelfde plan lijkt te hebben met de VS-obligaties, zit de complete financiële wereld op de kast.

    „Dus Trump wil de staatsschuld herfinancieren zodat hij de staatsschuld groter kan maken”, reageert analist Diane Swonk in de Financial Times. „Hoe denkt hij dat de markten daarop zullen reageren?” Beleidsadviseur Stephen Myrow zegt dat de Republikein „met dit soort uitspraken misschien beter president van Zimbabwe kan worden”.

    ’Twitterbeleid’
    Hij vervolgt: „De handel in Amerikaanse schuldpapieren is delicaat, de markt weegt ieder woord op een goudschaaltje. Niemand houdt van dit soort Twitterbeleid.”

    Het verschil tussen de Griekse of Argentijnse staatsschuld en de Amerikaanse is dat de laatste veel groter is, en dat de rente erop bovendien gezien wordt als een graadmeter voor veel andere financiële tarieven.

    Volgens Forbes-columnist Tim Worstall wordt dat onderscheid onterecht gemaakt. Trumps plan „komt voort uit gezond verstand”, zo betoogt hij. „Zo gaat het nou eenmaal als een land niet genoeg geld heeft om zijn schulden terug te betalen: dan krijgen de schuldeisers minder geld. In de laatste honderden jaren is het zeker 800 keer zo gegaan.”

670 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 34 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 914,95 +0,19%
EUR/USD 1,0859 -0,10%
FTSE 100 8.424,20 +0,05%
Germany40^ 18.746,00 -0,12%
Gold spot 2.427,15 +0,49%
NY-Nasdaq Composite 16.794,87 +0,65%

Stijgers

BESI
+2,96%
VIVORY...
+2,76%
Alfen ...
+2,73%
ALLFUN...
+2,55%
Sif Ho...
+1,69%

Dalers

JUST E...
-3,76%
Brunel
-3,15%
Galapagos
-1,89%
Philip...
-1,82%
PROSUS
-1,36%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links