Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Dagafsluiting van de AEX, en andere beurzen.

5.130 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 257 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. forum rang 10 voda 24 juni 2014 17:57
  Een nieuwe draad, aangezien er in de Koffiekamer jaardraad geen belangstelling voor was. Eens kijken hoe dit gaat lopen.

  AEX sluit vlak, Duits Ifo-cijfers stelt teleur, sterke data VS

  AMSTERDAM (Dow Jones)--De AEX sloot dinsdag vrijwel onveranderd na een reeks cijfers uit Duitsland en de VS die per saldo positief door de markt werden verwerkt. Pal voor het slot van de handel leverde de index nog enkele tienden van punten in.

  De AEX sloot vlak op 415,78 punten bij een bandbreedte van iets meer dan 2 punten. De Midkap zakte op het slot 0,1% naar 651,37 punten. De ASX won 0,2% op 602,44 punten.

  Wall Street noteert rond het slot van de handel in Amsterdam licht hoger, waarbij de Dow Jones Industrial Average 0,1% hoger noteerde.

  Vermogensbeheerder Koen Bender van Mercurius Vermogensbeheer signaleerde dinsdag twee opmerkelijke bewegingen: om 10.00 uur toen een tegenvallend Duits ondernemersvertrouwen over juni naar buiten kwam en de index lager zette, en om 16.00 uur toen er twee beter dan verwachte macrodata uit de VS de AEX optilden naar een kleine plus.

  "Daar tussen was het zeer rustig, slaapwandelen bijna, en ik verwacht dat dat beeld woensdag weer terugkeert", aldus Bender.

  Het Duitse ondernemersvertrouwen over juni daalde harder dan verwacht. Dit was hele even slikken voor de AEX, om vervolgens weer te herstellen. Maar om 10.15 uur gleed de index alsnog weg.

  's Middags kwam er een beter dan verwacht consumentenvertrouwen van de VS over juni naar buiten, terwijl ook de verkopen van nieuwbouwwoningen de prognoses overtroffen. Die twee cijfers zorgden voor een opleving van de AEX, waarmee de gedachte dat goed nieuws slecht nieuws, want een toegenomen kans op een renteverhoging, impliceert, gelogenstraft werd.

  Woensdag komt alleen Italie naar de obligatiemarkt met een veiling waar het land in totaal EUR2,5 miljard tot EUR3,5 miljard mee wil ophalen met twee looptijden, e e n tot april 2016 en e e n tot september 2024.

  Barnes & Noble komt woensdag met cijfers over het vierde kwartaal.

  Macrodata komen woensdag uit Duitsland, Nederland en de VS. Duitsland publiceert om 08.00 uur over juli het consumentenvertrouwen. Nederland overlegt de tweede raming van de economische groei over het eerste kwartaal. Dat is om 09.30 uur.

  Dan de VS: wekelijkse hypotheekaanvragen, de derde raming voor de economische groei over het eerste kwartaal, orders voor duurzame goederen en het olierapport.

  De hypotheekaanvragen lieten over de week die eindigde op 13 juni een daling met 9,2% zien. De cijfers van woensdag gaan over de week die eindigt op 20 juni.

  De economische krimp van de VS komt in de derde raming op 2% tegen een eerdere raming van -1% en dat cijfer was al duidelijk minder goed dan verwacht.

  Orders voor duurzame goederen blijven over mei naar verwachting vlak tegen een stijging met 0,8% over april.

  De staatsobligaties sloten dinsdag hoger.

  De euro kost rond 17.35 uur $1,3584 tegen $1,3599 dinsdag rond 08.25 uur.

  Door Andre Sterk; Dow Jones Nieuwsdienst; andre.sterk@wsj.com; +31-20-571 5201

 2. forum rang 10 voda 24 juni 2014 18:25
  Europese beurzen sluiten overwegend hoger

  AMSTERDAM (Dow Jones)--De Europese aandelenmarkten zijn dinsdag overwegend licht hoger gesloten, geholpen door positieve Amerikaanse economische cijfers en winsten op Wall Street.

  De EuroStoxx 50 sloot dinsdag 0,1% hoger op 3.284,81. De DAX-30 steeg 0,2% tot 9.938,08, de CAC-40 sloot 0,1% hoger op 4.518,34 en de FTSE-100 verloor 0,2% op 6.787,07.

  In de ochtend waren de ogen gericht op de Duitse Ifo-index voor het ondernemersvertrouwen en dat werd een lichte tegenvaller. De sentimentindex daalde vanwege zorgen om de crisis in Oekraine tot 109,7, van 110,4 in mei, waar gerekend werd op een niveau van 110,2.

  "Wij zijn van mening dat de tegenvallende index een reden tot zorg is, met name na de zwakke PMI-data en ZEW-index", aldus Naeem Aslam, marktanalist van Ava Trade. Vorige week daalde de ZEW-index voor de zesde maand op rij en kwam uit op 29,8, ruim onder de verwachtingen.

  Aan de hand van positieve economische data uit de VS en hogere koersen op Wall Street vonden de meeste Europese beurzen in de middag echter de weg omhoog. Zo stegen de verkopen van nieuwe huizen sterker dan verwacht en overtrof ook het consumentenvertrouwen de verwachtingen van analisten.

  Op bedrijfsniveau stond Syngenta in de schijnwerpers na berichten dat Monsanto een bod heeft overwogen op de Zwitserse producent van landbouwchemicalien. Naar verluidt is de deal stukgelopen nadat het bestuur van Syngenta aangaf niet te willen onderhandelen. Het aandeel won 5,7%.

  Ook BMW viel op. Het aandeel van de Duitse autoproducent ging 2,8% omhoog na een adviesverhoging door UBS. De Zwitserse bank verhoogde het advies naar buy van neutral.

  Croda International stond juist onder druk. Het chemiebedrijf waarschuwde dat door de kracht van het Britse pond de winst voor belasting over het tweede kwartaal 8% lager zal zijn dan in de voorgaande periode. Het aandeel eindigde in Londen 9,1% lager.

  In Parijs eindigde Safran in het rood door aanhoudende zorgen onder beleggers dat de Franse staat aandelenbelangen die het houdt in beursgenoteerde bedrijven gaat verkopen om de overname van het belang van Bouygues in Alstom te betalen. Het aandeel van het luchtvaart- en defensieconcern zakte 1,1%.

  Door Ben Zwirs; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715200; ben.zwirs@wsj.com

 3. forum rang 10 voda 24 juni 2014 20:33
  quote:

  TA-Phoenix schreef op 24 juni 2014 19:56:

  Nu nog een topic "overdag van de AEX en ander nieuws" Voda !
  Mvg Peerke
  Wat irritant zeg Peerke! Ik ben bijna de hele dag niet aanwezig op de IEX.
  Ik begin pas zelfs later (langere reistijd van mijn werk).

  Nogmaals, ik post in de KK in al langlopende bestaande draden.
  Als ik thuis ben, en de KK opentrek staan er al minstens 20 draden of meer boven mijn laatste post van de dag daarvoor.

  Trouwens, wie zijn jullie, om mij een z.g. "restrictie" in het posten op te leggen?

  Te gek voor woorden eigenlijk. Dat ik die KK jaardraad vaarwel heb gezegd komt door meerdere zaken. Ga nog eens goed de posts van vandaag daar lezen! Wat een bagger onzin & one-liners, die er niets toe doen.
  Dan plaatste ik daar 2x per een dagoverzicht, en plotseling, dit was vervelend, irritant, doublure achtig etc. Ik werd nog net niet voor rotte vis uitgemaakt.

  Trouwens, al die klagers etc. plaatsen nagenoeg geen informatie, in wat voor vorm dan ook. Ook geen informatie in wat voor aandelen wordt gehandeld etc. Nee, voor klagen, en Afzeiken van bekende posters die wél hun best doen informatie te plaatsen, en die wel hun posties kenbaar maken.

  Bewondering voor Peter, die nog steeds reageert.

  Zal op deze post wel weer de nodige commentaren krijgen, van de alhier bekenden.

  Doe jullie best. Mij krijg je niet kapot. Ik heb inmiddels een dikke olifantenhuid!!

  De groeten,

  Hans
 4. forum rang 10 voda 24 juni 2014 21:08
  quote:

  TA-Phoenix schreef op 24 juni 2014 20:50:

  [...]

  En wie ben jij dan wel Voda om mij een z.g. "restrictie" in mijn postings op te leggen?
  Mvg Peerke

  [..]ik "leg" jou geen restrictie op. Je verdraaid mijn post.

  BTW, kunnen we dit bij een "data" draad houden?

  Dit was toch de wens van velen? (wat ik dus al feitelijk de hele tijd, in al die jaren deed)

  [Modbreak IEX: Gelieve op uw taalgebruik te letten, bericht is bij dezen aangepast.]
 5. forum rang 7 hirshi 24 juni 2014 21:21
  quote:

  voda schreef op 24 juni 2014 21:08:

  [...]
  [..] ik "leg" jou geen restrictie op. Je verdraaid mijn post.

  BTW, kunnen we dit bij een "data" draad houden?

  Dit was toch de wens van velen? (wat ik dus al feitelijk de hele tijd, in al die jaren deed)

  Crapul is wel een erg beledigende term die zijn weerga niet kent in het taalgebruik voda.

  Je bedoelt waarschijnlijk crapuul maar dan nog.

  mvrgr.

 6. forum rang 10 voda 24 juni 2014 21:41
  Beste lezers en reageerders,

  Kunnen we het bij het nieuws houden a.u.b.?

  Dat was immers de intentie van de draad, toch?

  Ik wil hier geen 2e keuvelende kk dag,maand, jaar draad van maken. Dat was niet de intentie.

  PS:

  Bedankt voor de waardering & support, van hen, die dit nieuwe iniatief wél positief vinden.
 7. forum rang 10 voda 24 juni 2014 22:37
  Wall Street sluit lager

  AMSTERDAM (Dow Jones)--Wall Street is dinsdag ondanks sterke economische data lager gesloten. Na de recente stijgingen verzilverden beleggers hun winsten en dat zorgde voor druk.

  De toonaangevende Dow Jones-index eindigde 0,7% lager op 16.818,13 punten. De breed samengestelde S&P 500 daalde 0,6% tot 1.949,98 punten, terwijl de technologiezware Nasdaq 0,4% afstond tot 4.350,36 punten.

  Volgens Joe Saluzzi, hoofd aandelenhandel bij Themis Trading, was er geen specifieke reden voor de verliezen. "Een daling was op handen voor de beurzen, en soms heb je geen reden nodig", zegt hij. "De volumes waren bovendien laag, dus er is weinig nodig om de markten te bewegen", vervolgt Saluzzi.

  Sommige handelaren wezen naar de berichten over aanvallen van Syrische gevechtsvliegtuigen in West-Irak als reden voor de verliezen. Maar anderen stelden dat het feit dat de olieprijzen niet stegen op het nieuws suggereert dat de impact klein was.

  Ook Art Hogan, marktstrateeg bij Wunderlich Securities, heeft geen reden voor de daling van dinsdag. "Dit is geen verkoopgolf indicatief voor nieuwe angst in de markt", aldus Hogan. "We worstelen met het vinden van de volgende katalysator die ons uit de flauwe trend van de laatste tijd gaat helpen."

  Op economisch vlak werd dinsdag bekend dat het vertrouwen van Amerikaanse consumenten in juni sterker dan verwacht is gestegen. De index die het vertrouwen meet nam toe tot 85,2, van 82,2 een maand eerder, waar economen hadden gerekend op een stijging tot 83,5.

  Daarnaast stegen de verkopen van nieuwe huizen veel meer dan voorzien. Het aantal verkopen steeg in mei met 18,6% tot 504.000, waar was gerekend op een aantal van 435.000.

  "De economische data zijn positief, maar niet goed genoeg om het vertrouwen onder beleggers een impuls te geven. De geopolitieke situatie is zorgwekkend, maar de markten zien er geen katalysator voor een verkoopgolf in", zegt Kate Warne, investeringsstrateeg bij Edward Jones.

  De lage volatiliteit is volgens haar geen teken van zelfgenoegzaamheid, maar eerder van voorzichtig optimisme. "Beleggers zijn licht positief gestemd. We zullen de markten waarschijnlijk langzaam verder omhoog zien gaan", zegt ze.

  Op bedrijfsniveau ging de aandacht uit naar onder meer Micron Technology. Het chipbedrijf rapporteerde maandag nabeurs beter dan verwachte resultaten over het afgelopen kwartaal, hoewel de verkoop van geheugenchipproducten daalde. Het aandeel steeg 4%.

  Ook Walgreen stond in de belangstelling. De drogisterijketen maakte zwakker dan verwachte cijfers over de afgelopen drie maanden bekend, vooral door druk op de marges bij farmaceutische producten. De vergelijkbare winkelverkopen stegen daarnaast minder dan verwacht. Het aandeel zakte 1,7%.

  Vertex Pharmaceuticals schoot omhoog, nadat het Amerikaanse biotechnologiebedrijf positieve testresultaten bekendmaakte van een middel tegen een bepaald type taaislijmziekte. Het aandeel eindigde bij hoge volumes ruim 40% in de plus.

  Abbott Laboratories (-0,7%) maakte bekend de Russische medicijnmaker Veropharm over te nemen voor $495 miljoen, waarmee het farmabedrijf productiefaciliteiten in Rusland verkrijgt. Het is de grootste overname van een Russisch bedrijf door een Amerikaanse onderneming sinds het begin van de Oekraiense crisis.

  Door Ben Zwirs; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715200; ben.zwirs@wsj.com

5.130 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 257 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 866,51 +0,76%
EUR/USD 1,0658 +0,00%
FTSE 100 8.023,87 +1,62%
Germany40^ 17.960,80 +1,26%
Gold spot 2.327,91 -2,70%
NY-Nasdaq Composite 15.282,01 -2,05%

Stijgers

VIVORY...
+25,83%
PROSUS
+4,56%
Aegon
+3,26%
JDE PE...
+2,51%
Avantium
+2,28%

Dalers

TomTom
-4,21%
FASTNED
-3,21%
ASMI
-1,45%
BESI
-1,39%
CM.COM
-1,31%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links