Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Studenten, leen zoveel mogelijk!

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
14 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
holenbeer
0
Over 10 jaar hebben we het over de studiehypotheekbubbel :-)
Jammer dat mijn zoon nog maar 4 is, anders zou ik hem maximaal laten lenen en daarmee mijn hypotheek aflossen.
Da Freeze
0
Na vier jaar is er dan 49.444 euro gespaard.

Voor het gemak ga je er dan wel vanuit dat de student geen onkosten maakt tijdens zijn studie, of voldoende inkomsten genereert uit andere zaken (?). Als ik keek naar mijn eigen situatie (10 jaar geleden), leende ik 300 euro per maand. Stel dat ik maximaal zou lenen, zou ik 686 euro per maand overhouden. Dan zit ik ineens op 32928 euro.

Nu werken de volgende regels in mijn nadeel:
Maximale hypotheek zonder studieschuld 178.000 euro
Maximale hypotheek met studieschuld 140.000 euro (getoetst op 0,375% in plaats van 0,75%)Uitgaande van een inkomen van 40.000 euro en een toetsrente van 4% is het volgende van toepassing:


Ik neem aan dat hiermee het gemiddelde inkomen over een periode van 35 jaar wordt bedoeld? De student die namelijk met 40.000 euro begint, ben ik nog niet tegengekomen. 28.000 lijkt mij in dat geval realistischer.

Apekool
0
Een goedkope lening is toch nog altijd slechter dan een goedkoop huis, maar krom is het wel.
Lindemansje
0
Zo zie je maar, mensen gaan straks dan massaal lenen voor hun huis? Als dat gaat gebeuren, ligt de schuld van de hypotheek berg dan echt bij de bank of politiek? Of bij de burger, want die denkt goedkoop geld?
thenederlander
0
De meeste studenten zullen de lening toch vooral als consumptief krediet beschouwen. Maar je hebt helemaal gelijk. Sterker nog, de studieschuld is ook nog eens af te trekken in box 3.
Black pike
0
Het is een vreemde regeling en onrechtvaardig door het verschil tussen huidige en toekomstige studenten. Mijn oudste kind begint dit jaar met studeren en ontvangt als uitwonende een gift van een kleine driehonderd per maand gedurende haar hele studie tenzij ze switched. Mijn jongste kind begint volgend jaar en moet die driehonderd lenen. Wij gaan dat als ouders natuurlijk gelijk trekken, maar een jaartje zitten blijven heeft ineens hele grote consequenties. Ik begrijp dan ook niet dat de nieuwe regeling niet voor de zittende studentenpopulatie geldt.
FloorZeist
0
Ik leen al 1,5 jaar zoveel mogelijk via de IB groep. Met inderdaad een lage rente die hierop zit, en het feit dat ik het zelfs na mijn studie nog 15 jaar mag ''houden'', kan voor een leuk bedrag zorgen. Het feit is wel dat je consequent elke maand het geld moet weg zetten, en dit kunnen lang niet alle studenten.
Met Effekt
0
Een beetje uit context maar over leningen schuiven gesproken: je betaalt bij DeGiro als debet rente enonia+1.25%. Dat is nu met de enonia onder de 0.1% nog geen 1.35%. Ik gebruik mijn margin gedeeltelijk om RABO certificaten te kopen, die leveren bijna 6% op maar hebben wel kans op koersdaling. Dat gebeurt als de rente stijgt, dus een double whammy. Tegen die tijd sluit ik alles. Ik zou geen depositie nemen. Dat wordt weer interessant als de rente stijgt.

Over studieleningschuld: die is lager dan de kosten van een middenklasse auto. Dan investeer ik liever in een goede opleiding dan in een auto.
mac4ever
0
Er is niets nieuws onder de zon. Mijn zoon nam al jaren terug de maximale studielening en gebruikte die voor regelmatige aankoop van goud. Praktisch op het hoogtepunt van de goudprijs verkocht hij alles. Dat was met recht een goudgerande studielening!
Da Freeze
0
quote:

mac4ever schreef op 13 jun 2014 om 12:46:


Er is niets nieuws onder de zon. Mijn zoon nam al jaren terug de maximale studielening en gebruikte die voor regelmatige aankoop van goud. Praktisch op het hoogtepunt van de goudprijs verkocht hij alles. Dat was met recht een goudgerande studielening!


Klinkt als beleggen met geleend geld ;)
[verwijderd]
0
zo te lezen heeft u wel de discipline om met geld om te gaan, houden zo, laat de rest gewoon op de blaren zitten; er zullen wel weer politici opstaan die 'arme student' slaken en roepen we pakken 'de rijken'.
kareldr
0
Een advies in categorie: 'lenen is goed en maak zoveel mogelijk misbruik van de overheidsvoorzieningen'.

Je ziet dat veel mensen niet vooruit kunnen denken: Het geleende geld gaat uiteindelijk niet naar de woning, maar naar een auto, vakantie op Ibiza, tijdelijk inkomensverlies en een iPhone.
Dit financiele advies zal er dus voor zorgen dat meer mensen lijden onder hun schuldenlast.

Je gaat er ook vanuit dat deze regeling voor eeuwig is. Nou, voor je het weet is die 0,81% rente verdrievoudigd door onze bestuurders.
gerrit 69
0
quote:

TinusH schreef op 13 jun 2014 om 15:36:


Een advies in categorie: 'lenen is goed en maak zoveel mogelijk misbruik van de overheidsvoorzieningen'.

Je ziet dat veel mensen niet vooruit kunnen denken: Het geleende geld gaat uiteindelijk niet naar de woning, maar naar een auto, vakantie op Ibiza, tijdelijk inkomensverlies en een iPhone.
Dit financiele advies zal er dus voor zorgen dat meer mensen lijden onder hun schuldenlast.

Je gaat er ook vanuit dat deze regeling voor eeuwig is. Nou, voor je het weet is die 0,81% rente verdrievoudigd door onze bestuurders.Zelfs de huidige regering is niet te vertrouwen.
Kijk maar eens naar de old-timer regeling die zo drastisch veranderd is, dat veel liefhebbers hun auto geschorst of maar verkocht hebben aan het buitenland
Veel bezitters hebben hun LPG-tank maar massaal verwijderd omdat ze anders het volle pond aan wegenbelasting moeten betalen en dan heb ik het nog niet over het aantal faillissementen van bedrijven die met hun handel betrokken waren in old-timers.
Dan komt bij mij de vraag naar boven, wat dit nu werkelijk gaat opleveren?

Gerrit

[verwijderd]
0
Helemaal niet zo leuk wordt het met een substantieel bedrag geleend na je studie en dan geen werk kunnen vinden, dan mag je wel eerst het geleende geld op je bankrekening "opeten" voordat je in aanmerking komt voor een bijstanduitkering, echt niet elke studie geeft een garantie op werk. Bovendien tijdens de 4 of 5 jaar studie kan er economisch héél wat veranderen, moet je lenen doe gewoon alleen wat je nodig hebt.
14 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Markt vandaag

Europese beurzen met winst de week uit

17:45 De Europese beurzen zijn vrijdag na een aantal verliesbeurten weer met winst gesloten. Beleggers werden wee...

  Indices

  AEX 592,71 +0,48%
  EUR/USD 1,1028 -0,31%
  Germany30^ 13.182,90 +0,34%
  Gold spot 1.463,68 -0,07%
  LDN100-24h 7.327,42 +1,14%
  NY-Nasdaq Composite 8.506,21 -0,24%
  US30# 27.842,77 +0,28%

  Stijgers

  Arcelo...
  +6,62%
  B&S Gr...
  +2,80%
  NIBC H...
  +2,54%
  BAM
  +2,51%
  Aperam
  +2,31%

  Dalers

  Kendrion
  -1,88%
  Takeaw...
  -1,08%
  Ahold ...
  -1,00%
  Kiadis...
  -0,79%
  Lucas ...
  -0,70%