Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Ukraine

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
14.518 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 705 706 707 708 709 710 711 712 713 714 715 ... 722 723 724 725 726 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
DeZwarteRidder
0
Rutte moet WOB-weigering MH17 nader motiveren
19 min geleden

UTRECHT - Premier Mark Rutte moet beter motiveren waarom hij een verslag over de crisisaanpak van de vliegramp met de MH17 geheim wil houden. Dat besloot de rechtbank Midden-Nederland maandag in een tussenuitspraak op verzoeken van RTL Nieuws in het kader van de Wet openbaarheid van bestuur (WOB). De nieuwsrubriek van RTL verzoekt om openbaarmaking van onder meer verslagen van de ministerraad van juli en augustus 2014 over de ramp in Oekraïne.

De minister-president moet beter omschrijven waarom hij een gesprek met onderzoekers van de Universiteit Twente, die werkten aan de 'Evaluatie Nationale Crisisbeheersingsoperatie Vlucht MH17’, niet wil prijsgeven. De rechtbank vindt dat de weigering onvoldoende gemotiveerd is. Binnen vier weken moet dat verzoek opnieuw worden beoordeeld.

Inzage in de verslagen van de ministerraad is echter terecht geweigerd. Die geven te veel inzicht in wat besproken is over de afhandeling van de MH17-ramp. Publicatie zou een open en ongedwongen overleg in de ministerraad in de weg staan, vindt de rechtbank.

Vlucht MH17 van Malaysia Airlines vertrok vanaf Schiphol en werd neergeschoten boven oorlogsgebied in het oosten van Oekraïne. Alle inzittenden, onder wie 196 Nederlanders, kwamen om het leven.
DeZwarteRidder
0
'Rusland na terrorisme grootste dreiging voor Nederland'

Gepubliceerd: 24 april 2017 12:05 Laatste update: 24 april 2017 17:16

De pogingen van Rusland om Nederland, Europa en de NAVO te destabiliseren zijn zo ernstig dat ze na terrorisme gelden als het grootste veiligheidsrisico voor het Westen.

Dat zegt directeur van de Militaire Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (MIVD) generaal-majoor Onno Eichelsheim maandag tijdens de presentatie van het jaarverslag van de MIVD.

De dienst waarschuwt voor de toegenomen hybride oorlogsvoering, de verbetering van de Russische militaire capaciteiten en de fors toegenomen cyberdreiging. Volgens Eichelsheim willen de Russen hun invloed in de voormalig sovjetstaten met een Russisch sprekende bevolking terug.

"Om dat doel te bereiken zal Moskou alles inzetten, ook militaire middelen", aldus de MIVD-baas. De dienst constateert dat de Russen steeds verder gaan in hun hybride oorlogsvoering. Daarbij moet gedacht worden aan het verspreiden van valse informatie.

Als voorbeeld haalt Eichelsheim nepnieuws aan dat in de nasleep van de MH17-ramp door de Russen is verspreid, maar ook recenter in Litouwen waar het onjuiste bericht werd verspreid dat een Duitse NAVO-soldaat een vrouw had verkracht.

Syrië

De MIVD ziet ook dat Rusland technologisch enorme stappen heeft gezet. De federatie is in staat hoogwaardig militair materieel te fabriceren en te exporteren, maar het ook zelf te gebruiken zoals in Syrië. Daar strijdt Rusland aan de kant van president Bashar al-Assad tegen rebellenbewegingen en IS.

"Er is in het verleden bagatelliserend gedaan over de Russische krijgsmacht, maar dat beeld is na de inzet van Rusland in Syrië wel veranderd", aldus Eichelsheim. Daar hebben de Russen laten zien het vermogen te hebben snel te kunnen opereren, maar ook dat hun eenheden het buiten de eigen landsgrenzen lang kunnen volhouden.

Volgens de MIVD is niet alleen de conventionele militaire capaciteit verbeterd, ook op het gebied van digitale oorlogsvoering roeren de Russen zich. Zo heeft de dienst geconstateerd dat er pogingen zijn ondernomen door Rusland, maar ook China, om militaire informatie te stelen. Of dat gelukt is, kan de MIVD niet zeggen.

Verkiezingen

Ook ziet Eichelsheim dat Rusland pogingen onderneemt om westerse verkiezingen te saboteren. Een voorbeeld hiervan is de mogelijke Russische hack van het team van de Amerikaanse presidentskandidate Hillary Clinton, die momenteel wordt onderzocht door het Amerikaanse Congres. Volgens Eichelsheim bestaat er een "gerede kans" dat er ook gepoogd is de Nederlandse verkiezingen te beïnvloeden.

De MIVD-baas ziet het als een belangrijke taak om een antwoord te formuleren op het verspreiden van onjuiste informatie. Een panklaar antwoord heeft de dienst nog niet. Hoe Nederland optreedt tegen de mislukte hackpogingen is niet bekend. Eichelsheim wist wel te melden dat de dienst binnen de Nederlandse krijgsmacht die zelf militaire cyberaanvallen kan uitvoeren, nog in oprichting is.
Door: NU.nl
DeZwarteRidder
0
Russische krant identificeert militair achter transport MH17-raket

Gepubliceerd: 26 april 2017 21:05 Laatste update: 26 april 2017 21:46

Een Russiche onafhankelijke krant zegt dat het de man heeft geïdentificeerd die verantwoordelijk is voor het transport van de BUK-raket die in juli 2014 hoogstwaarschijnlijk vlucht MH17 neerhaalde.

Volgens de Novaya Gazeta is de man de Russische militair Sergey Dubinsky. Hij werd herkend door een oud-militair die in de jaren tachtig samen met Dubiknsky in de Russische oorlog in Afghanistan diende.

De stem van Dubinsky was te horen op opnamen die op de dag van de vliegtuigramp werden gemaakt. Daarop is een telefoongesprek te horen tussen een Russische militair en een Oekraïense rebellenleider, die het transport regelen van de bewuste BUK-raket. De raketinstallatie werd vanuit Rusland over de grens met Oekraïne getransporteerd, waar hij bij het plaatsje Pervomajsk de lucht inging en vermoedelijk het passagiersvliegtuig neerhaalde.

Het onderzoekscollectief Bellingcat noemde eerder al de naam van Dubinsky als verantwoordelijke voor het transport van de raket.
Joint Investigation Team

De opnamen van de dag van de ramp zijn in handen van het zogenoemde Joint Investigation Team (JIT), waarin onder meer Nederland, Maleisië en Australië vertegenwoordigd zijn en dat onderzoek doet naar de oorzaak van de ramp. Het team kan de bevindingen van de krant niet bevestigen. Ook zou de betrokkenheid van Dubinsky alleen blijken uit het opgenomen telefoongesprek.

Het JIT concludeerde net als de Nederlandse Onderzoeksraad voor Veiligheid op basis van eigen onderzoek dat een Russische BUK-raket de oorzaak is van de vliegramp. Rusland deelt die conclusies niet.

Bij de vliegramp met de Boeing 777 op 17 juli 2014 kwamen 298 mensen om het leven, onder wie 196 Nederlanders. Het toestel was onderweg van Amsterdam naar Kuala Lumpur.

Door: NU.nl
voda
0
Russia to supply power to rebel-controlled eastern Ukraine

Published on Fri, 28 Apr 2017

AP reported that in a move that further cements Russia's control over parts of eastern Ukraine, Russian officials announced they will begin supplying electricity to separatist-controlled areas in eastern Ukraine after the Ukrainian government cut off the power because of millions in unpaid bills.

Kremlin spokesman Mr Dmitry Peskov described the decision as a humanitarian mission - helping to keep an estimated 3 million people out of darkness - but would not say exactly when or how the power supply will be flowing into the rebel-controlled Luhansk region that borders Russia. The rebels are backed by Russia.

Ukraine on Monday announced it will stop supplying power to rebel-held areas in Luhansk because of mounting debts, and local media reported the supply was cut off around midnight.

"Cutting the power supply to the Luhansk region is yet another step by Ukraine to push those territories away," Peskov told reporters in Moscow, saying the move "contradicts the spirit" of the peace accords that Kiev and the rebels signed in Minsk, Belarus, under Russia and European mediation in 2015.

Despite the three years of fighting in eastern Ukraine that has killed more than 9,900 people, the trade, water and power supply crossing the front-line never fully stopped. Many local factories and coal mines in this industrial heartland situated on different sides of the conflict are interdependent, and a rupture in the supply lines can cause a complete industrial breakdown.

Alexei Makarkin at the Moscow-based Center for Political Technologies, said that the decision on electricity "falls into the trend of Ukraine shutting off Luhansk and Donetsk, and Donetsk shutting off Ukraine and moving closer to Russia. The Minsk agreements are not working, and each side waits for the other to get too weak to stand up for its interests."

Mr Georgiy Tuka, Ukrainian deputy minister for occupied territories, on Tuesday blamed the separatists in parts of the Luhansk and Donetsk region for accumulating 11 billion hryvnias ($431 million) in unpaid debt for power supplies. Tuka said Kiev was not worried about the consequences of cutting power to large swathes of land because Ukrainian authorities were expecting Russia to step in.

Source : AP
uitvreter
0
Families MH17-slachtoffers eisen videobeelden
22 APR 2017
HILVERSUM - Nabestaanden van de MH17-slachtoffers proberen al drie jaar tevergeefs de laatste bewegende beelden van hun dierbaren te zien die op Schiphol zijn gemaakt. Dat bevestigen nabestaanden en het bestuur van de Stichting Vliegramp MH17.

De beelden zijn gemaakt door bewakingscamera's op Schiphol en volgens RTL Nieuws in het bezit van het Openbaar Ministerie. Het OM weigert de beelden met de nabestaanden te delen, aldus RTL Nieuws zaterdag.


Op de beelden zijn de passagiers en bemanningsleden van MH17 te zien terwijl zij inchecken voor hun vlucht. Het gaat om materiaal gemaakt door 34 beveiligingscamera's in de vertrekhal en lounge van Schiphol, opgenomen op 17 juli 2014 tussen 04.00 en 14.00 uur, zo blijkt uit documenten in het bezit van RTL Nieuws.

Het OM beschikt over de beelden. Het OM liet de nabestaanden al in 2015 per brief weten weten: ,,Het is onbegonnen werk om de opnamen van 34 camera's, elk met een duur van verschillende uren, te bekijken en van elke vastgelegde reiziger na te gaan of dit een slachtoffer is van de crash van vlucht MH17.'' Het OM stelt verder dat de kwaliteit van de beelden mogelijk niet goed genoeg is om individuele slachtoffers te herkennen.

Minister Stef Blok (Justitie) heeft de nabestaanden inmiddels toegezegd dat hij met het Openbaar Ministerie gaat overleggen of de nabestaanden de beelden kunnen zien, aldus RTL Nieuws.

Geef de nabestaanden alle beelden die er toe doen en laat ze zelf uitvinden of ze familieleden of vrienden weten te vinden op de beelden.
Zo moeilijk is dat toch niet.
DeZwarteRidder
0
Oostenrijkse oorlogsmisdadiger gepakt
43 min geleden

WENEN - Polen heeft een Oostenrijker gearresteerd die verdacht wordt van oorlogsmisdaden in het oosten van Oekraïne. De 25-jarige man zou de misdaden hebben begaan toen hij aan de kant van het Oekraïense leger vocht tegen pro-Russische separatisten.

De Oostenrijker wordt er van verdacht strijders die zich op het vliegveld van Donetsk hadden overgegeven, te hebben gedood. Ook zou hij burgers hebben vermoord, aldus een woordvoerder van het kantoor van de Oostenrijkse openbare aanklager in Wiener Neustadt.

Enkele weken geleden werd een Europees arrestatieverzoek tegen de man uitgegeven. Polen zal de man uitleveren aan Oostenrijk.
uitvreter
0
Moskou overhandigt meer radargegevens MH17
49 min geleden
Rusland heeft meer radargegevens en handleidingen ter beschikking gesteld aan het Joint Investigation Team (JIT). Dit internationale team onderzoekt het neerhalen van vlucht MH17 boven Oekraïne.

De overhandiging was eerder deze week, laat het landelijk parket van het Openbaar Ministerie (OM) weten.


De aanvullende informatie volgt na een aanvullend rechtshulpverzoek van Nederland. Eerder ontving het JIT al radargegevens van Moskou, maar die waren niet aangeleverd in het goede type bestand. Daardoor waren de radarbeelden onvoldoende te lezen. Het gaat om beelden van het Oekraïense luchtruim toen het toestel werd neergeschoten.

De gevraagde informatie zou nu wel in het juiste format zijn, aldus het OM. De gegevens worden vertaald en diepgaand onderzocht.

Het vliegtuig van Malaysia Airlines werd op 17 juli 2014 neergeschoten boven Oost-Oekraïne, een strijdgebied tussen pro-Russische separatisten en het Oekraïense leger. Alle bijna driehonderd inzittenden, onder wie veel Nederlanders, kwamen om het leven.

Vastgesteld is dat het toestel werd neergehaald met een Russische Buk-raket vanaf Oekraïens grondgebied. De rol van Rusland hierin wordt ook onderzocht.

www.telegraaf.nl/binnenland/29023173/...
haas
0
het vergaat de Groningers net zoals de nabestaanden van het vliegtuigongeluk:
Rutte één, Twee, Drie: de onderste steen zal bovenkomen?:)

MAAR OF DE SLACHTOFFERS ER WAT AAN HEBBEN ?
voda
0
Ukraine will buy gas from Russia this year - Mr Kobolev

Reuters cited Mr Andriy Kobolev the head of Ukrainian state-run energy firm Naftogaz as saying that Ukraine will return to buying gas from Russia in 2018, ending a more than two-year hiatus, as a result of a ruling by a Swedish arbitration court on its gas dispute with Moscow.

Mr Kobolev said that "From this year we are obliged to take a minimum volume (from Russia's Gazprom)," adding that Ukraine would continue buying gas from Europe also.

He said that "Gazprom must sell us gas at a price lower than the European one and we see that as positive."

Mr Kobolev did not say when Naftogaz would start buying supplies from Russia or what the exact volumes would be.

Source : Reuters
Chiddix
0
De G7 roept Rusland op opening van zaken te geven over de MH17. Men sluit zich aan bij Australie en Nederland. Het is 4 jaar geleden, dat de MH17 uit de lucht werd geschoten.
Lijkt mij beter dit te bespreken in een totaaloplossing dan eenzijdig het over de MH17 te hebben. Erkenning Krim bij Rusland en de sancties opheffen. Dan heb je ook nog Lugansk en Donetsk.
Waarschijnlijk zal Poetin genoegen nemen met de Krim en de opstandige provincies oproepen hun zelfstandigheid op te geven.
Als die stappen gezet zijn, zal Poetin een boekje open doen over de MH17, denk ik.
DeZwarteRidder
0
Verenigde Staten steunen leger Oekraïne met 170 miljoen euro

Gepubliceerd: 21 juli 2018 07:52 Laatste update: 21 juli 2018 09:05
De Verenigde Staten gaan 200 miljoen dollar (170 miljoen euro) geven aan Oekraïne, zodat dat land het leger kan versterken. Dat meldt het Amerikaanse ministerie van Defensie.

In de verklaring die het Pentagon gaf staat dat het geld onder meer bedoeld is voor trainingen, het verbeteren van beveiligde communicatiemiddelen en nachtkijkers. Op die manier moet het Oekraïense leger verder worden "opgebouwd".

Volgens het Amerikaanse ministerie van Defensie heeft de VS sinds 2014 al 1 miljard dollar (meer dan 850 miljoen euro) in het Oekraïense leger geïnvesteerd.

Wanneer het Oekraïense leger kan beschikken over de nieuwe apparatuur wordt op een later moment bekend gemaakt.

Kritiek

De financiële steun van de VS aan het Oekraïense leger komt krap een week nadat de Amerikaanse president Donald Trump zijn Russische collega Vladimir Poetin in Helsinki ontmoette. Trump kreeg vanuit eigen land veel kritiek op zijn optreden in Finland.

Trump kreeg onder meer het verwijt dat hij Poetin niet had gevraagd naar de eventuele inmengingen tijdens de Amerikaanse verkiezingen van 2016.

Rusland annexeerde in 2014 de Oekraïense Krim en werd daarna beschuldigd van het bewapenen van separatisten in het oosten van Oekraïne. Het Kremlin heeft die steun altijd ontkend.
Door: NU.nl
haas
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 21 jul 2018 om 09:25:


Verenigde Staten steunen leger Oekraïne met 170 miljoen euro

Gepubliceerd: 21 juli 2018 07:52 Laatste update: 21 juli 2018 09:05
De Verenigde Staten gaan 200 miljoen dollar (170 miljoen euro) geven aan Oekraïne, zodat dat land het leger kan versterken. Dat meldt het Amerikaanse ministerie van Defensie.

Rusland annexeerde in 2014 de Oekraïense Krim en werd daarna beschuldigd van het bewapenen van separatisten in het oosten van Oekraïne. Het Kremlin heeft die steun altijd ontkend.
Door: NU.nl

Dit soort steun lost niets op
wss is het beter het 8e wereldwonder toepassen: OVERLEG ?
Tussen WEST en Rusland overleg over oost-Oekraine

PS: en 'n streep zetten onder de verschillen tussen West en Rusland
De Krim is binnengehaald ,terwijl WEST de oost eu landen( 5 landen)+ de 3 kleintjes heeft "binnengehaald" ondanks de garantie van USA minister in 1990: NO INCH TO THE EAST, nadat overeenstemming was dat OOST duitsland mag fuseren met WEST Duitsland en lid van de navo is/blijft
Tom Riddle®
0
quote:

haas schreef op 21 jul 2018 om 09:47:


[...]
Dit soort steun lost niets op
wss is het beter het 8e wereldwonder toepassen: OVERLEG ?
Tussen WEST en Rusland overleg over oost-Oekraine

PS: en 'n streep zetten onder de verschillen tussen West en Rusland
De Krim is binnengehaald ,terwijl WEST de oost eu landen( 5 landen)+ de 3 kleintjes heeft "binnengehaald" ondanks de garantie van USA minister in 1990: NO INCH TO THE EAST, nadat overeenstemming was dat OOST duitsland mag fuseren met WEST Duitsland en lid van de navo is/blijft

Wanneer je het EP belt en je komt aan de telefoon in de wachtrij, hoor je deze muziek van Queen:

Listen all you people, come gather round
I gotta get me a game plan, gotta shake you to the ground
But just give me, huh, what I know is mine
People do you hear me, just gimme the sign
I want it all, I want it all, I want it all, and I want it now
I want it all, I want it all, I want it all, and I want it now
Mijn Vriend
0
quote:

haas schreef op 21 jul 2018 om 09:47:


[...]
Dit soort steun lost niets op
wss is het beter het 8e wereldwonder toepassen: OVERLEG ?
Tussen WEST en Rusland overleg over oost-Oekraine

PS: en 'n streep zetten onder de verschillen tussen West en Rusland
De Krim is binnengehaald ,terwijl WEST de oost eu landen( 5 landen)+ de 3 kleintjes heeft "binnengehaald" ondanks de garantie van USA minister in 1990: NO INCH TO THE EAST, nadat overeenstemming was dat OOST duitsland mag fuseren met WEST Duitsland en lid van de navo is/blijft


Natuurlijk lost het niets op, dat is ook het doel. De EU niet verder, en de VS een proxy oorlog ver van huis zo net op de grens van Rusland en (West) Europa, mooier kan zowat niet, zie ook het spel RISK. Om dezelfde reden is Noord Korea ook zo'n parel van de VS, en mocht Irak ook een puinhoop worden toen de VS naar energiezekerheid ging, en dat vacuüm na Gaddafi was ook een bewuste zet.

Niet dat een andere wereldmacht geen vieze spelletjes zou spelen, maar van "Goed" en "Kwaad" kan geen sprake zijn.
haas
0
tsja, Mijn Vriend,

is allemaal ver van USA: deze landen komen niet in USA tuin:
De Oekraine/Libie/Syrie-hinder komt in Europa (u weet wel DE EU: landje pik in OOST EU. En de Balkan willen ze nu ook hebben ?) en Georgie mss.............

PS: Maar wat er wel gebeurd in de achtertuin van USA (Midden en Zuid amerika)
doen ze niets: Zie venezuela etc.
Oja, Obama heeft destijds Cuba nog 'n zetje gegeven om te veranderen !!
PS: en ja ze hebben in WOII o.a. Europa bevrijdt
Mijn Vriend
0
quote:

haas schreef op 21 jul 2018 om 13:17:


tsja, Mijn Vriend,

is allemaal ver van USA: deze landen komen niet in USA tuin:
De Oekraine/Libie/Syrie-hinder komt in Europa (u weet wel DE EU: landje pik in OOST EU. En de Balkan willen ze nu ook hebben ?) en Georgie mss.............

PS: Maar wat er wel gebeurd in de achtertuin van USA (Midden en Zuid amerika)
doen ze niets: Zie venezuela etc.
Oja, Obama heeft destijds Cuba nog 'n zetje gegeven om te veranderen !!
PS: en ja ze hebben in WOII o.a. Europa bevrijdt


Idd, samen met de Russen, maar dat wordt gemakshalve wel eens selectief vergeten te vermelden. Neemt niet weg dat ik blij ben om ten westen van het ijzeren gordijn geboren te zijn, maar sinds +/-1990 is de VS meer een bully dan een leider die je wilt volgen.

Venezuela: Trump had daar wel plannen mee: www.theguardian.com/world/2017/aug/11...
,maar nu de VS weer genoeg olie en gas hebben, wat moeten ze ermee? Mss met een olieprijs van 100+ USD heeft het weer hun interesse.

Cuba, wel erg dichtbij de VS, zouden ze graag de regie over willen hebben, maar tegenwoordig te zwak om druk over te maken. Obama zag er USD in, Trump ziet liever vijanden en zit ook niet te wachten op nog meer Latino stemmers. Waarschuwing: de volgende link bevat redelijk betrouwbare feitelijke informatie en zou als een irritatie ervaren kunnen worden: www.pewresearch.org/fact-tank/2016/11...
haas
0
'n splinter uit het "verre"verleden:)
=========================================
In 1949 dreigden de Verenigde Staten met het intrekken van de Marshallhulp naar aanleiding van de politionele acties in Nederlands-Indië. Toen de Verenigde Staten in 1950 de Koreaanse Oorlog tegen het communisme begonnen, vroegen ze aan Nederland troepen te sturen. Toen Nederland dit weigerde, dreigde de VS opnieuw de Marshallhulp op te zeggen.

nl.wikipedia.org/wiki/Marshallplan

PS: Die noorlogse oorlog in Indonesie 1947-1950) heeft NL nog 3 miljard gekost. Terwijl het nederlandse volk nog o.a. met koffie op de bon zat
En begin jaren 50 er nog bijv. Adam vele gezinnen dagelijks op straat liepen zonder inkomn,werk, en geen huis
voda
0
Ukraine may raise household gas price rise - Mr Groysman

Reuters cited Prime Minister Mr Volodymyr Groysman as saying that Ukraine, which wants to resume cooperation with the International Monetary Fund, may need to increase household gas prices. Interfax Ukraine news agency quoted Groysman as saying during his trip to western Ukraine "You know that there are obligations that our gas prices will rise in conditions of rising global gas prices. I have been restraining this situation for a year. However, now there is a question of another increase. This requirement arose because we need to work with external borrowings."

Ukraine must raise gas prices to market levels in order to qualify for more aid under a USD 17.5 billion IMF program. It initially agreed to raise prices under a jointly agreed formula but has since postponed the increases a number of times.

Ukraine hasn't received any money from the IMF since April 2017 due to a slowdown in the pace of reforms. That has put the country in a more financially precarious situation as it must repay around $15 billion of foreign currency debt in the next two years.

Earlier this month the government extended a freeze on gas prices until at least September 1, reducing its prospects of securing more money from the IMF which is needed to keep its war-battered economy on a stable footing.

Source : Reuters
voda
0
US may explore and produce natural gas in Ukraine - Mr Bolton

Sputnik reported that the US President's Mr Donald Trump's National Security Advisor Mr John Bolton berated the EU for its attempts to "tie itself to Russian energy supplies" by supporting the Nord Stream 2 gas pipeline project. Mr Bolton has not ruled out that US energy companies may be interested in the exploration and production of natural gas in Ukraine. He said that the development of Ukraine's energy sector allows Kiev to produce gas in volumes which are approximately "sufficient" to meet "its own domestic need for natural gas."

Speaking after talks with Ukrainian Prime Minister Mr Volodymyr Groysman earlier this week, Mr Bolton slammed the EU for tying itself to Russian energy supplies and supporting the Nord Stream 2 gas pipeline. He said that "It's not just the economic significance of being heavily dependent on Russia for the supply of natural gas and petroleum, but the strategic significance of it as well."

He added that there are several solutions for the EU and Ukraine to reduce their dependency on Russian gas, including purchases of fuel from Israel or imports of liquefied natural gas (LNG) from the US.

Source : Sputnik
14.518 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 705 706 707 708 709 710 711 712 713 714 715 ... 722 723 724 725 726 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Markt vandaag

Wall Street eindigt beursweek positief

16 aug De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met duidelijke winsten de handel uitgegaan. De handelsvrees lee... 4

  Indices

  AEX 541,94 +1,33%
  EUR/USD 1,1090 0,00%
  Germany30^ 11.572,80 +1,40%
  Gold spot 1.513,56 0,00%
  LDN100-24h 7.128,94 0,00%
  NY-Nasdaq Composite 7.895,99 +1,67%
  US30# 25.919,27 +0,09%

  Stijgers

  Fugro
  +4,82%
  ForFar...
  +4,52%
  Heijmans
  +4,44%
  BAM
  +4,24%
  BESI
  +4,05%

  Dalers

  IMCD
  -15,13%
  ICT Group
  -3,28%
  Brunel
  -1,68%
  TKH
  -1,56%
  Alfen ...
  -1,16%

  Nieuws Forum Meer»

  (1)

  Leeser1959 op 18-aug-19 13:19
  (2)

  ljjls op 18-aug-19 13:18
  (36)

  morgen1 op 18-aug-19 10:15
  (4)

  rryn op 18-aug-19 10:11
  (8)

  Japio_ op 18-aug-19 09:44

  Column Forum Meer»

  (8)

  Noyby op 18-aug-19 12:45
  (151)

  san marco op 18-aug-19 11:32
  (10)

  morgen1 op 18-aug-19 10:42
  (18)

  Apekool op 16-aug-19 17:58
  (6)

  Makita op 16-aug-19 15:59