Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Wat is de waarde van uniQure?

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
7.073 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
rationeel
1
Kwam wel weer goed. Voor mij na een ZEER harde les.
Leren kost geld had mijn moeder mij gelukkig geleerd;)
streber
0
quote:

rationeel schreef op 5 sep 2019 om 18:35:


TA Scenarios:

Steun... 48,6... 50 MA week

43,52...50% retracement

41,61 GapZou je dit iets willen toelichten? Ik vind het wel interessant om iets te begrijpen van de TA kant.
rationeel
1
quote:

streber schreef op 6 sep 2019 om 16:00:


[...]
Zou je dit iets willen toelichten? Ik vind het wel interessant om iets te begrijpen van de TA kant.Zal ik vanavond doen. Eind koers van de dag en van de week.
colt
0
UniQure Announces Pricing of its Public Offering:
UniQure kondigt prijzen aan van zijn openbaar aanbod:
LEXINGTON, Mass. En AMSTERDAM, Nederland, 5 september 2019 (GLOBE NEWSWIRE) - uniQure NV (Nasdaq: QURE), een toonaangevend bedrijf voor gentherapie dat transformatieve therapieën voor patiënten met ernstige onvervulde medische behoeften promoot, heeft vandaag de prijs van zijn onderschreven openbare aanbieding van 4.891.305 van zijn gewone aandelen tegen een openbare aanbiedingsprijs van $ 46,00 per aandeel. De bruto-opbrengst van UniQure uit het aanbod, vóór aftrek van de acceptatiekortingen en commissies en geschatte aanbiedingskosten verschuldigd door UniQure, zal naar verwachting ongeveer $ 225 miljoen bedragen. Alle gewone aandelen die in het aanbod worden verkocht, worden door uniQure verkocht. Bovendien heeft uniQure de underwriters een optie van 30 dagen verleend om tot 733.695 extra gewone aandelen tegen de openbare aanbiedingsprijs te kopen, verminderd met underwritingkortingen en commissies.

Goldman Sachs & Co. LLC en SVB Leerink treden op als gezamenlijke book-running managers voor het aanbod. Stifel treedt ook op als book-running manager voor het aanbod. Cantor Fitzgerald & Co. en SunTrust Robinson Humphrey treden op als co-lead managers en HC Wainwright & Co. treedt op als co-manager voor het aanbod.

De hierboven beschreven effecten worden aangeboden door uniQure op basis van haar automatisch effectieve schapregistratieverklaring op formulier S-3 (File No. 333-225636), gedeponeerd bij de Securities Exchange Commission (de "SEC") op 14 juni 2018. Een voorlopige supplement van het prospectus en bijbehorend prospectus met betrekking tot het aanbod werd gedeponeerd bij de SEC en een definitief supplement van het prospectus en het bijbehorende prospectus met betrekking tot dit aanbod zullen worden ingediend bij de SEC. Het voorlopige prospectustoeslag en het bijbehorende prospectus is beschikbaar, en het definitieve prospectustoeslag en het bijbehorende prospectus zullen gratis beschikbaar zijn op de website van de SEC op www.sec.gov. Indien beschikbaar, kunnen kopieën van het definitieve prospectussupplement en het bijbehorende prospectus met betrekking tot het aanbod worden verkregen bij Goldman Sachs & Co. LLC, Prospectus Department, 200 West Street, New York, NY 10282, telefoon: 1-866-471-2526, fax: 212-902-9316 of door een e-mail te sturen naar Prospectus-ny@ny.email.gs.com, SVB Leerink LLC, Attention : Syndicate Department, One Federal Street, 37th Floor, Boston, MA 02110, telefonisch op (800) 808-7525 ext. 6132 of per e-mail op syndicate@svbleerink.com, en Stifel, Nicolaus & Company, Incorporated, Attention: Syndicate, One Montgomery Street, Suite 3700, San Francisco, CA 94104, telefonisch op (415) 364-2720 of per e-mail opsyndprospectus@stifel.com .

Dit persbericht vormt geen aanbod tot verkoop of de uitnodiging tot een aanbod om deze effecten te kopen, noch zal er enige verkoop van deze effecten zijn in enige staat of ander rechtsgebied waarin een dergelijk aanbod, verzoek of verkoop onwettig zou zijn voorafgaand aan registratie of kwalificatie onder de effectenwetgeving van een dergelijke staat of een ander rechtsgebied. Elke aanbieding, of helemaal niet, zal alleen worden gedaan door middel van het prospectussupplement en het bijbehorende prospectus dat deel uitmaakt van de effectieve registratieverklaring.

Over uniQure

uniQure maakt de belofte van gentherapie waar - afzonderlijke behandelingen met mogelijk curatieve resultaten. We maken gebruik van ons modulaire en gevalideerde technologieplatform om snel een pijplijn van gepatenteerde gentherapieën te ontwikkelen voor de behandeling van patiënten met hemofilie B, hemofilie A, de ziekte van Huntington, de ziekte van Fabry, spinocerebellaire ataxie type 3 en andere ziekten.

Toekomstgerichte verklaring

Dit persbericht bevat bepaalde verklaringen die toekomstgericht zijn in de zin van artikel 27a van de Securities Act van 1933, zoals gewijzigd, en die risico's en onzekerheden met zich meebrengen. Deze verklaringen omvatten, zonder beperking, verklaringen met betrekking tot onze verwachtingen van marktomstandigheden, de tevredenheid van gebruikelijke sluitingsvoorwaarden met betrekking tot het openbaar aanbod, en andere verklaringen met de woorden "kan", "zal", "voornemens" en soortgelijke uitdrukkingen (zoals evenals andere woorden of uitdrukkingen die verwijzen naar toekomstige gebeurtenissen, voorwaarden of omstandigheden), die toekomstgerichte verklaringen vormen en zijn bedoeld. De feitelijke resultaten kunnen wezenlijk verschillen van de resultaten die in dergelijke toekomstgerichte verklaringen worden aangegeven als gevolg van verschillende belangrijke factoren, waaronder:

uniQure Contacten

Voor beleggers
DAGEVOS
0
Omzet vandaag na 2 uurtjes handel al 1,3miljoen. Zij gaan als broodjes over de toonbank?
streber
0
quote:

rationeel schreef op 6 sep 2019 om 16:54:


[...]

Zal ik vanavond doen. Eind koers van de dag en van de week.

Aardig van je, dank je.
harvester
0
quote:

DAGEVOS schreef op 6 sep 2019 om 17:22:


Omzet vandaag na 2 uurtjes handel al 1,3miljoen. Zij gaan als broodjes over de toonbank?


volgens mij was er veel belangstelling om te investeren, want een echte aanleiding voor de emissie zag ik niet tenzij Uniqure graag veel meer wil doen dan zij eerder dachten.
Ze konden volgens de laatste berichten nog jaren vooruit met de cash.

Ik vermoed ook dat de grote aandeelhouders druk hebben uitgeoefend om een groter belang te krijgen.
DeZwarteRidder
0
quote:

harvester schreef op 6 sep 2019 om 22:52:


[...]
volgens mij was er veel belangstelling om te investeren, want een echte aanleiding voor de emissie zag ik niet tenzij Uniqure graag veel meer wil doen dan zij eerder dachten.
Ze konden volgens de laatste berichten nog jaren vooruit met de cash.

Ik vermoed ook dat de grote aandeelhouders druk hebben uitgeoefend om een groter belang te krijgen.

De enige reden om geld op te halen is de angst voor een grote koersdaling.

Het gaat gewoon veel minder goed met de verschillende fases dan gehoopt en verwacht.
rationeel
1
TA: Technische Analyse. Wat is dat eigenlijk?

TA is de neerslag van het gedrag van een aandeel gedurende een bepaalde periode.

Dus gedurende een maand, een week, een dag , een minuut, enz.
We noemen ze maandgrafiek, weekgrafiek, enz.

In een zgn CANDLE, kaars wordt weergegeven hoe het aandeel zich in die betreffende periode heeft gedragen.
Concreet: De beginkoers; openings koers, de eindkoers; slotkoers, de hoogst koers en de laagste koers.
Aan een candle zie je dus het hele verloop in die betreffende perode.
Zo heeft een maand grafiek dus 12 candles per jaar en een dag grafiek 52 enz.

Wat zien we nog meer in de grafiek.

Lijnen die golven. Deze lijnen geven de gemiddelden weer. Die gemiddelden hoeven we niet zelf uit te rekenen, maar krijgen we kant en klaar aangeboden.

We noemen ze MA,s. De meest gebruikte zijn de 20MA...De 50MA en de 100MA
In feite is die keuze willekeurig, maar aangezien ze het meest gebruikt zijn, en daarmee voor vergelijkbaarheid zorgen, een soort standaard.

Het aandeel kan zich boven de MA lijn bevinden, of er onder. In het eerste geval spreken we van een uptrend en in het tweede geval van een downtrend.

Welke lijnen zijn er nog meer te zien in de grafiek.

Rechte lijnen. Een deel van deze lijnen is standaard toepasbaar. Zij leveren een serie op een bepaalde procentuele afstand van elkaar gelegen lijnen. De zgn Fibonacci lijnen.

De volgende soort zijn de lijnen die je zelf intekent, op de plaatsen waar weerstand cq steun verwacht wordt.

Zoals bekend zijn er 2 punten nodig voor een rechte lijn. Een weerstandslijn kies je zodanig dat er veel punten op diezelfde lijn liggen. Dat wil nl zeggen dat op die punten het aandeel moeite had om er doorheen omhoog te gaan of omgekeerd tegengehouden werd om lager te zakken.
Hoe meer punten op de lijn, hoe groter de weerstand, cq steun is geweest op die hoogte.

Wat gebruiken we nog meer? Er zijn een grote hoeveelheid indicatoren. Je kunt ze ook nog zelf maken. Mijn motto is hoe simpeler hoe handiger in gebruik.
Eenvoud als kenmerk van het ware.

Maar als je pas begint kun je ze natuurlijk uitproberen, en kijken of jij er mee uit de voeten kunt.

IK werk zelf graag met de RSI. Dat is een indicator die aangeeft oa. of het aandeel overbought is OB, of oversold, OS.

Dit voor zover de theorie. De analyse van het STOUTE aandeel volgt nog.
pim f
1
quote:

DeZwarteRidder schreef op 7 sep 2019 om 00:06:


[...]
De enige reden om geld op te halen is de angst voor een grote koersdaling.

Het gaat gewoon veel minder goed met de verschillende fases dan gehoopt en verwacht.

Uiteraard ben je aan het stoken, maar het ZOU een goede verklaring KUNNEN zijn. Ik was op €65 weer ingestapt en deze daling begint pijn te doen.

De PR naar beleggers vind ik persoonlijk niet zo sterk bij Uniqure, een bedrijf dat een paar miljard waard is was
rationeel
1
TA van UNIQURE:

Beginnen we met de MAAND grafiek. Wat kunnen we daar zien.

De laagste koers was 4,72........ 1 mei 2017
De hoogste koers was 82,49......1 juni 2019

Vanaf 1 september 2017 bewoog het aandeel zich in de uptrend, boven MA20, en bleef daarin onafgebroken tot en met vandaag.

Het aandeel heeft 2 keer een grotere daling meegemaakt.

1 november 2018 en 3 september 2019 In beide gevallen bleef het aandeel in de uptrend.

Het aandeel nadert nu het 50% retracement niveau....43,52 en de MA20 ...42,17.

Wanneer de huidige daling boven de MA20 blijft, dat weten we aan het einde van deze maand, dan zien we een mooie grafiek langdurig in de uptrend.

Mijn voorspelling zou dan zijn terug naar de top.

Voor zover de maandgrafiek. De andere volgen nog.
rationeel
1
De gegeven getallen, zijn zoals ze in de grafiek die ik bekijk worden weergeven, maar geven niet de mate van nauwkeurigheid die zou ontstaan, als IK de getallen waarop ze gebaseerd zijn ZELF had kunnen invullen. Dat kon bij de software van ALEX gemakkelijk. Ik heb tot nog toe zulke gemakkelijk hanteerbare software niet kunnen vinden.
Verandering houdt niet zelden GEEN verbetering in, maar wel een beter??? verdienmodel voor de uitgever, waar je afhankelijk van bent.
rationeel
1
De WEEK grafiek:

Wat levert deze grafiek voor aanvullende informatie:

In deze grafiek zijn zowel de MA20...50...en 100 te zien.

Het aandeel is op 44,48 gesloten.

MA 20......63,73
MA50.......48,49
MA 100...37,72

Informatie over de MA 100 is, dat deze bij de eerste grote daling de rol speelde van steun.
16 october 2017 op 9,47.

MA100 nu inmiddels gestegen naar 37,72 is dus nog een eventuele volgende steun.

Kijken we omhoog, dan zijn de MA 50 en de MA 20 nu weerstanden geworden.

Evenals de lijnen die weerstanden geworden zijn.

De eerste die wij tegenkomen is de MA50 op 48,49.

Wat zien wij nog meer:

De gap op 41,61 is minder groot geworden, met een laagste koers van het aandeel op 43,75.

De RSI levert een beeld van een soort steun.

42,44 is een steunlijn?

Mijn voorspelling op basis van de gegevens, die ik in deze grafiek zie, zou zijn we naderen de onderkant, de ...voorlopige???bodem.

Volgende grafiek volgt nog.
rationeel
1
De DAG grafiek:

Hier valt op dat de RSI met een waarde van 23,23 Oversold staat.

Kijken we omhoog naar de MA 's

MA100..... 63,28
MA50........62,44
MA20........54,24

Dit zijn nu dus weerstanden geworden.

De weerstandslijnen, gaan we nauwkeuriger bekijken in de 4 uurs grafiek:

Steun op 44,48...

Weerstand op 47,66...49,93...52...enz.

Hoop doet leven.

Veel naar grafieken kijken als het je boeit.
Veel informatie kun je bekijken op internet.

Veel inzicht geeft de klassieker:

Technical Analysis of the Financial Markets van John J. Murphy.
harvester
0
quote:

pim f schreef op 7 sep 2019 om 11:41:


[...]
Uiteraard ben je aan het stoken, maar het ZOU een goede verklaring KUNNEN zijn. Ik was op €65 weer ingestapt en deze daling begint pijn te doen.

De PR naar beleggers vind ik persoonlijk niet zo sterk bij Uniqure, een bedrijf dat een paar miljard waard is was


Als het goed gaat in de research wil je meer geld hebben om sneller zelfstandig door te gaan.
Dat klinkt mij meer logischer na de laatste berichtgeving.
DeZwarteRidder
0
quote:

harvester schreef op 7 sep 2019 om 18:49:


[...]
Als het goed gaat in de research wil je meer geld hebben om sneller zelfstandig door te gaan.
Dat klinkt mij meer logischer na de laatste berichtgeving.

NOG meer geld.....!!!???

Waar halen ze de testpersonen en het personeel vandaan...???
streber
0
@rationeel, je bent geweldig! Bedankt voor je uitleg, ik ga kijken of ik het me een beetje eigen kan maken, die technische analyse.
Ik wens je een prettig weekend!
DAGEVOS
0
Allemaal veronderstellingen die geponeerd worden over de emissie. Het management zal er een goede reden voor hebben en dat zal de toekomst uitwijzen. Deze dip voelt misschien niet prettig na de koers van rond de 80€ maar eind goed al goed. Geduld is het sleutelwoord. Ik zat al in dit bedrijf sinds AMT en zij nog op de NPEX stonden voor rond 40cent als ik mij goed herinner. Het is biotech he. Grote fluctuaties. Ik laat mij graag weer verrassen.
Prof. Dollar
0
Corporate Presentation (versie september) uniqure.com/Corporate%20Presentation%...

Wat maken we eruit op:
Eerste behandeling Huntington voor het einde van dit jaar. Volgend jaar de eerste data. Presentatie data Hemofilie B eind volgend jaar. Aanvraag marktgoedkeuring over anderhalf / twee jaar. IND Hemofilie A pas volgend jaar. Ben benieuwd of ze volgend jaar nog toekomen aan start toediening.
Prof. Dollar
0
Biomarin heeft een update van haar hemofilie A fase 3 programma gegeven. De trendlijn lijkt in het voordeel van QURE te spreken, want de expressie is zichtbaar dalende. Ook de enorme spreiding tussen patiënten valt op. In de studie hebben ze steroïden gebruikt. 75% zag het Alanine Aminotransferase (ALT) toenemen en 58% van hen verloor factor 8 expressie.
Bijlage:
7.073 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Markt vandaag

Dow Jones gaat door de 28.000 punten

15 nov De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn vrijdag met nieuwe records gesloten. De toonaangevende Dow-Jonesindex g... 10

  Indices

  AEX 596,99 +0,29%
  EUR/USD 1,1056 +0,04%
  Germany30^ 13.266,60 +0,19%
  Gold spot 1.467,63 +0,08%
  LDN100-24h 7.312,12 0,00%
  NY-Nasdaq Composite 8.540,83 +0,73%
  US30# 27.997,85 +0,02%

  Stijgers

  Kiadis...
  +13,39%
  Boskalis
  +3,60%
  BESI
  +3,37%
  ASMI
  +2,76%
  TKH
  +2,55%

  Dalers

  OCI
  -4,59%
  Nedap
  -2,64%
  Alfen ...
  -2,41%
  Sif Ho...
  -1,56%
  ForFar...
  -1,38%