Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Thrombogenics

48 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 ffff 17 augustus 2006 12:25
    Yves,

    Kijk voor de aardigheid ook eens naar Galapagos, waar ze ook zo enthousiast over waren. Dat hobbelt weer aardig achteruit. Zal er niet beter op worden als Galapagos toch weer met een nieuwe kapitaalsverhoging komt.

    Thrombogenics werd ook in de markt gezet door KBC. Kreeg van KBC mooie aanbevelingsbrief. Het leek wel weer de jaren 1996, 1997 de jaren van Pharming, Crucell, Innogenetics. Als je ze alle drie genomen had, sta je nu tien jaar later op verlies....

    Peter
  2. guyvg1 17 augustus 2006 17:45
    quote:

    ffff schreef:

    Oer Belgische!

    Yves, mij vangen ze niet meer.....

    KBC en Biotech...dat is niet de beste combinatie...

    Peter
    Yves en Peter,

    ik zit er in vanaf de IPO in juni aan 4.50, ik kocht omdat er weinig belangstelling was, zodat de uitgifteprijs aan de onderkant van de vork lag.

    Ik heb vandaag de uitgebreide KBC-analyse doorgelezen (27 blz in het engels.)

    Ze hebben beloftevolle moleculen vooral voor hart- en bloedvaten.

    MICROSPLASMIN kan uitgroeien tot een blockbuster tegen bloedklonters én oogafwijkingen, maar -en hier kan ik het standpunt van Peter begrijpen- het wordt niet voor 2012 op de markt verwacht, huidig slaagpercentage: 30%

    STAPHYLOKINASE start nu in fase 3 en helpt bij hartinfarcten, de opbrengst kan starten eind 2008, maar dit is geen blockbuster.

    De huidige royalties zijn op 01/07/2006 gestopt en het management verwacht dat de cash van 44 miljoen euro toereikend is.

    De som der delen geeft een huidige waarde van 8 euro per aandeel volgens analist Van Vaeck/KBC.

    Mijn ervaring mat biotech wijst op ruime overschrijding van het tijdspad ( zie maar Crucell, Pharming en Innogenetics), zodat beleggers periodes van euforie afwisselen met depressies.

    Besluit: ik verkoop het aandeel TG nog niet, minus de cash betaal je amper 3 euro, in totaal zijn er +- 22.8 miljoen stuks aandelen.

    mvg
    guy

  3. forum rang 7 ffff 17 augustus 2006 18:34
    Guy,

    Natuurijk heb ik me er ook in verdiept. De grote plus van Thrombogenetics is de baas en oprichter: Prof.... Ik ben even zijn naam kwijt. Die man ligt met zijn wetenschappelijk werk aan de basis van een zeer succesvol produkt dat hij blijkbaar overgedaan heeft aan de Amerikaanse farma-industrie die daar gruwelijk veel geld mee verdiend hebben. Had hij, altijd alchteraf gezien en gesproken, beter zelf in eigen hand kunnen houden, denk je dan. Maar goed: Mijn nuchtere verstand zegt dan weer dat als hij nu opnieuw echt een beloftevol produkt zou kunnen creëren die farma-industrie in de rij zouden staan om hem te financieren. Die hele kapitaalsophaling is een hele moeizame onderneming geweest. Ik heb dat allemaal bewaard. Vreemd denk ik dan: Mensen die er veel meer verstand als ik van hebben hadden dat toch gewoon uit de markt gehaald. Of eigenlijk nog veel logischer: die hele IPO had er gewoon niet hoeven te komen; ze geven hem ruim voldoende werkkapitaal om aan zijn project te werken. De eerste winst heb je dan al in de pocket: Al die gigantische kosten die met een IPO gepaard gaan. Want de banken, de begeleiders, maar ook Commissie voor Bankwezen en momenteel de beurs Euronext moeten allemaal betaald worden en dan is er nog niets verdiend. AL die kosten had je kunnen vermijden als je "onderhands" met de professor de zaak had beklonken. Nu houdt hij privé ook ongeveer 60 procent van de aandelen vast.

    Dus blijkbaar is er enorm veel reserve. En het is weer het oude liedje: Als er toch heel veel risico is, dan zijn wij gewone beleggers wel weer goed om jaren lang geld te fourneren in de hoop dat het wellicht een goed produkt wordt. En wat dat goede produkt betreft; Laat je niet gek maken: Bij Pharming was het tegen de ziekte van Pompe en werd een hele grote flop; bij Isotis waren het revolutionaire eigen kraakbeencellen die kraakbeen gaan vormen en het werd alweer een grote gigantische flop en bij Crucell liep het jaren en jaren zwaar tegen. Bij Innogenetics zouden ze het wereldprodukt tegen Hepatitis C vinden: het is volledig geschrapt, wegens evenveel effect als dat je een dropje opeet. Bij Galapagos, nog maar half jaar geleden op de beurs gezet, kwamen ze na twee maanden na de IPO al vertellen dat één van de drie terreinen waar ze op zouden gaan werken al weer volledig verlaten werden. Precies als bij Isotis dacht ik bij mijzelf. Of zoals bij Pharming: die gaan ook door met het tweede, derde produkt, nadat ze het eerste aan de Amerikanen verloren.

    Neen, ik steek mijn nek niet meer uit, maar ik gun jullie alles!

    Peter
  4. forum rang 7 trab33 17 augustus 2006 22:28
    k'vind het mooi dat blaren zitten toch leerzaam is
    maar alles slikken wat ze beloven is toch wat goed gelovig zijn zeker bij pharma-bedrijven
    investeren in tech-bedrijven is ook al iets dat zo voorbij gestreefd is
    bij ertsen moet men op goed geluk af ritjes maken ,geef mij maar de voedings sector voor de lange termijn
    als je ziet dat bijv Delhaize een + van 25% winst boekt in zelfde kwartaal vergeleken met jaar eerder en met de warme zomer het volgende kwartaal nog beter zal zijn en de koers nauwelijks beweegt dan vraag ik mij af of dit geen kansen biedt
    Duvel Moortgat die ongemerkt de omzet verdubbelt en de Amerikanen die zich ook al geroepen voelen een wat sterker biertje te drinken zal hier zeker een handje toe bijdragen en zo zijn er nog zovele parels
    dan vraag ik mij af waarom onnodige risico's te nemen

  5. [verwijderd] 18 augustus 2006 09:51
    Galapagos heeft inderdaad 1 terrein geschrapt, maar is heel goed bezig met de andere 2 terreinen. Vooral de deal met GSK is veelzeggend. Volgens mij heeft de CEO, Onno van der Stolpe, ook aangegeven dat er de komende 2 jaar nog 2 van zulke deals zullen volgen.

    De koers is in mijn ogen veel te weinig gestegen op dat bericht. Die deal kan gewoon 150 mln aan omzet gaan opleveren (met GSK). Tuurlijk moet het bedrijf nog veel investeren en moet er nog geld uit de markt komen, maar de potentie tot een heel erg mooi aandeel is er zeker.

    Over Trombogenics: de verhalen zijn bemoedigend en de analist concludeert dat er deze maand nog mooi nieuws zit aan te komen over Microplasmin, dat momenteel in de fase IIA-ontwikkeling zit, voor de behandeling van oogproblemen en tromboseziektes.

    Ik heb ook maar een plukje opgepikt. Kijk uit naar de resultaten van de studie..
  6. guyvg1 18 augustus 2006 09:55
    Ik heb vanmorgen verkocht met een mooie winst.
    De argumenten van Peter hebben mij mee overtuigd.
    Het is merkwaardig dat het management juist voor de IPO zo vlot akkoord ging met een verlaging van de prijsvork en dat de stichter, professor Collen, vrijwillig een pakket aandelen in overshoe afstond aan de IPO-prijs van 4.50 euro.

    Biotech-aandelen vragen zoveel geduld van de belegger dat de kans groot is dat de koers de volgende maanden en jaren afbrokkelt wegens gebrek aan nieuws en belangstelling.

    mvg
    guy
  7. forum rang 7 ffff 18 augustus 2006 11:08
    Mensen,

    Voor een goed begrip: Ik ben ervan overtuigd dat dit aardige TRADE-aandelen zijn. Thrombogenics is alweer het zoveelste mooie voorbeeld. Maar nog maar drie maanden geleden stonden dit soort postings over Galapagos ook hier in de KK en ondertussen duvelde het gewoon weer flink achteruit. Opletten als over een maandje Galapagos weer met een kapitaalsverhoging op de proppen komt. Pak je ze volgens mij weer op voor 7,5 Euro.

    Guy en Yves,

    Ik heb een flauw vermoeden dat jullie ook uit België komen. Koop vandaag nou eens de TIJD. Daar staat vandaag het paginagrote(!!!) artikel in over TIEN jaar Innogenetics. Het lijkt wel of ze gisteren hier in de KK op een idee zijn gebracht.
    Kortom huilen! Zelfde nu op dit moment Pharming: Prachtig natuurlijk al die verhalen over EMEA. Ik zal blij zijn dat ik na veel jaren Pharming eindelijk eens tegen een redelijke prijs kan ....lozen.

    Dan: Diatos. Yves, ook weer een voorbeeld van een hele grote zware biotech flop in België twee maand geleden nog maar. Ik weet dat jij een echte trader bent, dus voor jou zijn dit soort aandelen ideaal om er "ritjes" mee te maken.

    Maar voor de lange termijn belegger: Zoals ik al zo vaak hier eerlijk zei: Mij vangen ze niet meer. Ik steek mijn geld veel liever in UCB, BAyer, Sanofi-Aventis, Merck KGaA, Solvay.

    Peter

  8. forum rang 7 ffff 18 augustus 2006 11:46
    Yves,

    Even onder elkaar: Je moet eens goed bestuderen waar die nieuwe introducties allemaal voor zijn;

    degustatie van wijn
    wijkverpleging
    babykleding
    het PROMOTEN van nieuwe beursintroducties

    IK BEN MIJ ROT GESCHROKKEN.

    Als je de nonsens ziet waarvoor ze allemaal weer geld willen ophalen dan denk je toch: de beurzen staan weer veel te hoog.

    Peter
48 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 911,42 -0,05%
EUR/USD 1,0793 +0,03%
FTSE 100 8.426,91 +0,14%
Germany40^ 18.713,90 -0,15%
Gold spot 2.343,54 +0,29%
NY-Nasdaq Composite 16.388,24 +0,29%

Stijgers

JUST E...
+6,65%
OCI
+4,47%
BAM
+4,12%
Alfen ...
+4,07%
EBUSCO...
+3,48%

Dalers

VIVORY...
-3,77%
ASR Ne...
-2,70%
IMCD
-2,64%
NN Group
-1,88%
CTP
-1,67%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links