Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Turkije

1.911 Posts
Pagina: «« 1 ... 51 52 53 54 55 ... 96 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Vlasbekje 27 juli 2016 20:02
    Kolonisten van Ankar

    In den beginne was er de Brexit. Een moeilijk te overtreffen daad van verzet, wars van economisch eigenbelang. Een volk dat voor EU subsidies en Europese idealen zwicht, verliest meer door open grenzen, dan dooft het licht.

    Alleen uittreding in Bad Standing zou de Brexit kunnen evenaren.

    Vervolgens was er de mislukte coup en de geslaagde democratische staatsgreep in Turkije. Dankzij de Turkse president staat herinvoering van de doodstraf weer op de politieke agenda. Eens het summum van rechtvaardigheid thans een schoolvoorbeeld van een zinkend cultuurgoed: alleen nog toegepast in criminele kringen.

    Herinvoering van de doodstraf hier ten lande zou een door velen vermaledijd referendum over een Nexit overbodig maken, zeker indien deze met terugwerkende kracht wordt ingevoerd. Te denken valt aan de moordenaars van Fortuyn en Van Gogh. Een rimpelloze introductie is van het grootste belang om verwijten dat de verkeerde is terechtgesteld te voorkomen. Als tegemoetkoming aan de tegenstanders van de doodstraf zou men per executie 10 extra asielzoeker gezinnen kunnen toelaten die niets van vervolging te vrezen hebben. Maar dit terzijde.

    De toegenomen spanningen binnen de Turkse gemeenschap in Nederland kunnen niet worden opgelost door een hoorzitting in de Tweede Kamer na het zomerreces, maar zullen pas verminderen door actieve repatriëring van de Kolonisten van Ankar. Ook uitruil met in Turkije verblijvende vluchtelingen, behoort tot de mogelijkheden.
  2. forum rang 10 rationeel 28 juli 2016 13:33
    Twee hoge generaals in het Turkse leger hebben hun ontslag ingediend als protest tegen de grote zuiveringsacties die in alle lagen van de Turkse samenleving plaatsvinden. President Reçep Tayyip Erdogan heeft deze schoonmaakacties uitgevoerd naar aanleiding van de mislukte coup.

    De twee generaals zijn volgens Al Jazeera onderdeel van de Hoge Militaire Raad, die in totaal uit vier man bestaat. Zij zouden vandaag bijeen komen om te praten over grote reorganisaties binnen het leger.

    Het tweetal is het niet eens met het ontslag van 1.223 officieren uit het leger. Onder hen bevinden zich 87 generaals. Zij zouden volgens Erdogan allemaal medeplichtig zijn aan de mislukte coup van 15 juli.

    Erdogan sloot gisteren nog een groot aantal media-organisaties. Ook zij zouden niet in het belang van het land gehandeld hebben ten tijde van de coup.
  3. [verwijderd] 28 juli 2016 13:48
    ANKARA - Turkije dreigt de Europese Unie met een crisis als Cyprus volgend jaar juli het roterend EU-voorzitterschap overneemt.
    Turkije erkent EU-land Cyprus niet, maar zou met het land moeten onderhandelen over toetreding tot de EU.

    Onbespreekbaar, waarschuwde minister Ahmet Davutoglu (Buitenlandse Zaken) woensdag tegen persbureau Anatolia. ''Onze relatie met de EU komt dan op een vriespunt.''

    Hij eist snel een oplossing voor het verdeelde Cyprus. Het zuiden is toegetreden tot de EU. Noord-Cyprus wordt alleen erkend door Turkije.

    www.nu.nl/buitenland/2564400/turkije-...

    2 Dagen voor de coup!!!
  4. [verwijderd] 28 juli 2016 14:12
    Einde vluchtelingendeal?

    Turkey recalls officials from Greek islands

    TAGS:Migration

    Turkish officials stationed on Greek islands overlooking the implementation of a migrant relocation deal between the European Union and Turkey were ordered to return to Turkey a week ago, sources said.

    According to the sources, Turkish authorities informed their Greek counterparts that the officials were being recalled from eastern Aegean islands because their passports had expired, but that they were expected to return or be replaced.

    An official at the Citizens’ Protection Ministry said that Turkey notified Greek authorities a few days ago.

    Meanwhile, the Greek government recognized delays in the processing of asylum applications filed by migrants stranded on the islands.

    www.ekathimerini.com/210804/article/e...
  5. [verwijderd] 28 juli 2016 14:18
    De lange arm van Erdo.

    Report: Tourist arrested in Croatia on Turkey terror warrant
    Published July 28, 2016 Associated Press
    Facebook0 Twitter0 Email Print
    ZAGREB, Croatia – Croatia's state news agency says police have arrested a German tourist who was vacationing on the country's Adriatic coast and is wanted by Turkey on terrorism charges.

    The HINA news agency said Thursday Croatian special troops detained the 52-year-old man near the coastal town of Omis where he was on holiday with his family.

    Croatian police confirmed to the Associated Press that they have arrested a German citizen on an Interpol warrant, but refused to reveal any other details.

    HINA says the man arrived several days ago from Cologne, Germany. It says he is wanted by Turkey for allegedly taking part in several terrorist attacks in 1989-2001.

    The agency adds the man claims he has not visited Turkey for 25 years and is opposed to extradition.

    www.foxnews.com/world/2016/07/28/repo...
  6. whammy 28 juli 2016 14:32
    quote:

    Geniet schreef op 28 juli 2016 14:12:

    Einde vluchtelingendeal?

    According to the sources, Turkish authorities informed their Greek counterparts that the officials were being recalled from eastern Aegean islands because their passports had expired, but that they were expected to return or be replaced.

    An official at the Citizens’ Protection Ministry said that Turkey notified Greek authorities a few days ago.

    Meanwhile, the Greek government recognized delays in the processing of asylum applications filed by migrants stranded on the islands.

    Wie het nog begrijpt mag het zeggen
    22 juli 2016
    1) BRUSSEL (ANP) - Griekenland krijgt 82,6 miljoen euro uit Brussel voor medische hulp, dringende huisvesting en transportmiddelen voor asielzoekers. De Europese Commissie maakte dit vrijdag bekend. Sinds begin 2015 heeft de commissie totaal 345 miljoen euro aan Griekenland beschikbaar gesteld als steun voor de vluchtelingencrisis.
    Van de 82,6 miljoen gaat 24,2 naar het Griekse ministerie van Volksgezondheid voor eerstelijns gezondheidszorg in de vluchtelingencentra. Ook moet het geld worden aangewend voor het monitoren van epidemieën.
    Het ministerie van Defensie krijgt 52,2 miljoen voor tijdelijke opvang, huisvesting, catering en transport en 6 miljoen ter ondersteuning van de ‘hotspots’, de centra voor de eerste opvang van vluchtelingen. Hier worden de mensen geselecteerd die aanspraak kunnen maken op de vluchtelingenstatus.
    2) vandaag om 14:11.00 uur bekend gemaakt Europese Commissie:
    BRUSSEL (ANP) - Voor verbetering van de situatie van Syrische vluchtelingen in Turkije heeft de Europese Commissie donderdag ruim 1,4 miljard euro beschikbaar gesteld. Daarnaast is voor 79 miljoen euro aan contracten gesloten met hulporganisaties die Syriërs bijstaan.
    Daarmee is ruim 2,15 miljard van de 3 miljard gemobiliseerd die de EU in maart toezegde om gevluchte Syriërs in Turkije te helpen, in ruil voor het tegenhouden en terugnemen van vluchtelingen. Het geld gaat onder meer naar onderwijs en gezondheidszorg dat Turkije verzorgt in tien provincies, naar zogenoemde gastgemeenschappen en naar tal van humanitaire projecten, aldus Brussel. Turkije herbergt meer dan 2,5 miljoen Syrische vluchtelingen.
    De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft herhaaldelijk gezegd dat de EU haar financiële beloften niet nakomt. De Europese Commissie weerspreekt dat.
    Overigens is van de vrijgemaakte 2,15 miljard pas 105 miljoen euro daadwerkelijk uitgekeerd. De Europese Commissie benadrukt keer op keer dat de fondsen niet zijn bedoeld voor Turkije, maar voor de Syrische vluchtelingen. Naast de 3 miljard - voor dit en volgend jaar - heeft de EU voor de periode daarna eenzelfde bedrag toegezegd.
    Versnelling van de onderhandelingen over Turkse toetreding tot de EU en visumvrij reizen voor Turken maken ook deel uit van de vluchtelingendeal. De maatregelen die de Turkse regering nam na de mislukte staatsgreep maken dit moeilijker. Het dagelijks bestuur van de EU sprak donderdag opnieuw zorgen uit over de arrestaties van journalisten en sluiting van mediabedrijven in Turkije. ,,Het recht op een eerlijk proces is extreem belangrijk'', zei een commissiewoordvoerder.

  7. [verwijderd] 28 juli 2016 18:25
    Turken protesteren, willen Amerikaanse basis Incirlik dicht, hier liggen kernwapens.

    Pepperman
    ?@pepperm4n
    islamists rallying right now in Adana for asking closing of Incirlik airbase.

    Live beelden op periscope.

    www.periscope.tv/w/1zqKVzNXAwWKB

    Pepperman ?@pepperm4n 14 min.14 minuten geleden Vertaling bekijken
    let's play a game : how many womens do u spot on the rally xD
    2 retweets 3 vind-ik-leuks
    Beantwoorden Retweeten 2
    Leuk 3
    Meer
    Pepperman ?@pepperm4n 15 min.15 minuten geleden
    they are walking towards Incirlik. ofc they wont be able to cross. if they were kurds, they would have been beated & gassed long time ago
    3 retweets 1 vind-ik-leuk
    Beantwoorden Retweeten 3
    Leuk 1
    Meer
    Pepperman ?@pepperm4n 16 min.16 minuten geleden
    "death to USA, death to Israel" "israel murderers" "allah akhbar" are used by the protesters.
    3 retweets 1 vind-ik-leuk
    Beantwoorden Retweeten 3
    Leuk 1
    Meer
    Pepperman ?@pepperm4n 17 min.17 minuten geleden
    closing Incirlik would be the best thing that could happen to Kurds in 2016. please make this happen
    4 retweets 4 vind-ik-leuks
    Beantwoorden Retweeten 4
    Leuk 4
    Meer
    Pepperman ?@pepperm4n 18 min.18 minuten geleden
    islamists rallying right now in Adana for asking closing of Incirlik airbase.
  8. forum rang 10 voda 28 juli 2016 19:32
    Erdogan wil bevel over leger en inlichtingendienst

    Recep Tayyip Erdogan wil de gewapende strijdkrachten en de inlichtingendienst MIT van Turkije onder zijn controle brengen. Om die maatregel waar te maken, is een wijziging van de grondwet nodig.

    Redactie 28-07-16, 18:28 Laatste update: 19:02 Bron: ANP Op dit moment vallen de krijgsmacht en de inlichtendienst nog onder het bevel van de premier van Turkije, Binali Yildirim. Erdogan wil dat de president voortaan die bevoegdheid krijgt.

    Om de grondwet te wijzigen, is in Turkije instemming van de oppositie vereist. De opperste militaire raad in Turkije (YAS), die vandaag bijeen was, stemt waarschijnlijk in met de wijziging van de zeggenschap over het leger.

    De Turkse autoriteiten brengen vermoedelijk vanavond meer nieuws over de voorgestelde veranderingen naar buiten.

    www.ad.nl/buitenland/erdogan-wil-beve...
  9. forum rang 10 voda 28 juli 2016 19:34
    'Het lijkt in Turkije op een heksenjacht'

    geschorste rechter | Op een eerlijk proces in de nasleep van de staatsgreep in Turkije hoeft niemand te rekenen, denkt de geschorste rechter Murat Arslan. Hij voorziet een lawine aan klachten over schending van de mensenrechten.

    Marc Guillet 28-07-16, 18:00 Laatste update: 18:01
    Verdachte zal bang zijn om alles te delen met advocaat
    -Murat Arslan, geschorste Turkse rechter


    Van de tienduizenden na de mislukte coup opgepakte Turken zitten er nog ruim 13.000 in voorlopige hechtenis. Onder hen 2.101 rechters en officieren van justitie. Hun vereniging is verboden, voorzitter Murat Arslan zit werkloos thuis. 'Tijdelijk geschorst' is zijn officiële status.

    Toch ziet Arslan, al zestien jaar rechter, zichzelf als een geluksvogel. ,,Meer dan honderd van mijn directe collega's zijn opgepakt en gearresteerd", aldus de voorzitter van de vereniging van rechters en officieren van justitie (Yarsav). Wegens de noodtoestand kunnen zij zonder aanklacht dertig dagen worden vastgehouden in plaats van drie. ,,Natuurlijk moeten er speciale maatregelen genomen worden tegen degenen die hebben deelgenomen aan de poging om de regering ten val te brengen. Tegelijkertijd dient er respect voor de mensenrechten te zijn. Dertig dagen zonder te weten waarvan je verdacht wordt, zonder contact met je familie of advocaat, dat is een vorm van psychologische marteling. Ik denk dat er na de processen veel burgers bij het Europees Hof voor de Rechten van de Mens een klacht tegen de Turkse staat zullen indienen wegens schending van hun rechten."

    Op de avond van de staatsgreep zat Arslan (42) met zijn vrouw en zonen Yigit (11) en Burak (14) in Londen. ,,Ik mocht daar een cursus Engels doen van de president van de rechtbank die me nu geschorst heeft.'' De vakantie was direct voorbij; de dag na de coup keerde de familie terug naar huis.

    Vrijwel meteen na de mislukte machtsgreep publiceerden regeringsgezinde kranten een lijst met drieduizend namen van rechters en aanklagers die banden zouden hebben met de moslimprediker Fethullah Gülen, volgens president Erdogan het brein achter de coup. Wie deze lijst heeft samengesteld is niet bekendgemaakt. ,,Tot begin 2014 hadden talloze AKP-leden 'banden' met Gülen door een rekening bij de Gülen bank Asya, of ze hadden kinderen op een van zijn vele scholen. Ik ben heel benieuwd hoe ze de 'goede' van de 'slechte' Gülenisten gaan scheiden. En welke bewijzen ze hebben dat verdachten de wet hebben overtreden."

    Arslans vereniging Yarsav is niet geliefd bij de islamitische AKP-regering. Kort voor de coup schreef de organisatie een open brief over een komende zuivering van het 'laatste bastion van de Turkse justitie'. Volgens de grondwet zijn rechters voor het leven benoemd, maar de regering zette de helft van de magistraten in de hoogste gerechtshoven buitenspel, omdat ze ervan verdacht werden Gülenaanhangers te zijn. Dit is niets anders dan een 'civiele coup', aldus Yarsav toen.

    Het recht op een eerlijk proces komt in gevaar door maatregelen als het onder dwang inzien van documenten van advocaten en het opnemen van gesprekken tussen verdachte en advocaat, zegt de geschorste rechter. ,,De verdachte zal bang zijn om alles te delen met zijn advocaat. Justitie kan bij bezwaren tegen de advocaat deze zelfs vervangen zonder instemming van de verdachte."

    www.ad.nl/nieuws/het-lijkt-in-turkije...
  10. flosz 28 juli 2016 20:11
    quote:

    voda schreef op 28 juli 2016 19:34:

    'Het lijkt in Turkije op een heksenjacht'

    LIJKT, lijkt, lijkt,LIJKT, lijkt, lijkt,LIJKT, lijkt, lijkt,LIJKT, lijkt, lijkt,LIJKT, lijkt, lijkt,LIJKT, lijkt, lijkt,LIJKT, lijkt, lijkt,LIJKT, lijkt, lijkt,
    LIJKT, lijkt, lijkt,LIJKT, lijkt, lijkt,LIJKT, lijkt, lijkt,LIJKT, lijkt, lijkt,LIJKT, lijkt, lijkt,LIJKT, lijkt, lijkt,LIJKT, lijkt, lijkt,LIJKT, lijkt, lijkt,
    LIJKT, lijkt, lijkt,LIJKT, lijkt, lijkt,LIJKT, lijkt, lijkt,LIJKT, lijkt, lijkt,LIJKT, lijkt, lijkt,LIJKT, lijkt, lijkt,LIJKT, lijkt, lijkt,LIJKT, lijkt, lijkt,
    LIJKT, lijkt, lijkt,LIJKT, lijkt, lijkt,LIJKT, lijkt, lijkt,LIJKT, lijkt, lijkt,LIJKT, lijkt, lijkt,LIJKT, lijkt, lijkt,LIJKT, lijkt, lijkt,LIJKT, lijkt, lijkt,
    LIJKT, lijkt, lijkt,LIJKT, lijkt, lijkt,LIJKT, lijkt, lijkt,LIJKT, lijkt, lijkt,LIJKT, lijkt, lijkt,LIJKT, lijkt, lijkt,LIJKT, lijkt, lijkt,LIJKT, lijkt, lijkt,
    LIJKT, lijkt, lijkt,LIJKT, lijkt, lijkt,LIJKT, lijkt, lijkt,LIJKT, lijkt, lijkt,LIJKT, lijkt, lijkt,LIJKT, lijkt, lijkt,LIJKT, lijkt, lijkt,LIJKT, lijkt, lijkt,
    LIJKT, lijkt, lijkt,LIJKT, lijkt, lijkt,LIJKT, lijkt, lijkt,LIJKT, lijkt, lijkt,LIJKT, lijkt, lijkt,LIJKT, lijkt, lijkt,LIJKT, lijkt, lijkt,LIJKT, lijkt, lijkt,
    LIJKT, lijkt, lijkt,LIJKT, lijkt, lijkt,LIJKT, lijkt, lijkt,LIJKT, lijkt, lijkt,LIJKT, lijkt, lijkt,LIJKT, lijkt, lijkt,LIJKT, lijkt, lijkt,LIJKT, lijkt, lijkt,
    LIJKT, lijkt, lijkt,LIJKT, lijkt, lijkt,LIJKT, lijkt, lijkt,LIJKT, lijkt, lijkt,LIJKT, lijkt, lijkt,LIJKT, lijkt, lijkt,LIJKT, lijkt, lijkt,LIJKT, lijkt, lijkt,
    LIJKT, lijkt, lijkt,LIJKT, lijkt, lijkt,LIJKT, lijkt, lijkt,LIJKT, lijkt, lijkt,LIJKT, lijkt, lijkt,LIJKT, lijkt, lijkt,LIJKT, lijkt, lijkt,LIJKT, lijkt, lijkt,
    LIJKT, lijkt, lijkt,LIJKT, lijkt, lijkt,LIJKT, lijkt, lijkt,LIJKT, lijkt, lijkt,LIJKT, lijkt, lijkt,LIJKT, lijkt, lijkt,LIJKT, lijkt, lijkt,LIJKT, lijkt, lijkt,
    LIJKT, lijkt, lijkt,LIJKT, lijkt, lijkt,LIJKT, lijkt, lijkt,LIJKT, lijkt, lijkt,LIJKT, lijkt, lijkt,LIJKT, lijkt, lijkt,LIJKT, lijkt, lijkt,LIJKT, lijkt, lijkt
    ...............
  11. [verwijderd] 28 juli 2016 21:21
    quote:

    voda schreef op 28 juli 2016 19:32:

    Erdogan wil bevel over leger en inlichtingendienst

    Recep Tayyip Erdogan wil de gewapende strijdkrachten en de inlichtingendienst MIT van Turkije onder zijn controle brengen. Om die maatregel waar te maken, is een wijziging van de grondwet nodig.

    Redactie 28-07-16, 18:28 Laatste update: 19:02 Bron: ANP Op dit moment vallen de krijgsmacht en de inlichtendienst nog onder het bevel van de premier van Turkije, Binali Yildirim. Erdogan wil dat de president voortaan die bevoegdheid krijgt.

    Om de grondwet te wijzigen, is in Turkije instemming van de oppositie vereist. De opperste militaire raad in Turkije (YAS), die vandaag bijeen was, stemt waarschijnlijk in met de wijziging van de zeggenschap over het leger.

    De Turkse autoriteiten brengen vermoedelijk vanavond meer nieuws over de voorgestelde veranderingen naar buiten.

    www.ad.nl/buitenland/erdogan-wil-beve...
    Als iets niet werkt , moet je het controleren.
    Een totale controle freak geeft het falen van zijn organisatie toe door nog meer controle .
    TTz een coup , goed of slecht ,is uiting van iets diepergaand .
    TTz Something is rotten in het Kalifaat turkije .

1.911 Posts
Pagina: «« 1 ... 51 52 53 54 55 ... 96 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 913,39 +0,30%
EUR/USD 1,0894 +0,70%
FTSE 100 8.445,80 +0,21%
Germany40^ 18.875,90 +0,03%
Gold spot 2.395,53 +0,38%
NY-Nasdaq Composite 16.742,39 +1,40%

Stijgers

INPOST
+6,22%
NX FIL...
+6,15%
JDE PE...
+4,86%
WDP
+4,26%
ASMI
+2,87%

Dalers

ABN AM...
-6,11%
AMG Cr...
-3,25%
Air Fr...
-3,06%
Fugro
-2,30%
Pharming
-2,07%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links