Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Opnieuw negatieve dag op beurzen Europa

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

14 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 5 Porscheknakker 5 juli 2016 16:10
    Vorige week zei ik dat al zo in de orde van: nu Brexit voorbij zal er wel weer een ander spook opdoemen om de beurzen de nek te kunnen omdraaien. En inderdaad gevonden: Italië.
    Als dat probleem getackeld is, dan komt er weer wat nieuws.
    Zo blijven deze negatieve beursboeven bezig.
  2. forum rang 5 Porscheknakker 5 juli 2016 16:32
    quote:

    RaidB0ss schreef op 5 juli 2016 16:19:

    Waarom spook? Italiaanse banken hebben bijna 10 miljard aan bizar slechte leningen die niet afgelost gaan worden. Hoe is dat een spook? Dat is een olifant die over je gezicht heen wandelt, geen spook.
    Is al jaren bekend, dat de Italiaanse banken één grote knoeiboel is en nu ineens worden hierover onoverkomelijke problemen gemaakt. Dat komt goed uit in een negatief beurssentiment voor diegenen, die dat willen.
    Het spook wordt uit de kast gehaald.
  3. [verwijderd] 5 juli 2016 16:45
    quote:

    Dagelijkse Kost schreef op 5 juli 2016 16:32:

    [...]

    Is al jaren bekend, dat de Italiaanse banken één grote knoeiboel is en nu ineens worden hierover onoverkomelijke problemen gemaakt. Dat komt goed uit in een negatief beurssentiment voor diegenen, die dat willen.
    Het spook wordt uit de kast gehaald.
    Wel eens van credit spreads gehoord? Impact van volatiliteit op credit spreads? Heeft niks te maken met "mensen voor wie het uitkomt dat de beurs daalt". Credit spreads zijn gewoon veel groter waardoor waardering van de schuld die de Italiaanse banken hebben verandert. Daling van de beurs op basis van fundamentals. Verder staat olie 3-4% lager, slecht nieuws uit vs, en slecht nieuws uit Duitsland. Had je verwacht dat de markt bullish zou zijn vandaag? Kan nu al vertellen dat dat waarschijnlijk deze week niet gebeurt. Volgende week dinsdag weer imo.
  4. Mrx77 5 juli 2016 17:56
    En deel mee dat er grote partijen sneeuwbaleefect in dalingen triggeren. Italie isniets anders dan oude koeien uit de sloot halen aangezien er nu opluchtinsrally moest komenm maar mocht niet komen. Wees rationeel dat wij niet vebehoren te dalen op cijfers usa aangezien usa europese cijfers en sentiment totaal negeert en niet zeggen dat het daar beter gaat want dat is niet zo anders daalt de marktente daar niet extreem...het is niet anders zoeken naar een nieuwe verklaring voor de dalingen...maar die zijn er niet. Ik heb onderzocht dat oliemaatschappijen exxon en chevron dus usa op koersniveaus staan toen olieprijs op 110 dollar stond en waar staat rd ca 24 euro ipv 32 euro want dat is het niveaus van chevron en exxon maar rd mag niet omhoog dan gaat aex te hard omhoog en dat mag niet van usa want aex is speelbal van de usa. Zijn fin.fondsen in usa ook met ca 7 proc. Gedaald?? Waarom aegon wel hoewel hun fondsen geen last hebben van.lage rente usa???Is usa the untouchables geworden voor alle negatieve factoren of is de fed de beurs usa rond 18000 aan het pushen.is goed voor consumentenvertrouwen...
  5. [verwijderd] 5 juli 2016 20:03
    Ik begrijp niet waarom m.n. NL en Duitsland zó dwarsliggen en niet hetzelfde door de Italianen laat doen wat ze zelf hebben gedaan, deels nationalisering en oprichting van een "bad bank". Merkel neemt onnodig groot risico...., zó best staan de Europese banken/verzekeringsmijen er ook niet op thans...en door de negatieve rente zullen ze ook de komende jaren niet genoeg gaan verdienen.
  6. Mrx77 5 juli 2016 20:48
    Ik denk dat europa nu in.hun.eigen voeten gaan.schieten door.de aandeelhouder voor de verliezen te laten draaien. Aandeelhouders investeren in banken voor rendement en lage risico. Nu de lage risico is verdwenen doordat aandeelhouders nu ook moeten.opdraaien voor de verliezen komen nul koersen sneller in zicht omdat er paniek ivm deze toekomstige verliezen die ze moeten incasseren. Wij hebben ons.lesje niet geleerd met de lehmam toen centrale bank deze niet te hulp schoot om de markt te laten voelen dat ze niet altijd klaar staan om hen te hulp schieten. Toen verdween de vertrouwen in de gehele markt en banken onderling die niets meer wouden uitlenen. Tot op heden is de vertrouwen nog steeds niet terug want ze stallen liever geld bij ecb en leggen nog geld toe dan dat ze geld uitlenen. M.a.w. dit kan een grote schokgolf veroorzaken indien de Italianen hun banken niet overeind mogen houden.
14 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.