Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Draadje OT, bijzaken & geleuter in de marge!

282 Posts
Pagina: «« 1 ... 7 8 9 10 11 ... 15 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. flosz 28 oktober 2015 11:18
    Ter aanvulling ivet.

    Nederlands biotechbedrijf Merus naar Nasdaq.

    TonLogtenberg (Foto: Merus)
    Nederland krijgt nog een biotechbedrijf met een notering aan de Amerikaanse beurs Nasdaq. Merus uit Utrecht wil $60 mln aan nieuw kapitaal ophalen met een notering in New York. De beursgang wordt begeleid door de Citi Group en Jefferies.
    Met de bekendmaking maakt Merus duidelijk dat het bedrijf zich niet laat afschrikken door het verslechterde sentiment voor biotechaandelen. De koersen van biotech- en farmabedrijven op de Nasdaq zijn de afgelopen drie maanden met gemiddeld 25% gedaald, in reactie op de plannen van Amerikaanse politici om de hoge prijzen voor medicijnen te beteugelen. Diverse biotechbedrijven hebben hun voorgenomen beursintroductie uitgesteld.

    Kaspositie
    Dat Merus zijn beursgang doorzet, is ook opmerkelijk omdat het bedrijf in augustus nog ruim €72 mln ophaalde bij private investeerders. Daardoor beschikt het biotechbedrijf al over een sterke kaspositie. Merus is ruim tien jaar geleden opgericht door Ton Logtenberg, de voormalige chief scientific officer van Crucell. Logtenberg is nog steeds ceo van het bedrijf. Hij was maandag niet beschikbaar voor een toelichting; Merus is gebonden aan een stille periode.
    Merus ontwikkelt immunotherapieën voor kanker, met name in de vorm van bispecifieke antilichamen. Het gaat om een nieuwe generatie geneesmiddelen die het natuurlijke afweersysteem van de mens activeren. Logtenberg stelde begin dit jaar al dat Merus rijp is voor een beursgang nu het eerste kandidaat-medicijn van de onderneming op mensen wordt getest. Dit medicijn, MCLA-128 genoemd, is onder meer bestemd voor de bestrijding van borstkanker en darmkanker.

    Genmab
    Met de ontwikkeling van bispecifieke antilichamen is Merus actief op hetzelfde terrein als het Deens-Nederlandse Genmab, dat een notering heeft aan de beurs in Kopenhagen. De koers van Genmab is afgelopen jaren sterk gestegen. Het bedrijf is inmiddels €5,2 mrd waard.
    Als de beursintroductie van Merus succesvol verloopt, staan straks vier biotechbedrijven uit Nederland aan de Amerikaanse Nasdaq genoteerd. De andere drie zijn UniQure uit Amsterdam, ProQR uit Leiden en Galapagos, eveneens uit Leiden. Prosensa had tot begin dit jaar een notering op de Nasdaq, maar het bedrijf is inmiddels overgenomen door het Amerikaanse BioMarin.
    Merus beschikt al over een breed pallet aan aandeelhouders. Tot de aandeelhouders van het eerste uur behoren de Nederlandse durfinvesteerders Aglaia Biomedical Ventures en Life Sciences Partners (LSP). Ook de grote farmaceutische concerns Novartis, Pfizer en Johnson & Johnson hebben een belang in het bedrijf uit Utrecht.
    fd.nl/economie-politiek/1124598/biote...

    Executive management: 4x $CRXL Ton Logtenberg co-founder Crucell.
    www.merus.nl
  2. [verwijderd] 17 november 2015 12:17
    quote:

    Joey R schreef op 21 september 2015 19:59:

    [...]

    Inmiddels alle rommel (arcelor etc.) verkocht en nu portefeuille die 100% biotech is. Zelf opzoeken wat ze doen want ik heb het niet allemaal paraat....

    DBV Technologies: februari gekocht, 52% stijging sinds aankoop
    Genmab: jaren geleden gekocht, 1.100% stijging (u leest het goed)
    Titan Pharmaceuticals: februari gekocht, 38% stijging
    Uniqure: jaren lang gekocht en bijgekocht, 166% stijging
    Tigenix: maand geleden gekocht, 21% stijging
    Ablynx: maand geleden gekocht, 5% stijging
    Opexa Therapeutics: deze maand gekocht, 8% stijging
    www.fda.gov/NewsEvents/Newsroom/Press...

    Goed nieuws voor genmab!! Weer 12% erbij.
  3. [verwijderd] 3 december 2015 19:01
    Misschien kan uniqure hier wat op meeliften?

    Bluebird bio inks CAR T development deal with South Korea's ViroMed
    Dec 3 2015, 08:32 ET | By: Douglas W. House, SA News Editor Contact this editor with comments or a news tip
    Bluebird bio (NASDAQ:BLUE) enters into an exclusive license agreement to research, develop and commercialize chimeric antigen receptor (CAR) T cell therapies based on a proprietary humanized antibody to an undisclosed cancer target for solid tumors discovered by South Korea-based ViroMed.Under the terms of the contract, bluebird will have exclusive rights to the antibody and will leverage its proprietary lentiviral gene therapy platform and CAR T expertise to develop therapies against the target. ViroMed will receive a $1M upfront payment, up to $48M in milestones and tiered royalties on commercial sales. Bluebird will conduct and fund clinical development and regulatory and commercial activities.
282 Posts
Pagina: «« 1 ... 7 8 9 10 11 ... 15 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 910,59 +0,71%
EUR/USD 1,0775 +0,04%
FTSE 100 8.433,76 +0,63%
Germany40^ 18.773,50 +0,47%
Gold spot 2.360,72 0,00%
NY-Nasdaq Composite 16.340,87 -0,03%

Stijgers

Accsys
+5,43%
CM.COM
+2,92%
NX FIL...
+2,63%
RANDST...
+2,61%
ForFar...
+2,43%

Dalers

Kendrion
-2,99%
UMG
-2,95%
Alfen ...
-2,63%
EBUSCO...
-2,29%
VIVORY...
-1,85%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links