Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Oh, oh Imtech

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
Alexander Sassen van Elsloo

Auteur:

Alexander Sassen van Elsloo is directeur van Sassen Research & Consultancy Company. Voorheen was hij head of research bij Hobart Capital Markets in Londen en deed hij aandelen- en hedgefundsales bij onder andere SNS Securities en Rabo Securities. Sassen van Elsloo is ook te volgen op Twitter: @sassenvanelsloo. Sassen van E...

Recente artikelen van Alexander Sassen van Elsloo

  1. Het afscheid van de euro en van mij
  2. Obligatiefeest voorbij
  3. "ETF’s leiden tot crowded trades"

Reacties

9 Posts
| Omlaag ↓
  1. taurus86 12 augustus 2015 08:16
    Zo´n verhaal is destijds ook over DAF geschreven, over Fokker en over de RSV. In alle gevallen is gebleken, dat er veel verborgen waarde (competente, tot zeer competente vaklui) in die bedrijven bleken te hebben gezeten, maar rekenkundige breinen konden die per definitie niet ontdekken, omdat ze cijfermatig tegen de zaken aankeken en aankijken.
    Ik durf de stelling aan, dat Imtech zeker 18000 deskundige medewerkers heeft. Laten we die niet vergeten, omdat ze - traditioneel- niet op de balans staan vermeld.
    Bovendien ben ik benieuwd voor hoeveel de banken nu het schip in gaan? Kon weleens verrassend weinig zijn als je de totale opbrengst van de laatste 10 jaar dat Imtech als klant bij hen was en de fiscale aftrekbaarheid van het verlies ook meetelt.
  2. [verwijderd] 12 augustus 2015 09:30
    Vanmorgen bij opening stond imtech niet bij de sterkste dalers Ik denk ook niet nu er een onafhankelijk onderzoek komt (wel een beetje laat) zou ik zeggen,,, dat nu veel politici zich realiseren dat er niet 20000 mensen op straat komen te staan als imtech omkiept maar het dubbele daarvan is mogelijk Bovendien is er nog volop werk in deze branche en sterker nog er komt meer bij ik neem het zekere voor het onzekere en gooi er een flink aantal eruit voordat ik alles kwijtraak... De rest laat ik staan mocht er toch nog gezond verstand gebruikt worden,,,, indien imtech gezien wordt als grote werkverschaffer door politici en andere belanghebbenden!!!!
    Vandaag zal de koers weer flink heen en weer schudden maar ik heb geen tijd om urenlang bij de knoppen te zitten want daar wordt je echt ziek van....
  3. forum rang 5 theo1 12 augustus 2015 10:21
    Er zullen vast nog wel een aantal winstgevende onderdelen zijn die worden overgenomen (PON wilde de marine-divisie al hebben). De rest gaat gewoon failliet.

    En die deskundige medewerkers die vinden vast wel ergens anders een baan. Zoals gezegd, er is best wel werk en dat gaat ook gewoon gedaan worden. Alleen dan door andere bedrijven dan imtech.
  4. [verwijderd] 12 augustus 2015 11:10
    Alexander, is het niet zo dat Imtech als eerste de schulden van Imtech Duitsland moet betalen. Dit ivm dat in Duitsland geen jaarverslag hoeft te worden opgemaakt. Dat dit opgenomen wordt in het geconsolideerde jaarverslag van de moeder in Nederland? Dan moet Imtech toch ook een verklaring van te voren hebben afgegeven dat zij voor alle risico's en schulden garant staan? Moet dan in het jaarverslag van de moeder wel duidelijk de omzet en winst zijn gespecificeerd van de dochterondernemingen? Het bedrijf waar ik bij werk is ook een multinational en daar liep ik tegen dit aan. T/m 2011 zag ik de omzet/winst vd dochterondernemingen in het jaarverslag vd moeder. De jaren erna niet meer. Alleen een totaalcijfer. Dit strookt toch niet met de regels vd KvK betreffende vrijstelling van een jaarverslaglegging van een dochter actief in NL? Fijne dag en graag zie ik je antwoord tegemoet...
  5. forum rang 5 theo1 12 augustus 2015 12:15
    Al met al is het alweer een tragisch geval van zichzelf overschattend management (dat zichzelf heel fantastisch vond, maar op zijn best maar heel matig blijkt te zijn), groei tegen elke prijs, zelfs als het vervalst moet worden en falende commissarissen (want die kwamen zoals altijd weer pas in actie toen het al te laat was).

    Er moet in dit land echt iets heel fundamenteels gebeuren op het gebied van corporate governance. Dit is al het zoveelste fiasco. Zo kunnen we toch niet door blijven gaan? Vooral het intern toezicht moet echt heel anders en vooral veel sterker. Toezicht puur op basis van informatie die het management uit eigen beweging verstrekt, is gewoon niet goed genoeg. Als het management incompetent is, dan weten ze domweg niet wat er gebeurt, als ze frauderen kan je ze niet vertrouwen. In beide gevallen heb je niet veel aan wat ze zeggen. Commissarissen, of accountants, of wie dan ook toezicht zou moeten houden, zouden veel meer eigen veldwerk moeten doen. En vooral moet iedereen eens wat minder lief voor elkaar durven zijn. Managers moet je niet de hand boven het hoofd houden totdat de curator voor de deur staat. Die moet je eruit smijten als ze het niet goed genoeg doen.
  6. forum rang 5 theo1 12 augustus 2015 13:19
    Ik zou denken aan ongeveer het volgende:
    1- laat de accountant rapporteren aan, en betaald worden door, de RvC ipv de RvB. En geef ze steeds een contract van 5 jaar, dat alleen bij wanprestatie van de accountant kan worden gebroken. Dat geeft de accountant meer onafhankelijkheid en meer zekerheid dat hij niet wordt vervangen omdat hij zijn werk te goed doet.
    2- maak de RvC aansprakelijk voor ongelukken. De RvC is er om te voorkomen dat er slecht wordt gemanaged en dat er wordt gefraudeerd. Dus als dat wél gebeurd, dan heeft de RvC gefaald en daar moeten sancties op staan. Sancties die echt pijn doen. Op zijn minst een reputatie die publiekelijk door het slijk gaat, maar wat mij betreft ook hoge boetes (meerdere tonnen) en/of een beroepsverbod. Wie het dan nog aandurft, zal zijn best wel doen.

    Bij Imtech zag Teun T. van buitenaf dat "something's rotten in the state of Denmark". Als Teun T. dat van buitenaf kan zien, moet de RvC dat van binnenuit sneller kunnen zien. Ze hadden Teun dus vóór moeten zijn en vdBruggen cs moeten aanpakken. Mijn voorkeur zou zijn ze met pek en veren de poort uit te jagen, maar dat zal wel teveel gevraagd zijn. Ook goed zou zijn hun te waarschuwen dat ze de zooi heel snel opruimen en anders maar een andere baan gaan zoeken. In plaats daarvan, probeerden ze Teun T. af te branden en de zaak onder de pet te houden. Totdat er niks meer te verbergen viel. Dat vind ik op het misdadige af.

    Van een RvC mag je (vind ik) verwachten dat ze ook zelf op stap gaan. Geregeld een tournee door het bedrijf maken en vertrouwelijk praten met mensen uit het veld. Met contractuele garantie dat wat daar gezegd wordt niet tegen je gebruikt kan worden. Divisiedirecteuren, maar ook met de werkvloer zelf. In elk bedrijf wordt er een hoop afgeklaagd en gekankerd, ook als dat niet helemaal terecht is. Maar je hebt in ieder geval een betere kans om in een vroeg stadium signalen te krijgen dat er iets niet goed zit.
9 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.