Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

ING: Staat verdient zeker 4 miljard aan steun

Lees over dit aandeel ook

  1. 10:50 Saxo ziet beleggersvertrouwen verder dalen
  2. 02 mei ING Groep legt aandeelhouders in de watten

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

14 Posts
| Omlaag ↓
  1. Andre E 13 mei 2013 18:09
    Waardeloze ballentent. De balans is nog net zo groot en opgeblazen als voor het aantreden van Hommen. Hij heeft in ieder geval niets bijgedragen aan het naar beneden brengen van de risico's bij ING. Als er weer een stormpje opsteekt in Spanje is ING alsnog de klos en kunnen we weer de portemonee trekken. Wat hij vooral heeft gedaan is mensen ontslaan. Het is geen bankier , geen ondernemer, helemaal niets van dit alles. Een zielig boekhoudertje met weinig toegevoegde waarde.
  2. forum rang 6 Chiddix 13 mei 2013 19:20
    quote:

    Andre E schreef op 13 mei 2013 18:09:

    Waardeloze ballentent. De balans is nog net zo groot en opgeblazen als voor het aantreden van Hommen. Hij heeft in ieder geval niets bijgedragen aan het naar beneden brengen van de risico's bij ING. Als er weer een stormpje opsteekt in Spanje is ING alsnog de klos en kunnen we weer de portemonee trekken. Wat hij vooral heeft gedaan is mensen ontslaan. Het is geen bankier , geen ondernemer, helemaal niets van dit alles. Een zielig boekhoudertje met weinig toegevoegde waarde.
    Hommen heeft het er maar moeilijk mee. De staat krijgt zogenaamd een cadeautje van ING van 4 miljard.
    Dat valt hem zwaar omdat hij ook met schuine blikken kijkt naar Spanje en de hypotheekmarkt in Nederland.
    Dat bezorgt hem hoofdpijn.
    Dat stroppenpotje van bijna 600 miljoen dat hij in het leven geroepen heeft, is maar een schijntje van wat er afgeschreven moet worden.
    De huizendaling in Spanje gaat gewoon door. Men denkt nog aan 30%.
    Nederland nog mogelijk 10%.
    ING bezit straks veel vastgoed. Op de veiling verkopen kan ook. Maar dat doet men liever niet , denk ik.
  3. GC 13 mei 2013 19:29
    quote:

    paulta schreef op 13 mei 2013 17:24:

    En toch weer een steek onder water, het gros van de belastingbetalers had liever afscheid van de grootbank genomen(>96% zeker)

    Een staatsbank onder compleet toezicht waar de Nederlander meer aan heeft dan een gokclub die nu weer wordt opgeblazen.
    De staat is net zo slecht als iedere bank. De banken maken fouten maar over de fouten die de staat maakt wordt niet over gepraat, met vele verspilde miljoenen tot gevolg, 50% wat in de kamer zit en niet weet waarover ze het heeft , zit daar in mijn ogen voor spek en bonen.
    Ondanks je vele aanbevelingen waarvan er zeker veel terecht zullen zijn geweest, snap ik toch niet waarom iemand continue negatief over ING blijft aan het schrijven. Indien je geen positie hebt, waar maak je je dan druk om. Ik kan het fout hebben, maar ik kan maar 1 conclusie trekken en dat is dat je in het verleden vet op je bek bent gegaan met ING.
  4. forum rang 6 andre68 13 mei 2013 21:55
    Hommens "geklaag" is tenenkrommend en kan mij geheel vinden in de stelling van Kabo 12 (waarvoor AB).

    Wat mij betreft is het godsgeklaagd dat woeker-tenten als Aegon en ING nog steeds mooi weer blijven spelen en door kunnen blijven gaan met het uitzuigen van hun klanten. Die dat overigens wel zelf laten gebeuren, de makke schapen!

  5. [verwijderd] 14 mei 2013 08:40
    ING en ook AEGON zijn financiele instellingen die ieder voor zich blij zijn met de steun die de overheid hen heeft aangeboden destijds. Dat is een feit. En JA...ik vind ook dat er een beetje suggestief gedaan wordt door Hommen alsof ING een geweldig kadootje geeft aan NL en de belastingbetaler...edoch....4 - 4.5 miljard euro verdienen is toch zowaar geen kattepis dames en heren !!! laten we daar ook ffe eerlijk over zijn.
    En of het marktconform is betwijfel ik....de Banken moesten wel !!!
    En ik vind gewoon dat je als Bank dan ook niet moet blijven zeiken over dat extra geld dat je betalen moet....PUNT !!
    Waarom mensen verder ING en AEGON alleen maar zien als uitzuigers en foute instellingen snap ik niet.....wel omdat je geen posities hebt en dus door negatief te zijn een hoop hebt dat de koers onderuit gaat.
    Ik denk alleen dat deze meninkjes hier zeer weinig tot geen invloed hebben op de marktkoers helaas. Ik heb beide instellingen in positie en vind dat er weinig mis is met ze als ik ze vergelijk met de andere financiele instellingen. SNS heeft het nou ook niet bepaald geweldig gedaan...of wel....of de RABOBANK dan....en laten we het over de ABN AMRO BANK maar helemaal niet hebben.
    AEGON (nu vrij om te doen wat ze willen) en ING hebben wel last gehad van oneerlijke concurrentie.
    Ze mochten namelijk niet scherp aan de prijs zijn met hun hypotheekrentes en lopen dus op die manier ook business mis omdat ze te duur zijn.
    Hoe dan ook zijn er plussen en minnen aan al dit soort zaken....maar 1 ding is zeker....Nederland is er niet slechter van geworden.
    AEGON en ING hebben straks de hulp/steun dubbel en dwars terugbetaald en dat kan je van veel banken (ook in NL) niet zeggen want dat wordt dan afgeschreven of kwijtgescholden en dat is ook iets ....
    Succes vandaag !!
  6. [verwijderd] 14 mei 2013 08:46
    "Verder kan de overheid volgens ING geld verdienen door de verkoop van de portefeuille Amerikaanse rommelhypotheken waarvan de Staat tijdens de financiële crisis het risico overnam."

    De overheid kan ook vele miljarden verliezen op rommelhypotheken, of heeft al zwaar verloren daarop, maar daar praat ING niet over natuurlijk.
  7. forum rang 5 DurianCS 18 mei 2013 22:03
    quote:

    Willem 007 schreef op 14 mei 2013 12:32:

    Het zijn onze belastingcenten,de staat geeft het uit als lening verdient er vervolgens aan op zich niet verkeerd maar laat dan de belastingbetaler er dan ook aan verdienen.

    de kat.
    Alles wat de staat binnenharkt scheelt ons direct belasting. Dus dat cadeautje krijg je.
14 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

ING Groep

16,118 11:53
-0,010 -0,06%
Premium

ING Groep legt aandeelhouders in de watten

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links