Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Tegenlicht, 1 januari

29 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 9 josti5 2 januari 2013 19:50
    Heb ik iets gemist, of is er op deze site nog met geen woord geschreven over tegenlicht van dinsdagavond j.l.?
    Imo een must voor iedereen, die zich 'belegger' noemt!
    En zéker een must voor een ieder, die 'conspiracy' in de financiële wereld maar onzin vindt...
    En al helemáál voor een ieder, die nog steeds denkt, met een 'eerlijke beursvloer' te maken te hebben...
  2. [verwijderd] 2 januari 2013 20:02

    Josti, ik heb het gezien. Joris Luyendijk staat altijd voor kwaliteit en iets om over na te denken. Wel apart die neuro benadering van beurshandelaren. Zijn ze daar nu allemaal daar in Londen gek geworden, vroeg ik me af na afloop? Niet een beetje overdreven? Dat idiote bonussen fout gedrag kunnen bevorderen was op zich wel goed verduidelijkt, maar eigenlijk had ik die mening al.

    Marcel Tak zal trouwens zijn bedenkingen hebben gehad bij die wat al te ongenuanceerde kritiek op gestructureerde producten, neem ik aan.

    Groet, Jonas
  3. forum rang 9 josti5 2 januari 2013 20:15
    Yep, ben ook fan van hem, na zijn scherpe analyse in 'het maakbare nieuws' en zijn jaar in Egypte.
    Ik denk, dat ze niet alleen in Londen allemaal gek zijn geworden: o.a. in de USA kunnen ze er óók wat van.
    Maar niet alleen in de financiële sector: de politiek wordt door dezelfde zieke geesten beheerst - zie maar weer de recente gekte in de USA, waar men er om partijpolitieke redenen niet voor terugdeinst, om een hele economie, dus honderden miljoenen mensen, liever om zeep helpt, dan dat men een redelijke oplossing (voorzover die nog mogelijk is) helpt realiseren.

    Maar wat mij zo hogelijk verbaast is, dat op een site als deze zo weinig (betoonde) belangstelling voor een zo essentiële zaak is.
    Struisvogels, of...???

  4. flosz 2 januari 2013 20:17
    quote:

    josti5 schreef op 2 januari 2013 19:50:

    Heb ik iets gemist,
    Ik wel, dank voor de tip John!

    Joris Luyendijk duikt onder in de Londense City en daalt af in de hoofden van de meester-bankiers. Een onderzoek naar adrenaline, testosteron, verslaving en de magie van het grote geld

    Vijf jaar na het uitbreken van de crisis is de schade nog altijd niet te overzien. Op de kredietcrisis volgden economische recessie, de eurocrisis en tergende politieke besluiteloosheid. Inmiddels zijn er analyses, rapporten, boeken en films gemaakt over hoe het financiële systeem ons in de afgrond heeft gestort en we zijn vertrouwd geraakt met begrippen als rommelhypotheken, derivaten, en bonuscultuur.

    Maar gek genoeg weten we heel weinig over de spelers in dat systeem -de bankiers, de traders, de bedenkers van giftige financiële producten, de Masters of the Universe: ze waren gezichtsbepalend tijdens de hoogtijdagen van de financiële boom, maar bleven grotendeels uit het zicht toen de klappen vielen. Wat weten we eigenlijk van deze nieuwe, zelfverklaarde elite, vroeg de Franse socioloog Michel Wieviorka zich eerder af in Tegenlicht Metamorfose van een Crisis wat zijn hun doelen, dromen en angsten, wat is hun smaak en hoe functioneren ze? Journalist/publicist Joris Luyendijk vertrok een jaar geleden met die vragen in het achterhoofd naar de Londense City. Voor The Guardian begon hij een 'bankiersblog', waarin hij vanuit antropologische invalshoek een beeld opbouwt van de spelers in de financiële wereld.

    De bevindingen van Joris Luyendijk staan centraal in de extra Tegenlichtuitzending van dinsdag 1 januari. In gesprek met Luyendijk pellen we het systeem af, tot er mensen overblijven, en stellen we ons de vraag met wie we te maken hebben. Deze focus op de mens achter het systeem krijgt een psychologische dimensie in een gesprek met Peter Sioen, die depressieve bankiers uit de City begeleidt en loopt uit op een biologische inkijk in het 'bankiersbrein' in een interview met neuroloog en voormalig derivatenhandelaar John Coates, auteur van het ophefmakende boek The hour between dog and wolf.

    Uitzending te bekijken via:
    tegenlicht.vpro.nl/afleveringen/2012-...
  5. Ortega 2 januari 2013 20:26
    De 5 kwartier van Joris Luyendijk bij die UK Parlement commissie zijn helemaal adembenemend. De snelle dwarsverbanden die hij maakt zijn geweldig. En soms zo eenvoudig. Triest dat een antropoloog met 1,5 jaar bloggen meer inzicht heeft dan een toezichthouder. Maar een journalist laat zich dan ook niet wegkopen door het bankentuig.
  6. [verwijderd] 2 januari 2013 21:08
    Ook aan te raden: BBC 2 programma "Hard Talk". Vanmiddag nog er naar gekeken. Interview met de dictator van Guinee. Die is daar al dertig jaar aan de macht en heeft zich met miljarden verrijkt.

    Interviewer ging er knalhard met onprettige feiten tegen in: waarom zijn uw zonen zo rijk, waarom hebben de mensen hier 2 kilometer vandaan nauwelijks te eten, waarom heeft u al die paleizen waaronder in Malibu etc etc etc? Alles met feiten en cijfers direct op tafel. Different cook vergeleken met de TV alhier met een beetje slap gelul over die armsten van allerarmsten die bij een wat andere aanpak van de ontwikkelingshulp zo zouden worden geraakt.

    Groet, Jonas
  7. [verwijderd] 2 januari 2013 22:06
    Flosz die moet er ook komen. Zeer verwerpelijk allemaal, maar de directeur is er vanwege dit toch al uitgevlogen? Directeur zat er trouwens net dus dat was voor de bühne.

    Overigens volg ik dat soort zaken niet zo. Het is wel opvallend dat wanneer er wat in Egypte, Libië of met de olie gebeurt, ik veel meer informatie kan vernemen op Al Jazeera, BBC 2,CNN. King voor mij is echter de FT.

    Wat hebben we in Nederland? Een aardig juffie die met een op zich mooie kont staat te draaien bij P&W? Een ander wat bezopen indruk makende juffie die over Griekenland komt vertellen dat het allemaal zo zielig is en die Papendreou een geweldige vent. Heeft oma Pap niet honderden miljoenen weggesluisd naar Zwitserland zoals onlangs bekend werd?

    Groet, Jonas
  8. [verwijderd] 2 januari 2013 22:11
    quote:

    josti5 schreef op 2 januari 2013 20:15:

    Maar wat mij zo hogelijk verbaast is, dat op een site als deze zo weinig (betoonde) belangstelling voor een zo essentiële zaak is.
    Struisvogels, of...???
    Als je de fiscall cliff bedoelt, daar heb ik inderdaad weinig belangstelling voor. Verschillen en ieder zijn punt maken, maar uiteindelijk komt het goed. Ook als het was "misgelopen" was het in de komende 2 maanden gerepareerd. Rituele stoelendans.
    tegenlicht ga ik eens bekijken denk ik. Thanks for the link

    de bos
  9. flosz 2 januari 2013 22:36
    quote:

    jonas schreef op 2 januari 2013 22:06:

    Flosz die moet er ook komen.
    Dat gaat imho ook gewoon gebeuren. The Beeb is hier in huis ook fav. hoor, o.a. Horizon, Panorama, Newsnight… maar ook The Hairy Bikers, Silent Witness, Never Mind the Buzzcocks en Jools Holland(Later en Jools' (new year’s eve) Annual Hootenanny).
  10. forum rang 6 izdp 2 januari 2013 22:37
    Dan ben ik heel benieuwd hoe je nu denkt over de correspondent die nu voor de nos in turkije aan de gang is.
    Zijn zus (?) aafje, vergeef me als ik het familieverband fout heb, is haar vader tot groter eer als braaksel wat mij doet kotsen.
    Not done in mijn kringen ;-)

    Gericht aan kck natuurlijk.
  11. forum rang 6 izdp 2 januari 2013 23:16
    Nepotisme is me wel dierbaar als linksgeacht zijnde rijk verdachte.
    Als verkwanselen van erfgoed gelijk.
    Voor links en rechts is het waard om daar een barricade te bemannen.
    Zo gruw ik van het goedkope barbarij al ben ik voor hun pas echt een barbaar.
    Een fluim in hun gezicht en weg zijn ze kwijt.
  12. [verwijderd] 2 januari 2013 23:31
    Deze documentaire laat alleen maar zien , dat deze mensen ook maar
    gewoon mensen zijn.

    Deze mensen willen elke dag scoren , ze hebben een hekel aan mensen
    die gevaren zien en niet meegaan in hun euforie , het liefst zien
    ze deze mensen op de brandstapel , positieve berichtjes blazen
    ze het liefst zo groot mogelijk op , negatieve berichten willen
    ze niet horen , maar als het echt niet anders kan , dan gaan ze de
    feiten zo verdraaien , dat het eigenlijk goed nieuws is
    bij verlies , is het nooit hun schuld , de schuld ligt altijd
    bij een ander.

    We zien dat beurs experts , de media en mensen van dit
    forum precies het zelfde doen , waarom verwachten we
    dan van deze mensen een ander gedrag ?

  13. [verwijderd] 2 januari 2013 23:34
    A5 inderdaad "De schofterige hetze tegen Wouter Buikhuizen". Groot schandaal wat voor onrecht die man is aangedaan. De hele linkse kerk viel over hem heen om erbij te horen. Buik was onmens en moest vernietigd.Tegenwoordig is die wetenschapsrichting die hij voorstond volkomen normaal zo niet leading.

    Wat je niet begrijpt is: Links heeft altijd gelijk en zijn naar eigen oordeel betere mensen en doen niet aan excuses, want dan zou het kunnen lijken dat ze niet altijd gelijk hebben.

    Die zoon van Grijs. Moet je hem dat verwijten? Ik heb toch laatst een aantal mooie rapportages van hem over Rusland gezien en mijn indruk van hem afgelopen Buitenhof was ook al niet slecht.

    Joris heeft ook mooie boeken geschreven. Bijvoorbeeld "het zijn net mensen". Goede schets van de journalistieke dilemma's en de (on) mogelijkheden van de journalistiek. Je kunt het er wel of niet mee eens zijn of mogelijk een beetje.

    Bij mij geen probleem met Yello of Joris. Ik vind ze verfrissend, maar ook daar over kunnen de meningen dan weer verschillen.

    Groet, Jonas
29 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 891,13 +0,42%
EUR/USD 1,0773 +0,08%
FTSE 100 8.213,49 +0,51%
Germany40^ 18.207,80 +1,15%
Gold spot 2.326,54 +1,08%
NY-Nasdaq Composite 16.156,33 +1,99%

Stijgers

Avantium
+3,70%
NSI
+3,67%
SBM Of...
+2,87%
TKH
+2,75%
Aegon
+2,04%

Dalers

NX FIL...
-4,34%
PostNL
-3,86%
Flow T...
-1,96%
DSM FI...
-1,53%
SIGNIF...
-1,44%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links