Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Prins Carlos: Shell moet beleid veranderen

Lees over dit aandeel ook

  1. 14:46 Beursblik: lagere winst Shell verwacht
  2. 03 apr Er staat extreem veel op het spel voor Shell

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 28 oktober 2012 11:48
    Ik gegrijp nog steeds niet de gedachte dat oliemaatschappijen in de problemen komen als ze olie niet als fossiele brandstof blijven gebruiken. In mijn optiek komen ze hierdoor juist in de problemen. Het doel moet zijn om olie te gebruiken voor bouwstoffen zoals plastics en oplosmiddelen om producten te kunnen produceren en het milieu schoon te maken/houdsen om welvaart in stand te blijven houden. Anders gaan we terug naar het stenentijdperk. Olie gebruiken als fossiele brandstof gaat dit eens veroorzaken en dat is erg dom. Energie moet komen uit zon, wind en een gigantisch aanbod van aardwarmte dat wij mensjes nooit op zullen krijgen. De welvaart zou trouwens enorm groeien als iedereen vrij hiervan zou kunnen gebruik maken. De mensheid zou z'n inkomen aan zoveel andere dingen kunnen besteden dat de economie wereldwijd er anders voor zou staan dan nu. Iedereen die anders praat heeft, in mijn ogen, andere belangen dan het algehele belang....
  2. De_beer_is_los 28 oktober 2012 12:57
    Wow, een hele liberale gedachtengang, 'iedereen die anders denkt dan ik heeft andere belangen dan het algehele belang'. Iets te kort door de bocht mijns inziens.

    Ik was vooral ook plezierig verrast dat DBdP 'vreest voor de banen van de mensen die er werken'. Good on him.

    Denk niet dat we deze meneer nodig hebben om de 'brede maatschappelijke discussie' op gang te brengen, volgens mij is die er al lang. Ennuh, wat is er ook al weer met de zonnecellen gebeurt?

    Ik betaal ook graag minder voor mijn benzine/elektriciteit (of heb een alternatieve energiebron). Tot die tijd hoop ik dat de energiemaatschappijen hun best blijven doen om olie & gas uit de grond te halen. Succes!
  3. [verwijderd] 28 oktober 2012 13:48
    Energiebedrijven halen geen olie en gas uit de grond maar leveren energie. Als je mijn verhaal goed leest, staat er dat de olie uit de grond moet blijven komen maar niet voor de toepassing als fossiele brandstof. Ik zal daar bij blijven. Trouwens als dit liberaal is, is de wereld tot 200 jaar geleden volledig liberaal geweest..
  4. [verwijderd] 28 oktober 2012 14:04
    Zonnecellen zijn prima. De europese markt wordt wel vanuit China kapot geconcureerd maar je kan zo panelen kopen. De overheid gooit verder roet in het eten door flinke belasting te heffen over de stroom die jij notabene hebt opgewekt. Dus het probleem zit niet in de zonnepanelen zelf maar in andere zaken. Maar ik schreef (of bedoelde) al dat andere belanghebbende niet willen dat je energie-onafhankelijk wordt. Ik vind afhankelijkheid de grootste onzekerheid die er is.
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

SHELL PLC

33,875 16:27
-0,140 -0,41%
Premium

Er staat extreem veel op het spel voor Shell

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links