Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Italianen laken loonvergelijking Eurostat

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

16 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 4 tmaster 27 februari 2012 13:46
    Ja bruto bedragen gaan vergelijken, nee daar heb je wat aan..
    Kijk eens wat je in Nederland onder de streep overhoud na alle ingehouden belastingen????
    Reken dat ook even mee en het verschil zal al een stuk kleiner zijn. Pak meteen zaken mee als zorgverzekeringen, wegenbelasting etc en je zult zien dat het verschil nihil is..
  2. [verwijderd] 27 februari 2012 14:11
    ik heb even op de duitse gehaltsvergleich website gekeken en vindt deze tekst hierboven gelijk al dubieus. 1e is er een minimuminkomen per beroepsgroep en dus ook een maximum. verder de kosten ALS ziektekosten, rente =aow, ww, solidaritatszuschlag, belasting en 2 kinderen zorgen er voor dat in een it beroep het verschil met nederland met een inkomen van 4000 bruto netto 1725 over blijft. lijkt nederland wel. zeker de bruto salarissen. hier is het ook leeftijdafhankelijk. als je statistisch gezien veel jeugd in een land hebt zit je altijd lager dan in een land met minder jeugd. mijn idee is dat dit verhaal met een behoorlijk korrel zout moet worden genomen. als dit van eurostat komt dan klopt dat zout wel, want daar werken ze ondanks de geweldig hoge belastingvrije salarissen nog met bijtel en marmer.
  3. [verwijderd] 27 februari 2012 14:37
    Ik wil bruto best minder verdienen maar dan dan ook veel minder belasting betalen. Los van het feit dat in die andere landen ook nog een hoop langs de belasting loopt. De hoogste schaal van de inkomstenbelasting in Nederland, die sinds 1995 zakte van 60 naar 52 procent, is de vierde hoogste van Europa. Dat is het verschil.

  4. [verwijderd] 27 februari 2012 15:08
    wat een gelul weer
    de verhouding kosten en inkomen kunnen ze beter toetsen

    gemiddeld zijn de woonkosten in nederland veel hoger dan elders
    dan moet je eenvoudigweg wat meer hebben om niet naar de voedselbank te hoeven.

    200 eurie voor elektra 100 eurie voor verzekering 100 eurie gemeentelijke belasting 50 eurie aansluitingen 350 eurie ziektekosten dan heb je nog geen huis ... pak even gemideld 700 eurie dan kun je deze riedel optellen om zonder kleding en eten rond te komen
    gaan we eten en kleding kopen kost dat ook nog eens 700 eurie zo snel naast elkaar kom je zonder 2500 eurie netto als gezin per maand bij niemand op bezoek
    auto kost al gauw meer dan 200 om met zijn 3 rond te rijden

    alles in verhouding zetten aub en gewoon nadenken

    reken zelf maar uit wat je bruto moet hebben om als gezin rond te komen

    daar zou je in elk ander land prima van kunnen leven en ook weer eens wat anders erbij kunnen kopen om de economie weer aan te zwengelen
  5. [verwijderd] 27 februari 2012 15:37
    de statisticus in mij heeft een leuk verhaaltje wat ik altijd vertelde naar mensen die roepen wij zijn het rijkste land in europa( vermeend bij max tv, wat een arrogante bal):
    in een dorp abcdefgh buiten parijs wonen 500 mensen en de statistiek in het hoofdkantoor van het land roept: dat dorp abcdefgh is het rijkste dorp van het land. wat blijkt er woont 1 miljardair en 499 armoedigen met een uitkering.
16 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.