Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Aandeel Brunel International AEX:BRNL.NL, NL0010776944

Laatste koers (eur) Verschil Volume
8,620   -0,180   (-2,05%) Dagrange 8,560 - 8,740 84.942   Gem. (3M) 62,4K

Ongekend Brunel!

102 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 28 september 2011 12:49
    Hoewel hij ook ongekend was afgestraft is de stijging van gisteren en vandaag zeer opmerkelijk. Je kunt mij niet wijsmaken dat bij een nagenoeg neutrale/negatieve beurs, de koers Brunel ZONDER NIEUWSBERICHTEN wederom 8% stijgt. Waar rook is is vuur, ik blijf er keurig opzitten.
  2. forum rang 4 marktwaarde 29 september 2011 16:59
    Barnevelt CEO en grootaandeelhouder zal op korte termijn met pensioen moeten gaan gezien zijn leeftijd lijkt me. ik denk niet dat hij zijn hele pakket aandelen gaat houden of gaat dumpen. directe verkoop aan een overnemende partij lijkt me het meest voor de hand liggend.
  3. [verwijderd] 21 oktober 2011 18:39
    Vond het deze week maar slapjes. Ook vandaag viel Brunel me weer tegen. Het bleef achter bij een mooi herstel van de AEX en AMX. Had gehoopt dat Brunel zou meeliften met toch nog redelijk positieve berichten over de groei van de industrie en de goede cijfers van Manpower. Jammer.
  4. [verwijderd] 11 januari 2012 21:55
    Yacht: kenniscrisis is nijpend, technici nauwelijks te vinden
    Gepubliceerd: 10:28
    AMSTERDAM (Dow Jones)--In het laatste kwartaal van 2011 is de vraag naar technisch specialisten opnieuw gegroeid, blijkt woensdag uit de analyse "Trends en Ontwikkelingen op de Technische Arbeidsmarkt 2011" van Yacht, de detacheringstak van Randstad Holding nv (RAND.AE).

    De vraag ligt 19% hoger dan in dezelfde periode in 2010. In het derde kwartaal van 2011 was er zelfs sprake van een plotselinge toename van 49% ten opzichte van het voorgaande jaar.

    De toegenomen vraag betreft vooral 'engineers', waarbij met name de energiemarkt een grote stijging laat zien van maar liefst 68% ten opzichte van 2010. Ook de industrie laat een toename zien van 39% ten opzichte van dezelfde periode in 2010. Binnen de industrie is de vraag naar technici het hoogst in de food-, transport-, metaal-, en chemische industrie.

    Het Centraal Bureau voor de statistiek (CBS) rapporteerde onlangs al dat de industrie positiever gestemd is. Food en metaal zien een hogere omzet door hogere afzetprijzen, een hogere productie en orderontvangst en de automotive laat het hele jaar een flinke groei zien, die de laatste maanden iets stabiliseert.

    Algemeen is er een blijvende groei te zien in de vraag naar werktuigbouwkundigen. De vraag naar elektrotechnici is onverminderd hoog maar stabiel.

    Yacht signaleert een kenniscrisis in Nederland. Het tekort aan hoogopgeleide technici wordt steeds nijpender. De vraag vanuit de industrie en de energiemarkt is nog altijd hoog en de verwachting is dat dit zo blijft. Het tekort aan hoogopgeleide technici wordt deels veroorzaakt door de vergrijzing.

    Maar het is vooral de afnemende interesse in beta-opleidingen onder jongeren die aan de wortel staat van deze kenniscrisis, omdat de verse instroom van technici stokt.

    Werkgevers vissen ondertussen allemaal in dezelfde technische vijver, investeren steeds meer in de zoektocht naar 'die ene schaarse technicus', hetgeen leidt tot improductiviteit.

    Het tekort aan kennis tast direct de concurrentiepositie van Nederland aan. Yacht ziet oplossingen in onder andere stimulering van leerlingen om te kiezen voor beta-opleidingen. Op dit moment kiezen 2 van de 10 leerlingen in Nederland voor een technische opleiding, dit moeten er minstens 4 op 10 zijn wil Nederland op lange termijn haar kennispositie handhaven.

    Yacht geeft aan dat werkgevers die technici willen aantrekken en vervolgens behouden, "hun aanpak grondig tegen het licht zullen moeten houden." De zogeheten X- en Y-generatie heeft heel andere eisen gekregen, zo stelt Yacht. Die generaties willen werken aan toonaangevende technische projecten en bepalen zelf wel wat goed voor hen is.

    Yacht experimenteert steeds meer met nieuwe contractvormen en met 'kennis pools', waarin technici van bepaalde disciplines zich bij verschillende bedrijven en op verschillende projecten kunnen ontwikkelen. Dit vraagt om meer samenwerking tussen bedrijven en ook om regionale clustering van kennis.

    De angst voor het uitlekken van bedrijfsgeheimen is een veelgehoorde belemmering. Een model waar dit gebeurt, is open innovatie. Het potentieel van 'tacit knowledge', dat wil zeggen kennis in hoofden van mensen, wordt benut ten gunste van een cluster van bedrijven. Het is een nieuwe manier van werken waar werkgevers volgens Yacht aan zullen moeten wennen.

    Uit onderzoek van Yacht blijkt dat technici open staan voor een dergelijke manier van werken. Zo wil 49% van de ondervraagde hoger opgeleide technici wel in een pool werken. 29% Wil dat niet en de rest geeft aan het nog niet te weten.

    Overigens zijn technici doorgaans erg honkvast: slechts 4% geeft aan dat ze actief op zoek zijn naar een andere baan, 30% is niet actief op zoek en de rest zoekt latent.

    (c) 2012 Dow Jones & Company, Inc
  5. s.lin 12 januari 2012 09:25
    MARKET TALK: Brunel koersdoel verhoogd naar EUR35,00 - Kepler
    Gepubliceerd: 09:22
    AMSTERDAM (Dow Jones)--Kepler Research verhoogt het koersdoel van Brunel (BRNL.AE) naar euro35,00 van euro34,00. Analist Matthijs van Leijenhorst verhoogt op grond van de goede kwartaalberichten van Hays en Michael Page de winsttaxaties voor Brunel met 4% voor 2011 en voor 2012. Volgens Kepler ontwikkelen de Australische regio en Duitsland zich positief. Brunel is volgens Kepler bovendien minder gevoelig voor cyclische invloeden. Het advies blijft buy. Het aandeel Brunel noteert rond 9.15 uur 0,9% hoger op euro23,75 bij een Midkap die vrijwel onveranderd noteert. (ANS)

    (c) 2012 Dow Jones & Company, Inc.
  6. [verwijderd] 20 januari 2012 11:11
    nog even een oud bericht :)

    UPDATE: Brunel-CFO: omzetstijging KW4 2011 ten minste 15%


    (Update van bericht 'Brunel-CFO: omzetstijging KW4 2011 ten minste 15%' om meer informatie te verstrekken.)


    Door Andre Sterk

    Van DOW JONES NIEUWSDIENST


    AMSTERDAM (Dow Jones)--Brunel International nv (BRNL-AE) verwacht voor het vierde kwartaal op basis van de outlook voor heel 2011 een omzetstijging van tenminste 15%, blijkt woensdag uit een gesprek tussen de chief financial officer (CFO) Rob van der Hoek en Dow Jones Nieuwsdienst.

    "Het vierde kwartaal van 2010 was zeer sterk en wij denken dat ook het lopende kwartaal erg sterk zal verlopen", aldus Van der Hoek.

    Brunel verhoogde zijn outlook voor de omzetgroei voor heel 2011 naar tenminste 30% van eerder tenminste 20%. Dit impliceert een omzet van in totaal tenminste EUR937 miljoen. Dit betekent dat het bedrijf over het vierde kwartaal van 2011 een omzet verwacht van tenminste EUR248 miljoen. Over het vierde kwartaal van 2010 bedroeg de omzet EUR214 miljoen.

    Van der Hoek signaleert verder een sterke toename van de penetratiegraad in Duitsland en een verdere flexibilisering. "In Duitsland hebben we sterk geinvesteerd in sales en in combinatie met de groeiende behoefte bij opdrachtgevers meer specialisten als ingenieurs op projectbasis in dienst te nemen, zien we dat uitbetaald in een omzetstijging van 42%", aldus Van der Hoek.

    Van der Hoek stelt vast dat de omzetontwikkeling voor ligt op het aanvankelijk ingeschatte schema. "We hebben eerder gezegd op en middellange termijn een omzet te verwachten van circa EUR1,5 miljard. Dat niveau verwachten we nog steeds in 2014 te bereiken", aldus Van der Hoek.

    In de Australische regio is Brunel momenteel actief voor 3 energy-projecten: Kipper Tuna, Montara en North Rankin Bay, waar Brunel bij deze projecten optreedt als service provider en leverancier van contractors. Zolang deze projecten lopen, loopt Brunel geen risico als er vertraging optreedt. "Op het moment dat een project is gestart en vertraging oploopt, worden onze mensen door onze opdrachtgever doorbetaald", aldus de CFO.

    In het vierde kwartaal gaat het Gorgon-project van start, dat een totale omvang heeft van EUR25 miljard en waar Brunel als service provider bij betrokken is. "Dit project wordt voor Brunel in 2012 en 2013 materieel", aldus Van der Hoek.

    Voor een aantal andere projecten, die in omvang nog groter zijn dan Gorgon, opteert Brunel om daar eveneens als service provider in op te treden.


    Door Andre Sterk; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715201; andre.sterk@dowjones.com


    (END) Dow Jones Newswires

    November 02, 2011 07:03 ET (11:03 GMT)

    Copyright (c) 2011 Dow Jones & Company, Inc.

    *Alex is niet aansprakelijk voor informatie verschaft door derden

  7. [verwijderd] 24 januari 2012 11:52
    di 24 jan 2012, 10:34 Uitzendbranche eindigt jaar in de plus BADHOEVEDORP (AFN) - Bedrijven hebben het afgelopen jaar meer gebruikgemaakt van uitzendkrachten en meer betaald voor hun uren dan een jaar eerder. Het totale aantal uitzenduren steeg met 5 procent, de totale omzet groeide met 6 procent. Dat meldde uitzendkoepel ABU dinsdag.

    Wel waren er grote verschillen tussen de branches. Zo groeide het aantal uren dat uitzendkrachten werden ingezet in de technische sector, met 17 procent, de omzet ook. In de medische sector daalde de inzet juist met 11 procent en de omzet met 14 procent. ,,De administratieve sector deed het beter dan een jaar eerder en liet een groei noteren van 1 procent in uren en 2 procent in omzet'', aldus ABU. In de industriële sector waren de groeicijfers respectievelijk 6 en 7 procent.

    In de laatste 3 weken van het jaar groeide het aantal uitzenduren met 4 procent en de omzet met 6 procent vergeleken met dezelfde periode in 2010. De trends in de verschillende sectoren waren grofweg in lijn met die van het hele jaar; in de medische sector werden minder uitzendkrachten ingezet, in de overige sectoren meer.
102 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.