Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Amerikaanse olievoorraden gedaald

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. Dr. Watson 8 december 2021 17:00
    Zoals gebruikelijk incompleet door te snel lezen?

    - de commerciële olie voorraden daalden in de VS met -0.2 mln vaten, maar de strategische olie voorraden daalden ook met -1.7mln vaten zodat de totale daling van de olie voorraad -1.9 mln vaten was.

    - Totale voorraden stegen met 2.5 mln vaten. Dit komt omdat de VS import steeg met 329 K vaten per dag en VS olie export daalde met 434 K vaten per dag of wel gecombineerd een extra delta van -4.5 mln vaten op week basis.

    ir.eia.gov/wpsr/overview.pdf
  2. Dr. Watson 22 december 2021 18:22
    Waarom weer zo incompleet.

    De Amerikaanse olie voorraden daalden niet met -4.7 mln vaten (commerciële voorraden), maar met -7.3 mln vaten omdat de SPR ook met -2.7 mln vaten daalde.
    Dit ondanks dat de net importen met 489 K vaten per dag stegen, equivalent aan 3.4 mln vaten op week basis.

    Netto in opslag -9.5 mln vaten

    ir.eia.gov/wpsr/overview.pdf

    December is normaal een periode dat de voorraden stijgen als voorbereiding op het American Driving Season dat begint in April. Is trouwens van toepassing op het hele noordelijke half front
    Als omicron de vraag drukt, dan valt het nog wel mee met de prijzen in de zomer van 2022. Zo niet dan gaan de olieprijzen door het dak.
  3. Dr. Watson 29 december 2021 16:54
    Dit is wat incompleet:

    - de commerciële voorraden daalden met -3.6 mln vaten, maar de SPR daalde ook met-1.3 mln vaten zodat de totale olievoorraden met -4.9 mln vaten daalden.
    - VS import deze week steeg met 515 K vaten per dag of 3.6 mln vaten op week basis, anders waren de olievoorraden nog sterker gedaald.
    - Totale voorraden olie + producten daalden met 20.3 mln vaten, hetgeen een van de grootste dalingen van de laatste jaren is.

    Drie keer raden waar de olieprijs naar toe gaat.

    ir.eia.gov/wpsr/overview.pdf
  4. forum rang 7 jan de vakman 29 december 2021 18:26
    In eerste instantie zakt de olieprijs, maar nu koning winter in een groot deel van amerika een greep naar de macht doet, zal hij wel gaan stijgen, je ziet de vraag naar olie al stijgen, door die kille vorst!!
    Welke koers nu toch eindelijk eens overtuigend moeten gaan stijgen is natuurlijk shelletje, het zal 1 van de weinige bedrijven in 2022 zijn, die met giga prachtige cijfers komt, als 1 van de heel weinigen, profiteert hij maximaal van steendure energie!!
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.