Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Cardano doet het rustig aan

Cardano doet het rustig aan

Het Cardano-netwerk is speciaal ontwikkeld om decentrale financiële applicaties te draaien voor overheden, bedrijven en particulieren wereldwijd. Het blockchain-project, dat in 2017 werd gelanceerd, heeft een trouwe schare fans die geloven in de technologie achter het project.

Cardano wordt gezien als een geduchte concurrent van Ethereum. De token van het Cardano-netwerk is ADA. Net als bitcoin is ook ADA schaars, al worden er hier niet 21 miljoen, maar maximaal 45 miljard van uitgegeven. 

De koers van ADA heeft het afgelopen jaar een zeer sterke stijging laten zien. Nadat de koers medio vorig jaar opwaarts wist uit te breken uit de langetermijn-bodemformatie is een stijgende trend ingezet waarbij fors hogere toppen en bodems wijzen op koopkrachtige vraag. In korte tijd is de koers van de token verveertigvoudigd.

Consolidatiefase

De laatste maanden lijkt de koers even tot rust te zijn gekomen. Er is sprake van een consolidatiefase binnen de stijgende trend, waarin wel nog hogere toppen en bodems worden gevormd. Deze lopen alleen ver in elkaar over, wat aangeeft dat echte kracht momenteel ontbreekt.

Neerwaarts potentieel

De krachtige trend is dus overgegaan in een wat meer gematigde opgaande fase. Daarbinnen heeft de koers wel nog wat ruimte om te corrigeren. Op de daggrafiek hieronder is goed te zien dat de onderzijde van de opgaande trend momenteel rond $1,40 ligt. Vanaf de huidige koers betekent dit een mogelijk neerwaarts potentieel van 30%.

Pas wanneer ADA duidelijk uit de kortetermijn-correctieve fase weet te breken, kan een nieuwe aanval op de bovenkant van het trendkanaal worden ingezet. 


Wouter Slot is technisch analist bij Tostrams en IEX. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel. De informatie in zijn columns is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Beleggersdesk. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een abonnement op IEX heeft u altijd als eerste toegang tot onze analyses en kooptips.
U leest deze al vanaf 2,41 per week. Word nu abonnee en profiteer van 30% korting!

Analyse door: Wouter Slot

Wouter Slot is senior analist bij Tostrams binnen de IEX Group. Voor Tostrams schrijft hij al sinds 2007 technische analyses. Al op jonge leeftijd bleek hij geïnfecteerd met het TA-virus en daarom koos hij al vroeg in zijn werkzame leven voor een baan in de beleggingswereld. Hij leest de grafieken als geen ander en weet met b...

Meer over Wouter Slot

Recente analyses van Wouter Slot

  1. 06 mei Langetermijnschade bij crypto's beperkt 31
  2. 29 apr Weinig reden tot zorg 39
  3. 22 apr Hoe kleiner, hoe zwakker 48

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 12 november 2021 14:24
    Wij van WC-eend verwachten dat het gebruik van Cardano geen grote vlucht gaat nemen. Toegegeven dat energieverbruik tov PoW (oa Bitcoin en Dogecoin) een grote stap voorwaarts is, lijkt het vooral een op luchtfietserij ingegeven initiatief.

    Moge het tegendeel waarheid worden, maar alle uitdagingen op L1 oplossen (decentralisatie/schaalbarheid/beveiliging) lijkt mij een utopie.
  2. forum rang 6 Zaphod Beeblebrox 12 november 2021 14:27
    Draait er nu al wat op cardano, want het klinkt wel mooi wetenschappelijk om alles eindeloos te peer reviewen maar het schiet niet echt op. Cardano is niet zo heel veel later begonnen dan ethereum. Echter, in tegenstelling tot ethereum, wat zo ongeveer uit zijn voegen barst vanwege het drukke gebruik, blijft cardano hangen in wat dingetjes in Afrika. De marktkapitalisatie van cardano is dan ook een factor 9 kleiner dan ethereum. Ze zullen moeten opschieten anders worden ze platgewalst door concurrerende platforms als solana, avalanche of fantom.
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Volg IEX altijd en overal Meer »

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links