Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Kabinet Rutte III, vertrouwen in de toekomst ???

53.714 Posts
Pagina: «« 1 ... 1289 1290 1291 1292 1293 ... 2686 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 jonas 4 mei 2020 21:15
    NPO altijd goed om ouwe CDA-lijken op te wekken om onrust aan te wakkeren. Lijk Aantjes schijnt niet meer beschikbaar te zijn dus hebben ze nu iets nieuws.

    Gek dat ze dat soort figuren nooit vinden binnen de oude garde PvdA, GroenLinks en andere politieke vriendjes.Ook bij het CDA zijn er rituelen, zoals de behoefte van een groep leden om met een geweten te schermen dat andere partijgenoten kennelijk missen.

    "Een machtig christendemocraat signaleerde de voorbije week dat voormalig minister Ernst Hirsch Ballin weer ’tot leven was gewekt’, toen hij zijn verzet etaleerde tegen de Brabantse samenwerking van het CDA met Forum voor Democratie.

    Net als in de aanloop naar de samenwerking met de PVV in 2010 ziet het CDA zich anno 2020 voor een moeilijke keuze gesteld. FvD doet veel CDA’ers wel erg denken aan de PVV. Tegelijkertijd hechten CDA-politici eraan om verantwoordelijkheid te dragen en te besturen.

    Zolang Thierry Baudet FvD leidt verwachten CDA-machthebbers geen landelijke samenwerking met de partij. „Hij was stráálbezopen”, recenseert een invloedrijk christendemocraat Baudets jongste constatering dat het CDA uit zou zijn op de vernietiging van Nederland.

    Maar op provinciaal niveau blijft er in dit geval weinig keus over. Uitsluiten van FvD leverde de partij over aan de grillen van links. Het provinciale monstercollege van VVD, CDA, D66, GroenLinks en PvdA volgde een koers waar de belangrijke boerenachterban van het CDA niet mee kon leven.

    Rond de partijtop klinkt dat GroenLinks en D66 de Brabantse politici van het CDA aan het ’uitroken’ waren. In Den Bosch zou onder meer gedeputeerde Rik Grashoff (GroenLinks) het onmogelijke van zijn coalitiegenoten VVD en CDA hebben verlangd. De verhoudingen raakten verziekt. In Den Haag noteerde een minister dat zijn partij in Brabant ’in de vangrail’ werd gereden door het inmiddels gevallen college.

    Enig begrip

    Er is aan het Binnenhof dus wel enig begrip. Bovendien weet men dat landelijke bemoeienis met het aanstaande avontuur met FvD door Brabantse CDA’ers niet op prijs werd gesteld. „Dan zouden we echt de provincie uit worden geschopt”, aldus een ervaringsdeskundige.

    Wel werd gesignaleerd dat er op provinciaal niveau minder strategisch wordt gedacht dan op het landelijke toneel. Een CDA-kanon viel een haast nonchalante voorbereiding op die de Brabantse partijgenoten hadden getroffen, voordat ze met Forum de onderhandelingen begonnen.

    Verstandiger

    Het zou volgens deze persoon verstandiger zijn geweest van provinciale FvD’ers te verlangen zich vóór het starten van de onderhandelingen nadrukkelijk tegen omstreden uitlatingen van Baudet uit te spreken. Dit zou de achterban meer hebben kunnen kalmeren, waardoor de krappe steun van 56 procent van de Brabantse CDA-leden groter had kunnen uitpakken.

    Dit aan het Brabantse verstand brengen zou een uitgelezen taak zijn voor partijvoorzitter Rutger Ploum, een man die wel meningen heeft maar ze liever niet publiekelijk geeft. Onder zijn voorzitterschap begint op te vallen dat het CDA moeite heeft intern de rust te bewaren.

    Het is nog maar een paar maanden geleden dat het CDA het dossier rond de marinierskazerne in Vlissingen verprutste en de woede oogstte van de Zeeuwse achterban, schade die tot in het kabinet werd gevoeld. Een sessie van Haagse CDA-toppers om in Zeeland verantwoording af te leggen is vanwege corona geparkeerd.

    Er klinkt ook een vergoelijkend woord voor Ploum: sinds het vertrek van voorman Sybrand Buma komen partijbeslommeringen wel erg veel op zijn schouders terecht. Zo moet hij ook het aanwijzen van een nieuwe leider begeleiden, een fenomeen dat door de crisis op een slecht moment komt.

    Gegadigde Wopke Hoekstra heeft zijn handen vol aan een exploderend geldtekort, een bizarre begroting voor 2021, om noodsteun schreeuwende bedrijven en Europese collega’s die hem graag de sleutels van ’s lands schatkist zien overhandigen.

    Gegadigde Hugo de Jonge komt onderwijl om in het werk als minister voor coronabestrijding, een baan die een permanente worsteling blijkt. Om nog maar te zwijgen van de aanzienlijke politieke risico’s die aan miskleunen kleven. Het gaat om mensenlevens. De Jonge is daarnaast belast met het uitwerken van exitstrategieën.

    Daar zou hij flinke vooruitgang boeken, waarover Nederland binnenkort meer hoort."

    In het najaar – wanneer de verkiezingscampagne losbarst – wordt in kabinetskringen evenwel rekening gehouden met nog meer zwaar weer. Men verwacht niet alleen een enorme werkloosheid en een stortvloed aan faillissementen, Nederland zou in de herfst en winter met een tweede, grotere golf aan coronabesmettingen kunnen worden geconfronteerd. Met alle gevolgen van dien voor gezondheid en economie.

    Intussen is volgens sommige CDA-prominenten het einde der tijden nabij nu hun partij in Brabant met provinciegenoten van FvD gaat beslissen over monumentenzorg, het verstrekken van vergunningen en de punctualiteit van de streekbus". Bron : de telegraaf

    Groet, Jonas en die vind het helemaal niet normaal dat politieke redacties zo links groen gekleurd zijn en daar ook diversiteit normaal zou vinden. En ja dan moeten er wat mensen uit en fris bloed erin.
  2. forum rang 6 jonas 4 mei 2020 22:40

    Nee dat was een oud opgelapt lijk dat dagelijks bij de NPO werd binnengebracht voor de grote stookpartij tegen de PVV en om verdeeldheid te zaaien binnen het CDA met deze halve ex nazi met noa bene gutmenschpraatjes.

    Zelfde smerige linkse spelletje deden ze met Pim en nu weer Thierry. Het verloopt vaak via ngo, npo, volkskrant, trouw, nrc en dan elkaar naäpen.

    Groet, Jonas

    PS Noemen ze zgn kwaliteitsjournalistiek. Is gewoon politiek. Dergelijke journalisten zouden prima passen in een soort staatskrantjes systeem met hoofdredacteur Poetin.
  3. forum rang 6 jonas 5 mei 2020 00:49

    Kid mogelijk kan ze niet zo goed zingen

    Begrijp ik uit eigen ervaring .

    Als ik dan eens bij gelegenheid meende mooi hard moeten gaan meezingen met mijn ervaring als koorknaap, kneep mijn ex me hard in de arm.

    Overigens als ik het zo bezie. Eigenlijk mist Amsterdam echte grandeur met wel beschouwd een vrij armetierig monument. De Dam? Zoiets zie je in elke buitenwijk van een beetje stad.

    Het wordt tijd om dat soort zaken te verplaatsen naar Rotterdam een stad met allure en ietsie minder links gezeur.

    Groet, Jonas
  4. forum rang 10 rationeel 5 mei 2020 11:47
    Amsterdam verdient een ander bestuur, Jonas:)

    Weet je dat voor de manlijke figuren op het monument Harry Mulish model heeft gestaan?

    Maar ik ben het met je eens dat het uiterlijk van de stad ernstig verwaarloosd wordt.

    En er zijn enorme schulden opgebouwd met de pallet verbrandingsoven, waar ze nog steeds mee in hun maag zitten.
  5. forum rang 7 ffff 5 mei 2020 12:21
    Ieder mens kijkt met andere ogen naar zo'n dodenherdenking. Omdat ik die Dodenherdenking al méér dan vijftig jaar bekeken en doorvoeld heb, ga je in de loop der jaren op andere zaken letten. Die groeperingen die steeds een krans mogen leggen, weten we nu onderhand wel.

    De drie aanwezige dames op dat grote kale plein waren alle drie tot in de puntjes verzorgd, fantastisch gekapt en opgemaakt. En dan ben ik zo iemand, die toch even aan de vele tv-programma's denkt waarin vertegenwoordigers van kappers en visagisten en nagelverfraaiers steen en been klagen omdat ze niet aan het werk mogen. Waarbij ééntje van hen in zo'n opinieprogramma terecht zei dat het ondergronds werken, ze bedoelde gewoon het zwartgeldcircuit onder kappers, visagisten en nagelbehandelaars erg bloeide en groeide.

    Ik heb gisteravond maar niet tegen mijn vrouw gezegd: Wat zien die vrouwen er goed verzorgd uit. Ik begrijp dat ze goed voor de dag moeten komen. Maar..... voor al die andere miljoenen vrouwen die zogezegd maar thuis moeten blijven zonder professionele hulp is het toch even slikken.

    Zoals ik al zei op gebied van medische behandelingen is er ook op gebied van frisuur , opmaak en gezichtsbehandeling sprake van twee werelden....

    En dat wilde ik toch graag even gezegd hebben.

    Peter
  6. [verwijderd] 5 mei 2020 12:27
    quote:

    rationeel schreef op 5 mei 2020 01:23:

    Dat viel mij ook op.

    De stilte in de Nieuwe Kerk vond ik wel prettig overkomen. Alleen muziek en de toespraak van Arnon Grunberg in de Nieuwe Kerk was indrukwekkend en ontroerend. Een nabij slachtoffer, de echtheid van het beleefde niet zegbare.
    Blijkbaar niet bemerkt dat het een frontale aanklacht tegen o.a. Baudet was.
  7. forum rang 7 ffff 5 mei 2020 12:31
    Hans,

    Ik stop er vandaag mee op IEX. Krijg bijna hoofdpijn van die verrot kleine lettertjes. Rest van mijn afwijzingen heb je al kunnen lezen. Ik heb je posting zelfs aangehaald. Nog een tip voor Pieter Kort: Bezoekers die vaak geschorst zijn krijgen een extra erelintje. Dat zijn vaak posters met ballen.

    Peter
  8. forum rang 10 voda 5 mei 2020 13:08
    quote:

    ffff schreef op 5 mei 2020 12:31:

    Hans,

    Ik stop er vandaag mee op IEX. Krijg bijna hoofdpijn van die verrot kleine lettertjes. Rest van mijn afwijzingen heb je al kunnen lezen. Ik heb je posting zelfs aangehaald. Nog een tip voor Pieter Kort: Bezoekers die vaak geschorst zijn krijgen een extra erelintje. Dat zijn vaak posters met ballen.

    Peter
    Spijtig om te lezen Peter. Ik hoop dat je op jouw besluit terugkomt.
    Met deze link kan je verder met de oude lay out. Misschien even proberen?

    www.beursduivel.be/Forum/Default.aspx
  9. forum rang 10 DeZwarteRidder 5 mei 2020 13:15
    quote:

    ffff schreef op 5 mei 2020 12:31:

    Hans,

    Ik stop er vandaag mee op IEX. Krijg bijna hoofdpijn van die verrot kleine lettertjes. Rest van mijn afwijzingen heb je al kunnen lezen. Ik heb je posting zelfs aangehaald. Nog een tip voor Pieter Kort: Bezoekers die vaak geschorst zijn krijgen een extra erelintje. Dat zijn vaak posters met ballen.

    Peter
    De lettergrootte kun je zelf instellen met je browser.
    Mijn letters zijn eerder te groot dan te klein.
  10. forum rang 7 JP Samosa 5 mei 2020 13:51
    quote:

    rationeel schreef op 5 mei 2020 01:23:

    Dat viel mij ook op.

    De stilte in de Nieuwe Kerk vond ik wel prettig overkomen. Alleen muziek en de toespraak van Arnon Grunberg in de Nieuwe Kerk was indrukwekkend en ontroerend. Een nabij slachtoffer, de echtheid van het beleefde niet zegbare.

    Ik vond de leegte op de Dam vooral indrukwekkend. ( less is more)
    Volgende keer weer op deze manier!
  11. forum rang 6 NewKidInTown 5 mei 2020 13:52
    quote:

    ffff schreef op 5 mei 2020 12:31:

    Hans,

    Ik stop er vandaag mee op IEX. Krijg bijna hoofdpijn van die verrot kleine lettertjes. Rest van mijn afwijzingen heb je al kunnen lezen. Ik heb je posting zelfs aangehaald. Nog een tip voor Pieter Kort: Bezoekers die vaak geschorst zijn krijgen een extra erelintje. Dat zijn vaak posters met ballen.

    Peter
    Ja mensen, jullie kunnen wel klagen, steunen en kreunen maar we zitten wel op een BELEGGINGSSITE:

    IEX Group AEX:IEX, NL0010556726

    3,020 +0,620 (+25,83%)
53.714 Posts
Pagina: «« 1 ... 1289 1290 1291 1292 1293 ... 2686 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 882,63 +1,42%
EUR/USD 1,0694 -0,33%
FTSE 100 8.139,83 +0,75%
Germany40^ 18.177,90 +1,45%
Gold spot 2.337,95 0,00%
NY-Nasdaq Composite 15.927,90 +2,03%

Stijgers

EBUSCO...
+9,33%
NX FIL...
+8,77%
ASMI
+7,26%
Alfen ...
+5,89%
PostNL
+3,82%

Dalers

SIGNIF...
-11,28%
Wereld...
-7,62%
AMG Cr...
-5,77%
IMCD
-4,90%
ABN AM...
-4,19%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links