Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Cryptocast #5: Bitcoin geen oplossing gebrek vertrouwen in banken

Madelon Vos

Auteur:

Madelon Vos is crypto-analist en volgt sinds 2013 de cryptomarkt op de voet. Naast columnist voor IEX Crypto is Madelon co-host van de BNR’s Cryptocast, heeft zij een eigen YouTubekanaal en geeft ze het vak Technische Analyse op de Hogeschool van Amsterdam. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel belegg...

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. tampi 17 maart 2018 13:51
    De titel is leuk. Bitcoin en blockchain gaan hand in hand. De blockchain biedt een oplossing voor het digitaliseren van vertrouwen. Geld is ook een vorm van vertrouwen.

    Het is een leuke podcast! Dit soort podcasts dragen bij aan bewustwording over hoe ons monetaire systeem werkt. Ga zo door!

    Ik moest even denken aan de woorden van Robert Kiyosaki, schrijver van "Rijke Pa, Arme Pa":
    God's money: Gold, silver
    Government's money: Fiat (= dept money)
    Cyber money: Bitcoin, crypto coins, crypto tokens

    Wanneer je dit vertaalt naar hoe het geld vloeit:
    In het tijdperk van "God's money" vloeide rijkdom richting kerken en tempels.
    In het tijdperk van "Government's money" vloeit geld richting overheden, banken en grote bedrijven.
    In het tijdperk van "Cyber money" vloeien de munten naar de deelnemers van het blockchain netwerk.

    In mijn beleving is het tijdperk van "Governments money" aan het eindigen en het tijdperk van "Cyber money" net begonnen.

    Fiat werkt erg goed, omdat de overheid hiermee op een eenvoudige manier belasting kan innen. Ik verwacht binnen 10 jaar een cashloze samenleving. Inflatie van 100% per 17-18 jaar werkt ook goed omdat de burger dit niet direct voelt. Inflatie is vooral goed voor de overheid, maar niet zo fijn voor je spaargeld. Vandaag de dag werken smart contracts ook erg goed, maar worden door angst of onwetendheid nog weinig ingezet.

    De blockchain kickt elke tussenpersoon eruit. Wen er maar vast aan. In alle sectoren gaan we dit zien, inclusief bij de overheid en in de bankenwereld. Banken en overheidsdiensten zullen noodgedwongen moeten omvormen om niet als middelman gezien te worden.

    Veel organisaties houden zich al bezig met blockchain. Dit zijn veelal gecentraliseerde private blockchain netwerken ontwikkeld voor een specifiek doel. Echter, de grootste winst wordt gehaald door decentrale blockchain netwerken waarbij meerdere partijen betrokken zijn, omdat je meer middelmannen eruit kunt kicken. Ik hoop dat onze overheid dit ooit gaat inzien.
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.