Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Uitleg over bitcoin en het crypto-universum

Madelon Vos

Auteur:

Madelon Vos is crypto-analist en volgt sinds 2013 de cryptomarkt op de voet. Naast columnist voor IEX Crypto is Madelon co-host van de BNR’s Cryptocast, heeft zij een eigen YouTubekanaal en geeft ze het vak Technische Analyse op de Hogeschool van Amsterdam. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel belegg...

Reacties

43 Posts
Pagina: «« 1 2 3 | Laatste | Omlaag ↓
  1. efreddy 28 november 2017 15:39
    quote:

    Cluebicus schreef op 27 november 2017 22:30:



    Op dit moment wordt mijn salaris betaald in euro's, en ik kan die omruilen voor een pak koffie of een Big Mac. Als ik mijn euro's ruil voor een crypto, moet ik voordat ik een pak koffie kan kopen deze terugruilen naar euro's.


    Voor degenen die menen dat bitcoin en euro hetzelfde zijn (en beide geen waarde, maar wel een prijs hebben). Ik denk dat dat niet zo is. We denken in een prijs in euro's en de meeste prijzen zijn redelijk stabiel. De euro is dus voor iedereen een referentie waarmee we kunnen werken (en heeft dus in die zin waarde).

    Denk je dat crypto's een goed idee zijn: vraag je werkgever om je in je favoriete crypto uit te betalen (en natuurlijk niet in crypto's teuggerekend naar euro's).

    Op dit moment word ik niet enkel meer alleen in € uitbetaald.
    Ik heb meer dan 1 werkgever en inkomsten ervan in €,$,Bitcoin,Dogecoin en litecoin in volgorde van opbrengst.
    Het is een feit dat het grootste gedeelte van mijn inkomsten nog steeds in € is ,Bitcoin neemt amper een 0,3 %,Dogecoin 0,2% en litecoin 0,05% ervan in.
    Als ik mijn koffie dit jaar betaal met mijn inkomsten in € van vorig jaar kan ik minder koffie drinken want mijn kop koffie is ondertussen duurder geworden in €.
    Ook met mijn inkomsten in $ van vorig jaar kan ik minder koffie drinken.
    Met mijn inkomsten in crypto's van vorig jaar kan ik beduidend meer koffie drinken.
    Ik weet dat teveel koffie drinken ongezond is,misschien zijn daarom deze crypto's toch geen goed idee.
  2. [verwijderd] 12 december 2017 20:33
    Bitcoins zijn voor de meeste beleggers niets meer dan een abstract getal, dat een waarde in fiat currency vertegenwoordigd.

    Daarom doe ik zelf niet moeilijk, en koop geen Bitcoin - maar enkel Bitcoin CFD's. Profiteer je wel van het prijsverschil (omhoog en omlaag), maar hoef je niet in het technische wereldje te duiken. Zie: tinyurl.com/bitcoincfd
43 Posts
Pagina: «« 1 2 3 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.