Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Ethereum op belangrijke steun

TA: Ethereum op belangrijke steun

Cryptomunt Ethereum is op een belangrijk steunpunt aangekomen. Waar gaat de koers heen?

Wat is Ethereum?

Ethereum is waarschijnlijk de meest bekende cryptomunt na bitcoin. Ethereum kan eigenlijk niet worden gezien als cryptogeld. Ethereum is een open softwareplatform op basis van blockchain-technologie waarmee ontwikkelaars gedecentraliseerde applicaties kunnen bouwen en implementeren. De ethereum blockchain richt zich op het uitvoeren van de programmeercode van elke gedecentraliseerde applicatie.

Ethereum wordt hoofdzakelijk gebruikt voor smart contracts. Dit omdat de ethereum blockchain zowel de transacties in de eigen cryptovaluta, die van honderden andere cryptovaluta/tokens en tegelijkertijd ook het verloop van andere data kan bijhouden.

Een smart contract wordt gebruikt om computercode te beschrijven die de uitwisseling van waarde kan faciliteren. Wanneer een smart contract draait op de blockchain wordt dit een op zichzelf opererend computerprogramma, dat automatisch wordt uitgevoerd wanneer aan specifieke voorwaarden wordt voldaan.

Ethereum wordt op dit moment dan ook het meest gebruikt voor de lancering van nieuwe blockchain start-ups en ICO's voor het verwerven van financiering voor de ontwikkeling van nieuwe decentrale applicaties.

Technische analyse:

We bekijken de daggrafiek van Ethereum in dollars. We hebben vorig jaar een spectaculaire stijging gezien bij Ethereum.

Na de uitbraak boven de $400 uit het driehoekspatroon van afgelopen zomer zagen we een stijging van Ethereum tot aan $1.424 in januari. Rond dit niveau lag het koersdoel van het stijgende driehoekspatroon.  

ethereum
Klik op de grafiek voor een grotere weergave

                                                     
Oude weerstand wordt steun

De afgelopen weken zien we echter een dalende trend gevormd door lagere koerstoppen en bodems.
We zien dat Ethereum inmiddels is aangekomen bij een belangrijk steunpunt.

In de zone $390-400 liggen meerdere oude koerstoppen en bodems. Ethereum moet hierboven blijven om verdere verzwakking te voorkomen. Indien Ethereum hier weet te bodemen kunnen we nog spreken van een geldige pullback.

Een pullback is een koerspatroon in de technische analyse waarbij de koers terugvalt naar een oud weerstandsniveau. Dit niveau wordt dan een steunniveau. De verkopers van eerder, worden dan de toekomstige kopers. Een pullback gaat vaak vooraf aan een duurzame stijging en biedt de kans om (bij) te kopen.

Het beste is om een aantal dagen te wachten en te kijken of het steunniveau ook echt standhoudt en er sprake is van bodemvorming. Bij een doorbraak boven het laatste koerstopje van 21 maart rond $590 klaar de lucht verder op en komt er ruimte vrij voor een herstel richting $978 en de all time high rond $1.424.

Indicatoren

We zien twee indicatoren die signaleren dat we wellicht een bodem gaan vormen hier. Ten eerste is de RSI indicator onder de twintig gedoken. Een RSI van onder de twintig geeft een oversold conditie aan. Een zeer lage RSI wordt veelal gevormd bij (tijdelijke) bodems. De onderliggende waarde is dan even oververkocht.

Als tweede zien we het volume de laatste twee weken weer toenemen. Een toename van volume kan een belangrijke indicatie zijn van een bodem.

Dalende koersen schudden een groot aantal handelaren uit hun positie. Vandaar dat het volume op een top of bodem vaak hoger is. Het stijgende volume bij dalende koersen moet hier dus gezien worden als een positief signaal.

Alternatief scenario

Indien Ethereum niet weet te bodemen rond de $400 moeten we rekening houden met een diepere correctie. Bij een doorbraak onder de steun wordt $274 (bodem oktober 2017) het volgende neerwaartse koersdoel. Hieronder ligt nog steun rond $198.  

Auteur: Justin Blekemolen

Justin Blekemolen is beleggingsspecialist bij LYNX Beleggen. Tot 2018 schreef hij namens de technische desk van Tostrams.nl.

Meer over Justin Blekemolen

Recente artikelen van Justin Blekemolen

  1. aug '22 Alphabet: Big Tech-topper
  2. jun '22 Centrale banken zitten klem
  3. apr '18 Stijgende rentes, dalende banken

Reacties

11 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 29 maart 2018 18:05
    NEM (XEM) is het nieuwe Ethereum. Binnen 2 maanden wordt Catapult gelanceerd en op dat moment is NEM beter dan Ethereum. NEM is Japans. Daar lopen ze met alle tech voorop, zo ook dit. NEM staat nu 15e in de crypto ranglijst en doet bijna niks aan marketing. Geen hypes rondom deze waarde gedreven munt.
  2. Dikke Durk 29 maart 2018 23:15
    quote:

    Vicks schreef op 29 maart 2018 18:05:

    NEM is Japans. Daar lopen ze met alle tech voorop, zo ook dit. [...] Geen hypes rondom deze waarde gedreven munt.
    Ik zou zeggen maar snel een tweede hypotheek nemen jij en kopen die munt. Succes ermee!

    In werkelijkheid stond dit muntje op 4 januari nog op 1,90 USD en nu 29 maart staat het op 0,22 USD. Dat is een verlies van bijna 90%. Het muntje heeft het dus een stuk minder gedaan dan BTC (ca. 60% verlies) en ETH (ca. 70% verlies). Om weer op het niveau van 1,90 te komen dient NEM 770% winst te maken. De enige manier waarop dat kan is dat er meer vraag komt naar dit muntje en jij denkt dat een of andere katapult en het toeval dat dit Japans is, dat varkentje wel even zullen wassen?

11 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Volg IEX altijd en overal Meer »

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links