Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Liveblog 20 januari 2021

ASML levert
 1. AEX: de lockdownrally gaat dóór

  Arend Jan Kamp
  16:00

  En de lockdownrally gaat door, is dit een goede betiteling? President Joe Biden start met zowel de Nasdaq Composite als de Nasdaq 100 op een all time high. En/of Donald Trump vertrekt er mee, zo mag u het ook bekijken. De dollar trekt aan, de rentes doen niks en de AEX zette vandaag al 660,82 neer.

  Wat is het geheim?

  Nog even over dit intussen al beroemde filmpje: natuurlijk is het om dom om zonder nadenken aandelen te kopen en weer hoger te verkopen van bedrijven waar u nog nooit van hebt gehoord. Dit is alleen wél de allerbeste strategie sinds vorig voorjaar. Ja, ééns niet meer, maar zolang... En dat is wat nu telt.

  We - ja, ik ook hoor - hebben gewoon het nakijken in deze markt met al onze kennis, ervaring, data et cetera. Zolang de lockdowns duren, iedereen zich stierlijk verveelt, alleen de koersen nog aan dagelijkse beweging toekomen en het gratis geld als manna uit de hemel blijft vallen...  Vul zelf verder maar in. 

 2. "Bitcoin wordt nieuwe wereld reservemunt"

  Arend Jan Kamp
  14:40

  Wat een geweldige poll is dit! Doe vooral mee en ik hoop stiekem op meer out-of-the-box ideeën inde comments.

 3. ABN Amro, Zalm & de witte was

  Arend Jan Kamp
  10:55

  Kijkt iemand hier nog écht van op? Het hing al lange tijd een beetje in de lucht. De rol van de oud-ABN Amro top wordt onderzocht. Interessant voor juristen, niet voor beleggers en handelaren. Wat dat betreft hoort de beurs liever wat de beloofde honderden miljoenen boete voor witwasserij nou precies wordt. Duurt lang.

  Is wel ingeprijsd, tenzij bedrag door het dak gaat natuurlijk. Ik denkt het zelf niet, want wat de staat (56% aandeelhouder van ABN Amro) dan aan boete binnen krijgt, verliest het aandeel weer aan waarde. Zeg maar een agent die zichzelf beboet dat hij of zij door rood rijdt. Of zich niet aan de avondklok houdt, om actueel te blijven. 

 4. Ka-ching, nieuwe jaartop AEX

  Arend Jan Kamp
  09:40

  Een blogje hieronder ziet u de fondsen die u een flesje en een bloemetje mag sturen, de AEX zet een nieuwe jaartop neer. Was 656,66 en is nu minimaal 657 en een beetje. Opgaande trend intact heet het dan technisch.

 5. Prima start Damrak

  Arend Jan Kamp
  09:30

  De AEX noteert een haar onder jaartop 656,66. Het kan dus vandaag, het hoeft niet. ASML draait uitstekend op die fraaie jaarcijfers - er staat net als bij ASMI en Prosus gewoon weer een all-time high op het bord, die voor de markt niet als een hele grote verrassing lijkt te komen. Verwacht double digit groei ook in 2021 dus.

  Verder zijn het vooral de adviezen die het 'm doen? Zo ziet het er wel uit, Waar komen die twee voor Aalberts nou ineens vandaan, dat vraag ik me wel af. 

  • Ahold Delhaize: naar €24 van €25 - Exane BNP Paribas
  • DSM: naar outperform van neutral en naar €154 van €141 - Credit Suisse
  • Philips: naar €50 van €49 - Berenberg
  • Royal Dutch Shell: naar 1200P van 980P - Citigroup
  • Aalberts: starten met overweight en €42,40 - Morgan Stanley
  • Aalberts: naar €42,40 van €35 - ING
  • Air France-KLM: naar €5,10 van €2,70 - Barclays
  • Flow Traders: naar outperform van neutral
  • Aedifica: starten met buy en €115 - ING

  Is dit wat TomTom drijft, of is het momentum? Anno is iedere automotive nieuwtjes immers een bunkerrrharde buy :-)


  Hier nog even het hele spul, toch weer technologie.

 6. "Air France in gevaar"

  Arend Jan Kamp
  08:35

  Het zou mij niet verbazen dat op dit moment een demissionaire minister van Financiën zich in koffie en broodje verslikt. Zeg het maar: is dit masseren naar nóg meer miljarden, opsplitsing of kliko? 

 7. ASML levert

  Arend Jan Kamp
  07:20

  Altijd spannend, ik roep echt als eerste iets. Straks meer in mijn morning call, BeursVandaag. U weet dat ASML 1/6 van het AEX-gewicht is. Klik hier voor het persbericht

  Wacht, voor het het hele jaar is de outlook prima:

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 7 What Else ?! 20 januari 2021 18:01
  Zielige teksten hier.. "Lock down Rally gaat dóór

  Volgens mij is de "Lock down" Rally nog nooit gestopt..

  De "Knock-Down" Rally zal denk ik kort en hevig zijn..


  Toegevoegd:

  Net zoals de Bokspartij van Verhoeven-Jamal Ben Saddick had moeten zijn..

  Pats-Boem 26 sec 1e Ronde Verhoeven > Down > Out and Over again..

  Met een Knock-down van de "Sledge-Hammer" Saddick..!!

 2. Goldfish1080 20 januari 2021 18:25
  Ben ik de enige die vind dat het nu wel erg hard gaat? Zeker met aandelen uit de "groene" hoek met idiote koers winst verhoudingen (Tesla, Alfen). Verder merk ik dat techaandelen en financiele dienstverlening (Adyen) afgelopen jaar tot onrealistische hoge koersen zijn gestegen.

  Deze bedrijven zullen in de praktijk nooit winst/divinden/groei laten zien die deze koers zou kunnen verklaren. Ik snap dat de rente laag is maar we zitten wel in een crisis met enorme gevolgen voor de reële economie en consumptie. Ik zie de rente ook niet snel stijgen maar stel deze gaat een paar % omhoog dan zitten heel veel overheden en beleggers met een giga probleem. Lijkt mij een goed moment om short gaan op deze "bubbelaandelen" eens te bespreken in de podcast, ik hoor graag wat Arend Jan en Niels hier van vinden.
2 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare