Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Liveblog 05 juni 2020

Crap rally
 1. Banenrapport stuwt sentiment Wall Street

  AFN
  22:19

  NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met stevige winsten gesloten. Het sentiment kreeg een impuls door een beter dan verwacht banenrapport. Daaruit bleek onder meer dat de werkloosheid in mei onverwacht was gedaald en dat er ook tegen de verwachting in sprake was van groei van de werkgelegenheid. President Donald Trump zei een spoedig herstel van de economie te voorzien die nu nog gebukt gaat onder de coronacrisis.

  De leidende Dow-Jonesindex sloot de sessie 3,2 procent hoger op 27.110,98 punten. De brede S&P 500 steeg 2,6 procent tot 3193,93 punten en technologiebeurs Nasdaq won 2,1 procent tot 9814,08 punten.

  De werkloosheid zakte van 14,7 procent in april naar 13,3 procent vorige maand. Er kwamen 2,5 miljoen banen bij in de VS, na een recorddaling van 20,7 miljoen banen een maand eerder in april. Economen hadden in doorsnee juist op een stijging van de werkloosheid naar ruim 19 procent. Trump riep staten op de teugels wat betreft de coronamaatregelen wat meer te laten vieren.

  Luchtvaartsector

  Luchtvaartbedrijven stonden bij de winnaars doordat er steeds meer vluchten uitgevoerd kunnen worden. American Airlines (plus 11,2 procent) vervolgde zijn opmars na de winst van ook al 41 procent een dag eerder. Branchegenoten als Delta Air Lines (plus 5,5 procent) en United Airlines (plus 8,5 procent) gingen ook hard omhoog. Delta kondigde wel aan op een aantal luchthavens in de VS zijn diensten tijdelijk te staken. United sluit per 1 oktober drie van zijn internationale bases.

  Chipmaker Broadcom won 2,6 procent. Het bedrijf blijft profiteren naar de vraag naar chips voor datacenters. Wel waarschuwde Broadcom voor een zwakkere vraag naar smartphone-onderdelen als gevolg van de coronacrisis. Verder won maaltijdbezorgbedrijf Grubhub dik 5 procent. Naar verluidt zouden Just Eat Takeaway en Delivery Hero azen op de onderneming, die ook de interesse heeft van Uber.

  Slack

  Chatdienst Slack Technologies, die met name populariteit geniet onder zakelijke gebruikers, wist afgelopen kwartaal duidelijk munt te slaan uit de coronacrisis. Er was veel interesse in de diensten van Slack doordat bedrijven massaal medewerkers vanuit huis lieten werken. Slack verloor wel 14 procent aan beurswaarde vanwege het intrekken van belangrijke financiële prognoses voor het gehele boekjaar.

  De euro was 1,1284 dollar waard, tegen 1,1302 dollar bij het slot in Europa. Een vat Amerikaanse olie werd 4,4 procent duurder op 39,06 dollar. Brentolie kostte 4,9 procent meer op 41,95 dollar.

 2. Dikke plussen op beurzen Europa, AF-KLM straalt op Damrak

  AFN
  17:48

  AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen zijn vrijdag met stevige winsten de handel uitgegaan. Het sentiment werd vooruitgeholpen door verrassend sterke cijfers over de werkgelegenheid in de Verenigde Staten. Air France-KLM was een duidelijke winnaar op het Damrak, geholpen door bemoedigende berichten over het opheffen van reisbeperkingen.

  De AEX-index op Beursplein 5 sloot de sessie met een winst van 2,4 procent op 572,80 punten. De MidKap, aangevoerd door Air France-KLM, kreeg er 2,6 procent bij tot 793,08 punten. De beurzen in Londen en Parijs stegen tot 3,7 procent. De DAX in Frankfurt won 3,4 procent. De Duitse centrale bank verwacht dat de grootste economie van Europa in 2021 en 2022 flink zal herstellen van de diepe recessie door de coronacrisis.

  In de VS kwamen er vorige maand ruim 2,5 miljoen banen bij ten opzichte van april. Daardoor daalde de werkloosheid in de grootste economie van de wereld in mei tot 13,3 procent. Economen rekenden er in doorsnee juist op dat de werkloosheid vanwege de coronacrisis zou zijn toegenomen.

  Air France-KLM

  Luchtvaartcombinatie Air France-KLM werd 12,5 procent hoger gezet. Sowieso was het een goede dag voor luchtvaartbedrijven. In Londen steeg IAG, het moederbedrijf van British Airways en Iberia, 13,6 procent en prijsvechter easyJet won 7 procent. Vliegtuigbouwer Airbus klom 12,5 procent in Parijs.

  In Frankfurt steeg Lufthansa met 5,5 procent ondanks de aankondiging dat de Duitse luchtvaartreus vanaf 22 juni degradeert uit de DAX. Belangrijkste reden voor de herziening is de enorme koersval van Lufthansa als gevolg van de coronacrisis. Daardoor is de beurswaarde flink geslonken. Autobouwer Volkswagen ging met 3 procent omhoog, nadat dochterbedrijf Bentley aankondigde duizend banen te schrappen in het Verenigd Koninkrijk.

  Unibail-Rodamco-Westfield

  De grote winnaar in de AEX was winkelvastgoedbedrijf Unibail-Rodamco-Westfield die een sprong van 11 procent maakte. De financiële fondsen ABN AMRO, ING en Aegon profiteerden van de uitbreiding van het opkoopprogramma van obligaties, die de ECB donderdag aankondigde. Zij wonnen tot 8,6 procent. Energiereus Shell profiteerden van de gestegen olieprijzen en won 7,5 procent. Betalingsbedrijf Adyen sloot de rij met een verlies van 2,9 procent.

  De euro was 1,1302 dollar waard, tegen 1,1314 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 5,1 procent duurder op 39,31 dollar. Brentolie kostte 5,3 procent meer op 42,12 dollar.

 3. Amsterdamse beurs stevig in de plus

  AFN
  15:45

  AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam stond vrijdagmiddag op duidelijke winst. De verrassend sterke cijfers over de werkgelegenheid in de Verenigde Staten zorgden voor optimisme op de handelsvloeren. Verder was aandeel van Air-France KLM de grote winnaar op het Damrak. Luchtvaartaandelen trekken de laatste tijd veel positieve aandacht dankzij het groeiende aantal landen dat hun grenzen weer openen op tijd voor de belangrijke zomermaanden.

  De AEX-index op Beursplein 5 noteerde omstreeks 15.45 uur 2,1 procent hoger op 570,68 punten. De MidKap kreeg er 2,4 procent bij tot 791,80 punten. De beurzen in Londen en Parijs stegen tot 3,5 procent. De DAX in Frankfurt won 3,1 procent. De Duitse centrale bank verwacht dat de grootste economie van Europa in 2021 en 2022 flink zal herstellen van de diepe recessie door de coronacrisis.

  De VS kregen vorige maand ruim 2,5 miljoen banen bij ten opzichte van april. Daardoor daalde de werkloosheid in de grootste economie van de wereld in mei tot 13,3 procent. Veel economen rekenden juist op een verdere toename van werkloosheid vanwege de coronacrisis.

  Air France-KLM

  Luchtvaartcombinatie Air France-KLM werd 13,3 procent hoger gezet en was de grootste stijger in de MidKap. In Londen steeg IAG, het moederbedrijf van British Airways en Iberia, meer dan 12 procent en prijsvechter easyJet won 7,3 procent. Vliegtuigbouwer Airbus klom ruim 10 procent in Parijs.

  In Frankfurt steeg Lufthansa met 5,1 procent ondanks de aankondiging dat de Duitse luchtvaartreus vanaf 22 juni degradeert uit de DAX. Belangrijkste reden voor de herziening is de enorme koersval van Lufthansa als gevolg van de coronacrisis. Daardoor is de beurswaarde flink geslonken. Autobouwer Volkswagen ging met 3,4 procent omhoog, nadat dochterbedrijf Bentley aankondigde duizend banen te schrappen in het Verenigd Koninkrijk.

  De grote winnaar in de AEX was winkelvastgoedbedrijf Unibail-Rodamco-Westfield die een sprong van 13,5 procent maakte. De financiële bedrijven ABN AMRO, ING en Aegon profiteerden van de uitbreiding van het opkoopprogramma van obligaties, die de ECB donderdag aankondigde, en volgden met winsten tot 8,8 procent. Informatieleverancier Wolters Kluwer stond onderaan met een verlies van 3,5 procent. In de MidKap sloot beursintermediair Flow Traders de rij met een min van 2,2 procent.

  Holland Colours

  Holland Colours werd 2 procent meer waard op de lokale markt. De maker van kleurconcentraten boekte afgelopen jaar meer omzet en winst. Vanwege de coronacrisis keert de onderneming geen dividend uit.

  De euro was 1,1315 dollar waard, tegen 1,1314 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 3,7 procent duurder op 38,80 dollar. Brentolie kostte 4,5 procent meer op 41,77 dollar.

 4. Crap rally

  Niels Koerts
  15:15

  De coronagevoelige aandelen gingen voor het banenrapport al stevig omhoog, maar nu gaat het wel heel hard. Binnen de AEX klimt Unibail Rodamco 13,5%. Het zwaargetroffen winkelvastgoedaandeel is nu vanaf de bodem met 75% gestegen. 

  Dat terwijl de bodem pas twee weken geleden werd gezet op €41,50. Mijn docent Entrepreneurial Finance zei ooit dat de beurs een casino is. Als hij het had over Unibail Rodamco dan heeft hij nog gelijk ook.

  Air France-KLM (+11,0%) vliegt trouwens ook als een raket omhoog. De hoge schuldgraad, het bedroevende dividendtrackrecord en de onzekere vooruitzichten van de vliegtuigmaatschappij worden dus even vergeten. Zo gaat dat op een dag als vandaag.

   

 5. 'Wall Street verwerkt onverwachte daling werkloosheid VS'

  AFN
  15:07

  NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York staan vrijdag voor een hogere opening. De aandacht van beleggers op Wall Street gaat vooral uit naar nieuwe cijfers over de werkloosheid in de Verenigde Staten. Daaruit bleek dat de werkloosheid in mei onverwacht is gedaald in mei, met ook onverwachte groei van de werkgelegenheid in 's werelds grootste economie.

  De werkloosheid zakte van 14,7 procent in april naar 13,3 procent vorige maand. Er kwamen 2,5 miljoen banen bij in de VS, na een daling met 20,7 miljoen in april. Economen hadden in doorsnee juist op een stijging van de werkloosheid naar ruim 19 procent gerekend en het verlies van 7,5 miljoen arbeidsplaatsen. De cijfers lijken te suggereren dat de Amerikaanse arbeidsmarkt veel sneller herstelt van de coronacrisis dan gedacht.

  American Airlines lijkt opnieuw flink hoger te gaan openen, na de winst van ruim 41 procent op donderdag. American Airlines gaat steeds meer vluchten hervatten. Branchegenoten als Delta Air Lines en United Airlines staan eveneens in het groen voor opening. De luchtvaartsector op Wall Street heeft de laatste tijd de wind flink in de rug door het herstel van vluchtschema's bij Amerikaanse maatschappijen. Ook vliegtuigbouwer Boeing profiteert van het positieve sentiment rond de luchtvaart bij beleggers.

  Broadcom

  Bij de bedrijven is er ook belangstelling voor chipproducent Broadcom die afgelopen kwartaal hogere resultaten behaalde door een grotere vraag naar chips voor datacenters. Wel waarschuwde Broadcom voor een zwakkere vraag naar smartphone-onderdelen als gevolg van de coronacrisis.

  Chatdienst Slack Technologies, die met name populariteit geniet onder zakelijke gebruikers, wist afgelopen kwartaal duidelijk munt te slaan uit de coronacrisis. Er was veel interesse in de diensten van Slack doordat bedrijven massaal medewerkers vanuit huis lieten werken. Slack staat voorbeurs echter wel in het rood vanwege het intrekken van belangrijke financiële prognoses voor het gehele boekjaar.

  Gap

  Kledingverkoper Gap leed in het afgelopen kwartaal een zwaar verlies omdat winkels gesloten moesten worden vanwege de virusuitbraak.

  Biotechnoloog Novavax staat een koerssprong te wachten door de bekendmaking dat het 600 miljoen dollar aan subsidie van de Amerikaanse overheid heeft ontvangen voor de productie van een mogelijk vaccin tegen het coronavirus.

  De Dow-Jonesindex eindigde donderdag 0,1 procent in de plus op 26.281,82 punten. De breed samengestelde S&P 500 daalde 0,3 procent naar 3112,35 punten en techbeurs Nasdaq zakte 0,7 procent tot 9615,81 punten.

 6. Hogere rente

  Niels Koerts
  14:50

  De Amerikaanse rente stijgt door het goede banenrapport met twaalf punten naar 0,94%. Dus ook in de rentemarkt is het risk-on. Voor deze beweging valt iets te zeggen, omdat we nu minder steun van de Fed hoeven te verwachten.

  Mocht de inflatie gaan aantrekken dan worden obligaties simpelweg minder aantrekkelijk. Stel dat het prijspeil volgend jaar met 5% stijgt, dan is er toch niemand die zijn geld tien jaar uitleent tegen 1%? Of ben ik nou gek?

  De Nederlandse rente gaat er ook vandoor. Nog even en we moeten weer gaan betalen om geld uit de markt te halen.

 7. +2,5 miljoen!

  Niels Koerts
  14:35

  Het banenrapport in de Verenigde Staten kwam veel hoger uit dan verwacht. Daar waar de markt rekende op een verlies van 8 miljoen arbeidsplaatsen, kwamen er juist 2,5 miljoen bij. Het verschil is bijna te groot om te kunnen geloven.

  Het werkloosheidspercentage kwam daarom niet uit op 19,8% maar 13,3%. Deze cijfers bewijzen waarom de markten de afgelopen dagen zo hard omhoog gingen. De beurs reageert zoals verwacht positief. De AEX koerst nu 1,3% hoger en dat is rond het hoogste niveau van de dag.

  De dollar trekt 0,3% aan en de future voor de Dow Jones staat dik 2% in de plus. Het cijfer zou er wellicht voor kunnen zorgen dat shorters gaan coveren, maar dat is slechts koffiedik kijken.

  Let overigens ook op de loongroei. De lonen stegen in mei met gemiddeld 6,7% op jaarbasis. Dit is een indicatie dat de inflatie weleens flink kan gaan stijgen. Maar met de lage rentes hoeft dat geen probleem te zijn. Bijkomend voordeel is dat de schulden dan ook worden weggeflatteerd. 

 8. Bankadviezen

  Niels Koerts
  13:05

  De bankanalisten doen het vandaag rustig aan, waardoor er slechts twee koersdoelwijzigingen zijn voor Unilever en Heineken. Het is simpelweg wachten tot het cijferseizoen weer van start gaat, maar dat gaat nog zeker anderhalve maand duren.

  • Heineken: naar €92 van €95 en kopen - Societe Generale
  • Unilever: naar €37 van €38 en verkopen - Societe Generale

   

   

 9. Beurzen hervatten rally, Air France-KLM wint 12 procent

  AFN
  11:59

  AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen pakten vrijdag de opmars weer op na de verliesbeurt een dag eerder. De extra stimuleringsmaatregelen van de Europese Centrale Bank (ECB), die donderdag al bekend werden gemaakt, vielen na enige aarzeling toch in goede aarde. Vooral de Europese luchtvaartaandelen waren in trek, nu steeds meer landen hun grenzen weer openen en het vliegverkeer voor de belangrijke zomermaanden wordt hervat.

  De AEX-index op Beursplein 5 noteerde rond het middaguur 1 procent hoger op 564,81 punten. De hoofdindex stevent af op een weekwinst van zo'n 6 procent. De MidKap dikte 1,3 procent aan tot 782,93 punten. De beurzen in Londen en Parijs wonnen tot 2 procent. De DAX in Frankfurt steeg 1,6 procent. De Duitse centrale bank verwacht dat de grootste economie van Europa in 2021 en 2022 flink zal herstellen van de diepe recessie door de coronacrisis.

  De aandacht van beleggers ging verder uit naar het banenrapport van de Amerikaanse overheid, dat later op de dag verschijnt. De werkloosheid in de Verenigde Staten zal naar verwachting in mei zijn gestegen tot bijna 20 procent door de coronapandemie.

  Air France-KLM

  Luchtvaartcombinatie Air France-KLM werd 12 procent meer waard en was de grootste stijger in de MidKap. In Londen won IAG, het moederbedrijf van British Airways en Iberia, 11 procent en prijsvechter easyJet steeg 8 procent. Vliegtuigbouwer Airbus klom 5,5 procent in Parijs.

  In Frankfurt kreeg Lufthansa er 6,5 procent bij ondanks de aankondiging dat de Duitse luchtvaartreus vanaf 22 juni degradeert uit de DAX. Belangrijkste reden voor de herziening is de enorme koersval van Lufthansa als gevolg van de coronacrisis. Daardoor is de beurswaarde flink geslonken.

  Grote winnaar

  De grote winnaar in de AEX was winkelvastgoedbedrijf Unibail-Rodamco-Westfield met een plus van dik 12 procent. De financiële bedrijven ABN AMRO, ING en Aegon profiteerden van de uitbreiding van het opkoopprogramma van obligaties door de ECB en volgden met plussen van tot 6,9 procent. Betaalbedrijf Adyen stond onderaan met een verlies van 3,6 procent. In de MidKap sloot apothekersbedrijf Fagron de rij met een min van 1,6 procent.

  Holland Colours won 1 procent op de lokale markt. De maker van kleurconcentraten boekte afgelopen jaar meer omzet en winst. Vanwege de coronacrisis keert de onderneming geen dividend uit.

  De euro was 1,1319 dollar waard, tegen 1,1314 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 2 procent duurder op 38,15 dollar. Brentolie kostte 2,7 procent meer op 41,07 dollar.

 10. V-Day AEX

  Arend Jan Kamp
  10:15

  Het is weer raak vandaag en het is weer een inhaalslag van de afgestrafte aandelen en sectoren: flnancials, vastgoed, travel & leisure, commodity-waarden en industrials. De beurs prijst zo volgens de boekjes dan niet helemaal precies in v-vorm, maar wel heel snel winst- en daarmee economisch herstel in. 

  Ja maar het is nog wel een stukkie naar die top van deze winter, ofwel er is nog veel meer herstel nodig, zegt u nu misschien. Kan, maar wie zegt dat die toppen juist, precies en goed waren? Dat leert vadertje Tijd ons ooit wel. 

 11. Beurzen pakken opmars weer op

  AFN
  09:50

  AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs won vrijdag terrein. Ook de andere Europese beursgraadmeters pakten de opmars weer op na de verliesbeurt een dag eerder. De aandacht van beleggers ging onder meer uit naar het banenrapport van de Amerikaanse overheid, dat later op de dag verschijnt. De werkloosheid in de Verenigde Staten zal naar verwachting in mei zijn gestegen tot bijna 20 procent door de coronapandemie.

  De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 1,2 procent hoger op 565,59 punten. De hoofdindex koerst af op een weekwinst van ruim 6 procent. De MidKap dikte 1,9 procent aan tot 787,57 punten. De beurzen in Londen en Parijs wonnen tot 2 procent. De DAX in Frankfurt steeg 2,1 procent. De Duitse centrale bank verwacht dat de grootste economie van Europa volgend jaar en het jaar daarna flink zal herstellen van de diepe recessie door de coronacrisis.

  Koploper in de AEX was vastgoedconcern Unibail-Rodamco-Westfield met een winst van 6,8 procent. Verzekeraar Aegon en ABN AMRO volgden met plussen van rond 6 procent. Informatieleverancier Wolters Kluwer stond onderaan met een verlies van 1,8 procent. In de MidKap sloot beursintermediair Flow Traders de rij met een min van 1,1 procent.

  Luchtvaart

  De Europese luchtvaartsector was in trek nu steeds meer landen hun grenzen weer openen en het vliegverkeer voor de belangrijke zomermaanden wordt hervat. Luchtvaartcombinatie Air France-KLM dikte ruim 9 procent aan en was de grootste stijger in de MidKap. In Londen won IAG, het moederbedrijf van British Airways en Iberia, 9 procent. De prijsvechters easyJet en Ryanair klommen 8 en 2,8 procent.

  In Frankfurt steeg Lufthansa 2 procent ondanks de aankondiging dat de Duitse luchtvaartreus vanaf 22 juni degradeert uit de DAX. Belangrijkste reden voor de herziening is de enorme koersval van Lufthansa als gevolg van de coronacrisis. Daardoor is de beurswaarde de afgelopen tijd flink geslonken.

  Holland Colours

  Holland Colours daalde 1 procent op de lokale markt. De maker van kleurconcentraten boekte afgelopen jaar meer omzet en winst. Vanwege de grote onzekerheid over de coronacrisis en de verwachte economische neergang keert de onderneming echter geen dividend uit.

  De euro was 1,1354 dollar waard, tegen 1,1314 dollar een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 0,6 procent tot 37,62 dollar. Brentolie kostte 1 procent meer op 40,38 dollar.

 12. BuBa: "Da sind wir wieder"

  Arend Jan Kamp
  09:45

  (AJK) De BundesBank die een dag voor de herdenking van D-Day eine Wende bekend maakt, als dat maar goed gaat :-) Grapje, de BuBa denkt in ieder geval dat de Duitse economie door het dal is.

  Voor de liefhebbers hier alles:

 13. Gevleugeld Air France-KLM

  Arend Jan Kamp
  09:30

  Het nieuws zag ik voorbijkomen, maar dat de koersen er zó hard op gingen, heb ik gemist. Excuses, maar gek genoeg (?) schreeuwen de networks het ook niet van de daken. U weet nu in ieder geval waarom Air France-KLM hard gaat op hoog volume: er gaat weer gevlogen worden, ook in Japan en Australië.

  • American Airlines: +41,1%
  • United Airlines: +16,2%
  • Delta Airlines: +13,7%
  • Southwest Airlines: +5,1%

  Bij deze:

  Gelukkig heb ik een goedmakertje. Maandag gaf ik u deze trakcer als idee mee, JETS. Daar zitten alle wereldwijde luchtvaartmaatschappijen in. Daar kan ik nu mee shinen. Grafiekje toen:

  Grafiekje nu:

 14. AEX begint met winst

  AFN
  09:16

  AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs is vrijdag met winst begonnen. Ook de andere Europese beursgraadmeters pakten de opmars weer op na de verliesbeurt een dag eerder. De aandacht van beleggers ging onder meer uit naar het banenrapport van de Amerikaanse overheid, dat later op de dag wordt vrijgegeven. De werkloosheid in de Verenigde Staten zal naar verwachting in mei zijn gestegen tot bijna 20 procent vanwege de coronapandemie.

  De AEX-index op Beursplein 5 noteerde kort na de openingsbel 0,8 procent in de plus op 563,76 punten. De hoofdindex koerst af op een weekwinst van bijna 6 procent. De MidKap klom 1 procent tot 780,98 punten. De beurzen in Frankfurt, Londen en Parijs stegen tot 1,2 procent.

  Koploper in de AEX was vastgoedconcern Unibail-Rodamco-Westfield met een winst van 6 procent. Betaalbedrijf Adyen stond onderaan met een verlies van meer dan 1 procent. In de MidKap was luchtvaartcombinatie Air France-KLM de grootste stijger met een plus van 7 procent. Optiekketen GrandVision sloot de rij met een min van ruim 1 procent.

 15. 'Banenrapport VS in focus op beurzen'

  AFN
  08:37

  AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam lijkt vrijdag met winst te openen. Ook de andere Europese beursgraadmeters zullen naar verwachting hoger beginnen. De aandacht van beleggers gaat onder meer uit naar het banenrapport van de Amerikaanse overheid, dat later op de dag wordt gepubliceerd. De werkloosheid in de Verenigde Staten zal naar verwachting in mei zijn gestegen tot bijna 20 procent vanwege de coronapandemie.

  De Europese chipbedrijven zullen waarschijnlijk in de schijnwerpers staan. De Amerikaanse chipmaker Broadcom waarschuwde in een prognose voor het lopende kwartaal voor een zwakke vraag naar smartphone-onderdelen als gevolg van de coronacrisis. Nu een groot deel van de wereldbevolking thuiszit, is de vraag naar mobiele telefoons gedaald. De impact van de coronacrisis bleef volgens Broadcom in de afgelopen periode nog beperkt.

  Ook de Nederlandse supermarkten staan in de belangstelling. Volgens onderzoeksbureau IRI hebben de supers dit jaar in totaal al bijna 1,7 miljard euro extra omzet binnengehaald mede dankzij de coronacrisis. Dat is ongeveer 10 procent meer dan een jaar geleden.

  Holland Colours kwam nog met jaarcijfers. De maker van kleurconcentraten boekte afgelopen jaar meer omzet en winst. Het bedrijf profiteerde van prijsstijgingen in Europa en Amerika en volumegroei in Azië. Vanwege de grote onzekerheid over de coronacrisis en de verwachte economische neergang wil de onderneming de winst volledig aan de reserves toevoegen en geen dividend uitkeren.

  Koffieconcern JDE Peet's, het moederbedrijf van Douwe Egberts, liet weten dat bij de recente beursgang volledig gebruik is gemaakt van de zogeheten overtoewijzingsoptie. Daardoor zijn ruim 10,7 miljoen aandelen extra in de handel gezet dan eerder gemeld. De totale opbrengst van de beursgang kwam daarmee uit op bijna 2,6 miljard euro.

  In Frankfurt zal het aandeel Lufthansa mogelijk bewegen op de aankondiging dat de Duitse luchtvaartreus vanaf 22 juni degradeert uit de DAX. Belangrijkste reden voor de herziening is de enorme koersval van Lufthansa als gevolg van de coronacrisis. Daardoor is de beurswaarde de afgelopen tijd flink geslonken.

  De Europese beurzen sloten donderdag overwegend lager. De AEX-index daalde 0,4 procent tot 559,13 punten, terwijl de MidKap 0,5 procent klom tot 772,96 punten. De beurzen in Parijs, Frankfurt en Londen verloren tot 0,6 procent. Ook Wall Street deed overwegend een stapje terug. De Dow-Jonesindex eindigde 0,1 procent in de plus op 26.281,82 punten. De brede S&P 500 daalde 0,3 procent en techbeurs Nasdaq zakte 0,7 procent.

  De euro was 1,1367 dollar waard, tegen 1,1314 dollar een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 0,3 procent tot 37,56 dollar. Brentolie kostte 0,7 procent meer op 40,28 dollar.

Gerelateerd

AEX

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Air France-KLM

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gerelateerde instrumenten

 1. AEX 572,80 05 jun
  +13,67
  +2,44%
 2. Air France-KLM 5,568 05 jun
  +0,618
  +12,48%

Gesponsorde links

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare