Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Liveblog 14 februari 2020

Dat is snel, NIBC
 1. Gemengd slot op beurzen New York

  22:17

  NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York lieten vrijdag een gemengd beeld zien, met vrij beperkte koersuitslagen. De aandacht op Wall Street bleef uitgaan naar de ontwikkelingen rond het nieuwe coronavirus. Daarnaast verwerkten beleggers onder meer gegevens over de Amerikaanse winkelverkopen en het consumentenvertrouwen, plus resultaten van verschillende bedrijven.

  De Dow-Jonesindex noteerde aan het slot 0,1 procent lager op 29.398,08 punten. De breed samengestelde S&P 500 steeg 0,2 procent tot 3380,16 punten en technologiegraadmeter Nasdaq won 0,2 procent tot 9731,17 punten.

  De detailhandelsverkopen in de Verenigde Staten gingen in januari met 0,3 procent omhoog op maandbasis. Daarmee namen de winkelverkopen in 's werelds grootste economie voor de vierde maand op rij toe. Daarnaast werd bekend dat de industriële productie in de VS vorige maand verder is gedaald, mede door het stilleggen van de productie van de geplaagde 737 MAX door vliegtuigbouwer Boeing. Naar verwachting zal de komende tijd het coronavirus voor tegenwind in de Amerikaanse industrie zorgen vanwege verstoringen van de toeleveringsketen en druk op de vraag.

  Nvidia

  Het consumentenvertrouwen in de VS is in februari gestegen naar het hoogste niveau sinds 2018, aldus onderzoekers van de Universiteit van Michigan. Het is de zesde maand op rij dat het vertrouwen toeneemt. Het vertrouwen van Amerikaanse consumenten wordt gesteund door optimisme over de economie en de arbeidsmarkt in de VS.

  Aan het bedrijvenfront kwam de maker van chips en grafische kaarten Nvidia met cijfers en vooruitzichten die beter waren dan verwacht. Het aandeel Nvidia sprong 7 procent omhoog.

  Kraft Heinz

  Reisconcern Expedia kreeg er 11 procent bij dankzij meevallende resultaten. Expedia bekijkt nog wat de impact van het coronavirus dit jaar op de activiteiten zal zijn. Speelgoedfabrikant Mattel rapporteerde cijfers en ging meer dan 3 procent omlaag.

  Levensmiddelenconcern Kraft Heinz verloor ruim 3 procent na een afwaardering van de rating door kredietbeoordelaar Fitch naar junkstatus. Dat betekent dat er grote risico's zijn verbonden aan de kredietwaardigheid van Kraft Heinz, dat eerder deze week met teleurstellende cijfers naar buiten kwam.

  De euro was 1,0838 dollar waard, tegen 1,0843 dollar bij het slot in Europa. Een vat Amerikaanse olie werd 1,2 procent duurder op 52,05 dollar. Brentolie kostte 1,7 procent meer op 57,31 dollar per vat.

 2. Beurs Amsterdam licht in het rood

  15:52

  AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam stond vrijdag in de middaghandel licht in de min, terwijl elders in Europa ook rode cijfers waren te zien. Beleggers deden het even rustig aan na een zeer drukke cijferweek en hielden de ontwikkelingen rond de uitbraak van het nieuwe coronavirus in China in de gaten. Op het Damrak stond NIBC in de schijnwerpers na een overnamebod op de bank.

  De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de middaghandel 0,2 procent lager op 628,24 punten. De MidKap zakte 0,5 procent tot 982,72 punten. De beurzen in Londen, Frankfurt en Parijs gingen tot 0,3 procent omlaag.

  NIBC dikte ruim 6 procent aan op de lokale markt. Investeerder Blackstone wil de Haagse zakenbank overnemen voor ongeveer 1,5 miljard euro. Volgens NIBC zijn de gesprekken met Blackstone in een gevorderd stadium. Met de twee grootaandeelhouders J.C. Flowers en Reggeborgh heeft Blackstone al afspraken gemaakt om hun aandelen te kopen.

  Brunel

  Vastgoedfonds Unibail-Rodamco-Westfield was koploper in de AEX met een winst van 2,1 procent. Aegon (plus 1,1 procent) toonde herstel dankzij een adviesverhoging door Citi. De verzekeraar zakte een dag eerder ruim 5 procent na tegenvallende resultaten. Staalconcern ArcelorMittal sloot de rij met een min van 1,7 procent.

  Bij de kleinere bedrijven klom Brunel 2,3 procent, ondanks een kwartaalverlies voor de detacheerder. VEON ging ruim 7 procent onderuit. Het in Amsterdam genoteerde telecombedrijf profiteerde afgelopen kwartaal van hoger datagebruik door zijn klanten, maar de zaken in Rusland bleven moeizaam door hoge investeringen in het netwerk.

  Renault

  Renault klom 1 procent in Parijs ondanks tegenvallende berichten. De Franse automaker leed in 2019 voor het eerst in tien jaar een verlies en verlaagde het dividend. Ook werd de winstdoelstelling voor dit jaar teruggeschroefd. De Franse bank Crédit Agricole, die ook met cijfers kwam, verloor 1,3 procent. In Londen leverde Royal Bank Scotland (RBS) 6,6 procent in na publicatie van de resultaten. De Britse bank wil zijn naam wijzigen in NatWest.

  De euro was 1,0860 dollar waard, tegen 1,0851 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 1,5 procent duurder op 52,19 dollar. Brentolie kostte 1,9 procent meer op 57,40 dollar per vat.

 3. 'Voorzichtig begin Wall Street verwacht'

  14:52

  NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York komen vrijdag naar verwachting niet ver van hun plek na de openingsbel. Beleggers proberen uit nieuwe cijfers over besmettingen met het nieuwe coronavirus op te maken of er sprake is van een versnelde verspreiding van de longaandoening of niet. Daarnaast staat chipbedrijf Nvidia in de schijnwerpers na een handelsupdate.

  De autoriteiten in China meldden vrijdag 5000 nieuwe besmettingen met het Wuhan-virus. Dat is beduidend minder dan de 15.000 nieuwe gevallen die donderdag werden gemeld. Toen zorgde de explosieve stijging nog voor onrust op de financiële markten, maar die ebde later weg.

  Nvidia overtrof verwachtingen van analisten met zijn prognose voor het lopende kwartaal. Het technologieconcern voerde de omzet in zijn vierde kwartaal bovendien fors op dankzij gestegen investeringen in datacenters. In de handel voorbeurs stond het aandeel duidelijk op winst. Branchegenoot Advanced Micro Devices (AMD), dat op dezelfde markt opereert, reageert mogelijk ook op het kwartaalbericht.

  Expedia

  Reisconcern Expedia kwam ook met cijfers. Het bedrijf boekte een hoger aangepast bedrijfsresultaat dan in doorsnee werd voorzien. Tegelijkertijd voorspelde Expedia voor dit jaar een winststijging van dubbelcijferige percentages, maar wilde geen specifieke prognose geven omdat de impact van het coronavirus nog ongewis is.

  Speelgoedfabrikant Mattel rapporteerde over het laatste kwartaal van vorig jaar een gedaalde omzet. Stevige concurrentie van rivaal Hasbro zat de verkopen van Barbie in Noord-Amerika dwars. De aangepaste winst per aandeel was wel hoger dan verwacht. Ook streamingbedrijf Roku en cannabisonderneming Canopy Growth kwamen met cijfers.

  Donderdag sloten de aandelenbeurzen in New York met kleine verliezen. De Dow-Jonesindex eindigde 0,4 procent lager op 29.423,31 punten. De breed samengestelde S&P 500 verloor 0,2 procent tot 3373,94 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq noteerde een verlies van 0,1 procent op 9711,97 punten.

 4. Beurzen blijven dicht bij huis

  11:49

  AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen bleven vrijdag dicht bij huis. Beleggers namen weinig risico en hielden de ontwikkelingen rond de uitbraak van het nieuwe coronavirus in China in de gaten. Daarnaast ging de aandacht uit naar de bedrijfsresultaten. Op het Damrak stond NIBC in de schijnwerpers na een overnamebod op de bank.

  De AEX-index op Beursplein 5 noteerde rond het middaguur 0,1 procent in de plus op 629,73 punten. De MidKap won ook 0,1 procent, tot 988,41 punten. De beurzen in Londen en Frankfurt stegen tot 0,1 procent. Parijs daalde 0,1 procent.

  NIBC dikte bijna 7 procent aan op de lokale markt. Investeerder Blackstone wil de Haagse zakenbank overnemen voor ongeveer 1,5 miljard euro. Volgens NIBC zijn de gesprekken met Blackstone in een gevorderd stadium. Met de twee grootaandeelhouders J.C. Flowers en Reggeborgh heeft Blackstone al afspraken gemaakt om hun aandelen te kopen.

  DSM

  Vastgoedfonds Unibail-Rodamco-Westfield was koploper in de AEX met een winst van 2,1 procent. Aegon (plus 1,9 procent) toonde herstel dankzij een adviesverhoging door Citi. De verzekeraar zakte een dag eerder ruim 5 procent na tegenvallende resultaten. Speciaalchemiebedrijf DSM sloot de rij met een min van 1,1 procent.

  Bij de kleinere bedrijven bleef Brunel ongewijzigd. De detacheerder leed in het vierde kwartaal verlies. VEON daalde 0,4 procent. Het in Amsterdam genoteerde telecombedrijf profiteerde afgelopen kwartaal van hoger datagebruik door zijn klanten. De zaken in Rusland bleven moeizaam door hoge investeringen in het netwerk.

  Renault

  Renault werkte een eerder koersverlies weg en klom 2 procent in Parijs. De Franse automaker leed in 2019 voor het eerst in tien jaar een verlies en verlaagde het dividend. Ook werd de winstdoelstelling voor dit jaar teruggeschroefd. De Franse bank Crédit Agricole, die ook met cijfers kwam, verloor 0,6 procent. In Londen zakte Royal Bank Scotland (RBS) 6 procent na publicatie van de resultaten. De Britse bank wil zijn naam wijzigen in NatWest.

  De euro was 1,0846 dollar waard, tegen 1,0851 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 1,3 procent duurder op 52,06 dollar. Brentolie kostte 1,4 procent meer op 57,11 dollar per vat.

 5. Het virus: wie zijn die 1000 NL bedrijven dan?

  09:45

  Jaja, bijna duizend Nederlandse bedrijven, maar welke dan? FD en andere media melden geen namen en rugnummers.

  Dan zoek ik zelf wel, hier is dat rapport en helaas, ook daarin geen namen. Alleen wat algemeenheden, sectoren, grafiekjes en tabellen waar u niet zoveel mee kan. Ziet er indukwekkend uit, maar u wordt niets wijzer. Eerlijk gezegd denk ik dat dit bureau even snel wil scoren, maar hopelijk ben ik abuis.

 6. NIBC in de schijnwerpers op Damrak

  09:42

  AMSTERDAM (AFN) - Het aandeel NIBC stond vrijdag in de schijnwerpers op het Damrak na een overnamebod op de bank. De aandelenbeurs in Amsterdam ging licht vooruit. De andere Europese beurzen lieten een gemengd beeld zien. De aandacht van beleggers bleef uitgaan naar de bedrijfsresultaten en de ontwikkelingen rond de uitbraak van het nieuwe coronavirus in China.

  De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,1 procent hoger op 629,92 punten. De MidKap won ook 0,1 procent, tot 989,18 punten. De beurzen in Londen en Parijs daalden tot 0,3 procent. Frankfurt won een fractie.

  Op de lokale markt werd NIBC 7 procent meer waard. Investeerder Blackstone wil de Haagse zakenbank overnemen voor ongeveer 1,5 miljard euro. Volgens NIBC zijn de gesprekken met Blackstone in een gevorderd stadium. Met de twee grootaandeelhouders J.C. Flowers en Reggeborgh heeft Blackstone al afspraken gemaakt om hun aandelen te kopen.

  Aegon

  Aegon (plus 2,6 procent) toonde herstel dankzij een adviesverhoging door Citi en was de sterkste stijger in de AEX. De verzekeraar zakte een dag eerder ruim 5 procent na tegenvallende resultaten. Techinvesteerder Prosus sloot de rij met een verlies van 1,1 procent.

  Bij de kleinere bedrijven zakte Brunel 0,3 procent. De detacheerder schreef in het vierde kwartaal rode cijfers door hoge kosten voor de beëindiging van zijn onderdeel Brunel Industrial Services (BIS) in Texas. VEON won 2 procent. Het in Amsterdam genoteerde telecombedrijf profiteerde afgelopen kwartaal van hoger datagebruik door zijn klanten.

  Renault

  Renault verloor ruim 4 procent in Parijs. De Franse automaker leed in 2019 voor het eerst in tien jaar een verlies en verlaagde het dividend. Ook werd de winstdoelstelling voor dit jaar teruggeschroefd. De Franse bank Crédit Agricole, die ook met cijfers kwam, daalde 0,7 procent. In Londen zakte Royal Bank Scotland (RBS) 5 procent na publicatie van de resultaten. De Britse bank wil zijn naam wijzigen in NatWest Group.

  De euro was 1,0835 dollar waard, tegen 1,0851 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,2 procent meer op 51,51 dollar. Brentolie steeg 0,1 procent in prijs tot 56,42 dollar per vat.

 7. Dat is snel, NIBC

  09:15

  Nou, dat was het dan alweer? Het is nog niet zo lang geleden (23 maart 2018) dat NIBC debuteerde aan het Damrak. Private equity-grootmacht Blackstone biedt vandaag €9,85 op de Haagse zakenbank, zoals we NIBC noemen. Aan de rally en de omzetpieken te oordelen, moet de AFM er nog maar eens goed naar kijken.

  In ieder geval is de overnamepremie de afgelopen weken al ingeprijsd? U zou het bijna denken. De koers doet nu ook een duppie onder het bod. En dat is puur natuur. Was de prijs erdoorheen gevlogen, dan zou dat betekenen dat de markt een hoger bod eist, of denkt dat er een prijsopdrijvende overnamestrijd komt.

  Over en sluiten waarschijnlijk dus en veel succes met NIBC, Blackstone. U weet hoe het werkt in dat wereldje, misschien zien we NIBC wel weer eens terug aan de beurs.

 8. NIBC in de schijnwerpers op Damrak

  09:11

  AMSTERDAM (AFN) - Het aandeel NIBC stond vrijdag in de schijnwerpers op het Damrak na een overnamebod op de bank. De aandelenbeurs in Amsterdam begon vrijwel vlak. Ook de andere Europese beurzen bleven dicht bij huis. De aandacht van beleggers bleef uitgaan naar de bedrijfsresultaten en de ontwikkelingen rond de uitbraak van het nieuwe coronavirus in China.

  De AEX-index op Beursplein 5 noteerde enige minuten na de openingsbel een fractie lager op 628,89 punten. De MidKap bleef ongewijzigd op 987,75 punten. De beurzen in Londen en Parijs daalden tot 0,4 procent. Frankfurt won 0,1 procent.

  Op de lokale markt steeg NIBC ruim 7 procent. Investeerder Blackstone wil de Haagse zakenbank overnemen voor ongeveer 1,5 miljard euro. Volgens NIBC zijn de gesprekken met Blackstone in een gevorderd stadium. Met de twee grootaandeelhouders J.C. Flowers en Reggeborgh heeft Blackstone al afspraken gemaakt om hun aandelen te kopen.

 9. 'Voorzichtig begin voor Amsterdamse beurs'

  08:22

  AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam begint vrijdag waarschijnlijk iets hoger. Ook de andere Europese beurzen lijken met kleine koersuitslagen te openen na de verliesbeurt een dag eerder. De aandacht van beleggers blijft uitgaan naar de bedrijfsresultaten en de ontwikkelingen rond de uitbraak van het nieuwe coronavirus in China.

  Het dodental door het coronavirus in China is vrijdag met 121 gestegen. Dat is ruim de helft minder dan het aantal slachtoffers dat een dag eerder werd gemeld. Het aantal besmettingen nam toe met 5000 mensen. Donderdag steeg het dodental en het aantal nieuwe gevallen nog explosief. Dat kwam mede door het gebruik van een nieuwe methode om het virus vast te stellen.

  Op het Damrak zullen verzekeraar Aegon, informatieleverancier RELX en chipmachinemaker ASML mogelijk bewegen op advieswijzigingen. Analisten van Citi werden positiever over Aegon, terwijl Berenberg het advies voor RELX verlaagde. MainFirst schroefde zijn aanbeveling voor ASML op.

  Brunel

  Brunel opende de boeken. De detacheerder schreef in het vierde kwartaal rode cijfers. Het bedrijf had hoge kosten aan de beëindiging van zijn onderdeel Brunel Industrial Services (BIS) in Texas. Eerder maakte Brunel al bekend te stoppen met deze activiteiten, omdat die verlieslatend waren.

  Ook VEON kwam met cijfers. Het in Amsterdam genoteerde telecombedrijf wist afgelopen kwartaal te profiteren van hoger datagebruik door zijn klanten. De zaken in Rusland bleven moeizaam door hoge investeringen in het netwerk, maar in zijn "groeimotoren" Pakistan, Oekraïne, Oezbekistan en Kazachstan zette het bedrijf naar eigen zeggen sterke resultaten neer.

  Bouwbedrijven

  Bouwbedrijven BAM en Heijmans hebben van de Nederlandse marktwaakhond ACM toestemming gekregen om hun asfaltfabrieken in een gezamenlijk bedrijf onder te brengen. De mededingingsautoriteit deed uitvoerig onderzoek naar de gevolgen van de krachtenbundeling voor de prijzen van asfalt. Dat wees uit dat er geen grote bezwaren zijn tegen de joint venture.

  Amsterdam Commodities (Acomo) bracht donderdag na de slotbel de resultaten naar buiten. De thee-, specerijen- en notenhandelaar voerde vorig jaar de winst op. Vooral de dochteronderneming voor de handel in specerijen, kokos en noten deed goede zaken.

  De euro was 1,0834 dollar waard, tegen 1,0851 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,3 procent meer op 51,55 dollar. Brentolie steeg 0,2 procent in prijs tot 56,43 dollar per vat.

Gerelateerd

AEX

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

NIBC Holding N.V.

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord