Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Boskalis Westminster: drijfzand

Om nu te zeggen dat Boskalis Westminster bagger is, mist uiteraard elke fundamentele grondslag. In technische zin dreigt het aandeel echter wel weg te zakken in de modder, want dit kalenderjaar vertoont het koersverloop voortdurend een reeks van opeenvolgende lagere toppen en lagere bodems.

Hoofd-schouderpatroon
De pogingen begin juni om vaste grond onder de voeten te krijgen strandde op niveaus waar in maart en april het aandeel verzandde, maar dat blijkt achteraf drijfzand te zijn geweest. Klaarblijkelijk hebben beleggers het vertrouwen in deze topspeler van wereldfaam verloren. Buitengewoon zorgelijk is de ontwikkeling van een hoofd-schouderpatroon sinds het dieptepunt vorig jaar.

Op basis van dit patroon dreigt het aandeel bij een daling onder 23 euro op drift te raken. De afstand tussen de top dit jaar en de meerjarige steunlijn bedraagt ca. 8 euro en dat is precies het koersverlies dat dreigt op te treden bij een daling onder 23 euro. Natuurlijk is er een kans dat het aandeel vanaf het huidige niveau vlot wordt getrokken, echter dan nog tekent zich er een driehoek af.  

Continuatiepatroon
Op de radar van de technisch analist kijken we in dat geval waarschijnlijk naar een continuatiepatroon, omdat in 75% van driehoeken gekozen wordt voor de richting die aan het patroon vooraf ging. De technisch analist zou werkelijk niet weten wie of wat het aandeel Boskalis Westminster op sleeptouw zal namen.   



Klik op de grafiek voor een grote versie


Edward Loef schrijft deze column vanuit zijn functie als zelfstandig en onafhankelijk technisch analist. Hij beoordeelt de trends in beurskoersen op basis van een eigen ontwikkelde handelsmethodiek. LOEF. LTA of een aan haar gelieerde onderneming of persoon kan op elk willekeurig moment (in)direct een long of shortpositie hebben in de in deze publicatie genoemde financiële markten of instrumenten. De in deze publicatie vermelde gegevens zijn ontleend aan door LTA betrouwbaar geachte bronnen en publiekelijk bekende informatie. Voor de juistheid en volledigheid van de genoemde feiten, gegevens, meningen, verwachtingen en uitkomsten daarvan kan LTA niet instaan. LTA geeft dan ook geen garantie of verklaring daaromtrent, noch uitdrukkelijk noch stilzwijgend. LTA aanvaardt om die reden geen aansprakelijkheid voor schade die het gevolg is van de onjuistheid en/of onvolledigheid van bedoelde informatie. Deze column dient niet te worden opgevat als een aanbod om effecten of andere waardepapieren te kopen of te verkopen, noch als een uitnodiging of aansporing tot het doen van enige investering. De informatie in dit artikel is generiek van aard en houdt geen rekening met de specifieke (beleggings-) doelstellingen, de persoonlijke financiële situatie en persoonlijke behoeftes van de ontvanger. De ontvanger mag de informatie uit dit rapport dan ook niet aanmerken als een (persoonlijk) advies. Opinies, feiten en meningen in deze column kunnen zonder nadere aankondiging worden gewijzigd. Rendementen uit het verleden zijn geen garantie voor de toekomst.


Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Edward Loef

Edward Loef schrijft zijn columns vanuit zijn functie als zelfstandig en onafhankelijk technisch analist. Hij beoordeelt de trends in beurskoersen op basis van een eigen ontwikkelde handelsmethodiek. Via zijn website, edwardloef.com, kunt u zich aanmelden voor een gratis nieuwsbrief gebaseerd op die methode LOEF. Loef werkt...

Meer over Edward Loef

Recente artikelen van Edward Loef

  1. jun '17 TA: Focus op stijgende trends
  2. jun '17 TA TomTom: Postief op lange termijn
  3. mei '16 Koersen volgen zonder beursvisie 1

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links