Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Fugro: stijgen en dalen

Fugro voorziet haar opdrachtgevers ook van technische gegevens, zo lees ik in een profielschets van de onderneming. Op basis van de aangeleverde technische gegevens in de koersgrafiek van het aandeel Fugro na 2010, zie ik veel overeenkomsten in de structuur van stijgingen en dalingen.

Zo steeg het aandeel vanaf de bodem in juni 2010 op 36,87 naar de top in april 2011 op 63,58 om vervolgens circa 62% van deze stijging in te leveren op 46,94 in juli 2011. Vanaf de bodem in oktober op 34,01 steeg Fugro naar een top dit jaar op 55,92 om vervolgens recent circa 61% van deze stijging in te leveren op een dieptepunt dit jaar op 42,49.

Deze dalingspercentages zijn overeenkomstig de gulden-snedeverhouding. Vorig jaar werd de helft van de koersdaling ingelopen, voordat Fugro wegzakte naar de bodem van 2010.  

Als dit bodemonderzoek vandaag opnieuw verricht zou worden dan mag Fugro opveren naar circa 50 euro voordat het aandeel opnieuw de grond ingaat. In laatstgenoemde situatie leidt dit naar een koers op 34 euro per aandeel. 

 


Klik op de grafiek voor een grote versie


Edward Loef schrijft deze column vanuit zijn functie als zelfstandig en onafhankelijk technisch analist. Hij beoordeelt de trends in beurskoersen op basis van een eigen ontwikkelde handelsmethodiek. LOEF. LTA of een aan haar gelieerde onderneming of persoon kan op elk willekeurig moment (in)direct een long of shortpositie hebben in de in deze publicatie genoemde financiële markten of instrumenten. De in deze publicatie vermelde gegevens zijn ontleend aan door LTA betrouwbaar geachte bronnen en publiekelijk bekende informatie. Voor de juistheid en volledigheid van de genoemde feiten, gegevens, meningen, verwachtingen en uitkomsten daarvan kan LTA niet instaan. LTA geeft dan ook geen garantie of verklaring daaromtrent, noch uitdrukkelijk noch stilzwijgend. LTA aanvaardt om die reden geen aansprakelijkheid voor schade die het gevolg is van de onjuistheid en/of onvolledigheid van bedoelde informatie. Deze column dient niet te worden opgevat als een aanbod om effecten of andere waardepapieren te kopen of te verkopen, noch als een uitnodiging of aansporing tot het doen van enige investering. De informatie in dit artikel is generiek van aard en houdt geen rekening met de specifieke (beleggings-) doelstellingen, de persoonlijke financiële situatie en persoonlijke behoeftes van de ontvanger. De ontvanger mag de informatie uit dit rapport dan ook niet aanmerken als een (persoonlijk) advies. Opinies, feiten en meningen in deze column kunnen zonder nadere aankondiging worden gewijzigd. Rendementen uit het verleden zijn geen garantie voor de toekomst.


Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
Edward Loef

Auteur:

Edward Loef schrijft zijn columns vanuit zijn functie als zelfstandig en onafhankelijk technisch analist. Hij beoordeelt de trends in beurskoersen op basis van een eigen ontwikkelde handelsmethodiek. Via zijn website, edwardloef.com, kunt u zich aanmelden voor een gratis nieuwsbrief gebaseerd op die methode LOEF. Loef werkt...

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.