Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Fink: ‘Beleg 100% in aandelen’

Larry Fink is zeer ‘bullish’ over aandelen. Ze noteren op de laagste relatieve waardering in 20 tot 30 jaar. De markten zullen aangejaagd worden door extra liquiditeitsverstrekking door de centrale banken in de VS en Europa. Wel moeten beleggers leven met een hoop volatiliteit. Bloomberg schrijft over de opinie van de topman van BlackRock.

Fink is medeoprichter en CEO van BlackRock is geen zwartkijker. De wereld stort niet in, het financiële systeem evenmin. De Europese schuldencrisis gaat opgelost worden. Al zegt elk beleggers handboek dat beleggingsportefeuilles gediversifieerd moeten worden, Fink zegt wat anders. Zekerheid zoeken in obligaties levert nauwelijks enig rendement. Kijkt men echter naar het dividendrendement op aandelen, dan is de keuze makkelijk gemaakt. Beleggers moeten wel uitstijgen boven de ruis op de markten. Volgens hem focussen de markten veel te veel op het rumoer rond Griekenland.

Eind mei vorig jaar voorspelde Fink al koerswinst voor de Amerikaanse aandelen ten opzichte van obligaties. Ondertussen zijn de aandelenmarkten dit jaar uitzonderlijk goed uit de startblokken gekomen. De S&P500-index is echter sinds eind mei slechts 1,2% gestegen. Staatsobligaties hebben 6,8% rendement opgeleverd in dezelfde periode.

De topman van BlackRock denkt dat de ECB voldoende liquiditeit gaat verstrekken om de Europese markten te stabiliseren. Een derde ronde van kwantitatieve verruiming zit er volgens hem nog niet aan te komen. Enige grond zou een te sterke dollar zijn. De ECB laat de euro wel verzwakken, om daarmee de export en herstel in Europa aan te jagen. 

Gevraagd of hij de toekomstige minister van Financiën zal zijn, als Obama opnieuw het Witte Huis mag bewonen, acht hij het onzeker dat dit ooit zal gebeuren. Alles is volgens hem nog in teveel nevel gehuld.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. .

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
IEXProfs Redactie

Auteur:

De redactie van IEXProfs bestaat uit een team van financieel journalisten en werkt vanuit Amsterdam.

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.