Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Must Read: Gezocht: schuldplafonddeal

Er moet een deal komen over het Amerikaanse schuldplafond, rijkaards blijven terughoudend met vermogensbeheer, de veiling van Amerikaanse staatsschuld ging goed en deze ETF's kunnen beter presteren dan aandelen.

IEX Fonds 40
De IEX Fonds 40 staat op een koers van 162,12, in ieder geval zit de index in een opgaande lijn, ondanks de heftige storm op de Europese beurzen van de afgelopen dagen.

Geld lenen of niet?
Hoeveel Nederlanders hebben er kredietproblemen. BKR in Tilburg houdt dat bij en komt nu twee keer per jaar met een barometer die de betalingsproblemen weergeeft.

Doet 'ie het of doet 'ie het niet
Deze week of uiterlijk volgende week moet er een deal zijn over het verhogen van het schuldplafond van de VS. Volgens de financiële man Geitner begint het echt te dringen nu.

Rijkaards houden geld
Volgens de FT hebben private banks moeite om nieuwe klanten aan te trekken. Sinds de financiële crisis zijn de klanten terughoudend met het uit handen geven van hun vermogen.

Aziatische stenen
Aberdeen heeft een nieuw Azië vastgoedfonds en hoopt daarvoor 300 tot 400 miljoen dollar op te halen, aldus reuters. Eerder werden er door de vermogensbeheerder al twee obligatiefondsen opgezet. Aberdeen was in Azië tot nu toe vooral actief met aandelenfondsen.

Q2 is zo last year
De veiling van de driejaars Amerikaanse staatsschuld ging goed, ook zonder QE2-maatgegelen. (met dank aan Lukas Daalder)

ETF's beter dan aandelen
Seeking Alpha heeft vier ETF's geselecteerd die aandelen kunnen outperformen. Een van die trackers is de Rogers Raw Materials Index.

 

 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Gerelateerd

schuldenplafond

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Onderwerpen: schuldenplafond

Column door: IEXProfs Redactie

De centrale redactie van IEXProfs bestaat uit: Fleur van Dalsem Laura Iseger Rob Stallinga

Meer over IEXProfs Redactie

Recente columns van IEXProfs Redactie

  1. 18 okt Must read: Bovennatuurlijke hulp...
  2. 17 okt Must read: Alles rendeert minder
  3. 16 okt Must read: Mens belegt nog altij...

Gesponsorde links